STALKER: Clear Sky - teszt
Kapcsold jtk: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky (pc)
Eddig 53 hozzszls
Lothar
2008. October 31.
Friday 19:57
Ami trtnt, megtrtnt. Ukrajna legmlyebb sebe a mai napig varasodik, hatsai all pedig mi sem vagyunk kivtelek: pl. az prilisi radioaktv felh csapadka megjsolhatatlan (br statisztikailag nem kimutathat) kvetkezmnyei az akkor szletett nemzedket rintette a legrzkenyebben. Immron 22 ve, hogy a vilg beleremegett az emberi gyarlsg radioaktv kvetkezmnyeibe, s hogy a rengeteg ldozat rn most megknnyebblve shajthatjuk: jra tiszta az gbolt.


A Csernobil feletti rnyaknak mg nyoma sincs, hisz az esemny friss: a tragdia hv szava szzakat vonzott a reaktor kr. Kezdett veszi az urnnal dstott ritul a szebb jv remnyben. Ideolgik, hitek, clok kr rendezdve frakcik hzzk fel a kesztyt, hogy rvnyt szerezzenek sajt igazuknak. Vannak, akik a robbans okozta anomlikban ltjk a tudomny jvjt, akadnak olyanok is, akik csak a megfkezend gonoszt ismerik fel benne, s persze azok, akik a vgtelen gazdagsgot vrjk tle. Ezen kereszttzek kztt hivatott hsnk, Scar, a tll zsoldos felmelegedni, s rjnni arra, hogy mirt is lt tl egy olyan anomlit, mely eddig 100% mortalitsi rtval bszklkedett.


A koncepci lnyegben ez. Adott szmos csoportosuls, akikkel vllvetve lomszr politizlsba kezdhetnk. Oroszlnrszk az alapjtk ismerire nem hat az jdonsg erejvel: Freedom, Duty, Stalkerek, Renegtok, stb. Kezdsnek azonban megismerkedhetnk a cmad Clear Sky egyeslettel, akik kvncsi szemek ell bujklva vizsgljk (szigoran tudomnyos szempontbl) a zna esemnyeit. Nekik ksznhetjk letnket is, egy kiruccans alkalmval ugyanis hajszl hjn odakozmltunk az ukrn anyafldhz egy vratlan kitrs vgett, s ebbl a nem ppen hls szitucibl kapartak ssze az ominzus urak. Igen m, de ennek meg vannak a maga kvetkezmnyei, melynek kibogozsa jelenti a trtnet f vonalt. Nem annyira intenzv s rdekes, mit a Shadow of Chernobyl-, de ennek az az egyszer oka, hogy a fejlesztk nem erre fektettk a hangslyt.


A bejrhat terletek szma jelentsen megntt: a rgi helyszneket tdolgoztk (hisz kronolgiailag az eld eltt jrunk), az jak pedig a csapatos marakods jegyben jval tgasabbak, bandahborra optimlisabb kivitellel mutatkoznak be. Ami a hangulatot illeti, ismt jelesre vizsgzott a plyatervezs: ndassal csipkzett mocsrvidk, aminek idilljt nha meg-megtr egy magnyos halszkunyh, tereptrgyaktl hemzseg, hevenyszett bzis kibelezett szovjet tragacsokbl, s gy tovbb. Ugyanakkor a sokat kifogsolt zna / plyarendszer nem vltozott: a terletek klnllak, les hatrokkal szeparlva, s sajnos a lthatatlan falak sem maradtak ki a megoldsok kzl.


Ha mr technikai megoldsok kztt lavrozunk, trjnk t a mltn hres motor kpessgeire. Az X-Ray engine leszrmazottja (immron 1.5-os fmjelzssel) tovbb regbti a nevet: DirectX 10 tmogats, volumetrikus (rtsd: trfogati) fny- s fsteffektusok, melynek ksznheten a manapsg igen kzkedvelt fnysugarak is tiszteletket teszik, illetve mg az es is kooperl az rintett felletekkel. Technolgiai szempontbl szinte mindent felvonultat, amire egy mai a hardver a szoftverrel karltve nyjtani kpes. Termszetesen az ra is megvan, de verziszmrl-verziszmra javul a performansz, s ha figyelembe vesszk, hogy a mellkelt kpek ers kzepes belltsokkal, egy ma mr kzpkategriban kullog X1950 Pro-val kszltek, akkor nyugtzhat, hogy a Clear Sky a motort illeten nem szgyenkezhet.
>>

sszesen: 53 [1-50]
1 | 2
[20] kakasu
Feb 26., Friday 0:05 #53
Rengeteg j dolgot vettek bele, ami tetszik. Tbb mellkkldets, tbb trader, minden klnba csatlakozhatunk, j terlet, vgre nehezebb, tbb fell megkzelthet terletek. Szval tnyleg rengeteg pozitv jdonsg. Viszont negatv negatv jdonsg is: a PDA-bl sok funkcit elvettek, amit szvesen bngsztem, az j inventory nem tetszik, hinyoznak az elz rszbl elvett terletek, a trtnet sokkal gyengbb. Csak n nem tallkozok spontn blowoutokkal?

s ami vltozatlan: Az ellenfelek mg mindig tdugjk a fegyverket a falon, nha mg mindig nem ltnak meg, ha 2 mterrel elttk llok, mg mindig nem jrhat be tltkperny nlkl a terlet, mg mindig nincsenek vezethet jrmvek.

Vrom a lelkes moddereket, akik vgre verhetetlen jtkot csinlnak belle.
[2] Alpr
Jul 31., Friday 12:03 #52
meg van magyar szinkronnal
Sosem az szmit, hogy mit mrt teszel hanem az szmit, hogy amit teszel azrt tisztelyenek.
Nov 07., Friday 9:47 #51
Vlasz mcmacko (#50) zenetre
Az X-Ray egyids a Stalker-rel, ergo nem olyan rgi az. Inkbb az a gond, hogy a finomtst mindig a debt utnra hagyjk, aminek meg valsz. az az oka, hogy nem lltak rendelkezsre olyan forrsok, mint mondjuk a Crysis esetn. A msik pedig, ami minden benchmark ttel esetben (Far Cry, Crysis, Stalker, stb.) igaz (amit sokan elfelejtenek), hogy a maximum belltsokat nem a ma, vagy a kzeljv hardvereihez kszltek, ezekkel kr is prblkozni (pl. a Crysis-t is 25 fps krl viszi egy SLI-s GX280-as konfig, ha pl. az AA szrs is maximumon van). Nem utols sorban a a VGA drivereknek is idre van szksgk, hogy ilyesmikre felkszljenek (a legutbbi ATi driver is jl pldzza ezt).
Fraggen und fraggen lassen.
Nov 06., Thursday 23:57 #50
A gpigny elg hajmereszt. Full-on jobban nokedlizik mint a Crysis, ami avg 30FPS-el ment...

Az lehet a baj, hogy a jtk magja (ahogy pajtim mondta - fundamentuma) nagyon rgi, s azt toldoztk-foltoztk erre a mai szintre. A lego vr minden kockja plusz teher a hardverre nzve.

Mondjuk hangulatilag/tartalmilag tnyleg ott van a szeren.
"This is our time to medicate..."
[1] Hlletor
Nov 04., Tuesday 17:50 #49
Vlasz gj2k (#46) zenetre
az viszont mr vicces, hogy valaki sszetett mondatot nem tud rtelmezni.
Nov 04., Tuesday 17:44 #48
Vlasz gj2k (#46) zenetre
rdekes elkpzels a normlis tesztrl, de amgy nincs... a tmondat derogl.
Fraggen und fraggen lassen.
[55] axl
Nov 04., Tuesday 17:26 #47
Vlasz gj2k (#46) zenetre
szerintem csak szokincs kell hozza, es eleg egyszer gyorsan atfutni, sajat hianyos muveltsegedert ne a cikkirot okold...
Minden jtk szerepjtk
[1] gj2k
Nov 04., Tuesday 16:26 #46
Egy teszt sincs ezen az oldalon, ami normlisan lenne megrva? Mrmint gy, hogy ne kelljen ktszer elolvasni minden egyes mondatot, mire kigobozza az ember a lnyegt. Mirt nem lehet tisztn, vilgosan fogalmazni? Ez a fondorlatosdi kicsit sem vicces, inkbb idegest.
http://gj2k.net
[30] Djuree
Nov 04., Tuesday 11:29 #45
Vlasz Tommy_Angelo (#24) zenetre
lesz konzolon is maguk a fejlesztk mondtk. sztem mr portoljk a boszorknykonyhjukban
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
[30] Djuree
Nov 04., Tuesday 11:28 #44
Vlasz gaborr11 (#31) zenetre
gow az kzel sem fps...
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
[40] BW
Nov 03., Monday 20:35 #43
Vlasz pohi (#17) zenetre
Vlemnyt alkottam volna rla? Nem ppen, azt mondtam, nem fog meg a vilga. Csernobilbl elg nekem a Call of Duty 4 odapasszol rsze, semmi ms nem kell a tmban.
And cousin... business is a-boomin'.
[27] Marcangol
Nov 03., Monday 7:22 #42
Vlasz Alwares (#41) zenetre
Szerintem meg nem.
"Is this real or is this just a ride?"
[59] Alwares
Nov 02., Sunday 18:15 #41
Szerintem a legtbb mostani divatjtk elbjhat a Stalker jtkok mellet kidolgozs tern. Mind az objektumok, pletek s minden, olyan szpen, rszletesen ki vannak dolgozva, hogy olyat azta se lttam mshol...
.titanic {float: none;}
[41] oma
Nov 02., Sunday 13:14 #40
Vlasz Tommy_Angelo (#23) zenetre
Te hlye vagy bazzeg! Csak irtam hogy ezek a kpek alapjn ronda, ennyi. Van hozz gpem, termszetesen kiprblom!
Nov 02., Sunday 9:14 #39
Szerintem is oks a lers, nem tnik elfogultnak egyik irnyban sem (mdom-tlom). Szerintem az X-Ray dobogs, s szerethet a jtk is a sajtos hibi ellenre.
[62] casper007
Nov 02., Sunday 7:54 #38
Engem is elssorban a tma miatt rdekelne a jtk, br amikor elszr lttam bartomnl a SoC-t, egy kicsit elszontyolodtam. Kicsit res, kicsit buta, tbbet vrtam volna tle. A kiegsztt mg nem lttam, de nem hinnm, hogy sokkal jobb lenne. Az rs minden esetre kivl.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[18] rozsomak96
Nov 02., Sunday 0:58 #37
Hha nem rossz...
[27] Marcangol
Nov 01., Saturday 22:34 #36
Az elst vgigjtszottam anno. Ez most annyira nem tetszik ez van. A teszt amgy nagyon j volt.
"Is this real or is this just a ride?"
[55] axl
Nov 01., Saturday 13:29 #35
Vlasz gaborr11 (#31) zenetre
pc-n GoW-ozni? phejj!
Minden jtk szerepjtk
[55] axl
Nov 01., Saturday 13:28 #34
Vlasz Lothar (#30) zenetre
pedig eredetileg az alcime Oblivion Lost volt...
Minden jtk szerepjtk
[55] axl
Nov 01., Saturday 13:27 #33
Vlasz Asher (#25) zenetre
ha a sima S.T.A.L.K.E.R. jol fut, akkor elvileg ezzel sem lesz bajod, optimalizaltak, vagy mi...
Minden jtk szerepjtk
[12] gaborr11
Nov 01., Saturday 13:15 #32
Vlasz Marcangol (#29) zenetre
ezt rosszul teszed,a kt jtknak mg csak kze sincs egymsnak...A tma,a helyszn is ms,fleg,hogy mg a Sztalkerben egy kivlasztottat(Marked One) alaktunk,addig az Oblivionban nem egy kivlasztottat,hanem egy egyszer banditt alaktunk,akit a kirly szabadtott ki a brtnbl....De ht te tudod. -.-
"Itten hatalmas nagy fekasg uralkodik" - Rumli Bttya, nem rokon, a Kertvrosi Gett fekete br ku klux klnosa
[12] gaborr11
Nov 01., Saturday 13:09 #31
rdekes,de nekem manapsg minden FPS-bl(kztk a Stalkerbl is),a fedezk-rendszer hinyzik....Lehet enm kne annyit GoW-oznom PC-n?
"Itten hatalmas nagy fekasg uralkodik" - Rumli Bttya, nem rokon, a Kertvrosi Gett fekete br ku klux klnosa
Nov 01., Saturday 12:35 #30
Vlasz Marcangol (#29) zenetre
Na de krem, a Stalker nem Oblivion, s mr csak a rendelkezsre ll forrsok vgett sem szabadna szerintem ugyanazt elvrni tle. Prbltam a tesztben rzkeltetni, de csak finoman (nehogy valaki srtsnek vegye), hogy a Stalker nem olyan szjbargsan prezentlja az lmnyt, mint a mai, hatalmas kltsgvets AAA jtkok. Ezt lehet nem szeretni, de hogy emiatt mondjuk resnek titullni... szerintem kicsit ers. Mindenesetre meg tudom rteni, s tapasztaltam is, hogy sokaknl a tidhez hasonl kritriumok mentn elhasalt a jtk.
Fraggen und fraggen lassen.
[27] Marcangol
Nov 01., Saturday 11:40 #29
Vlasz Lothar (#4) zenetre
Nem tudom. Valahogy nzegetem s olyan m hatst kelt, steril az egsz. Az els rsz gyengbb kivitelezssel de mgis jobban tetszett, taln pont a helyszn miatt. Akkor mg jdonsg volt habr oltrt mr akkor sem emeltem a jtknak. n mr minden ilyen jtktl minimum Oblivion mreteket s jellemzket vrok.
"Is this real or is this just a ride?"
[35] he7edik.
Nov 01., Saturday 10:28 #28
Vlasz Tommy_Angelo (#27) zenetre
Sajnos nem valszn hogy valaha is vgigjtszom
Nov 01., Saturday 10:21 #27
Vlasz he7edik. (#26) zenetre
nem, hogy inkbb a polcodon llna!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[35] he7edik.
Nov 01., Saturday 10:20 #26
hetek ta itt ll a gpemen, mg rnzni se volt idm
[5] Asher
Nov 01., Saturday 9:14 #25
Most tolom jra az elst, mert mr nem szaggat. Remlem sikerl egy konzolos verzit sszehozni, nem igazn akarok gpet fejleszteni.
Currently Playing:Final Fantasy II (PSP), Final Fantasy XII(PS2), Prince of Persia: Warrior Within (PS3)
Nov 01., Saturday 1:28 #24
nagyon imdom az ilyen stlus, vilg jtkokat, ezrt is szeretem a fallout-ot, s mg sok hasonl jtkot, filmet. remek volt az els rsze is mr szerintem, s ahogy lttam bgs-en s olvasom most is, ez mg jobb lett... csak sajnos ehez nagyon kevs mr a pc-m, gy ez szintn kimarad nlam... nagyon sajnlom, hogy nem csinlnak konzolos tiratot (br mg a sima STALKER-nl pletykltak rla)! majd taln 5v mlva n is vgigfogom jtszani!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
Nov 01., Saturday 1:23 #23
Vlasz oma (#13) zenetre
olvasd mr el azt a rohadt tesztet! "Termszetesen az ra is megvan, de verziszmrl-verziszmra javul a performansz, s ha figyelembe vesszk, hogy a mellkelt kpek ers kzepes belltsokkal, egy ma mr kzpkategriban kullog X1950 Pro-val kszltek, akkor nyugtzhat, hogy a Clear Sky a motort illeten nem szgyenkezhet." idita fikagp bazze!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[55] KiswechPS3
Nov 01., Saturday 0:57 #22
Vlasz oma (#7) zenetre
Ht nem tudom ember te mit lttl, de nekem minden maximumra hzva, grfaikai modostsokkal elrve a DX10 szint, 1280*960, s eszmletlenl jl nz ki a jtk! A fny-rnyk effektek, a textrk, a vz mind mind eszmletlen szp!
/* Life runs on Code */
Nov 01., Saturday 0:33 #21
Szerintem is kivl jtk. Szmomra ez az eredeti Fallout llektani folytatsa, egy kis Deus Ex z fszerezssel
A grafika meg fullon lleejts. Br a Crysis utn ilyet ll-tani /rted - a leesett lladat visszatenni / nem felttlen rdemes.
"This is our time to medicate..."
[9] domib
Nov 01., Saturday 0:22 #20
Vlasz axl (#18) zenetre

Nov 01., Saturday 0:12 #19
Vlasz pohi (#17) zenetre
A rta nagyban fgg attl, hogy kivel kereskedsz, s hogy milyen viszonyban vagy vele (pontosabban az adott frakcival), valamint hogy az adott trgy milyen llapotban van. De ha mg gy sem tetszik a dolog: 100%-ig biztos vagyok benne, hogy van r modifikci (valamint a legutbbi patch-ben is javtottak az arnyokon, ha nem tvedek).
Fraggen und fraggen lassen.
[55] axl
Nov 01., Saturday 0:00 #18
Vlasz pohi (#17) zenetre
"Egy negatvuma van az a kereskeds mert 300-rt veszi be a puskt aztn 6000-rt adja ez szerintem ersen el van tlozva."

ugye meg nem kereskedtel ukranokkal?
Minden jtk szerepjtk
[5] pohi
Oct 31., Friday 23:48 #17
n megvettem eredetiben. Ez a jtk rdemes volt r. Full grafikn jtszok vele 1280x1024-en, mert ennyit bar a monitorom, gynyr a jtk, l krltted minden. Egy negatvuma van az a kereskeds mert 300-rt veszi be a puskt aztn 6000-rt adja ez szerintem ersen el van tlozva. De a grafikt sz nem rheti, gynyr.....

BW!

Ha nem prbltad azt se ezt se akkor hogyan alkothatsz vlemnyt rla?

Marcangol!

RES???? Ht pedig ha ez nincs tele lettel, mozgssal klnfle akcikkal akkor semmi. Br ha a sok gyalogls untat az megrtem valamennyire
Az let olyan mint a sakk, csak tbb benne a paraszt.
Oct 31., Friday 23:12 #16
Vlasz oma (#13) zenetre
Olvasni, olvasni. A kpek sajtok, a cikkben le van rva, hogy medium belltsok mellett kszltek. Teljesen jl nz ki gy is a jtk, szvsz.
And since you asked: no. It's massive.
[30] Djuree
Oct 31., Friday 23:07 #15
Vlasz Jademan (#10) zenetre
arra n is az lennk
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
[30] Djuree
Oct 31., Friday 23:06 #14
Vlasz oma (#13) zenetre
biztos azok, de kpek alapjn hlyesg megtlni egy jtkot, mg grafra sem. mozgsban minden ms, ez mr ezerszer megbizonyosodott...prbld ki ha van merszed (ill. gped ) hozz...
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
[41] oma
Oct 31., Friday 23:04 #13
Mr amik itt vannak kpek azok nem full-ok ?
[18] rozsomak96
Oct 31., Friday 23:04 #12
nem rossz....
[9] domib
Oct 31., Friday 23:01 #11
Vlasz oma (#7) zenetre
Szerintem, te ezt nem lttad mozgsban
[9] Jademan
Oct 31., Friday 22:59 #10
bszke vagyok arra hogy az angol gyjti dszti a polcomat.
"The things I want to say to you get lost before they come,The only thing that's worse than one is none"Linkin Park: In Between
[30] Djuree
Oct 31., Friday 22:59 #9
Vlasz oma (#7) zenetre
szemorvos ltott mr? menj el mert knnyen mgrosszabb lehet a ltsod...prbld ki full grafon a gmet! ms a sima stalker is nagyon durva mg most is, ez meg mgjobban. radsul van hozz buherlt graf ami mgjobb. igaz azt mr semmi nem brja
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
[30] Djuree
Oct 31., Friday 22:58 #8
stalker az eddigi legjobb fps a doom utn, picit rpg is, van inventory
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
[41] oma
Oct 31., Friday 22:54 #7
'kivl grafika" ??? LOL

Most nem azr, de sztem ez ronda...
[40] BW
Oct 31., Friday 22:13 #6
A teszt j, de a S.T.A.L.K.E.R. vilga soha nem fogott meg. Az elst sem prbltam, ezt sem fogom.
And cousin... business is a-boomin'.
[22] Sam360
Oct 31., Friday 21:48 #5
Vlasz Alwares (#2) zenetre
nekem nem csak kicsivel
Oct 31., Friday 21:41 #4
Vlasz Marcangol (#3) zenetre
Konkrtabban? Azt, hogy res, mr csak abbl kifolylag sem tudom elfogadni, hogy a csernobili katasztrfa a kiindul pontja. Vagy akkor krdem gy, hogy mit vrtl tle?
Fraggen und fraggen lassen.
sszesen: 53 [1-50]
1 | 2