[Teszt] Songbird Symphony
Kapcsold jtk: Songbird Symphony (ps4)
Eddig 5 hozzszls
mcmacko
2019. August 02.
Friday 16:00
Rengeteg olyan jtk van, ami gy vagy gy a radar alatt marad – igaz ez fleg az indie cmekre. A Songbird Symphony felett is nagy valsznsggel elsiklom, ha a felesgem madr-mnija miatt nem klikkelek a jtkrl rkez hrlevelekre. Aztn az els trailerek megragadtk a figyelmem (a hrszekciba is kipakoltam ket), a jtkot pedig gondoltam majd elintzem egy rpteszttel, csak had’ rljn az asszonyka – esetleg htha rkap, mint tavaly a Yoku-ra. A Songbird Symphony aztn irt gyorsan levett a lbamrl. Platformerrl van sz, de ilyet mg nem pipltam. Nem az gyessg, ugrabugra a lnyeg, hanem a felderts, s az adott pontokon felbukkan ritmusjtk-prbajok. … De ne szaladjunk ennyire elre.Els blikkre a Songbird Symphony gy fest, mintha a DOS-os VGA idkbl pottyant volna az lnkbe. A ltvny nem tl aclos, a htterek kicsit nav designnal vannak elksztve, egyik-msik karakter pedig kiss butcskn van megtervezve. Ha csak rnzel a kpekre, esetleg a trailerbe is belekukkantasz, adott esetben mg amatrnek is tetszhet, amit ltsz. Pedig baromira nem az a jtk. A JoySteak munkatrsai nem hasznljk tkletesen a pixelgrafika stlust, de egyedi, szerethet, s animcis tekintetben kivl szereplket pakolnak le Birb sztorijban.Birb egy nekesmadr, annak is szletik, sajnos a dallam tekintetben bndzsa kpessgekkel br pvk kz. Valami nincs rendben persze a fikval, mindenki tudja, hogy nem ebbl a kzssgbl val, s is rzi, hogy a valdi szlei utn kell mennie. Fel is kerekedik, s erdnek, meznek megmutatja zenei tehetsgt, majd a blcs baglyot is meggyzve (valamint egy si dallam-rna erejben bzva) vg bele a nagy kalandba.

Platformjtkrl van sz, de tnyleg nem a pixelpontos ugrlson van a hangsly. A terep felfedezse sokkal fontosabb mindennl – a plykon karakterekkel beszlgetnk, a hozzjuk tartoz tollakat pedig titkos jratokon keresztl gyjtgetjk. s persze mindent tjr a zene. A vzcseppek kavicsokon val cseppenstl a mhek dngicslsig minden plyn megnyithatunk pr termszetes zenei motvumot, gy bvtve a plya httrzenjt. Birb mindenben a muzsikt keresi, az aktv puzzle-feladvnyok s a klnbz kapcsolk is a httrzenre mkdnek, ilyenkor nekelnnk kell ritmusra, mint egy QTE-jelleg minijtkban.Hallos szituk, urambocs klasszikus rtelemben vett ellenfelek sincsenek, ezrt a kzdelmek, vagy a cscsjelenetek is zenei musical-szm keretein bell zajlanak. A jsgos udvari fakopncs, vagy a bagoly maga, mind-mind egy dalbetttel kszlnek, ahol klnbz mintkban, amolyan Elite Beat Agents-esen, vagy Parappsan kell dalprbajt vvni, mskor duettezni a madarakkal. Mindenki sajt stlusban nyomja, gy a szarkk baljs hip-hop jelleg bettekkel, a pva egyszer tncols mkval vr minket… s ahogy tallkozunk ezekkel az llatkkkal, gy nyitjuk meg az jabb hangokat, gy bvl a rna, s gy lesz egyre komplexebb a kihvs.Mivel a nehezeds nem tl meredeken ven emelkedik, ezrt simn eseti jtkosok is belehabarodhatnak a szimfniba, de arra szmtsunk, hogy sok az angol, a kalandjtk-szer "ide menj, azzal beszlj" feladat. Lesz trsunk is a trtnetben, ahol a tbb-karakteres puzzle megoldsokon lesz a fkusz.

Szomoran konstatltuk, hogy a durvn megnyl vilghoz egy pkzlb trkp is segthette volna a tjkozdst. A MIDI httrzent is lehetett volna valami komolyabb hangszerelssel megoldani, de ezzel legalbb a retro tern kvetkezetes marad a jtk.Hihetetlenl aranyos, tele van kedvessggel, bjjal s muzikalitssal – a Songbird Symphony a nyr egyik nagy meglepetse, amit mindenkinek rdemes kiprblni, akik a ritmusjtkokat, vagy a vidm platformjtkokat kedvelik. PS4-re, PC-re is megjelent, de Switchen, hordozhat mdban csszik igazn jl a jtk, gy ha van egy kis btorsgotok egy btor kis nekesmadarat terelgetni, ne hagyjtok ki a JoySteak/PQube gondozsban megjelent jtkot.

[38] Fieldtom
Aug 03., Saturday 14:40 #5
Vlasz mcmacko (#2) zenetre
Annyira teli vagyok, hogy rrek vrni.
Simn vennm, ha nem tudnk mst tolni a gpekbe.
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
Aug 03., Saturday 12:59 #4
Vlasz fozelek (#3) zenetre
Varom a beszamolot, ne az elso ot perc alapjan alkoss velemenyt.
"This is our time to medicate..."
[28] fozelek
Aug 03., Saturday 12:45 #3
Vlasz mcmacko (#2) zenetre
Be is hztam mg este, de nem kezdem el, mg a mua3 vgre nem rek.
PS3, PS4, PSV: Dezt81, Wii U, 3DS: fozelek, 360, XO: fozelek hun
Aug 03., Saturday 9:28 #2
Vlasz Fieldtom (#1) zenetre
15 EUR-t gondolkodas nelkul meger.
"This is our time to medicate..."
[38] Fieldtom
Aug 03., Saturday 8:58 #1
Rnzek a kicsi rigra, amint berepl a diszkont znba. 🙂
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
Songbird Symphony adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2019. Jul 25.
Kategria: Kaland
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
8
Ami tetszett
- Hihetetlenl aranyos, kedves s egyedi ritmusjtk-platformer hibrid;
- Kellemes dalocskk;
- Lpsben fokozd kihvs;
- Szpen megnyl vilg;
- Jpofa karakterek;
Ami nem tetszett
- Nem kvetkezetesen j pixelgrafika;
- Hol a trkp?
- Switchen olykor be-bedccen.
Olvasi rtkels: Mg nem rtkelte senki!
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

5 | [Teszt] Songbird Symphony

Hogy kerl egy asztalra a pixelgrafika, egy nekesmadr, a Parappa s az Elite Beat Agents? Ht gy, ahogy a Songbird Symphony-ben lthatjuk! A vratlanul jl sikerlt indie-jtkot tesztlaborba cipeltk, s nekprbajt vvtunk vele, a legnagyobb rmnkre! Teszt!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba