[GC2019] Black Desert - ilyen konzolon
Eddig 6 hozzszls
ne5h
2019. September 11.
Wednesday 12:00
Majdnem 4 v telt el a Black Desert Online els megjelense ta, a Pearl Abyss pedig idn vgre konzolokra is elhozta az MMORPG-t. A gamescom sorn a PS4-es vltozat megjelensnek okn volt alkalmunk lelni a jtk rendezjvel, KwangSam Kimmel, hogy kicsit faggassuk a jtkrl.Kezdskpp megosztotta, hogy azrt kellett ennyi idt vrni a konzolos portokra, mert mostanig kellett vrniuk azokra a hardveres erforrsokra, amik lehetv tettk, hogy a konzolos jtkosok szmra is elhozzk a Black Desert lehetsgeit. Ennek ksznheten a jtkosok mr PS4-en s Xbox One-on is lvezhetik a jtk nyjtotta szabadsgot, gy nem csak egyms vagy mretes boss-ok ellen csatzhatunk, hanem vadszhatunk, halszhatunk, mvelhetjk a sajt birtokunkat, egyszval az akci mellett kikapcsolds is bven tartogat. Ezzel egytt termszetesen egyarnt gondolnak az egyni s csapatjtkosokra, gy biztosan mindenki megtallhatja a szmra idelis tennivalt.

A kompetitv multiplayer kapcsn kitrt r, hogy nem pusztn 1v1 sszecsapsokra szmthatunk, hanem gynevezett mass battle tkzetekre is, amik a jtk klnrendszerre plnek s komplett csapatok mehetnek neki egymsnak. A lnok nem pusztn csatzni tudnak egymssal, hanem akr szvetsgre is lphetnek, ezltal segtve egymst, legyen sz PvE vagy PvP harcokrl.A korbbi rvid felsorols csak egy szelete a jtkban tallhat lehetsgeknek, ezrt a kztk val minl knnyebb eligazds s elrehalads rdekben a csapat tbb klnbz power cap-et vezetett be, melyek segtsgvel a kezd jtkosok is hamar felzrkzhatnak a veternok mg, azonban az igazn magas szintre val eljuts itt is kell mennyisg id rfordtsval lehet csak megvalsthat. A fejlesztk elgondolsa az volt, hogy horizontlisan bvtik a jtk elemeit s nem egymsra ptik azokat, ezltal knnyebben elrhetv tve azokat mindenki szmra.

A fejleszts nehzsgei kapcsn szba hozta az irnyts tltetst a kontrollerre, mivel a jtk rengeteg opcival s funkcival rendelkezik, a csapat pedig egyet sem akart ezek kzl kihagyni. Emiatt tbb krment implemetltak a portba, mivel elmondsa szerint a Black Desert bizonyos szempontbl akcijtknak is tekinthet. ppen ezrt az elsdleges szempont az volt, hogy a harcok alatt az irnyts egy akcijtkra hasonltson. Megemltette azt is, hogy a jtk klnbz elemeihez egyedi kialaktst ksztettek, gy pldul ms megoldsokat kapunk harc kzben, mint amikor a fmenben vjklunk.A harcrendszer kapcsn is szolglt nhny rszlettel. Ennek ksznheten megtudtuk, hogy a jtkban tallhat rendszer a jelenelg elrhet 18 egyedi kasztra pl s nem kimondottan a fegyverekere, radsul az egyes kasztok egy gynevezett Awaken formval is rendelkeznek, amik sok esetben teljesen j mozdulatokat s tmadsokat tesznek lehetv. Az egyes kasztok mindegyike tbb, mint 20 kpessggel rendelkezik, a kzlk val vlogats adja a harcrendszer magjt.

A jtk egik vdjegye a rendkvl rszletes karakteralkots, ennek mlysgei kapcsn elmondta, hogy a kasztok ltal hasznlt klnbz ruhk, pnclok s egyebek rendelkeznek ugyan minimlis szint tulajdonsgokkal, azonban nem kpviselnek akkora ert, hogy a harcok sorn elnyt kovcsoljunk bellk, gy ezek leginkbb csak kozmetikai funkcit ltnak el. Termszetesen lesz lehetsg j gnyk vsrlsra s szerzsre, de ezek mindegyike pusztn csak a szemlyre szabst szolglja.Vgezetl megoszotta, hogy a jtkkal kapcsolatos terveik mg hossz vekre szlnak, hiszen annak ellenre, hogy a jtk mr vek ta elrhet, az eddig eltelt idszakot mindssze a kezdetnek tartjk. Emiatt tlsgosan komolyan nem ment bele a rszletekbe, de elmondsa szerint szmthatunk j trtneti szlakra s jtkmechanikkra, ugyanakkor megtrtnhet, hogy a klnbz verzik ms idben s temben fognak frisslni.

[12] nonkeat
Sep 11., Wednesday 19:10 #6
Vlasz siklara (#1) zenetre
A CoD Ghost-nak mr bejtt..
Some are like water, some are like the heat Some are a melody and some are the beat
[10] Vulpio
Sep 11., Wednesday 18:33 #5
Borzalmas jtk. letlen mosott grafika mell prosul a gyenge lttv.
Cannibals for Human Rights
[29] lacapaca
Sep 11., Wednesday 16:01 #4
n vrtam, mert az ilyenekre r tudok prgni, ha van mgtte egy lvezetes harcrendszer. A Neverwinter-be annak idejn 2 karaktert is maxoltam, pedig annak voltak kutyatõ dolgai megjelenskor. De ez valahogy nem tudott megfogni, elg hamar trltem.
Na de Megan Fox, mgiscsak Megan Fox. Lehet jra leszedem
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[73] zaz
Sep 11., Wednesday 15:24 #3
Vlasz siklara (#1) zenetre
Szerintem rlhet,hogy legalbb ilyen munkt kap....
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Sep 11., Wednesday 14:43 #2
Vlasz siklara (#1) zenetre
Muszj volt azt a trailert hasznlnom, engem is sokkolt a dolog.
I am such a B.A.
Sep 11., Wednesday 14:34 #1
Elnzst, n ott leragadtam, hogy a Black Desertet Megan Fox-szal reklmozzk??
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."