[Teszt] Boxboy! + Boxgirl!
Kapcsold jtk: BoxBoy + BoxGirl (wiiu)
Eddig 5 hozzszls
keviny
2019. May 15.
Wednesday 09:38
Elszr teszi tisztelett Switch-en (s ezltal mondhatni kvzi nagygpen, opcionlisan nagykpernyn) a 3DS-es mr tbb zben megfuttatott (meggurtott?) Boxboy! sorozat - melynek tltolt minimalizmusa mr ltatlanban vlok a tbbsg szmra. m a kiss alullmodott kls mgtt egy igazn szerethet puzzle-platformer lakik, amit a Snake, a Tetris s taln a Super Meat Boy szerelmi hromszg kpzeletbeli utdjaknt aposztroflhatunk leginkbb.A krts tekintetben Dobozfi bartunk a legszebb Nintendo-s hagyomnyokat rzi: ha nagyv sztorira s szuperimmerzv sznpadokra vgysz, akkor tvolabb nem is jrhatnl a BoxBoy!-tl. Miutn leprgtt a minimalistnl csak egy fokkal minimalistbb intro, mris az oktatszinten tallod magad: Doboz els krben ugrani s osztdni kpes, ezutbbi adja a rejtvnyek legjavt. Az osztds sorn nnnmagunk formjra s hasonlatossgra a plya elejn meghatrozott szm klnt vagyunk kpesek ltrehozni. Ezekkel a ksbbiekben lehet… nem tudok r jobb szt: kgyzni (tudjtok: a kgyk kgyznak) - vagy csak platformokat pteni bellk s lerakni ket az adott helyre.


Dobozleny bmulatos megmeneklsnek Dobozfi lesz a koronatanuja


A jtk tanulsi grbje viszonylag sokat idzik a “kezdket gatyba rzzuk” tartomnyban, ezt az j elemek viszonylag konstans adagolsval igyekszik feldobni a program. A cl, hogy a plykon elszrt akadlyok ltal okozott rejtvnyeket megfejtve eljuss a vgllomsra. Ezek az akadlyok tbbnyire kimerlnek egy platform “megmszsban” vagy egy hallos csapda kikerlsben, ellenben a Boxboy! nem bvelkedik kimondottan gyessgi kihvsokban. s br elsre azt hihetnd, hogy szabadon engedheted a kreativitsod a feladvnyok megoldsra: sajnos a viszonylag szkre szabott eszkztr limitcii nyomn tbbnyire mindig csak egyfle megolds ltezik. Ezt ellenslyozandan a jtk elrehaladtval rejtvnyek ersen bonyoldnak s molyolsra ksztetik knyelmesre knyeztetett kpzelerdet.


Doboyz don't cry


Miben tud tbbet a kurrens, Dobozlnnyal dstott verzi mint a korbbi rszek? Leginkbb, hogy van benne tbbjtkos md! Ami akr egyedl is jtszhat! De ezt a program kszti nem ajnljk, s n se, hisz a mka attl mka, ha a kiss tvarilt puzzle elemeket a partnereddel kzsen fejtitek meg. Ettl fggetlenl, ha a magnyos farkasok tbort gyaraptod, mdodban ll egyedl is nekiveselkedni a ktszemlyes szinteknek: ilyenkor egy gombnyomssal vlthatsz a kt szerepl kztt s egy minimlisra komponlt tudathasads kvetkeztben lheted meg azt a nagyszer rzst, hogy milyen az, amikor egyedl valjban ketten vagytok.


Dobozfi s a Csillagfej Birksz


Amennyire minimalista, annyira bjos kis kaland a Boxboy! + Boxgirl!. Br a rejtvnyeket tvolrl sem rheti a “tlbonyoltott” vd, egy fraszt nap cltalan dlutnjt kpes remekl lefojtani. A dlutnt akr rthetjk sz szerint is: a jtk krlbell ngy ra alatt teljesthet, ami nem az a kimondottan grandizus kaland, cserbe a szmld 10 eurban meg is ll: ezrt a pnzrt vlemnyem szerint minsgi idtltst kapsz.

[27] arpi0912
May 17., Friday 10:18 #5
Ht ez kb flash jtk szint minden tren. 10 eurrt ignyesebb jtkokat is lehet tallni szvsz.
May 16., Thursday 13:07 #4
Beteg cuccok ezek, rlk, hogy valaki vllalta a tesztelst.
"This is our time to medicate..."
May 15., Wednesday 20:01 #3
Ezen agyalok n is. Megy a kvnsglistmra.
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[22] Shifty Fox
May 15., Wednesday 19:58 #2
n meg akarom ltnii benne a zsenilt, de egyszeren ez mr tl miniml stlus nekem. :/ Viszont a 10 dollros r egszen ms ligba utalja, az alkalmi "felveszem s tolom egy kicsit" cmek kztt lehet, hogy kirly. Fleg, hogy rengeteg plya van benne. Taln 2-3 v s a klykt r tudom venni egy ilyesmi coopra.


+2 pont a kpalrsokrt keviny betegek mint mindig
Steam: shifty_the_fox | GT: Shifty Fox | PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
May 15., Wednesday 14:54 #1
tuti be fogom zskolni, bartnvel fun lesz.
Friend Code: 2981 - 6181 -0278
BoxBoy + BoxGirl adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Nintendo
Fejleszt: Nintendo
Megjelens: 2019. Apr 26.
Kategria: Puzzle
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
7
Ami tetszett
+ kellemes puzzle-k
+ tbbjtkos md
+ minimalista dizjn
Ami nem tetszett
- ...kicsit taln tlsgosan is
- szemly szerint el tudnk viselni tbb kihvst
Olvasi rtkels: Mg nem rtkelte senki!
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

5 | [Teszt] Boxboy! + Boxgirl!

Dobozfi! mr tbb alkalommal tisztelett tette 3DS-en, de a jv elkezddtt s ennek okn mr a Switch-nk s televzink sincs tle biztonsgban. Ok, ok, tudjuk: a nagy pixel gynyr. De hogy ez elg ahhoz, hogy 2019-ben fszerepet kapjon egy videojtkban? Egy kattintssal beljebb minden kiderl.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba