[2019] Az év legjobb játékai: 10-1
Eddig 57 hozzászólás
Gamer365
2019. December 30.
Monday 16:00


Death Stranding | Kojima Productions | Szerintünk: 9 pont

"A hangulat,a zene a játék elején úgy beszippant hogy a történet végéig nem ereszt,sosem gondoltam volna hogy ennyire fogok örülni egy létrának,vagy egy kötélnek, vagy rettegni a esőtől." (M.Á.G.U.S)

"Tökéletesre csiszolt mestermű,és számomra mindenképp mérföldkő a néhol mozivászonra illő történet,és a tök szokatlan játékmenet miatt." ( xXwilliamsXx)

"Nem, nem azért mert Kojima fan vagyok. A hangulatért amit áraszt magából. Végre egy játék ahol érdemesnek tartom elolvasni a mellék infókat is. Az egyiptomiakról, Kafkáról, meg úgy egyáltalán a halál megközelítéséről." (AgentZFBI)

"Számomra az idei év egyetlen olyan kiemelkedő alkotása, ami több, mint egy játék. Mesteri rendezés, zseniális színészi alakítás, maradandó és felejthetetlen élmény.
Ott a helye azon néhány kiváltságos művek közt, amik feltüzelnek és előhozzák a gyermeki lelkesedést, berántanak egy monumentális utazásra." (xanax)

"Most nyárig azt sem tudtam hogy létezik ez a játék. Utoljára az MGS1et pörgettem rengeteget illetve omlottam össze a Silent Hills elkaszálása miatt, szóval teljesen Kojima-hype mentesen néztem utána és rendeltem elő késöbb. És az első percektől telibetalált. Végre egy játék amin meg kell találni a fogást, valami újszerü és friss élmény. Van egy masszív sztoriközpontú singleplayer kampánya de ezzel egy időben ad egy teljesen egyedi openworld multiplayer élményt. Rajtad múlik hogyan súlyozod magadnak, hogyan éled meg ezt az egészet. Nagyon kellett már egy AAA cím ami nem a tutira játszik és nem patikamérlegen méri ki, hogy végül mivel jöhet ki a legnagyobb profit. Nyilván emiatt vannak hibái is, természetes, de ezektől a hibáktól érzem azt hogy ez valakiTŐL szól valakikNEK, ettől emberközeli. Baromi érdekes egyébként Kojima fő üzenetét folyamatosan rávetiteni miközben játszol, pl az emailek is más szinezetet kapnak sokszor. Reflektál a mai világunkra, üzenetet és szemléletet hordoz. Elkeserítőt ugyan - de mi a tartalom, ha nem ez. Nem akarok belemenni a részletekbe hogy melyik aspektusa miért és hogyan jó vagy rossz, felesleges. Az összhatása kvázi tökéletes. Persze nem fogok játszani vele mindig, kicsit talán paradoxon de épp az az amúgy zseniális melankólikus, bizarr, komor, elvont, érzelmekre ható összhatás az ami hosszútávon nehéz, lehúz. Súlyos. De egyedi élmény. Ha valamiért hát ezért biztosan az idei év (ha nem az évtized) legjobbja." (Zargul)

"3 és fél év várakozás, orrba-szájba trailer vizslatás, reddites teória gyártás és olvasgatás után végre megérkezett és sikerült is belopnia magát a szívembe. Imádtam sétálni a hátamon 120 kg csomaggal, a néhol izlandi tájakat idéző világban, miközben fel-fel hangzik egy-egy Low Roar-Silent Poets nóta és csak menni előre. Több 10 óra elment ezzel, és baromi jól esett a sűrű, munkában gazdag és rohadt fárasztó napok végén leülni elé, mást sem csinálni, mint nyugodtan hordárkodni, bolyongani a világban, segíteni másoknak. Aztán ha kellett, akkor jöttek az izgalmasabb, történet szempontjából fontos részek, amiknek minden perce odaszegezett továbbra is a tv elé, várva a végkifejletet, ami igen kerekre és összeszedettre sikerült, olyannyira, hogy az utolsó 2 óra messze a legjobb élményt nyújtotta számomra az évben. Jó nagy űrt hagyott maga után nálam, pár napig nem is volt kedvem játszani mással, mert csak a történtekre tudtam gondolni. Ezek alapján egyértelmű, hogy nálam a Death Stranding az év játéka." (KiswechPS3)

"Hihetetlen hangulata van, nagyon kevés olyan játék van ami ennyire elkap és annyira addiktívvá tud tenni, hogy még akkor is rajta jár az agyam mikor épp nem játszok vele. Az első találkozás a PV-kkel, ahogy apránként rakod össze az információkból mi is történhetett valamint az hogy gyakorlatilag bármit és úgy csinálhatsz az eszközökkel ahogy szeretnéd és csak rajtad múlik mennyire vagy hatékony a világban az pazar. Főleg mikor valami hasznosat csináltál mások szerint is. Hibái ellenére nálam nem csak az év de a generáció meghatározó élménye lett amire sok év múlva is emlékezni fogok." (arpi0912)

"Eveket kellet varni, de megerte: a Mester ujabb remekmuvet tett le az asztalra csapataval. Majdnem tokeletes remekmu, kisebb hibakkal. Mint minden eddigi Kojima jatek." (ssj4vegita)

"A kiváló MGS5 után ismét éveket kellett várni az új Kojima-játékra, de megérte: szuper, minőségi, epikus cuccot kaptunk. Az MGS-életérzés végig jelen van, sztori, gameplay, minden rendben. Vannak hibái, de az összhatás impresszív." (ZS0LTI)

"Kojima ismét álmodott egy világot amit mi keltünk életre. A játék sorzán sokszor érzem mire gondolhatott mr K.... a zen eválasztás, a mondanivaló , a karakterek mind mind AAA kategória." (soliduss)

"Talán nem tökéletes, talán az akció része nem a valaha volt legjobb, amit videojátékban láttunk, talán a játékmenet önmagában lapos, az irányítás pedig néhol frusztráló, mégis valami egészen egyedi, egészen újszerű élmény. Audiovizuálisan természetesen az aktuális top kategóriába tartozik, amit egy Kojima-játéktól el is vár mindenki. Hihetetlen, hogy a Metal Gear-univerzum után újra egy komplett egész, komplex világot alkotott, ahol minden részletnek, történésnek jelentése van, tele van intertextualitással, utalásokkal valós eseményekre, szimbolizmussal. A történet Kojima-san nyakatekert (de jól átgondolt), fordulatos, egyedi, mely komoly érzelmeket vált ki az emberből és elgondolkodtatja a mai világról és arról, hogy mik is az igazán fontos dolgok az életben.

Nekem személy szerint semmi gondom nem volt se az akcióval, se a játékmenet többi részével, még ha éreztem is, hogy hard-on sem állított nagy kihívás elé, felüdülésnek éreztem ezt a valami egészen mást és a 45-50 órás első végigjátszás után is visszatérek hozzá tovább felfedezve ezt a világot." (unknown soldier)

"Idén nem volt játék, amit különösképp vártam. De tényleg semmi - viszont Kojima nem hagyott nyugodni, az MGS összes része számomra felejthetetlen élményt nyújtott, viszont itt nem éreztem elsőre azt a "húdehúde" rajongást. Direkt nem néztem trailert a 2018-as E3 után.

Aztán csak előrendeltem. Feleségemnek meghagytam, hogy tegye be a gépbe, hadd updateljen/installáljon, hogy mire hazaérek a munkából, egyből le tudjak ülni játszani. Nem terveztem be semmit, asszonyt is megkértem, hogy intézzen mindent úgy, hogy tisztán oda tudjak figyelni a játékra. Ilyen szertartásokat nagyon régen nem vittem véghez játék miatt - majd elkezdődött a csoda.

Kojima & Co ismét odaragasztott a gép elé - igaz, nem egyből, nem hidegrázósan, de szép lassan, biztosan, méghozzá annyira, hogy most is csak a Chapter 5-nál járok úgy, hogy szinte minden nap játszom vele. Nem tudom hány órát tettem bele, nem is vagyok kíváncsi rá, nem ezért játszom vele. Egymaga leköt, annyira, mint az a pár játék amit a listára vettem összesen . Miután játszottam vele, más játékokban is átvettem a DS stílust - elkezdtem figyelni, rohanás és sietés helyett lassulni, élvezni a látványt, amit nekünk, gamereknek készítettek. Teljesen máshogy álltam hozzá a játékmenethez, jobban odafigyelve. A Gears 5 őrült hentelései után sem rohangáltam, inkább mindent felfedeztem, megfigyeltem, nézelődtem. Szerintem ez mutatja a legjobban, hogy milyen hatást sikerült egy játéknak kiváltania és hogy mennyire is fontos, illetve foglal el előkelő top1 helyet az idén megjelent játékok között számomra." (Hwopapa)Star Wars Jedi: Fallen Order | Respawn Entertainment | Szerintünk: 8 pont

"Kellemes csalódás volt számomra a Respawn által készített.Az fps műfajban bizonyított a fejlesztőgárda és most bebizonyították,hogy idegen vizeken is feltalálják magukat.
Végre nem egy olyan Star Wars játékot kaptunk,amiben a Jedi lovagok félistenek,akik ellen a rohamosztagosok csak egy darab húsnak számítanak.A Respawn-nak sikerült összeraknia egy olyan SW játékot,amiben a harc teljesen ki van egyensúlyozva.A pályatervezés külön dícséretet érdemel,mert a pályák nem teljesen lineárisak,tele vannak titkos zugokkal,amik miatt érdemes visszanézni a korábbi bolygókra." (adamsfamily)

"Egyik szemem sír, a másik nevet, ezzel tudnám a legjobban leírni a játékot. Az egyik oldalon ott van a rengeteg következetlenség, logikátlanság és bug, amik egyre inkább zavaróbbá válnak, ugyanakkor a Fallen Order még így is hosszú órákra le tudott kötni, a stáblistáig meg se fogok állni. Az "űr Uncharted" néha látványos és többször izgalmas, a pályákat felkutatni az apróbb lore hintek után meglepően szórakoztató. Ha képesek a fejlesztők okulni a játék hibáiból, én egy második részre is vevő lennék!" (torppapa5)

"Vannak hibái, de igazi SW feelinget áraszt, egy kiváló történetet mesél el az univerzum egyik legérdekesebb időszakában, a legjobb helyekről lop... akarom mondani merít ihletet, jó a felfedezés, a harcrendszer meg minden hiányossága ellenére is élvezetes." (Lacek92)

"A Respawn-ban most sem csalódtunk. Egy remek akció játékot raktak le az asztalra, ami ugyan nem reformálja meg a műfajt, ellenben remek szórakozást nyújt. Habár a kedvencem még mindig a Dark Forces trilógia, de így is remek sorozat kezdő része lett a Fallen Order. Star Wars fanoknak kötelező darab." (Tom)

"Végre ismét egy Jedi játék, ami miatt újra pozitív rezgést érezhetünk az erőben. No, meg persze a kontrollerben. Mivel az akciók kellőképpen dinamikusak, a látványvilág pedig a piedesztálra emeli a játékot grafika szempontjából. Újra van egy olyan Star Wars játék ami nem megy a(z) (erő)levesbe!" (fireman808)

"Hasonló hatást vártam tőle mint a Sekirótól, és ha még azt nem is érte el, minden szempontból egy maradandó alkotás. Végre kaptunk egy vállalható Single Player Star Wars játékot, érdekes karakterekkel, izgalmas harcokkal és ízig vérig Star Wars hangulattal." (hudra)

"Imádtam a Star Warst. Mostanára annyira már nem, mint régen, az újgenerációs trilógiát annyira már nem érzem magaménak, de mégis. Ez a játék viszont nagyon betalált nálam. Hiába nem tökéletes a harcrendszere, a belőle áradó hangulat megsokszorozza az élményt amit közvetít. És végső soron mi más számíthat egy szórakoztatásra szánt termék megítélésénél, mint az élmény? Újra gyerek vagyok, aki képes a pezsgőtabletta dobozával fénykardozni a konyhában. Köszi Respawn!" (Boomer)

"Nem vagyok egy fekete öves SW rajongó, aki fejből keni-vágja a teljes idővonalat. Én csak egy mezei rajongó vagyok, aki imádja az egész univerzumot, aki szerint Han Solo lőtt először és nagyon várt már egy olyan játékot, ami miatt egy picit még fent marad, hogy kaszabolhasson a lézerkardjával egy kicsit. Teljesen magával ragadt, és annak ellenére szerettem, hogy a legtöbb elemét már láttuk valahol. Nagyon szórakoztatónak érzetem végig - és ezért kapcsolom be a PS4-et." (Gergő)

"Messze nem tökéletes, de velem együtt szerintem jó sok SW és platformer rajongó ki volt már éhezve egy ilyen game-re, árasztja az SW hangulatot, jók a képességek, brutál szép környezet, a fénykard epic, jó story, logikai feladványok. változatos ellenfelek. Negatívum a gyenge harci mechanika és +3 bolygó elfért volna még. Kell ennél több? Igen, jöhet a 2. rész több tartalommal és fejlesztett harci mechanikával! Minden galaxis várja vár!" (Durden is ALIVE)

"A legjobb dolog, ami utóbbi időben a Star Wars univerzumban történt. A Respawn minden nyomás, negatív hangulat ellenére az év legjobb videojátékos élményét hozta el számomra. A Fallen Oder egy ízig vérig Star Wars játék az univerzum minden bájával. Fantasztikus kaland mely jatekmenet szempontból nem ül fel a divatos- de elcsépelt, üres világú sandbox vonatra hanem mer inkább olyan nagyoktól emelni mint a Metroid vagy a Dark Souls. A történet végig feszes, a karakterek fantasztikusak, és sose volt még ennyire jó Star Wars játekban fénykardozni. 2019-ben mikor már valóban úgy éreztem a franchise iránti rajongásomat teljesen kiölte a Disney/EA gépezete, ez a játék egy iszonyatos meglepetés, hangulat bomba, amit hatalmas szeretettel és törődéssel raktak össze." (maccc)

"Történetközpontú, egyszemélyes játékra fókuszált, sallangoktól (lootbox / mikrotranzakció) mentes élmény innen-onnan összeollózott ötletekkel megfűszerezve és SW köntösben tálalva, méghozzá egészen fogyasztható formában. Ez így leírva talán nem tűnik annyira egetrengetőnek, de mindenképpen jóval több annál, mint amire előzetesen számítottam (főleg az EA-től), ezért meg kell becsülni." (axl)

"Számomra az év egyik legjobban várt játéka volt. A Battlefront 2 is egész jó kis játék lett, na de ugye a Fallen Order mégis a single player központúságával hívta fel magára a figyelmet.. Magasak voltak az elvárásaim, de úgy érzem, végre született hosszú idő után egy olyan SW játék, ami a sp részével méltón viszi tovább a Star Wars-örökséget." (Sefneni)

"A játék stílusa eléggé távol áll tőlem. Mondhatni sosem volt szerencsém hasonlóhoz, de már értem miért van akkora rajongói bázisa ezeknek a játékoknak amekkora. Azonnal magával ragadott a játék mechanikája is és természetesen SW fanként a világ is. Hirtelen újra a a régi idők Star Wars játékai által nyújtott hangulatot éreztem...
Sok hibája van amiket normális ember nem tagad le, viszont ezek ellenére nagyon jól szórakozok vele és igyekszem kimaxolni az összes bolygót! (Na jó Dathomir-t lehet hogy nem...)" (Hendrix)Resident Evil 2 | Capcom | Szerintünk: 9 pont

"Egy tisztességes remake lett.Azok a technikai korlátok,amik a 90-es években még megvoltak,mára eltörlődtek és örülök,hogy a Capcom felismerte ezeket a gyengeségeket a régi játékaiban és elkezdte kiadni a ráncfelvarrt kiadásokat.Már csak a Dino Crisis szériának kellene egy újrázás." (adamsfamily)

"Ennél jobb feldolgozással lehet nem is játszottam ebben a generációban. Mindenhez amihez hozzányúltak arany lett. Nem véletlenül volt a horrorjátékok legnagyobb neve. Ha így folytatják ismét kétségkívüli uralkodó lehet a zsánerben a RE." (eandre)

"Példaértékű munka, a Capcomtől mára tök idegennek hitt hozzáállás, lényegében a "remake" tökéletes definíciója. Csak aztán nehogy ezt is túlzásba vigyék... lesz itt még rerereResi4" (Adamska)

"Mindig is szívem csücske volt a Resident Evil széria és úgy alapjáraton a horrorjátékok, de azt nem gondoltam volna, hogy a klasszikus RE játékmenetét ennyire jól lehetne modernizálni. Már a VII. résszel is bizonyított a Capcom, hogy ha akarnak, tudnak minőségi, zsáneri csúcs horrort készíteni, ám a RE2 remake számomra mindent felülmúl napjainkra. Teljesen megidéz mindent, amiért a túlélő-horror műfaj annyira nagy kedvencem volt régen, de minden elemét pont annyira megmásítva és kiegészítve, hogy egy ugyanolyan (vagy még jobb) játékot kapjunk, mint a 90-es évek végén. Számomra 2019 kedvence és minden idők legjobb remake-je a Resident Evil 2... és szerintem jövőre is ugyanezt fogom írni, csak egyet-egyet hozzáadva a számokhoz." (multishoot)

"A kedvenc szériám (a Silent Hill mellett,már ha az még élne).Régen ültem le úgy játszani,hogy már előre éreztem azt a régi bizsergést,ami gyakrabban volt jellemző az én videojátékos aranykoromban.Modern és nosztalgikus,zseniális keveréke mindenidők egyik legjobb túlélőhorrorjának." (Guba33)

"N64 vittem végig, hihetetlen volt akkor az egész ráfért egy kártyára.
Ezerszer végigvittem. Ez igy volt felújított változattal is, minden időt amit rá szántam, szánok nem bánok. Zene jó, grafika szép, vanak bene fejtörök is. Nállam simán az év legjobb játéka." (Hunk2)

"Az év legjobb nyitócíme, a klasszikus RE2-re jellemző item menedzselős, rejtvényfejtegetős játékmenetet megőrizve Racoon City-t TPS kameraállásból izgulhattam újra. Nagyon jó érzés volt viszontlátni azt a sok elemét a játéknak amik a klasszikus RE2-ben benne vannak de mégis mintha egy új játékként éltem volna újra. a TPS nézet a Resident Evil 4 óta sem ismeretlen a franchise-nak mégis a Resident Evil 2 legerősebb eleme a main karakterek, az irányítható karakterek akik a franchise védjegyei és már önmagukban miattuk, a történeteik miatt megéri végigjátszani a játékot akik számára ez még ismeretlen, hogy azután poénból vagy csak kíváncsiságból egy régi konzolon vagy PC-n újra átéljed a klasszikus RE2-t és megtapasztald, hogy technikailag, hardverben mennyire sokat fejlődött a gaming." (frg_dnl)

"Klasszikus RE fanként nyilván nem érhet az eredeti közelébe (pláne, hogy nem csak a sorozatból a kedvenc de alltime favorit top3 is) de egyszerűen olyan minőséget raktak le az asztalra a Capcomnál hogy még az én betonfalamat is átütötte. Persze sok hibája van, hirtelen nem is tudok mondani olyan változtatást ami jobban sült volna el de az original ostvel megtámogatva (khm, a 3-ban lehetne ezt ingyé is...) végül sikerült belerakni nem kevés végigjátszást. Csak úgy mint régen, útvonal optimalizálással, előre tervezéssel, az utolsó lőszerig/növényig kiszámolva a haladást. Nekem ugyan már túlságosan elment az akció irányba a kalandelemek kárára de azért nagyon nagyon jó cucc lett igy is." (Zargul)

"Íme egy jó példa arra, hogy kell remake-elni. A pixelek száma csökkent, a látványvilág nőtt, a nosztalgia köpeny sosem volt még ennyire meleg és kényelmes. Ellentétben a halottakkal: ők még hidegebbek és még keményebbek." (fireman808)

"Az egykori abszolút kedvenc új köntösben. Ne változtattak raja úgy hogy gyengébb legyen sőt, törekedtek hogya lehető legjobban hű maradjon az eredetihez. Visszahozta az időket amikor a Resident Evil még túlélőhorror volt és nem egy bárgyú akciójáték amivé a RE4 után vált." (Rovik)

"Öröm volt újra élni gyerek korom egyik meghatározó játékát ilyen minőségi remakeben. Pazar volt az egész úgy ahogy van, az újításokkal ahogy hozzányúltak az eredeti részhez. Az ilyen minőségi remakekre megéri várni. Alig várom a 3. rész is ilyen formában." (arpi0912)

"A fene egye meg a Capcom-ot, hogy külön dlc-ben kellett megvennem hozzá a Classic Soundtrack-et, de elnézem, mert azzal együtt egy olyan nosztalgia vonatra ültem fel, amiről nem tudtam leszállni. Imádtam az újragondolt kamera ês harcrendszert, a grafikát és a hangulatát. Valahogy így kell kiadni (újra) egy játékot" (Gergő)

"A regota konyorgott remake jott, latott es gyozott, mind kritikailag, mind kasszaknal. Annyira bevalt, hogy alig tobb, mint egy evre ra mar itt is a folytatas. Ez manapsag egy tripla A cimnel, ami nem evenkenti rotacioban forog unikum!" (ssj4vegita)

"Na, így kell felturbózni egy 20 éves címet, rá sem lehet ismerni! Kellőképp hozzáigazították korunk elvárásaihoz, simán megállja helyét, nem csak a nosztalgia miatt. Örömteli, hogy jön hamarosan a harmadik rész is." ( ZS0LTI)

"A Capcom végre megtalálta az utat ami a Resident Evil-t a jövőbe vezeti. Át tudták úgy ültetni a régi game-t a mai világba, hogy az minden szépségét (borzalmát) meg tudta őrizni, sőt még hozzá is tudott tenni. A régi RE2 a kedvenc játékom, mondhatom, hogy mindenhonnan szivárvány folyt belőlem mikor végre átvehettem a remake felett az irányítást. Várjuk a RE 3 remake-t, Code: Veronica remake-t és a nyolcas számú részt három vödörrel amolyan Trainspottingosan" (Durden is ALIVE)

"A Resident Evil 2 tipikusan az a játék volt, amit mindig csak néztem.. Erősen szurkoltam bátyámnak mindig, hogy sikerüljön. A remake azon túl, hogy felidézte a régi szép emlékeket, méltó módon dolgozta fel az eredeti játékot. Sokszor beleesnek a játéjfejesztők (vagy akár a filmkészítők is..) abba a hibába, hogy egy régi címet előkapva, grafikailag kicsit felturbózva eladnak, mint remake.. Azonban szerintem nem csak én gondolom úgy, hogy egy új köntöstől már el is kell ájulni. Nem szabad csak a nosztalgiafaktorra építenie senkinek. A RE2 végre egy remake, amiért nem volt kár!" (Sefneni)

"Kellemes meglepetés. Az eredetit imádtam, rengetegszer végigvittem és a felújított változat is ezt hozta ki belőlem, egyik legtöbbször végigjátszott játékom lett. Ha a stúdiók ilyen felújításokat csinálnának, senki egy rossz szót nem szólna" (Saila)

"A 7. rész után alig vártam hogy neki ülhessen újra Claire és Leon kalandjának. A ps1-es korszak egyik etalon horror játéka volt, és most One/ps4 konzolon is megismétli azt amit ps1-en tett. Teljesen magával ragad az egész játék. Az atmoszféra, a grafika, és a logikai puzzle részei zseniálisak. Az egyik ha nem a legjobb Horror játék jelen generációban." (Dark T)

"Biztonsági vásárlásként indult, mert limitált erőforrások és a nagymértékű "10/10" kritikák iránti szkepticizmusomnak hála (rohadjon meg Horizon robotdínóstól, mindenestől) nem akartam ismét kidobálni egy valag pénzt rá, illetve a Resi 0-1 remake-ek után már nem gondoltam/hittem el, hogy lehet valami újból ilyen jó, illetve változatos - 1998 ugye elég régen volt, viszont ugyanazt ha megint a Resi0-1 szintjén lövik el, már annyira nem ér sokat (számomra). No de mekkorát tévedtem...

Jelenleg jegelődik a játék a DS miatt, de még hiányzik a 3. és 4. végigjátszás, hogy meglegyen a komplett ending, viszont még tervben van a 3 órás végigjátszás is, annyira belejöttem Szuper remake, Mr X külön jópont, minden klaffol - egyedül néha az item-management szintjén ver az ideg, node ez az eredetivel is így volt." (Hwopapa)

Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki szavazatával hozzájárult a 2019-es toplista létrejöttéhez!
<<

Összesen: 57 [1-50]
1 | 2
[10] Szefi
Jan 03., Friday 18:28 #57
Válasz ne5h (#56) üzenetére
Köszönöm szépen!
Az Anthemen nem lepődtem meg, a Death Stranding, Rage 2 esetében hümmögve felhúztam a szemöldökömet. A Days Gone jelölését szimplán nem értem (persze elfogadom, de akkor sem értem) ...
Jan 03., Friday 10:15 #56
Válasz Szefi (#46) üzenetére
"Cégünk mindenben az ön rendelkezésére áll asszonyom"

Összesen 36 szavazat érkezett a csalódást okozó címekre, ezekből ha levonom azokat, amik csak 1-1 "jelölést" kaptak, a következőképpen néz ki a lista:

1. Anthem
2. Days Gone, Death Stranding
4. Sekiro
5. Fallen Order, Link's Awakening, Rage 2
I am such a B.A.
Jan 03., Friday 7:58 #55
Idén The Last of Us Part II és Cyberpunk 2077 versengésre számítok.
Jan 03., Friday 7:46 #54
Válasz Necroman Mk2 (#33) üzenetére
Inkább a PS-exkluzív GotY-ok sora szakadt meg. Ha jól emlékszem utóbbi három évben: Uncharted 4, Horizon Zero Dawn, God of War voltak a győztesek.

Várható volt, gyengébb év volt exkluzívok tekintetében.
[5] Rovik
Jan 02., Thursday 21:22 #53
Válasz sQr (#42) üzenetére
Ó annak is vannak hibái de sandbox játékként nem egy liga a két játék az rdr2 javára...
[29] lacapaca
Jan 02., Thursday 21:01 #52
Mármint az előző részére.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[29] lacapaca
Jan 02., Thursday 20:52 #51
Válasz Szefi (#49) üzenetére
Az első részére engem is így beszéltek rá...azóta is visszasírom azt a 8 ezer ft-ot, amit akkor arra ráköltöttem
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[29] lacapaca
Jan 02., Thursday 20:47 #50
Amúgy számomra ez egy egészen jellegtelen év volt. Nem mondanám rossznak, de valahogy az átütő erő hiányzott belőle. És az az érdekes, hogy igazából nem tudom megmondani, mi hiányzott. Mennyiségre tökre rendben van minden, sőt, szerintem túl is telítődött a piac, mégis a bejáratott játékaimat játszottam tovább, és inkább a backlogból válogattam szívesebben, mint az újabbakból.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
[10] Szefi
Jan 02., Thursday 20:39 #49
Válasz Necroman Mk2 (#47) üzenetére
Ne már, most akarnak rábeszélni, hogy coop-ban egész emészthető a Breakpoint....
( Az én tippem is az Anthem lenne. )
[29] lacapaca
Jan 02., Thursday 20:29 #48
Válasz Necroman Mk2 (#47) üzenetére
Azzal szerintem baromi kevesen játszottak.
Anthem lesz az inkább, mögötte meg szorosan a Death Stranding.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
Jan 02., Thursday 20:08 #47
Válasz Szefi (#46) üzenetére
Tippre: Ghost Recon Breakpoint
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[10] Szefi
Jan 02., Thursday 18:22 #46
Az év csalódása engem is érdekelne...
[27] Fre
Jan 02., Thursday 18:13 #45
Válasz zaz (#13) üzenetére
de hogy a Death Stranding benne van az első 10-ben... azt nem veszem be.
PC PlayStation 4 (Hun_Fre_576)
[39] Hunk2
Jan 02., Thursday 16:56 #44
Válasz Rovik (#34) üzenetére
Nem Kojima csinálta volna jobb pontokat kapott volna. Kisebb az elvárás igy csalódás is sokaknak. Lett volna egy fejlesztő akire az emberek odafigyelnek.

Kojima csinálta az elvárás nagy volt egy jó sztori mellé lerakott egy egyszerű gameplayt ami unalmas vagy ép nem szórakoztató vagy egyeseknek még idegesítiő is. Igy aki 6-7 pontot adott rá ami szerintem közepes játék az is megérthető. 10 pontot túlzásnak tartom én is hisz más játékot ilyen jelzők " unalmas, nem szórakoztató, idegesítiő" vágóhídra küldene legtöbb tesztelő.
Igy sok helyen inkább a tiszteletből kapta azt a pontszámot, igy a tesztelő egy oldalra hajlik a közép út helyet.
"Élni és élni hagyni"
Jan 02., Thursday 15:01 #43
Válasz sQr (#42) üzenetére
Nem,ő a tényeket írta le:"De nem változtat a tényen hogy mocskosul felülértékelt játék"
A hunter must hunt PSN ID: xXwilliamsXx73
moderator sQr
Jan 02., Thursday 14:36 #42
Válasz Rovik (#38) üzenetére
Az elképzelhetetlen, hogy Kojima rajongástól függetlenül valaki nagyobb értéket látott benne / jobban élvezte, mint Te? : ]

Mert azt mondtad a véleményed írtad le és nem egyetemes igazságot.
Twitter: sequeeer
Jan 02., Thursday 12:05 #41
Válasz Tommy_Angelo (#40) üzenetére
Javítva, kösz az észrevételt.
I am such a B.A.
Jan 02., Thursday 11:13 #40
Gears 5-nél bekerült a Crackdown 3 része is a hsz-emnek!

Amúgy egész elfogadható kis lista lett ez.

Egyébként év közben azt éreztem, hogy nagyon jó kis év ez játék szempontból, de a listát nézve meg mégis felemás érzésem van. Nem született több igazán nagy, évek múlva is emlegetett játék idén vagy nem tudom...
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[27] arpi0912
Jan 02., Thursday 9:29 #39
Válasz Rovik (#38) üzenetére
Többnek tűnt az a 2+1x, de oké. Nem kételkedtem eddig se benne amit írtál csak furcsa. Mint az RDR 2-nél ahol állandóan a goty, meg a valaha volt legjobb game jelzőket írtad mindig. Csak most negatívban tolod ezt a DS-re. Pedig az RDR 2 is messze van egy valóban 10 pontos címtől hiába az lett.
Pont annyira túlértékelt a DS mint a 10 pontos (amit igazából nem ér) RDR 2 is, sajna ilyen ez a játékipar. Néha a realitástól elrugaszkodva bizonyos cégek/emberek játékait túlértékelik és nem veszik figyelembe a nyilvánvaló hiányosságaikat/hibáikat.
Na mindegy ízléseken nem veszünk össze.
Az MGS-es véleményeddel viszont egyetértek, bár én a 4-et is már picit visszalépésnek éltem meg játékmenetben a 3-hoz képest még ha maga a történet valóban epic volt és sose felejtem el. (Mondjuk a sose felejtem el a DS-re is igaz, ami általában nem mondható el egy közép szar játékra nálam.)
[5] Rovik
Jan 02., Thursday 1:19 #38
Vallásként,azt hogy leírtam a véleményem nagyjából kétszer a tesztje alá 120+ óra gameplay után illetve ide?
Leírtam miért toltam ennyit bele. Ha kételkednél bemutathatom akár a profilommal akár screenshottal tökmindegy... De nem változtat a tényen hogy mocskosul felülértékelt játék ami rohadtul nem érdemli meg mert a történetét,karaktereit és a látványt (néhol) meg a zenét leszámítva a leggyengébb sandbox játék a genben és egyben az utóbbi évek legunalmasabb legrepetitívebb játéka. Ez van. Ha nem figyelne ott a Kojima név, szanaszét szedték volna a kritikusok (és a játékosok) olyan pontok alapján amikért más játék megkapta a magáét. De Kojimának csontig kell nyalni pedig az MGS V óta immár a második hatalmas kapufája aminek csak az értékelései kiválóak a mögöttes tartalma az durva középszer (vagy alatta) pár kiemelkedő elemmel. Mester ide mester oda. Az MGS 4 volt az utolsó valóban emlékezetes és valósan értékelt játéka.
[27] arpi0912
Jan 01., Wednesday 19:37 #37
Válasz Rovik (#34) üzenetére
Lassan már vallásként tolod ezt, mintha akkora sérelmet okozott volna a játék amit egy élet alatt nem tudsz majd elfelejteni. Pedig valamiért te is beleraktál 120 órát elmondásod szerint és gondolom nem azért hogy így hitelesebbnek tűnjön, hogy neked ez a véleményed.
[73] zaz
Jan 01., Wednesday 18:17 #36
Válasz Laza (#28) üzenetére
jogos,viszont én valamiért tök megfeledkeztem róla...😂
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[5] Rovik
Jan 01., Wednesday 17:46 #35
Év csalódása?
[5] Rovik
Jan 01., Wednesday 17:46 #34
Hogyan kell top3-ba szavazni egy játékot ami az exkluzivitása de főként Kojima neve nélkül egy top30-ba sem fért volna bele című műsorunkat látták....
Jan 01., Wednesday 17:23 #33
Nocsak, megszakadt az open world GOTY-k majd évtizeedes sora, és egy nem open world játék lett a győztes? WoW!
A Capcomnak meg elismerés érte!
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
Jan 01., Wednesday 14:09 #32
Válasz Sefneni (#31) üzenetére
Mi köszönjük, hogy írtok!
"This is our time to medicate..."
[1] Sefneni
Jan 01., Wednesday 13:23 #31
Köszönöm, hogy a véleményem többször is megjelenhetett a posztban.
BÚÉK!
Izgalmas évnek nézünk elébe.
i'm sarcastic. what's your superpower?
[15] Joel1970
Jan 01., Wednesday 4:26 #30
Reméljük
Olyan érdekes,hogy ami nem olyan fotorealisztikus,mint pl a 2019-es Resident Evil 2,az sokkal élethűbb,realisztikusabb,mert az agyaddal egészíted ki:lásd 1998-as Resi 2.
Szerintem ha teljesen fotorealisztikus lenne minden,akkoris élethűbb a 21 éves változat.
Tulajdonképpen a realitást az veszi el,hogy kész anyagot kapsz és az agyad nem egészíti ki,nem képzeled tovább,mint a könyveket.
Ezért szerettem volna a Rési 0-val még N64-en játszani...
1980-ban született férfi vagyok.
Dec 31., Tuesday 19:32 #29
A Star Wars ban pont most jutottam el arra a pontra hogy kivágom a gèpböl. Úgy ahogy jól indult , de átcsapott az egèsz egy God of War shit be . Utálom ezt a karakter tengelye körüli dodge-los baromságot . Föleg ha többen nyomulnak rád ès a taktika ès ügyessèg megszünik szerepet játszani ès teret nyer a mázli faktor. Ráadáskènt amikor egy KOSCSIGA?!?! vagy valami prücsok szar bogár beadja a kegyelemdöfèst , na akkor robban a fejem.
Kevesebbet èl a Gamer, de többet èl meg.
[34] Laza
Dec 31., Tuesday 17:03 #28
Válasz zaz (#13) üzenetére
A Re2 ha nem is az első helyen, de simán benne van az év legjobbjai között ... viszont ezt a SW játékot én sem értem ..... de a SW b..nak már az is felüdülés, ha középszerűt kapnak, a filmek után már ez is több mint tökéletes
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[13] Guba33
Dec 31., Tuesday 15:53 #27
Válasz Joel1970 (#26) üzenetére
Akkor jövőre a Resi 3 lesz az év játéka!☺
[15] Joel1970
Dec 31., Tuesday 15:37 #26
Válasz grosy (#6) üzenetére
Nagy az esély,hogy a Resi 3 is ilyen lesz!
1980-ban született férfi vagyok.
[15] Joel1970
Dec 31., Tuesday 15:36 #25
Válasz tibisan (#4) üzenetére
Azok közül,amiket felsoroltál a Shenmue 3 bőven befért volna a 30.helyre.
1980-ban született férfi vagyok.
[15] Joel1970
Dec 31., Tuesday 15:35 #24
Válasz siklara (#2) üzenetére
Miért,szerintem egyértelmű volt
1980-ban született férfi vagyok.
[15] Joel1970
Dec 31., Tuesday 15:34 #23
Válasz Adamska (#1) üzenetére
Tényleg,csodálkoztam hogy miért pont ezek a játékok lettek világszinten a legjobbak az idei felhozatalból aztán rájöttem,hogy ezek mellett kévés jó játék volt,de volt.
1980-ban született férfi vagyok.
[15] Joel1970
Dec 31., Tuesday 15:32 #22
A Devil May Cry 5 minden idők egyik legjobb játéka.
A Death Stranding megérdemli a harmadik helyet.
A Resident Evil 2 megérdemli az első helyett,bár fényévekkel jobb az eredeti 1998-as rész.
Boldog Új Évet Mindenkinek!
1980-ban született férfi vagyok.
Dec 31., Tuesday 14:43 #21
Válasz zaz (#13) üzenetére
Szerintem azért elég gyenge év volt.Nem volt valami bőséges felhozatal.A DMC csak a kötelezőt hozta.A Fallen order viszont szerintem nem volt középszerű.Szerintem jó ideje csak elég gagyi SW játékokat kaptunk.A Battlefront 2 sztorija és hangulata se volt olyan jó,mint anno az eredeti 2 részé.Az Jedi Knight trilógia óta nem volt szerintem ilyen jó SW játék.A pályatervezés pedig szerintem egy plusz pont,mert annyira komplexek a pályák mégis vissza lehet találni és mégis adja magát,hogy merre kell menni.A kardozás viszont majdnem egy az egyben a Sekiro-ra hajaz.Igazából nekem a Sekiro volt a másik meglepetés,viszont abban a nehézséggel szerintem kicsit túllőttek a célon és csak azért nem tetszett az emberek többségének,mert szimplán képtelenek voltak végigvinni.Bevallom őszintén,hogy én is elakadtam benne.
[5] Adamska
Dec 31., Tuesday 13:58 #20
Válasz zaz (#13) üzenetére
hát az évek óta tartó silányságban, a középszer már kiemelkedőnek hat. sajnos ez ilyen : D
[13] kompedli
Dec 31., Tuesday 13:38 #19
Szerintem korrekt a top 10 lista, mondjuk én meglepődtem a RE2 első helyén, de örülök neki. Azért nem gyenge év volt ez se, kőkemény címek vannak itt megint a top10-ben!
[7] Gergő
Dec 31., Tuesday 12:50 #18
Tök jó, hogy amikhez írtam idén véleményt is ebben a listában, az mindhárom játéknál olvasható is😀
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
[7] samus101
Dec 31., Tuesday 12:02 #17
Az idei Cod multi szempontból csalódás, ami ugye a sorozat sava-borda.. a tavalyi és az azelőtti is harmatgyenge volt...
"Reach out and touch faith!"
[30] sting
Dec 31., Tuesday 10:18 #16
Válasz Gergo89 (#3) üzenetére
Mellé még a Fallent!
[3] Lacek92
Dec 31., Tuesday 10:08 #15
A Days Gone és a Fallen Order előkelő helyezéseit látva azon gondolkodtam el, hogy mostanra a középszerű játékok is valahogy nagyon jól tudnak sikerülni. Ez lázszólag ellentmondás, de mintha a fejlesztők egyre jobban tudnák, mi kell nekünk, hogy mitől tudjuk annyira élvezni az amúgy nem hibáktól mentes játékokat is.
[73] zaz
Dec 31., Tuesday 8:48 #14
Amúgy remek kis év volt ez a 2019!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[73] zaz
Dec 31., Tuesday 8:39 #13
re2 az első? ok nagyduzzogva.....de hogy eza minden szinten középszerű fallen order a második! Ok betudom annak hogy évvégén jelent meg és mindenki erre emlékszik
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Dec 31., Tuesday 1:41 #12
Ha agyonvernek, sem tudnám megmondani, mit keres itt a CoD, de ez megint legyen az én bajom.

Mindenesetre a top 10 szereplő kábé borítékolható volt.
[28] alf22
Dec 30., Monday 21:36 #11
Javitas a codhoz, "Kigyomlaltak a rohangalast"-ra:
KATT! 30masodperces lerohanas multiban.
Ugyanugy lehet rohangalni, csak a kempelest megkonnyitettek.
[38] Fieldtom
Dec 30., Monday 20:18 #10
Resident evil 2, Yeah! Marha jó lett!
Fáj, hogy a Katana Zero nem fért be. (Nem, hogy a 10-be, a 30-ba sem...)
Tegnap is ma feküdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
[11] frg_dnl
Dec 30., Monday 20:05 #9
Sekiro, Devilmay5 és Resi2 a TOP10-ben, ott a helyük.
[16] skiz0
Dec 30., Monday 19:48 #8
bár furcsállom, hogy Sekiro csak 4. lett - bár mégiscsak rétegjáték - jobban, mint egy Jedi, szal végülis érthető..
PSN: mucsacso
Összesen: 57 [1-50]
1 | 2