[GC2019] Doom Eternal próbakör
Eddig 6 hozzászólás
liquid
2019. szeptember 13.
péntek 07:30
A 2016-os Doom hosszas vajúdás után sikeresen hozta vissza a… no, ha nem is a halálból, inkább a közönség egyre halványuló érdeklődéséből a sorozatot. Az új Doom gyors volt, brutális volt, és nagyjából minden megvolt benne, amiért a kilencvenes években megjelent klasszikus epizódokat szeretni lehetett.És akkor itt van a Doom Eternal, ami első blikkre simán ugyanolyannak tűnhet, csak pepitában. A vizuális esztétika hasonló, maradtak a brutális fegyverek, az undormányos pokolfajzatok, és a lehetőség, hogy nagyon (NAGYON) erőszakosan leszámoljunk velük. Ami ennél több, az papíron (illetve: képernyőn) leírva talán nem is tűnik annyira biztatónak. Már csak azért sem, mert az általunk kipróbált demó egy meglehetősen hosszadalmas, és talán valamennyire felesleges tutorial-pályával nyit, ami – mint az oktatópályák többsége – unalmas. Valamennyire talán mégis szükséges, a monitorról jobbra (és balra) pillantva feltűnt, hogy az akrobatikusabb mozgás (falon futás, abból ugrás, aztán dupla ugrás, aztán triplán kombinálva mindezeket) bizony többeknek komoly problémát okoz.Pedig ez még csak a kezdet. Az Eternal új lehetőségeket ad arra, hogy életerőhöz, páncélhoz és lőszerhez juss. Az életerőkinyerés a régi, a jó öreg glory kill: láncfűrészezz szét valakit, és ammot dob, páncélhoz pedig az ellenfelek megégetésével juthatsz – utóbbihoz hathatós segítséget nyújt a válladra szerelt lángszóró. És ha már szó esett a glory killekről: ezeket láncba fűzve egy rage-métert töltesz fel, és (tádám!) Rage Módot aktiválsz.A pusztítás terén is kapsz új lehetőségeket: ott van például a sticky bomb, ami (senki nem fog meglepődni) az ellenfelekre tapasztható bomba. Szintén hasznos játékszer a rakétavető új funkciója, ezzel menet közben robbanthatod a rakétát, ami roppant jól jön akkor, ha valaki (vagy valakik) fedezék mögül próbálnak rosszalkodni. A klassz dolgok sorát gyarapítják a fegyvermodok, a demóban kipróbálható volt a Super Shotgun-ra aggatható Mortal Kombat Lánc (nem ez a neve, ezt mi aggattuk rá), amit az ellenfeleidbe akasztva odaránthatod magad hozzájuk.
Ha mindez egyszerre soknak tűnik, azért van, mert egyszerre kicsit tényleg sok is, de magában a játékban, harc közben az általunk látottak alapján nagyon klasszul simul össze az egész egy egységes, roppant élvezetes rendszerré. Ennek köszönhetően az Eternal egyszerre tűnik ismerősnek és újnak, megszokottnak és árkádosan felpörgetettnek – ilyen lehet, amikor az ember felesége / barátnője váratlanul új frizurával és új mellekkel állít haza.Az összebenyomásaink? Teljesen jók, igaz, ez egy húsz perces demó, amiben helyszín tekintetében nem igazán kényeztettek el minket, a Mars holdjait már megjártuk nem egyszer. A demó alapján egy negatívumot tudunk felróni az Eternalnak: a rendkívül intenzív harcolós részeket kvázi-platformer szekció váltotta, ahol gyakorlatilag azt kellett kitalálnod, hogy melyik bolygó-töredékre ugrálsz / jutsz el legközelebb, a rossz döntés instant halálhoz vezetett – persze az is könnyen elképzelhető, hogy csak a demó volt az „ezt is mutassuk meg” hozzáállás jegyében így felépítve.

A Doom Eternal november huszonkettedikén jelenik meg PC, Google Stadia, PlayStation 4, Xbox One és Nintendo Switch platformokra.

[16] skiz0
szept 17., kedd 13:01 #6
Válasz theSickness (#5) üzenetére
dettó, brutál jó lett az első rész OST-je is, hasonlóan faszát várok itt is majd
PSN: mucsacso
szept 15., vasárnap 19:44 #5
Válasz KiswechPS3 (#1) üzenetére
Nekem is Gordon az egyik nagy érvem a játék mellett. Egy zseni az a faszi.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[16] Kenny
szept 14., szombat 14:04 #4
Várom.
PSN ID: Kenny_hun, WiiU/3DS ID: Kennyhun 3DS: 1736-0687-8661 Switch: SW-4473-7968-9192
szept 14., szombat 0:51 #3
Válasz syabi01 (#2) üzenetére
Yep, régen volt 2016 , volt már abban is ilyen mod, a remote detonation.
And since you asked: no. It's massive.
[6] syabi01
szept 13., péntek 23:15 #2
Bocsi, de a menetközben robbanó rakéta már az előzőben is megvolt, nem?
[54] KiswechPS3
szept 13., péntek 10:25 #1
Nagyon varom, Mick Gordon tuti odarakta megint az ost-t, mar a gameplay revealben is nagyon kiraly volt a zuzda.
TOMORROW IS IN YOUR HANDS #2019.11.08
Friss hírek

pc 1137 | [Nyerd meg!] Nyári játékeső - Lezárás

Bár a nyárnak hivatalosan vége, még van pár finomság, amit kipörgetünk, pláne amíg süt a nap. Az ördögi Dante helyett új hős jelentkezik be a kúl démonverő szerepére, a játékát pedig kisorsoljuk. A nyereményjátékban megfáradt Robotmajom most visszavonul, de nem sokáig!

12 | [GC] Gamescom 2019: mindent egy helyen

A csapatunk már Kölnben, kollektív testünk készenlétben - a Gamescom 2019 itt van a nyakunkon, mi pedig egy helyre gyűjtöttük számotokra a legfontosabb információkat a rendezvényről. Tartsatok velünk a heti utazáson, ahol a játékvilág jelene és jövője is bemutatkozik!

3 | Gamer365 podcast GC2019 #4

Minden jónak vége szakad egyszer, így most (számunkra legalább is) az idei Gamescom végére is pont került. Az utolsó nap ettől függetlenül igazén remek volt, hiszen olyan játékokat láttunk / próbáltunk, mint az Outer Worlds, az FF7 Remake, a Doom Eternal, a Call of Duty MW, vagy a Ghost Recon Breakpoint.

0 | Street Outaws: utcai veretésekbe'

Csináljuk, bébi, mint a Discovery csatornán!

ps4 0 | Beholder 2: megjelent az orwell-i kaland

Fel tudsz-e mászni a ranglétrán?

pc 0 | Darksiders Genesis: még az idén

Izgalmas december várható a lovasok érkezésével.

5 | A Final Fantasy VIII készítői nosztalgiáznak

A remastered verzió apropóján kijött fejlesztői naplóban.

pc 1 | Crusader Kings III: újra királykodhatunk

Xbox Game Pass-ban is benne lesz a Paradox-folytatás.