[Teszt] Octopath Traveler (PC)
Eddig 6 hozzszls
mcmacko
2019. July 14.
Sunday 12:12
A fene sem gondolta, hogy a Switch-exkluzvnak indult Octopath Travelert vgl PC-re hozza el elszr a Square Enix, a platformvlaszts pedig olyan szinten hangslyos, hogy egyelre maximum csak pletykk szlnak PS4-es vagy XO-s tiratokrl. A JRPG mfajra manapsg mr nem lehet azt mondani, hogy elkerli a j reg szemlyi szmtgpek vilgt, az Octopath Traveler azonban vrbeli konzolos cucc, azon bell is egy hordozhat/asztali hibridkonzolra kszlt szerepjtk. Vajh hogyan formldik t ez az lmny a PC kpernyjre?Jelentjk, teljesen vllalhat mdon. Br a PC-s kznsg egy rsze magasrl tekint a Nintendo tzwattos kis masinjra, azrt az Octopath Traveler elindtsa utn, ha az ember nem tudja honnan is jtt a jvevny, nem is gondolhat semmilyen szkeptikus badarsgra. A ltvny tles, a hangkp bombasztikus, a menrendszer s a kezels pedig gamepad nlkl is kzre ll. Amit pedig a jtk hoz, az gyakorlatilag a konzolos JRPG mltjbl ptkez „futuretr” megolds, amiben a SNES korszak szoksai, a Bravely Default mvszi meggondolsai, de az ramvonalas, s a szoksosnl jval szertegazbb trtnet jdonsgai is jl megfrnek egyms mellett.Az ellentmonds? Taln az, hogy mg a Switch kznsge a korbbi Nintendo platformokon el tudta helyeznii a gykerekbl tpllkoz elemeket, addig a PC kznsg a pixelgrafikban s a 8-16-bites konzolos mltban nem biztos, hogy tall majd kapaszkodt. Persze az Octopath van annyira vltozatos, van annyira ramvonalas, hogy az s pcs is rtalljon a lendletre, mskor a megfontoltsgra (urambocs repetitvebb oldalra), vagy a pixel-anims ltvnyra. m valszn ez a jtk a kevert platformokon jtsz gamerek, vagy esetleg az s-nintends kznsg szmra befogadhatbb darab lesz, mint ha a pixelkorban valaki pp a klasszikus CRPG-kkel jtszott volna.Az Octopath Traveler portja tetszets (ksznheten az Unreal motor knny formzhatsgnak), gpignye nem veszlyes (mg laptopon is vgan eljtszik vele az ember), a pixeles ltvnyt modern effektusokkal turbz grafikja (amit most akr 4K-ig tolhatsz) pedig a stlust befogadk szmra garantltan imdnival lesz. Sok belltssal mondjuk nem tudsz majd varilni - a jtk ltvnyt a mvszeti elkpzelseinek keretein bell tudod csak finomhangolni, s a 16:9 kparnyon sem tudsz tlnylni. A trtnet karakterei rdekesek, a sok szlrl indthat cselekmny pedig egyedi narratvt garantl. Ha bvebben is megismerkednl az alapjtkkal, btran olvasd el Vega kollgm tesztjt (KATT!). Ha pedig Switch hinyban nzegetted mr korbban is a jtkot, esetleg belekstolnl valamibe, ami a JRPG-k mltjtl a jvjig hzza a spektrumot, akkor nyugodtan szerezd be PC-re a kicsit hzs ron knlt Octopath Travelert.

[37] carville
Jul 15., Monday 19:12 #6
Vlasz mcmacko (#5) zenetre
A Switch verzi alapra is ugyanennyi, teht ez nem a PC-s verzi klnlegessge. Az rleszllts koraisga viszont igen.
Teht az n gondolatom az, hogy mg a Swicthes kznsg inkbb hajland volt megfizetni az alap 60 eurs rat a jtkrt, a Steames kznsg jval a kiadi elvrsok alatt tett gy.
Mr a Switches verzi ta bennem is volt egy mellkz az ra miatt, de a dem rohadtul megfogott, s itt vgre vannak Achivementek is, szval ¯\_(ツ')_/¯
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
Jul 14., Sunday 22:39 #5
Vlasz carville (#4) zenetre
Vagy az alapr volt nagyon durva.
"This is our time to medicate..."
[37] carville
Jul 14., Sunday 20:53 #4
A Tokyo RPG-s jtkok Steames megjelense utn n arra spekulltam, hogy jnni fog ez mg PC-re Achivementekkel, vglis ezrt se vettem meg Switchre.
Arra viszont n se szmtottam, hogy megjelens utn 1 hnappal leakcizzk 30%-kal. Flek nem volt nagyon kelend...
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
Jul 14., Sunday 16:35 #3
Vlasz theSickness (#1) zenetre
OK, a szzadik vonalas RPG Makerrel kszlt, Steamet elraszt fosok eszembe se jutottak. Van akinek igen?
"This is our time to medicate..."
Jul 14., Sunday 15:28 #2
Pc-s megltja s az RPG maker felkacag...Szerintem erre gondoltak....
Jul 14., Sunday 14:54 #1
Mirt lenne furcsa a pcseknek a 8-16bit retr grafika? Pcn rhet el a legtbb l-retr jtk. Akkor mr inkbb a JRPG gykerek, br a krkre osztott harc sem lehet j s mlenek erre a platformra is a japn szoftverek.
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)