[Teszt] Arise: A Simple Story
Kapcsold jtk: Arise: A Simple Story (ps4)
Eddig 3 hozzszls
Ghz
2019. December 11.
Wednesday 16:24
A videojtkok repertorja nagyon szles skln mozog manapsg. Nem nagyon lehet olyan stlust mondani vagy esetleg kitallni amibl valaki, valamikor, valahogy nem csinlt volna mr jtkot. Remlhetleg lassan elmlnak azok az idk is, amikor a laikusoknak a sz emltse kizrlag az egymst virtulis fegyverekkel halomra lv tindzserek s jrkelket hallra gzol, otthon l s addikcival kszkd szerencstlenek juttatja eszbe. Na az Arise egy olyan egyszer trtnet, ami pont, hogy a kedvenc hobbink soksznsgt hivatott ltetni.A jtk egy klasszikus hideg indtssal nyit, amit hamar felmelegit... g testnk. Ugyanis ppen a j reg viking s egyb szoksoknak megfelelen mglyra dobtak, hogy gy utazhasson t a lelknk a tlvilgra. Termszetesen azrt annyira nem egyszer a trtnet, hogy ilyen hamar vget rjen, mivel a terv “mkdtt” s sikeresen “fel” kerltnk a Valhallba. Vagy hvhatjuk igazbl vallstl s kultrtl fggen akrmilyen tlvilgnak. Egy biztos, innen fogjuk letnk fontosabb llomsait “jralni”, amirl nem is rnk tbbet, mivel jobb ha mindenki maga li t az Arise sztorijt. Annyit hintelek csak, hogy letnk valban egy egyszer trtnet volt, mint ahogy ltalban mindannyiunk az, viszont ez nem jelenti azt, hogy a trtnsek nem voltak jelentsek s nem befolysoltk, illetve akr vltoztattk meg sorsunkat.Az Arise nem ms mint egy interakcikat ignyl mese, amibe meg prbltak csempszni egy kis izgalmat a puzzle s platform rszek segtsgvel. Nos, mg az elbbi egy dvzt sznfolt, az utbbira sajnos ez mr annyira nem mondhat el. A jobb analg kar segtsgvel oda-vissza tekerhetjk az idt, aminek hatsra sz szerint megvltozik krlttnk a vilg. Levelek nnek ki s fonnyadnak vissza, napraforgk blogatnak, sziklk replnek vissza a helykre, fittyet hnyva a fizika trvnyeire s mg egymilli kis aprsgot tudunk vltoztatni, hogy tovbb jutva az adott szakaszon jra tlhessk letnk elfeledett emlkeit.

Minden plya ms kihvsokat tartogat s j mechanikkat vezet be, mikzben sz szerint szemkprztat ltvny orgit tol az arcunkba. Alapveten a grafika nem tl rszletes s nagyon gyesen “csaltak” a terletek nagysgval, ettl fggetlenl a mvszeti oldal s a vizulis stlus nagyon egyben van. A hanghatsok s zenk tkletesen illeszkednek az adott plya hangulathoz, amire szksg is lesz mivel a kalandunk egy igazi rzelmi hullmvast, ami nha elg megrzan tud hatni az erre fogkonyabb lelkleteknl. Kzjk tartozom n is.Nagy negatvum lehet sokaknak, hogy nincs a jtkban harc. Ha elbukunk, azt csak magunknak ksznhetjk. Illetve egy tkletes platformernl mondhatnnk ezt, itt viszont sajnos a kelletnl sokkal tbbszr rngatott ki az immerzibl a jghideg kezvel az irnyts rdge. A frissen jtkot kszt Piccolo-nak van mg mit tanulnia ezen a terleten. Nem vszes a helyzet csak egyszeren inkonzisztens. A sokadik plyn sem tudtam megllaptani, hogy kpes leszek e tugrani egy adott szakadk fltt. Nha Pkember-nek mutatunk egy jkora fityiszt, nha meg olyan mintha egy betontmb lenne a lbaink helyett. Ezt kiegszti mg az, hogy lehetetlen kiszmolni, hogy ppen mekkora az a tvolsg amirl leesve mg ppen csak tlljk a mkt. Nha pr centi is hallos, nha meg - ha olyan helyre - rkeznk akr mtereket is tudunk zuhanni. rtem n, hogy nem ez volt a f priorits, de azrt egy kicsit csiszolhattak volna mg rajta.Az Arise “nlam” (!!) nem jutott fel a Journey magassgokba, pedig nagyon szeretett volna. Minden megvan benne, hogy kellemesen eltltsk vele azt a 3-6 rt (figyelembe vve, hogy minden titkos emlk kpet meg akarunk tallni a plykon vagy sem) de valahogy az a HHA lmny s a frusztrci nlkli flow hinyzott egy kicsit. Ettl fggetlenl a stlus kedveli nyugodtan tegyenek vele egy prbt, mert sszessgben mindenkppen egy kiemelked mese az perencin innen s taln tl.

moderator sQr
Dec 13., Friday 12:42 #3
Tovbbra is nagyon tetszik. Igyekszem berntani egy pldnyt az nnepekre. : ]
Twitter: sequeeer
[8] reptai
Dec 13., Friday 12:16 #2
A Journey kb fele ilyen hosszu.
[73] zaz
Dec 13., Friday 10:30 #1
Kszi a tesztet!
Passba j lesz ez!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Arise: A Simple Story adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2019. Dec 03.
Kategria: Kaland
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
7
Ami tetszett
- Fantasztikus ltvny;
- Egyszer, de mly trtnet;
Ami nem tetszett
- Frusztrl irnyts;
- Rvidke;
Olvasi rtkels: 6 (1 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

3 | [Teszt] Arise: A Simple Story

A videojtkok repertorja nagyon szles skln mozog manapsg. Ebbe ugyangy belefrnek a hideg akcijtkok, s a kellemesen langyos meseszer lmnyek is. Az Arise egy egyszer trtnetet mesl el, s nem is csinlja rosszul. Teszt!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba