[Teszt] Sword Art Online: Fatal Bullet Complete (Switch)

Sword Art Online: Fatal Bullet Complete (Switch)

Gamer3652019.09.10. 13:25

A “Switch verziót tesztelünk” rovat újabb résszel jelentkezik, immáron menetrendszerűen egy újabb atipikus jrpg-vel. Vajon az uborkaszezon kellős közepére időzített legutóbbi Sword Art Online játék megváltja a világot? Rövid válasz nincs, de nem akarom olyan bő lére ereszteni a mondókámat.

A legutóbbi epizód switch portjánál már az alapokat felvázoltam, aki szeretné ITT szippanthatja magába a történethez tartozó háttérinformációkat.

Számomra örvendetes volt a Fatal Bullet megszületése, mivel maga az alapötlet bevezetése az animébe akkora vétéeff volt, hogy nem tudtam nem szeretni. A sorozatban a második évadban a klasszikus középkori kardozós fantasy világ után egy online sci-fi shooter, illetve egy ott garázdálkodó gyilkos szolgáltatta a történeti keretet, ami egy kissé éles váltás.

Ebben a világban, nevezetesen a Gun Gale Online-ban kell folytatnunk a kalandjainkat. Az új felállás azért egy minimálisan ismerős érzést hoz magával, mivel ebben a világban is használhatunk (és kell is használni) kardokat, de a játékmenet szerves része inkább a fegyverekre épít. Maga a harc eléggé pörgős, talán a PS Vita egyik rejtett gyöngyszemére, a Freedom Wars-ra hasonlít a legjobban. Van egy hatalmas nagy célkeresztünk, amit befogunk vele, arra automatán tüzelünk, viszont ha nem akarjuk 10 percig lőni a legkisebb ellent is, akkor célszerű manuálisan becélozni a dögök gyenge pontját, és egy kissé megkönnyíteni a magunk és társaink dolgát ebben a 20-50 órás kalandban. Hogy miért ekkora a difi a játékidőben? Röviden: A többféle befejezés. Megvan annak a szépsége, ha egy alapvetően a karakterek túlhúzására épülő játékon izomból, csakazértis villámgyorsan rombolunk végig, a végén vért izzadva, majd megkapjuk a leg....rosszabb endinget. Mindezt úgy, hogy ekkor még lilája sincs az embernek, hogy több féle zárás lehetséges. Ha nem maxolunk ki minden bondot, csinálunk meg egy rakás specifikus mellékküldetést és búgunk meg minden csajt, PLUSZ a végén lévő, -amúgy rejtett- főellenfélnek engedjük ellőni a legpusztítóbb támadását, akkor vége a dalnak, legalábbis ha happy endinget szeretnénk. És neeeem, ez bizony nem jön magától, ennek vagy utánaolvas az egyszeri gémer, vagy egy olyan maximalista, aki szemremegést kap, hacsak egy statja is kimarad, miközben maxra húzza a karakterét. Szóval innen jön az 50 óra.

Narratív szempontból két sztorit is kapunk. Először is, most egy lépéssel hátrébb lépünk a főszereplő Kiritótól, most egy általunk generált karakterrel kell helytállnunk a posztapok világban, persze a régi főszereplőkkel karöltve és ismét elég szép számú társ közül kettőt magunk mellé állítva. Kapunk egy rövidebb mellékágat, amiben viszont éppen Kiritóval nyomozunk/harcolunk, hogy kiderítsünk ki is a rejtélyes lövész, azonban ez a mellékág annyira nem kötelező, hogy ha nem haladunk vele, a játék egy bizonyos pont után túllép rajta és el is engedi (persze a good endinghez kell...ett volna...)

Tanultak az előző rész negatívumaiból is a fejlesztők, elfelejtették a statikus képekkel vezetett narratívát, rendes, "Final Fantasy-s-állós-nézős-integetős" beszélgetéseket kapunk, jó sokat ráadásul, aminek fényében még jobban értetlenül állok az előtt, hogyan is gondolták ezt az előző részben. Kicsit visszafogták a fejlesztési fát is, a kevesebb-több elv menték átláthatóbb és jóval használhatóbb rendszert kaptunk.

Mi maradt ki? A randi-szim rész! Igen, az is van, mivel a főhősünk, Kiritóhoz hasonlóan egy ba....rátkozó gép, aminek köszönhetően ismételten elvihetjük cirógatni a társainkat, akár a karakterünkkel azonos neműeket is. Ezt a részt speciel kedveltem az előző epizódban is, itt is jópofa plusz.

Tesztre a Switch verzió érkezett, aminél ugye kardinális kérdés, hogy teljesít a gyengébb gépen. Ezzel kapcsolatban csak videókra tudok hagyatkozni. A Switch verziónál egy kicsit visszább húzták a textúrákat, de semmilyen drasztikus látvány-rombolásra nem kell számítani, megállja a helyét az izmosabb gépekre megjelent társai mellett is. Kézikonzol módban egy kissé elmosottabb képet kapunk, ezt érzésre dinamikusan állítgatja a játék, attól függően, mennyire pörögnek a dolgok, komoly framerate visszaesést ismét nem lehet tapasztalni. Ilyennek kell lennie egy jól sikerült portnak. Összességében nagyon élvezetes a program, azon kívül, hogy stílusából adódóan rétegjáték, így nem jöhet be mindenkinek.

Shifty Fox

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

6 órája
12

Ereban: Shadow Legacy – Árnyakkal sunnyogó

A sunnyogást az árnyakba olvadással keverő koncepciójával az Ereban már korán felhívta magára a figyelmet. A játékot a régi idők nagy lopakodós címei iránt érzett határtalan tisztelet hívta életre. De ebből vajon mennyit sikerült átemelni és jól értelmezni? Teszt!

1 napja

EDGE #397 pontszámok

Dragon's Dogma 2. Rise of the Ronin. Alone in the Dark. Princess Peach: Showtime! Izgalmas címek. Rendkívül vegyes pontozás.

1 napja
21

Heti megjelenések

1 napja
2

Stellar Blade fejlesztői napló, Final Fantasy VII Remake harmadik rész morzsák- ez történt pénteken

Továbbá: Sea of Thieves, Palworld, GTA+, The Rogue Prince of Persia, Crash Bandicoot 4: It's About Time.

3 napja
14

Drágul az EA Play, jön az új Remnant 2 DLC - ez történt csütörtökön

Továbbá: Fallout 4, WRATH: Aeon of Ruin, Beyond the Ice Palace II, Nanuka: Secret of the Shattering Moon, Heading Out, Ascendant Studios, Warhorse Studios.

4 napja
8

PlayStation Game Catalog: az áprilisi felhozatal

Tales of Kenzera: ZAU. DAVE THE DIVER. Animal Well. Indie premier dömping az előfizetéses szolgáltatás kínálatában!

5 napja

A The Triple-i Initiative-en túl – ez történt szerdán

Benne: Dead Space, The Bridge Curse 2: The Extrication, Let Bions Be Bygones, Super Monkey Ball Banana Rumble, Reigns: Beyond.

5 napja
2

Ilyen volt a The Triple-i Initiative

45 perc, majdnem ugyanennyi játék. Összefoglaljuk a lényeget.

5 napja
6

Hungame.Blog: TOP 50 magyar játék és interjúsorozat

A Hungame.blog alkotói folyamatosan próbálják a hazai játékfejlesztés történelmét és különböző aspektusait érdekes-színes formában tálalni a nagyközönség számára. Toplisták, interjúk, mutatjuk a tutit!

6 napja
6

Final Fantasy progmetál koncert: MondoConra jön a Chocobo Band

Remek hírt hozott a tavaszi szél, meg a MondoCon szervezőcsapata, akik a Final Fantasy zenei felhozatalát a progresszív metál stílusában fogják nektek asztalra teríteni a Chocobo Band segítségével.

6 napja

Augusztusban jön a Star Wars Outlaws, bővül a Mortal Kombat 1 – ez történt kedden

Továbbá: Dredge filmadaptáció, Battlefield, 63 Days, Blizzard x NetEase, Runa, Amber Isle, Echoes of Elysium, Tales from Candleforth, Dicefolk, Hidden Grove, Prince of Persia: The Sands of Time Remake.

6 napja
9

Nevet vált a Gearbox Publishing, előbb jön a Fallout-sorozat – ez történt hétfőn

Továbbá: Konami fizetésemelések, Singularity 6 leépítés, Ready, Steady, Ship! megjelenési dátum.

7 napja
8

Heti megjelenések

8 napja
1

Bulwark: Falconeer Chronicles - az Ursee úttörői

A Bulwark egy különleges, teljesen egyedi világlátást közvetítő, művészi városépítő játék, amely egy egyszemélyes fejlesztő kreatív csatornáinak teljes keresztmetszetében kínálja az áramlást a játékosok irányába. Tesztlaborba vittük az egész Urseet.

8 napja
1

Dragon Quest producer váltás, Stellar Blade DLC-k - ez történt pénteken

Továbbá: Gears of War 6, Star Wars Outlaws, Sam Lake a Kojima Productions-nél.

2024.04.06.
3

Llamasoft: The Jeff Minter Story

2024.04.05.
1

Eternal Strands bossfight, Tameem Antoniades leköszönt- ez történt csütörtökön

Továbbá: Flint: Treasure of Oblivion, C-Smash VRS, Pinball FX, Crypt of the NecroDancer, Divine Rush.

2024.04.05.
1

Horizon: Forbidden West - Complete Edition (a PC változat)

Aloy visszatér, hogy másodjára is felrázza a PC-s zsiványokat! A Horizon: Forbidden West - Complete Edition maga a megtestesült blockbuster, PlayStation-gúnyában, a mesterplatformon. Lássuk a Nixxes képes volt-e újra beváltani ígéreteit! Teszt!

2024.04.05.
1

Open Roads - Sétaszimulátor teljes gázzal

A Gone Home és a Tacoma mögött álló Fullbright emberei saját bevallásuk szerint már 2018-ban megkörnyékezték az Annapurnát egy utazásra épülő sétaszimulátor ötletével, a 2020-as bemutatkozás után pedig szinte fű alatt jelent meg a játék. Miért? Hogyan? Lássuk!

2024.04.04.
5

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==