[Teszt] God Eater 3 (Switch)
Eddig 13 hozzszls
Gamer365
2019. jlius 31.
szerda 10:43
Kezdjk azzal, hogy a God Eater 3 egy furcsa jszg. A sorozat gyesen evezett a Monster Hunter farvizn, egyedliknt tartva magt vele szemben, pedig igny lett volna a stlusra ms irnyokbl is. A Monster Hunter sorozat amgy elg rdekes vet jrt be. Elszr a PlayStation gpein aratott, majd egy vargabetvel tnyargalt a Nintendo-hoz, les vltsokra ksztetve a hith szrnyvadszokat. Ezen az ldatlan llapoton segtett a God Eater, ami elszr egy poftlan nylsknt ksznt be Playstation-n, abban az idben amikor a Monster Hunter elhagyta azt, majd a GE franchise kitartan el is jutott a harmadik rszig. Kzben egsz szp szm rajongi bzist ptett ki magnak, s azt is bebizonytotta, hogy nem csak a forrsanyag sszelopkodott, tskinezett vltozata, hanem bizonyos aspektusaiban igenis tl tud mutatni rajta.Ezek az aspektusok a trtnet s a harcrendszer. Az elbbinl a harmadik rszben egy elg szvevnyes kalandot kapunk (amit ugye az ihletad fent emltett cmnl mg nagytval is kr keresni), a harcrendszer pedig maximum els rnzsre tnhet hasonlnak - egy ra jtk utn rdbbennk, hogy itt sokkal komplexebb csatkban lesz rsznk, mint gondoltuk.Tbb fajtj s szint tmadst kapunk, mindezt fldn s levegben elstve, nem egyszer a mellettnk lv, meglepen hatkony trsakkal karltve, ami nha olyan billenty kombincikat kvn, amire a Switch alapesetben nem teljesen van felkszlve. Nem gyzm hangslyozni egy handgrip beszerzsnek fontossgt a kis kzi masinnkhoz, ha nem akarjuk, hogy minden ponton fjjanak az ujjaink egy-kt ljtosabb csrte utn.A jtk maga egybknt meglepen “portable”-bart, ha a kldetsek felptst nzzk. 20-40 perceket kapunk egy-egy dg levadszsra illetve nyersanyag gyjtgetsre, ami bsgesen elg lesz. Taln a ksbbiekben lesz egy kicsit szksebb a keret, amikor folyamatosan tni kell a dgk fejt, akik radsul elszeretettel meneklnek el nyalogatni a sebeiket. Ez lltlag "kedvez a kzikonzolos jtkmenetnek", knny lezavarni egy-egy kldetst.

(Ugye egy idben gy llt hozz ezekhez a gpekhez jnhny fejleszt, hogy rvid szekvencikkal kell operlniuk, mert gyis csak utazs kzben s rvid ideig hasznljk az emberek ket. Nameg az elem is lemerlt. Ezt a fejleszti szemlletet elg sokig nem tudtk elengedni, annak ellenre, hogy egy sleep md ma mr sok mindent megold, s ami mg a GameBoy-nl gond volt, mra mr kzel sem az.)s, hogy milyen a God Eater 3 Switchen? Mivel portrl beszlnk (risten, hnyszor lertuk mr ezt), nem ssza meg az sszehasonltst. Az tvezetk szpek, a jtkmenet pedig prgs. Minimlis ldogatokat kellett csak hozni a portolsnl, a kiss alacsonyabb felbonts ellenre a nagygpes vltozattal bven felr vltozatot kaptunk. Kis kpernyn is ttekinthet a HUD, nincsenek kettes betmret szvegek, vagy statisztikk, amiket bngszgetni kellene, a szksges infkat a jtk elintzi egy-kt piktogrammal, nem olvasgatssal fognak a csatk eltelni.

Jl van, jl van, rvidre fogom, nem kell bkdsni... Szval kapunk mg egy tisztessges (m iparosmunka jelleg) soundtracket, gynyr tvezetket, angol s japn szinkront, valamint Switch exklzv tartalomknt local-coop-ot, valamint stabil kpfrisstst. sszessgben j, hossz s tartalmas lett a jtk, nem kevs grinddal ami a stlus sajtja. Mennyi az annyi? Mondjuk egy nagyon ers 7/10. Nagyobb s sszetettebb plykkal valamint egy fokkal stilusosabb ellenfl designnal mg mehetne ez az rtk feljebb is a jvben.

Shifty Fox

PS: a jtk PS4 verzijrl kszlt tesztet itt olvashatjtok: KATT!

[22] Shifty Fox
aug 02., pntek 10:27 #13
Vlasz Istike55 (#12) zenetre
Minden NPC nevben nem tusok nyilatkozni, Hugo-Zeke-Claire hrmas volt az aktv teamem, k rendesem hasznltk a skilljeiket.
GT: Shifty Fox | PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
[1] Istike55
aug 02., pntek 3:09 #12
Vlasz Shifty Fox (#7) zenetre
Mennyit javult az AI?
n is imdom, egyik kedvenc jtkom mind a 2. A ge 2 ben jtk vge utn vettk szre, hogy sok csapattrsnak nem mkdik a Blood Art-ja s van akinek a Blood powere sem. Gilbert s Livie alt customje pldul nem tudott god arcot vltani, de mg gy is olyan j volt az AI, hogy fel sem tnt.
[24] CeXzer
aug 02., pntek 0:21 #11
Vlasz kis (#10) zenetre
Igen, emlkszem, akkor sem rtettem azzal egyet, hogy a lnyege veszik el, csak egy rsze. Msrszt ha nem tudod llandan ugyanazokkal tolni, akkor egy PUG-nal meg a Palicok is jobbak. De nem errl szlt elssorban a mondandm. A platformok megjegyzst nem rtettem. Amennyire tudom, itt switchen annyi a local multi, mintha pc-n kt gppel online tolnatok, ennek kb vonaton ltom brmi elnyt. De ha lenne is Split Screen, azt is lehetne ugyangy PC-n.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[36] kis
aug 01., cstrtk 22:21 #10
Vlasz CeXzer (#8) zenetre
Egyszer mr leirtam, de sszefoglalom. Nekem volt(van) egy barti trsasgom, akikkel valaki laksn mindig nyomtuk a MH-t PSP-n orrvrzsig. Ahhoz kpest egyedl jtszva egy nulla a jtk. A kszitk is erre talltk ki. Persze lehet benne, meg a GE-be is egyedl kriclni, de a lnyegrl lemarad igy a jtkos.
[22] Shifty Fox
aug 01., cstrtk 18:21 #9
Vlasz CeXzer (#8) zenetre
Szinte brmelyik jobb, mint az eredeti fogs Nekem egy Goplay gripstand pack nev cucc van itthon tbb helyen volt mg nemrg is kaphat.

Ha nem jnne ssze, akkor viszont Amazn(ia) a megolds, ami belefr az "itthon is knny beszerezni" kittelbe. Ha minden ktl szakad, akkor frsz s ragaszt: KATT!
GT: Shifty Fox | PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
[24] CeXzer
aug 01., cstrtk 16:37 #8
Vlasz kis (#5) zenetre
Monster Hunter fanknt toltam ezt is anno nem keveset.
Egyrszt nem vgom, a multiplayer dolog hogy ti a PS4/PC kiadst? PS4-en, PC-n nincs multiplayer? Nekem switchen van kevsb, kevesebb a Nintendo az ismersk kztt, mint ps4/PC, utbbi szinte mindenkinek van, online pedig hordozhat cuccal ritkbban vagyok, dokkolva meg SOKKAL jobban nz ki PC-n/PS4-en. Osztott kpernyn meg vgkpp, azt switchen nem erltetnm, egybknt is kzd vele, el nem tudom kpzelni osztva hogy nzne ki. Persze lehetne, de PS4-en, PC-n is lehetne. Lehetne, HA lenne benne, de nincs. Amennyire n tudom, egyik verziban sincs split screen, de javtsatok ki, ha tvedek. Ha lenne, akkor pedig simn lehetne mindegyikben.

Msrszt, br tkj switchen monster hunterezni, azrt a world grafikja nekem ennyi id utn feldls volt. Ahogy az is, hogy nem kell llandan tltkpernyt nzni. Szal igaz, nem az a lnyeg, de hogy ne szmtana egy olyan jtkban, ami bhm nagy szrnyekrl szl, nem mondanm. Csak elfogadjuk, ha gagyi, mert minden ms viszont zsenilis. n ezek miatt vlasztottam most PC-t, teljesen mshogy nz ki, mint switchen, s switchen is nagy mr a backlog.

Shifty Fox: Milyen gripet ajnlanl, amit itthon is knny beszerezni?
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[22] Shifty Fox
aug 01., cstrtk 16:20 #7
Vlasz kis (#5) zenetre
A PSP-n minden rszt romm jtszottam, 3Ds-n szintn, gy,hogy egy percet nem jtszottam online, mgis imadtam mindet.

A God Eater 3-ban meg a klassz AI trsak miatt erre vgkpp nincs szksg.
GT: Shifty Fox | PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
aug 01., cstrtk 12:05 #6
Vlasz herooftime (#3) zenetre
Ez alapjn egsz jl nz ki Switchen.
"This is our time to medicate..."
[36] kis
aug 01., cstrtk 11:46 #5
Vlasz herooftime (#3) zenetre
Ennl a jtknl, s a Monster Hunter-nl, nem a grafika, hanem a multi (helyi, online, osztottkperny, co-op) a lnyeg, a grafika teljesen msodlagos. Igazbl nem is nagyon rtem, mi rtelme van ezeket szlban nyomni, hiszen nem erre talltk ki. Ezrt is volt rthetetlen az eredeti platform (pc, PS4) vlaszts.
[46] csavar
aug 01., cstrtk 10:32 #4
Nekem a demt prblva bejtt. Rajta van a listmon...
Ne hazudj, mert sszezavarod a csillagokat s kiszmthatatlan lesz a jvd! PSN ID: vjcsavar
[20] herooftime
aug 01., cstrtk 10:02 #3
Aki nem csak de inkbb tv mdban hasznln: egy kis sszehasonlts megri e a minimlis grafikai downgrade a handheld lehetsgt:
KATT!
dlsite, pixiv, fantia.jp, pawoo, mangagamer, nintendo, nicovideo
jl 31., szerda 16:33 #2
idmilliomos leszek, tuti bezskolom
Friend Code: 2981 - 6181 -0278
[36] kis
jl 31., szerda 15:23 #1
Vgre egy rtelmes platformra jtt ki ez!