[Teszt] NBA 2K20
Kapcsold jtk: NBA 2K20 (ps4)
Eddig 19 hozzszls
Gamer365
2019. September 19.
Thursday 17:12
Be kell valljam, rg vrtam mr annyira az NBA idnykezdst, mint ezen az szn. Tl egy rlt utszezonon s egy kzepesen ers drafton - ahol azrt lehet, hogy a kzeljv egyik meghatroz szupersztrjt lthattuk az els helyen elkelni Zion Williamson szemlyben - ember legyen a talpn, aki megjsolja az elttnk ll szezon alakulst. Lebron s Davis vagy Kawhi s George duja uralja majd Los Angelest? Megfrhet-e Harden s Westbrook egy csapatban? Mi lesz a Warriors-szal Durant nlkl? A Bucks vagy a Sixers dominlja majd Keleti Konferencit? Megannyi get krds, melyekre velem egytt rengeteg NBA fan vrja a vlaszokat, mint Carmelo Anthony gynke az NBA csapatok a visszahvst.Ebben a lelkillapotban vgtam bele a kivlan idztett NBA 2K20 tesztelsbe, ami pont idben rkezett, hogy enyhtsen elvonsi tneteimen, amikre a FIBA VB is csak enyhe gygyrknt szolglt. A megjelens idztsrl valsznleg ms vlemnyen lennnek a fejlesztcsapat tagjai, akik minden bizonnyal mg szvesen dolgoztak volna az rezheten kapkodva sszekalaplt, nmileg elsietve piacra dobott jtkon. 10 nappal s tbb masszv javtcsomaggal a megjelens utn mg mindig knny hibkba, flksz vagy megbzhatatlanul mkd funkcikba futni. Hinyzik a nevnk a meznk htuljrl MyCareer mdban, idnknt kriminlis kpfrisstst produkl a jtk PS4 Pro-n is (szintn MyCareer-ben tapasztalhat), nincs meccsenknti simcast a MyLeague rjtszsban, s persze az indokoltnl gyakrabban szakadnak meg az online meccsek, fkn ‘Play Now’ mdban. Persze manapsg mr annak is rlni kell, hogy a jtkot teljesen ellehetetlent ‘game breaking’ problmkrl nem kell beszmolnom.

Az aprbb bosszsgokon viszont rdemes tltenni magunkat, mert br a jelenlegi konzolgenerci hetedik(!) NBA 2K epizdjtl forradalmi jtsokat vrni felesleges, az aprbb vltoztatsok s fejlesztsek mind j irnyba mutatnak.A jtkmenet egyrtelmen lassabb lett - az els meccsemen gy reztem, hogy a kevsb mozgkony jtkosok szinte csak vonszoljk magukat a plyn, s mintha mindenki higanyban mozogna. Ez azonban megszokhat, s sszessgben taktikusabb jtkra ad lehetsget, ahol a hangsly taln a csapatmunka s a passzjtk irnyba toldhat az eszetlenl cikz guardok erltetse helyett. Ezt segti az is, hogy nmileg knnyebb vlt a labdalops, vagy legalbbis a labda kitse a festkbe betr jtkosok kezbl, illetve hogy a tempdobsok idztst - klnsen ha tiszta dobhelyzetet alaktunk ki - jval megengedbben kezeli a jtk, mint a tavalyi rszben. Az ilyen helyzetek kialaktsa nem lehetetlen, mert az AI meglehetsen gyakran - taln tl gyakran is - elrontja a vdekezsbeli vltsokat, illetve sokszor rthetetlenl agresszven alkalmazza a lekettzst. Gyantom, hogy ezek a hibk mg javtva lesznek, de remlem, hogy a alapbelltsokon nem vltoztat a 2K, mert rzsem szerint mind tmadsban, mind vdekezsben j irnyba fejldtt a jtkmenet.

Grafikailag - ahogy vrhat volt - minimlis az elrelps, br a jtkosok brnek megnvelt textrarszletessge, valamint a meccs sorn eltn izzadsgcseppek egyrtelmen valsghbb teszik a megjelentst, a plya ltvnyosabb tkrzdse s az enyhn szaturltabb sznvilg pedig megklnbztethetv teszik az idei ltvnyt az elz vitl.A menrendszer viszont jval tetszetsebb s egyttal logikusabb, jobban kezelhet lett. Klnsen djazom, hogy MyCareer mdban sem knyszert be a jtk a Neighborhoodba, a kvetkez meccs vagy gyakorls indthat kzvetlenl a menbl is. A 2K ‘kosrlabda RPG’ mdja persze idn is nagyszabs trtnettel jelentkezik, egyarnt felvonultatva hollywoodi s NBA sztrokat a fbb szerepekben. Sokan djazni fogjk, hogy jra van egyetemi meccs, Summer League, st training camp s draft combine is, br magnak a draftnak a megvalstsa szmomra csaldst kelt volt. sszessgben a sztori az eddigiekhez kpest j kzepes, nekem a tavalyi undrafted-knai kitrs verzi izgalmasabb volt. Mindenesetre a draft utn lepereg a credits lista, gy NBA plyafutsunk sorn mr csak generikus random tvezet jelenetekre szmthatunk, ami taln nem is baj. Innentl gyis karakternk fejlesztsre fogunk sszpontostani, a megjult, logikusabb tett fejldsi rendszer keretei kztt. Mind a jtkosunk attribtumai, mind a badgek ngy kategrira lettek bontva (Finishing, Playmaking, Shooting s Defending/Rebounding). Az attribtum pontokat szabadon oszthatjuk szt a kategrik kztt, termszetesen a jtkosunk indul buildjnek limitciin bell, a badgekre viszont kategrinknt kln gyjtjk ezentl az XP-t, termszetesen az adott kategrikba es kpessgeink hatkony hasznlatval a meccseken/edzseken. Kategrin bell viszont teljesen szabadon nyithatunk meg j kitzket, vagy fejleszthetnk tovbb meglvket.

Az RPG elemek ezttal begyrztek a gyjtgets krtyajtkokat a kosrlabdval mixel MyTeam mdba is az Evolution jtkoskrtyk megjelensvel. Ezek fejleszthet lapok, melyek egyre nehezed mini-kldetsek (pl. adott mennyisg pont szerzse az adott jtkossal) teljestsvel szintet lptethetk. A szintlps nveli a krtyn szerepl jtkos tulajdonsgpontjait, s adott esetben magt a krtyt is rtkesebb kategriba emeli - gy lehet emerald T-Macbl zafrt csinlni. Elkpeszt mennyisg tartalom van egybknt ebben a mdban - a megszokott online 5v5 s 3v3 mdok mellett heti szinten rkeznek a MyTeam pontok farmolsra kivlan alkalmas single player challengek is, illetve ott van a specilis krtykat knl Dwayne Wade spotlight challenge sorozat, amiben a leend Hall of Fame jtkos plyafutsnak emblematikus momentumai mentn egyengethetjk az emerald Wade evolcis krtyval kiegszl lomcsapatunk tjt. Termszetesen a jvben tovbbi tematikus kihvsok vrhatk, hiszen a 2K szeretn sokig bent tartani a jtkosokat ebben a mikrotranzakcikra ersen pt jtkmdban.Ha mr a mikrotranzakciknl tartunk, hadd tisztzzak pr dolgot ezzel kapcsolatban. A jtk megjelensnek ugyanis komoly negatv visszhangja volt a meglhetsi felhborod youtuberek s a frusztrlt steam review-bomberek krben, a valsg azonban ezttal is jval rnyaltabb, mint ahogy azt a pr perces rant-videk s nhny szavas negatv rtkelsek mutatjk. Nem tudom, hogy a 2K marketingesei szndkosan szivatjk-e a fejlesztket, vagy a szerencsjtk elemeket ersen kidombort trailer egy zsenilis gerillaakci volt-e, amivel ‘a negatv reklm is reklm’ alapon feltettk a jtkot a sport zsnert egybknt totlisan ignorl influenszerek radarjra is, mindenesetre attl az elzetestl engem is levert a vz. J hr azonban, hogy a vals jtk sorn egyltaln nincsenek az arcunkba tolva ezek a mechanikk, ahogy nincsenek elnyomhatatlan reklmvidek sem. Jogos-e egy teljes r jtknak mikrotranzakcikat tartalmaznia? Ez egy tbb srs beszlgets tmja lehetne, de azt ltni kell, hogy az NBA 2k20-ban megtallhat minden tartalom, ami egy kosrlabdajtktl elvrhat: friss csapatok, kidolgozott menedzsermd, online multiplayer, streetball, na s az idei rsz nagy attrakcija, a WNBA, vagyis az amerikai ni kosrliga sszes csapata - lnyos apukaknt ezt igazn tudom djazni. Emell jn egy igazn minsgi soundtrack elkpeszt mennyisg licenszelt zenvel, egy komplett TV msor-sorozat ami vgigksri idn is a jtk s a liga esemnyeit, s igen, a MyTeam rvn egy komplett gyjtgets, miktrotranzakcis krtyajtk is, ami azrt szerintem pnzklts nlkl is bven lvezhet. Igaz ez a MyCareer mdra is, ahol nincs szkg extra VC beszerzsre, hogy mr az els vnkben is 80+-os kezdjtkosok legynk, br tny, hogy a Neighborhoodban sokig szrke teszks macknadrgban fogunk szgyenkezni, ha nem akarunk mlyebben a zsebnkben nylni. Mg szerencse, hogy felnk Kirly Gbor mr rg menv tette ezt a ruhadarabot.

Immortal

[3] Lacek92
Sep 20., Friday 19:05 #19
Vlasz backstab (#11) zenetre
Valszn, hogy a "hisztizk" nem 42 vesek. Ennyi idsen - megfigyelsem szerint - nem hogy lzadozni nem marad energija / kedve az embereknek, de az is zavarja ket, ha a fiatalok teszik azt (taln ltens irigysgbl?), ez bizonyra teljesen termszetes dolog. Valahol olvastam egyszer egy idzetet, miszerint ha egy 20 vesen nem lzad, az gazember, de ha valaki 40 vesen akarja megvltani a vilgot, akkor az meg hlye.
[51] Dude
Sep 20., Friday 17:31 #18
Vlasz backstab (#17) zenetre
Nyilvn. Viszont ennek valahogy vget kellene vetni, mert sokaknl ez egy szenvedlybetegsget alakthat ki. Fleg fiatalon. s ebben a mdinak kellene sszefognia. Szerintem ofc. Szerintem trvnyi szinten is kontrolllhatnk.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[33] backstab
Sep 20., Friday 17:22 #17
Vlasz Dude (#16) zenetre
Tbb fogyott belle, mint a 19-bl, teht a lepontozs nem rt semmit.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[51] Dude
Sep 20., Friday 17:16 #16
A jtkot meg szerintem emiatt a gusztustalan kaszinzs miatt le is kell hzni. Lehzni, ahol csak lehet. Szemt hzs s sajnos egyes embereknl nagyon rossz dologra vezethet. Vagy legyen 18+-os.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[51] Dude
Sep 20., Friday 17:12 #15
Engem nem rdekel a MyCareer/MyTeam. Csak a sima Franchise md. sszepattintok egy csapatot s lenyomok egy-kt 82 meccses szezont a gp ellen. Erre ez a rsz is tkletes lesz. Ahogy olvasom ez csak megerstett benne, hogy az els lerazson ez bizony lecsorog majd Steam-rl van benne annyi jdonsg.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[18] Plasma
Sep 19., Thursday 23:10 #14
Annyira nem rdekel a jtk, hogy megvegyem drgn (3 dollrrt az elz kivl vtel volt viszont), viszont ez a sorozat minsgt tekintve a sportjtkok, mint kategria abszolt egyeduralkodja. Kit rdekel, hogy drga a VC meg a kozmetikai cucc? Olvastam nemrg egy kimutatst, hogy a FIFA Ultimate Team jtkmdjbl szrmazik az EA bevtelnek 28%-a (!!!!), aztn az a jtk mellesleg mostanban mr ipari hulladk is!

Szval igen, tantsk meg a felnttek a gyerkcknek, hogy a pnznek rtke van, a jtkot emiatt totl felesleges lehzni. Fleg annak tudatban, hogy milyen elkpeszt mennyisg INGYENES tartalom van benne (a vtelr fejben), s mennyire ignyes a sorozat mind jtkmechanikailag, mind krtst tekintve.
[10] priest
Sep 19., Thursday 22:05 #13
A steam review-k nagyon furk, most pp 14%, de van egy csom lehz kritika olyan userektl, akik 40-60-80+ rkat tettek bele, viszont ha annyira rossz, akkor mirt / hogyan jtszott vele ilyen sokat? A metacritic is rdekes, 100-szoros klnbsg van a critic s a user score kztt... Egy dolog viszont szerintem biztos: az ilyen mobil jtk jelleg - szerencsejtk szag mikrotranzakcikra nincs elfogadhat magyarzat egy teljes r AAA jtkban. n tmogatnm, hogy tbb orszg kvesse Belgium pldjt s betiltsa az sszes ilyen hlyesget, mert mshogy nem lehet ennek gtat szabni.
Forklifts never die. They're just missing in action.
[5] Adamska
Sep 19., Thursday 21:38 #12
a mycarrerben tenyleg gusztustalan lehuzos dolgokat probalnak, de a sok panaszkodo, akik a kaszinos elemek miatt akadnak ki, van konkret fogalmuk, hogy is mukodik? myteamben ezek az elemek nem ferhetoek hozza penzert, meg barmikor... meccseket kell nyerni, aztan lehet csak szerencset probalni. es penz nelkul is lehet, meseszep csapatot epiteni, belathato idon beluli grindokkal.
[33] backstab
Sep 19., Thursday 21:38 #11
Vlasz Tom (#10) zenetre
De ettl a jtk mg j marad! Egy (vagy inkbb "A") kivl kosrlabda-szimultor. Mi kze van a jtk minsgnek a gyerekek vdelmhez vagy a trvnyi szablyzshoz? Kit rdekel, hogy egy csapat hisztiz vods lepontozza a jtkot minden ltez platformon? A kedvenc zenszeim nagy rsze vllalhatatlan, elviselhetetlen, bunk paraszt. Akkor ne hallgassam tbb a zenjket?

Taln regszem, de egyre nehezebben tolerlom a deds szint hisztit. Egy felntt ember nekem ne hisztizzen, ne pontozzon le, ne "review bomb"-oljon, hanem elfogulatlanul rtkeljen, s gondolkozzon jzanul.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[26] Tom
Sep 19., Thursday 21:25 #10
Vlasz Ghz (#9) zenetre
Jaaa vgl is semmi. Komolyan a mai vilgban ltek? Alap jtkmechanikkat alaktanak t, hogy vsrlsra sztkljk a gyerekeket. Vgl is 10/10. Tmogassuk.
"Over here, we lost some of them. But over there, they lost all of us."
moderator Ghz
Sep 19., Thursday 21:21 #9
Vlasz Tom (#7) zenetre
s ennek mi kze van a jtk minsghez mint kosrlabda szimultor? Mi kze van ahhoz, hogy hny pontot kap? Menjl lepontozni az ESRB-t.
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[26] Tom
Sep 19., Thursday 21:21 #8
Vlasz backstab (#4) zenetre
De ezt gyerekeknek ruljk! Ajnlott 3 ves kortl! Vicc!! Soroljk be 16+-ra s fellem mehet. Amgy nem csak bank krtyval lehet vsrolni. Feltlt krtyval is. Simn elnyomhatja a tudtod nlkl a gyerek a zsebpnzt r. Nem minden felntt videjtkos is, hogy vgja a tmt, mint mi. Komoly agglyokat vet fel ez a rendszer mr rgta. s kne vgre trvnyileg szablyozni.
"Over here, we lost some of them. But over there, they lost all of us."
[26] Tom
Sep 19., Thursday 21:18 #7
Vlasz Ghz (#3) zenetre
E for everyone azaz 3 ves kortl? Igen. Van benne valdi pnzrt lootbox, ami igazi szerencsejtk? Igen. Van benne szimullt szerencsejtk, ami az ESRB sajt rangsora szerint 12-es besorolsnak kellene lennie. A lootboxokrt meg 16+-nak amgy. Szval mirl beszlnk?
"Over here, we lost some of them. But over there, they lost all of us."
[15] Chi
Sep 19., Thursday 21:13 #6
Ez az a jtk ami Metacritic User Score 0.7 (!!!!) Ha jl tudom, kb tneveztk s kiadtk jra, kivve PC, mert ott az ikon is maradt 2K19, annyira lustk voltak.
Wii U/PSN: GGKenChi | http://kenchi.hu
[6] ProEvoFan
Sep 19., Thursday 20:48 #5
Vlasz backstab (#4) zenetre
Sok a "panasz", hogy a fifa 2020 trialban mr Neymar s vele egy szint jtkosokkal felll csapatokkal kell kzdeni FUTban...
"Most ki jtszik? DJ 3-tl 6-ig. De meddig?7-ig. Hogyhogy? Volt egy kis csszs."
[33] backstab
Sep 19., Thursday 20:43 #4
Vlasz Tom (#2) zenetre
Mert maga a JTK qrva j, a "lootboxok" teljesen opcionlisak, s nem dntik el egyetlen online meccs vgkimenetelt sem (ellenttben pl. a FIFA krtyival). Ha egy felntt ember vagyonokat klt el virtulis tornacipkre, vagy felgyelet nlkli hozzfrst ad a gyereknek az internetes vsrlshoz, az az ember hivatalos bizonytvnyt llt ki rla, hogy alkalmatlan a normlis felntt letre. Ksz. Ez az n (meglehetsen sarkos) vlemnyem, br az egyik legjobb bartom is 600 ezer forintot klttt el a DOTA2-re, neki is megmondtam, hogy forduljon orvoshoz, mert ilyen jzan s pelmj ember nem csinl. Utlag beismerte, hogy igazam volt.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
moderator Ghz
Sep 19., Thursday 20:35 #3
Vlasz Tom (#2) zenetre
El is olvastad a cikket?
Xlive/psn: ghz365 http://twitter.com/Ghz365
[26] Tom
Sep 19., Thursday 20:00 #2
Vegyk, vigyk! Csak tessk. Itt a szerencsejtk 3 ves kortl. Erre, hogy adhattatok 8 pontot?
"Over here, we lost some of them. But over there, they lost all of us."
[33] backstab
Sep 19., Thursday 19:32 #1
Szomor, hogy a lootbox-tbolyda miatt ilyen stt rny vetlt erre a jtkra is, pedig egszen kivl darabrl van sz. A tartalom pedig egyszeren dbbenetes: egy rrs reddit-felhasznl kiszmolta, hogy napi ngy ra jtkkal szmolva tbb, mint 3 vig tartana mindent megnyitni- de ht ilyen gysem fog megtrtnni, mert jvre jn a kvetkez epizd...
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
NBA 2K20 adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2019. Sep 05.
Kategria: Sport
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
8
Ami tetszett
- A legjobb kosrlabdajtk a piacon;
- lvezetesebb jtkmenet;
- Vgtelenl tartalmas;
- Ignyesen feldolgozott WNBA;
Ami nem tetszett
- Frame rate problmk;
- Kisebb bugok;
- Tlrazott kozmetikai kiegsztk MyCareer mdban;
Olvasi rtkels: Mg nem rtkelte senki!
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

19 | [Teszt] NBA 2K20

Milyen egy vrl-vre megjelen jtksorozat hetedik adott genercis itercija? Plne, ha hnyattatott kezds, s krdjelek kz szortott mikrotranzakcis rendszer is terheli? Rszletes anyagot olvashatsz az NBA 2K20-rl, ha beljebb kattintasz!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba