[Teszt] SEGA Ages: Ichidant-R & Columns II
Eddig 2 hozzszls
liquid
2019. November 12.
Tuesday 21:00
A Sega Ages kollekci jtkai j ideje velnk vannak, Szegk itt stik el (nagyon) jrastva a rgi jtktermi s konzolos jtkaikat, ltalban tisztes minsgben emullva, s bnusz lehetsgekkel (ments!) kiegsztve azokat.Az Ichidant-R s a Columns II esetben sincs msknt, s a kt jtkot nem vletlenl ruljk prban: mindkt esetben klasszikus rkd Sega puzzle jtkokrl beszlnk. A kett kzl az Ichidant-R az egzotikusabb, mert noha ebbl ltezett angol nyelv rkd verzi, roppant valszntlen, hogy 1994-ben (akkor jelent meg) ezzel itthon brki is tallkozott volna. Olyan sok mindenrl nem maradtunk le, a jtk egy hromrszes puzzle-szria kzps tagja, kzpkori tmval, s hszfle minijtkkal. A minijtkok minsge hullmz, van kztk pr nagyobb gyessget ignyl, ltalban idztett gombnyomsokra pl feladat, s nhny logikzs is, de sszesgben semmi olyasmit nem kapunk, amit mshol (akr: azta) ne lttunk volna. A jtktermi verzi letekkel operl, de virtulis rmbl termszetesen brmikor jat dobhatunk a gpbe.

A csomag rsze a jtk Megadrive verzija, ami problmsan hasznlhat: ebbl csak japn verzi ltezik ugyanis, gy aki ezzel szeretne jtszani, elbb ki kel, hogy ismerje az rkd vltozatban (az ott angolul elmagyarzott) jtkokat – ez pedig csak akkor javallott, ha NAGYON nem tudsz mit kezdeni a rendelkezsedre ll vgtelen szabadidvel.A Columns II mr tbbeknek lehet ismers, ha nem is a msodik rsz, de az els mindenkppen, annak idejn haznkban is kaphat volt az a Megadrive csomag, ahol az els Sonicot s az els Columns-ot csomagoltk a gp mell.

A msodik rsz viszont valamirt nem hagyta el Japnt, mind a jtktermi, mind a Saturn-ra kiadott konzolos vltozat a szigetorszg rabja maradt. Megrte r ennyit vrni? Tulajdonkppen igen, a Columns tovbbra is j mka, egyfajta Tetris / Match-3 hibrid, ahol a fentrl lefel es, itt tnnbfle zben rkez sznes bigykat kell hrmasval (itt: hat irnyban) prostani ahhoz, hogy eltnjenek. Az alap jtkmdon kvl kapunk egy VS mdot (itt minl nagyobb kombkat kell sszehoznunk a sikerhez) s egy Flash mdot is, ahol a villog elemekig kel „lesnunk” ahhoz, hogy eltnjenek. A msodik rszen kvl itt is kapunk egy bnuszt: a csomagban benne van a klasszikus els rsz Megadrive verzija is.

sszesgben nem rossz csomag ez, aki Nintendo Switchen akar Szegval puzzle-nosztalgizni, s rendszeresen hordja magval a gpet (mondjuk) a napi tmegkzlekedse sorn, nem jr rosszul velk. Tipikusan olyan jtkok, amivel 10-15 percig jl elvan az ember, de tbbet egy lt helyben nem is igazn ignyel bellk.

Nov 13., Wednesday 22:37 #2
Vlasz theSickness (#1) zenetre
Igen, ezeket valahogy fillresknt kne rulni. Ugyanakkor normlisabb piacokon ez mr fillresnek szmt.
"This is our time to medicate..."
Nov 13., Wednesday 19:30 #1
A Columns tpus jtkokkal egszen kellemes rekrecis dlutnokat tudok eltlteni, ettl fggetlenl kicsit ersnek rzem ezeket a jtkokat ilyen formban kiadni, fleg (ha jl lttam) 8 dolcsis ron.
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)