[GC2019] Ilyen volt a Cyberpunk 2077
Eddig 10 hozzszls
siklara
2019. September 10.
Tuesday 18:00
A CD Projekt Red egy v elteltvel jabb Cyberpunk 2077 jtkmenet videval csigzta fel a jv tavasszal rkez szerepjtkot tkn lve vr rajongkat, amelyben ezttal a karakteralkotst s a klnbz jtkstlusokat mutattk be egy kldetsen keresztl. Az albbi narrlt dem vgatlan vltozatt a gamescomon nztk meg:A lassan ezerfsre duzzad s ersen nemzetkziv vlt sztrfejleszt-kiad CD Projektet ma mr senkinek nem kell bemutatni, pedig aki emlkszik a 2007-ben megjelent The Witcherre, tudja, hogy k is kicsiben kezdtk. Mi tbb, mr a nekik s a Witcher knyveket r Andrzej Sapkowskinak is nemzetkzi figyelmet meghoz RPG eltti vekben is jcskn aktvak voltak. (Poftlan nreklm: akit behatan rdekel a CD Projekt felemelkedsnek trtnete, annak melegen ajnlom az IDDQD Checkpoint podcast legutbbi adst.)

A Cyberpunk 2077 GC showflooros jelenlte is elkpeszt ltvnyos volt.

A 2012-ben (!!) bejelentett Cyberpunk 2077 a Witcher trilgival mr bizonytott CD Projekt Red szmra tbb szempontbl is ismeretlen terep. A fantasy-rl a sci-fi mfajra vltva ezttal egy 1988-as asztali szerepjtk, a Cyberpunk 2020 videojtkos adaptcijn dolgoznak, amely a szintn disztpikus jvben jtszd Deus Exekhez hasonlan bels nzetes lesz s vizualits tern ersen mert a Szrnyas fejvadsz filmekbl. A hatalmas kivettn bemutatott gamescom dem rdekessge, hogy ezttal nem elre rgztett vide volt, hanem a fejlesztcsapat egy tagja lben jtszotta vgig az egyik sztorikldets egy szakaszt, vltogatva az elbb lv, aztn krdez strong solo s a lopakods-hackels netrunner karakter kztt.A fszerepl V Night City egyik legveszlyesebb kerletbe, az eredetileg turistaparadicsomnak sznt, m a befektetk kivonulsa utn flksz pletekkel teli ksrtetvross vlt Pacificba merszkedik, ahol kt rivlis banda, a Voodoo Boys s az Animals vvja befolysrt folytatott konkurenciaharct. A Voodoo Boys a Net hasznlatban legjrtasabb banda a vrosban, s a bizalmuk elnyershez V-nek ki kell dertenie, mirt vette be magt a nyers ert favorizl rivlis Animals a felsgterletkn tallhat plza, a Grand Imperial Mall pletbe. Ehhez be kell hatolnia az pletbe s el kell jutnia a bandavezr izomkolosszusig, hogy kiverje belle az informcit, ennek mikntjt azonban rnk bzzk a fejlesztk, a megkzelts kulcsa pedig a jtkos ltal irnytott V kpessgeitl fgg.A Cyberpunk abban a tekintetben is j kihvs a fejlesztknek, hogy a legfeljebb frizkt s szakllhosszt varilhat fix fhs Geralttal szemben V klsejt teljesen testreszabhatjuk (olyannyira, hogy hagyomnyos frfi/n nemvlaszts sem lesz a jtkban, hanem testtpust vlaszthatunk). Ami mg rdekesebb, hogy hrom eredettrtnet kzl vlaszthatunk (Nomad, Corpo, Street Kid), amely alapveten meghatrozza Night City lakinak hozznk viszonyulst, valamint egyni vlaszlehetsgeket is ad a prbeszdek sorn, amely a kldetsek tbbfle megoldst s sajtos dntsek meghozatalt teszi lehetv.


jfent Witcheres prhuzammal lve a karakterosztlyokat mellz, kpessgek megktsek nlkli s tetszleges sszevlogatst lehetv tev karakterfejlesztsi rendszer tvolrl Geralt Harc/Jelek/Alkmia gakbl ll kpessgfjra emlkeztet. Az olyan alap attribtumok kzti pontok elosztsn tl, mint a test vagy az intelligencia, elviekben teljesen szabad kezet kapunk az egyes kpessgekhez kapcsold perkek fejlesztsben is. Ms krds, hogy alacsony intelligencia vagy technikai szakrtelem birtokban tk flsleges pldul a hackelst s a btyklst erltetni, de sszeren szekombinlva a tulajdonsgokat gy is nagy a mozgsternk egy preferlt jtkstlusunkhoz leginkbb passzol V ltrehozsban.Nem esett mg sz a tovbbra is egszen ll-leejts s nextgen kinzet grafikrl, amely szintn szlva a gamescomos bazi kivettn nzve jval lesebbnek maradt meg az emlkezetemben, mint amilyen a Youtube-ra kikerlt s ersen megvgott verzi. Ez utbbit a Digital Foundry alaposan kielemezte, kezdve a tkrzdsektl a neon fnyek s ms fnyforrsok Ray Tracing hasznlatig, ahogy azt is tudni lehet, hogy az l demt egy Geforce RTX 2080 Ti krtya hajtotta. A nagy krds nem is az, hogy PC-n milyen konfigurcival tudunk majd pkzlb teljestmnyt elrni, hanem hogy van-e az a szint optimalizci s downgrading, amely a mostanra igencsak elavult hardver alap PS4 s Xbox One konzolokon is lvezhetv teszi a jtkot tl sok vizulis kompromisszum nlkl. De ha mr kompromisszumok, hamarosan jn a „Switcher”, ami ha jl sikerl, mindenkpp egy biztat eljel lehet.

A msik nagy krdjel a megjelens s az ingyenes DLC-k sora utn vrhat, nemrg bejelentett multiplayer, amirl szintn nem tudni semmit azon tl, hogy mivel a fejlesztcsapat (az FPS fejleszts mellett) e tren sem rendelkezik tl sok tapasztalattal, jelenleg a jtk multis aspektusn dolgoz fejlesztket keres.A Cyberpunk 2077 tovbbra is egy borzasztan gretes szerepjtknak tnik, amely nagy valsznsggel egy The Witcher 3-hoz hasonl etalon lesz a mfajon bell, s ltalban vve is. A hype miatt egekbe szktt elvrsok alapjn a jtkostrsadalom egy emberknt koppanna hatalmasat, ha aztn mgsem gy lenne, de a CDPR eddigi plyafutsn vgigtekintve nyugodtan lehetnk bizakodak, a 2020. prilis 16-i megjelens pedig mr nem is tnik olyan remnytelenl tvolinak!

[3] Lacek92
Sep 11., Wednesday 17:36 #10
Vlasz Hurin (#2) zenetre
A Witcher III krl (pontosabban: eltt) azrt nem volt ekkora rlet, mert akkor mg nem tudta senki, milyen j jtk is a Witcher III. Minden idk egyik legjobb, de legalbbis leggrandizusabb jtkt megalkot csapat kvetkez cmt azrt vezze is j nagy rlet, szerintem ez gy helyes.
[23] friedmannt
Sep 11., Wednesday 14:48 #9
nem erdekel a gunplay
nem erdekel a sztori
maga a scifi vilag annyira jonak tunik, hogy cel nelkul is szivesen barangolok benne majd
Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
[16] skiz0
Sep 11., Wednesday 13:10 #8
Vlasz skiz0 (#7) zenetre
oh, mr nem tudom sajna mdostani a kommentet - annyit mg kifelejtettem, hogy valahogy a gunplay is nha ertlennek rzdik, vagyis amolyan Deus Ex-re hajaz momentn elgg, amin szvsz lehetne mg csiszolni, s remlem fognak is :\
PSN: mucsacso
[16] skiz0
Sep 11., Wednesday 13:06 #7
szerintem sajnos mr azrt gy is lthat a tavalyiakhoz kpest downgrade :\ mg akr az els gameplayhez kpest is....

azt elkpzelni se merem, hogy egy base PS4/XONE-on milyen lesz a teljestmny s a kinzet, de szerintem ott mgkomolyabb lesz a butts, hogy jtszhat legyen... mgiscsak egy 6-7 ves hardware-rl van sz :\

ettl eltekintve nagyon vrs tovbbra is, de valahogy nlam is mr vesztett az lleljts faktorbl a story - de legalbb gy knnyebb lesz kivrni az prilist..
PSN: mucsacso
[11] frg_dnl
Sep 11., Wednesday 10:34 #6
n a The Witcher 3 harcrendszerben csaldtam s az sem tetszett, hogy egy fix karakterrel Geralt-el kellett jtszanom, a Gwent, a zsenilisan megrt karakterek s trtnet valamint a grafika s a mvszi zene krptolt.

A Cyberpunk 2077 pedig a legjobban vrt jtkom, eddig minden tetszik amit lttam belle.
[18] helihobby
Sep 11., Wednesday 8:27 #5
Azon kvl, hogy tnyleg rengeteg lehetsg s apr rdekessg van a jtkban nem igazn gyzt meg. Valsznleg ez a jtk nem is nekem kszl, sem stlusban sem hangulatban nem vonz. Pedig nagy sci-fi kedvel vagyok n is.
Els magyar Neo-Geo forum: http://neo-geo.hu Szerviznk: http://f27szerviz.hu
[27] arpi0912
Sep 11., Wednesday 8:11 #4
Bennem nem hagyott akkora wow lmnyt a 20 perces gameplay mint vrtam. Vannak ugyan nagyon aprlkosan kidolgozott elemei s tletei, de j pr eleme a tucat openworld fps jtkok szintjn van. Megmondom szintn n egy llejts prezentcit vrtam aminek mg csak a kzelbe se kerltem, alfa llapot ide vagy oda.
Ha a ps4 pro 115k, s a One X 159k, akkor megri nekem az a hangyafasznyi klnbsg 44k-t? Hmmmm.
[51] Dude
Sep 11., Wednesday 7:25 #3
Vlasz ne5h (#1) zenetre
Elbb utbb elmlik ez a marhasg. Szerintem nem kell vele foglalkozni, csak kr hogy ez gy bekerl mr a jtkokba is.

Amgy legjobban vrt jtk. Az lmnybeszmol alapjn is ehhez j VGA fog kelleni majd bizony, hogy ne a (br a konzoloknl ersebb) mostani szenvedjen vele.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[2] Hurin
Sep 10., Tuesday 23:05 #2
Ksz a beszmolt, n lassan attl tartok, hogy ennyi j benyoms meg hype utn a vgn csaldni fogunk benne

Tudom, hogy a Witcher 3-at is sokan vrtk, de akrl mintha nem lett volna ekkora az rlet.
Sep 10., Tuesday 21:12 #1
"hogy hagyomnyos frfi/n nemvlaszts sem lesz a jtkban, hanem testtpust vlaszthatunk"

Kln rlk, hogy a CDPR is bellt a meghunyszkodk tborba ezzel a lpssel. Mindegy, amg a "ni" V-nek tovbbra is Cherami Leigh lesz a szinkronja (ezt csak nem vltoztatjk meg ennyi id utn), addig nem rdekel, milyen opci mg rakjk ezt a karakteralkotsnl.
I am such a B.A.