Mass Effect: Krogan belépő
Kapcsolódó játék: Mass Effect (x360)
Eddig 24 hozzászólás
liquid
2007. June 24.
Sunday 09:40
Az idei év bőséges X360-as szerepjáték kínálatának egyik ékköve a BioWare új futurisztikus szerepjátéka, a Mass Effect A trilógiának tervezett sorozat első részében nem lesz hiány bizarr idegenekből, itt van például rögtön a Krogan faj - a dizájnos páncélzatuk alapján el is neveztük őket Harcsafej Úréknak. Itt pózol egy méretes példány:

[album:7807;7808;7809]


Jun 25., Monday 23:14 #24
Válasz Hellfrost (#23) üzenetére
Listázzak?
CRPG: összes Fallout, Baldur's Gate-ek, Temple of Elemental Evil, Arcanum, Morrowind, Oblivion, összes Heroes of Might & Magic, a két KotOR, Icewind Dale, stb.
JRPG: szinte az összes Final Fantasy, Parasite Eve, Chrono Cross, Chrono Trigger, Vagrant Story, Dragon Quest VII-VIII, XenoGears, az összes Final Fantasy Tactic, az összes Tactics Ogre, Mario RPG, Sudeki (az mekkor fekális!), próbaszinten a Tales of... sorozat, Valkyrie Profile 2, meg még elég sok, ami nem is jut most eszembe.

Elégséges a válasz?
[19] Hellfrost
Jun 25., Monday 14:14 #23
Válasz theSickness (#21) üzenetére
Nekem az az érzésem, hogy te egészen egyszerűen nem szereted a szerepjátékokat, volt tán pár kivétel ami megfogott, de általában nem.
[23] Peti
Jun 25., Monday 6:50 #22
Mintha nyál csorogna a harmadik képen . Kicsit halos.
Jun 25., Monday 0:49 #21
Válasz Id (#20) üzenetére
Persze, nem is várom el minden RPG-től a non-lineritást. De ahol lineárisan kell végighaladni a helyszíneken ÉS EMELLETT már csak egy óvodás szintű karakterfejlődési rendszerre futja a készítőknek, ott komoly gondok vannak. Pontosabban azért gond, mert ha egy noname csapat rakta volna össze, akkor oké, megpróbálták, de egy Bioware...?!

A Mass Effect számomra is azért érdekes, mert ritkán érkezik igazán egyedi, nem igazán fantasy elemekkel operáló RPG. XenoGears, de rég is volt... Na AZ volt egy minden szempontból kiemelkedő szerepjáték!
[12] Id
Jun 25., Monday 0:38 #20
Válasz theSickness (#19) üzenetére
Nem értékelem tulzottan szerintem is elég puritán de a gyermekbetegségeken át lehet siklani ha az ember kellően beleéli magát.
Amugy szerintem a nonlinearitást alapértéknek megtenni egy rpg esetében nem
teljesen korrekt mert elég kevés rpg sajátja és azoknál általában a sztori sincs olyan szinten kidolgozva mint egy kotorban vagy egy abszolute lineáris jprg-ben.
(aztán lehet a hires neves oblivion a kivétel de nekem a kezdés high fantasy köritése elvette a kedvemet )

Nálam az etalon ilyen szempontbol amugy a bloodlines az az igazi szerepjáték.
" A hős körül minden tragédiává válik, a félisten körül minden komédiává; s Isten körül minden - hogyan? talán világgá? "
Jun 25., Monday 0:04 #19
Válasz Id (#18) üzenetére
A Morrowind és az Oblivion a két konzolos kivétel, ahol nem csesztek ki a konzolosokkal, hogy úgy mondjam.

Az élő, lélegző világ manapság sztem igenis elvárható lenne egy szerepjátékban. A KotOR is csak egy illúzióval oldotta meg a dolgot: választhattál a bolygók között, de tök mindegy volt, melyikkel kezded, a sorrendtől függetlenül mindegyiken ugyanazt a nyomvonalat kellett bejárnod. 95%-ban egyenes vonalakon, csak néhol volt egy-két elágazás meg kiszélesedett az "ösvény".

A Jade Empire meg a non plus ultra ebből a szempontból. Gyakorlatilag az egész játék egy gigászi folyosó. A legnagyobb szabadságot megkapod a városban, ahol körbe tudsz menni, mert a folyosó körbemegy. Nálam itt bukott el a Final Fantasy X is.
Nekem mondjuk az rakta be a kaput, hogy emelett (!) gagyi a harc és a fejlődés (azt a bizonyos skill-es dolgot is egy picit túlértékeled, az elvileg jóval egyszerűbb, "konzolosított" Baldur's Gate: Dark Alliance-ben SOKKAL több képesség és varázslat volt...).

A jellemfejlődés még jópofa volt az elején, én próbáltam odafigyelni rá, de ott is becsúszott valami baki (annyi él bennem, hogy egy logika szerinti jó cselekedetre nem kaptam jó pontokat), szóval abban is sikerült csalódnom.

Na nehogy már egy Crackdown-ban több legyen a karakterfejlődési rendszerben, mint egy igazi RPG-ben...!
[12] Id
Jun 24., Sunday 21:43 #18
Válasz theSickness (#14) üzenetére
"Régebben, ha egy játék jellemzőinél elhangzottak a "bájover" és az "arpídzsí" kifejezések, akkor egy összetett, élő, lélegző szerepjáték-világot képzelt el az ember."

Az elején a fejlödési rendszert szapulod aztán meg áttérsz az élő lélegző világra....
gondolom a morrowindot küldted. nem?
Az egyik ha nem a legjobb fejlödési rendszerrel megáldott röpögö de a világ amit alá pakoltak végtelenül statikus és müvies....
Szerintem a KOTOR még az arany középút....Jade Empireben meg azért még ott vannak a skillek is ugyhogy a 3 érték hozzáadogatása azért tulzás.
Plusz ha már azt mondjuk hogy szerepjáték akkor a jellemfejlödést is számitásba kell venni és ilyen szempontbol azért a kotor és a jade empire is megérdemel egy nagy pirospontot.
" A hős körül minden tragédiává válik, a félisten körül minden komédiává; s Isten körül minden - hogyan? talán világgá? "
Jun 24., Sunday 21:13 #17
a játékből a képed eddig, és most se fogtak meg, de a videók annál inkább! kiváncsian várom továbbra is a játékot! milyen zsír lenne magyarul...
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[11] Sechu
Jun 24., Sunday 18:33 #16
Valami eszméltelen lesz ez a világ, legalábbis engem a képek alapján máris rabulejtett. Nagyon várom!
XBL ID: Sechu72, PSN ID: Sechu, Wii: 3131-5403-9445-8859 Játék gyüjtemény: http://www.gamespot.com/users/Sechu/games_table?mode=own
Jun 24., Sunday 18:03 #15
Válasz stimpy. (#10) üzenetére
...és akkor még finoman fogalmaztál.
Jun 24., Sunday 18:02 #14
Válasz Asura (#8) üzenetére
A pécés verziók tudtommal ugyanezek, a JE lett csak plusz tartalommal kiadva. Az első KotOR-t végigvittem, a másodikba vagy 15 órát raktam, a Jade Empire kábé ugyanennyi után idegesített fel.
A két KotOR még so-so (linearitás), de a JE valami bűn rossz. Nem elég, hogy külsőre közepes, full lineáris és béna az animáció, manapság egy átlagos akciójátékban is összetettebb fejlődési rendszert találunk. Félreértés ne essék, én sem (mindig) akarok órákig almenük tucatjaiban turkálni, de egy RPG-ben ne már mindössze 3 (!!!) értékhez adogassak pontokat!

Régebben, ha egy játék jellemzőinél elhangzottak a "bájover" és az "arpídzsí" kifejezések, akkor egy összetett, élő, lélegző szerepjáték-világot képzelt el az ember.

Ez sajnos már a múlté. Vagy mégsem? Úgy látszik, hogy tényleg csak a konzolosokat nézik hülyének: pécére a közeljövőben érkezik a Dragon Age, ami végre a régi Bioware-es időket idézi vissza, immáron pompázó külsejű 3D-ben. Ennyit erről.
[11] Tyson
Jun 24., Sunday 16:48 #13
Válasz dreampage (#12) üzenetére
Detto! Egyértelmű a 2007-es év legjobb RPG cím! Ehhet kétség se férhet..árad belőle a potenciális siker! És azért ne gondoljunk véletlenekre.. hiszen a Bioware főzelék az mindig ízletes!
" A múltad meghatároz, de nem lehet teher "
[111] dreampage
Jun 24., Sunday 16:36 #12
Ha idén megjelenik, ez lesz az Év RPG-je. Ez az új faj is érdekesen néz ki, meglátjuk, mit "tud" a játék során.
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
[33] Crockett
Jun 24., Sunday 15:55 #11
Ez egyre komolyabb.Nem két estés játék lesz szerencsére.
XboxLive: Dolumajo
[24] stimpy.
Jun 24., Sunday 14:37 #10
Válasz theSickness (#4) üzenetére
Ott az igazság.
Mondjuk én nem vagyok oda a karakterttápolásért annyira,de a JE ebből a szempontból tényleg a béka fenekét súrolta.
Thru the darkness of Future Past the magician longs to see one chants out between two worlds Fire - walk with me.I'll catch you with my deathbag!You may think i'm gone insane.But i promise:I WILL KILL AGAIN!!
[11] Piniata
Jun 24., Sunday 13:52 #9
Válasz Asura (#8) üzenetére
A KOTOR egyszerű de nagyszerű
Broken glass and cigarettes, writing on the wall, It was a bargain for the summer, and I thought I had it all.
[4] Asura
Jun 24., Sunday 13:50 #8
Válasz theSickness (#4) üzenetére
Nemtom, játszottál már ezeknek a PC verzióival? Mert elismerem, nem Baldurs Gate, meg NwN szintű karaktergenerálási részletességgel látták el, de azért nálam örök kedvencek (és nem azért mert szellemileg visszamaradott lennék
Maradj h?séges a földhöz, maradj büszke, egyenes és bátor, maradj tiszta, romlatlan lélek, és ne fordulj, ne fordulj, ne fordulj el szül?hazádtól!
[14] muerte
Jun 24., Sunday 13:50 #7
Jo kis gamma lezs ez.
Nem mindenki kocajatekos, de nem is mindenki akar prüttyogni egy csomo kis szarsaggal ami a HC-gamereknek alap. En pl szeretem ha nem tul bonyolult a karakterkezeles,. Bar ezt megoldhatnak opcionalisan is, aztan mindenki azt lö be maganak ami szinpatikus
Ami nem ol meg az erosit
[11] Pukhi-zik
Jun 24., Sunday 13:32 #6
van benn egy kis stargate meg egy kis piramisfej a silent hillből.
Meglepő módon nem Gobbi Hilda gondolatait és véleményét irtam le.Tehát :Szerintem!!!
[11] Tyson
Jun 24., Sunday 13:29 #5
Nagyon király lesz eza játék
" A múltad meghatároz, de nem lehet teher "
Jun 24., Sunday 12:28 #4
Egyben reménykedem: a Bioware végre beláthatná, hogy a konzolosok közül a legtöbben nem szellemileg visszamaradott kocajátékosok, tehát képesek lennének megbírkózni egy összetettebb fejlődési rendszer kihívásaival. Sajnos a két KotOR és (főleg) a Jade Empire várlázítóan rendszere eléggé egysíkúra sikeredett. Ennek az ellentéte jellemezte az egykor oly nagynevű pécés fejlesztőcsapatot. Az én szememben ez gyalázat.
[10] IQ
Jun 24., Sunday 12:26 #3
Nekem valamiért egyáltalán nem jön be.
fallos maximus:D
[11] Piniata
Jun 24., Sunday 12:04 #2
Nagyon várom, de valszeg majd csak 2008 nyarán fogok vele nyomulni
Broken glass and cigarettes, writing on the wall, It was a bargain for the summer, and I thought I had it all.
[23] gyuri12
Jun 24., Sunday 11:42 #1
az egyetlen bajom ezzel a játékkal,hogy olyan rondák benne a fegyverek
Mass Effect adatlap
Még nincs besorolva Még nincs besorolva
Kiadó: Microsoft
Fejlesztő: Bioware
Megjelenés: 2007. Nov 13.
Kategória: Szerepjáték
Online játékmód: Nem ismert

Még nem értékeltük ezt a játékot
Olvasói értékelés: 14.6 (96 szavazat)
Ez a játék nem jelent meg másik platformon

28 | Mass Effect 2 gethvadászat

Befutott a legfrissebb gameplay videó a BioWare két éve útjára indított űreposzának jövő érkező második felvonásáról, a Mass Effect 2-ről. Shepard akciózik.

17 | Mass Effect: itt a Pinnacle Station

Viszonylag sok szó esett korábban a második Mass Effect letölthető tartalomról, a DLC azonban most méretes csend közepette vált elérhetővé az Xbox Live Marketplace-en.

13 | Mass Effect: az új DLC

Még májusban hallottunk arról, hogy új Mass Effect letölthető tartalomról hullhat le a lepel hamarosan, most pedig úgy tűnik, hogy erre ezen a héten fog sor kerülni.

13 | Mass Effect: újabb DLC?

Lassan már a Mass Effect második részéről kellene hogy szóljanak a pletykák, most azonban egy kicsit még az eredetiről lesz szó, nem kizárt ugyanis, hogy újabb letölthető tartalom érkezik hozzá.

20 | Mass Effect: képek a letölthető extráról

Nemrégiben írtunk a Burnout Paradise letölthető tartalmáról, most pedig hasonló témával folytatjuk, csak éppen a Mass Effect-el kapcsolatban: friss képek az első DLC-ről.

35 | Mass Effect: az első letölthető tartalom

A masszív év végi kínálat egyik legkiemelkedőbb darabja volt tavaly a Mass Effect, és régóta vártuk már, hogy felbukkanjanak az első konkrétumok a különféle letölthető extrákkal kapcsolatban: a Bioware most felfedte az első extra küldetést.

31 | Mass Effect: a nagy bocsánatkérés

Csillapodni tűnik a Mass Effect szexjelenetei körül kavargó botrány. A Fox News-on a játékot pornográfnak minősítő műsorvezető megnézte a Mass Effectet - aztán bocsánatot kért.

64 | Mass Effect: a nagy szexbotrány

Az utóbbi idők leginkább mosolygásra, és ugyanakkor homlokráncolásra késztető botránykrónikája következik: a konzervatív értékrendjéről elhíresült amerikai Fox News tévécsatorna nyílt, fiataloknak célzott pornográfiával vádolja a BioWare szerepjátékát, a Mass Effect-tet.

22 | Mass Effect: sztori trailer

A Mass Effect nagy sebességgel közeledő megjelenésével párhuzamosan beindult a trailer-gyár is a BioWare-nél, jönnek a videók dögivel. Például ez a roppant pörgős trailer.

37 | Mass Effect: katonadolog

Már nem is kell olyan sokat aludni a Mass Effect megjelenéséig: a BioWare régóta várt epikus sci-fi szerepjátéka három héten belül a polcokra kerül. Harcolós videó a porondon.

33 | Mass Effect videókosár

Nem egy, nem kettő, hanem kapásból négy gameplay videó érkezett a novemberre bellőtt epikus sci-fi szerepjátékból, a Mass Effect-ből. Mondtuk már, hogy tényleg epikusnak néz ki?

36 | Mass Effect karakterbemutató

A Mass Effect novemberben érkezik: a BioWare bolygókon átívelő sci-fi szerepjátéka tömve van különleges karakterekkel - most közelebbről is megismerheted őket.

24 | Mass Effect: megjelenés novemberben

Nagyon úgy tűnik, hogy végre valahára tényleg kőbe vésték a Mass Effect megjelenési időpontját, és valóban megkapjuk még az idén a BioWare Xbox 360-as szerepjátékát.

20 | Mass Effect látnivalók

Jó sokáig kellett várni rá, de idén őszel tényleg megjelenik: a BioWare trilógiának szánt Mass Effect sci-fi eposzának első epizódja jobban néz ki, mint valaha. Új képek a porondon.

14 | [E3] Mass Effect Trailer

Elképesztően monumentális hangulat, nagyzenekari aláfestés, grandiózus történet - ez lenne a Mass Effect. A Microsoft konferencián mutatott trailere foyltatja a mozgóképek sorát.

22 | Mass Effect: csak jövőre?

A múltban egyszer már csúsztattak egyet a BioWare ígéretes Xbox 360-as RPG-jének megjelenésén, nemrég pedig újabb baljós jelek bukkantak fel a Mass Effect-tel kapcsolatban.

24 | Mass Effect: Krogan belépő

Az idei év bőséges X360-as szerepjáték kinálatának egyik ékköve a BioWare új szerepjátéka, a Mass Effect A trilógiának tervezett sorozat első részében nem lesz hiány bizarr idegenekből...

35 | Mass Effect kóstoló

Az amerikai G4 tévécsatorna mozgóképes kóstolóval borzolja a Mass Effect-re várakozók idegeit. A BioWare epikus, többrészesre tervezett sci-fi RPG-je idén ősszel robban be a boltokba.

114 | Csúszik a Mass Effect

Nem tudja tartani a az eredetileg nyárra, júmuis / július környékére belőtt megjelenési időpontját a BioWare epikus Xbox 360 szerepjátéka, a Mass Effect. Az új időpont: szeptember.

19 | Mass Effect: segélyhívás

Az űr sötét mélyéből másznak elő az idegenek, és jól lemészárolnak mindenkit. Egy utolsó segélyhívásra van csak idő... és pontosan ezt mutatja be az új, nagyfelbontású Mass Effect videó.

20 | GDC: Mass Effect a nyár elején?

A Bioware élén álló Ray Muzyka elárulta, hogy Xbox 360-as RPG-jük, a Mass Effect nem lesz ott az idei E3-mon, ami azt jelenti, hogy még a júliusi rendezvény előtt megjelenik a játék.

10 | Mass Effect: lángoló alien

A Mass Effect már majdnem itt toporog a küszöbön: a BioWare sci--fi szerepjátéka grandiózus, három epizódon átívelő történettel és a csapattól megszokott vizuális mágiával kényeztet. Új képek!

29 | Mass Effect durvítás

Három artwork, négy screenshot

18 | Mass Effect demo walkthrough

A Bioware szerint van élet a Star Wars után...

17 | Mass Effect trailer

Zizeg a lézer, süvít a plazma

24 | Mass Effect falatozás

Négy új kép a Bioware produkciójáról.

28 | Mass Effect Gameplay

Az univerzum sorsa a kezdben.

10 | Mass Effect szépségek

Határ a csillagos ég.
Tovább a játék adatlapjára / fórumába
Friss hírek

122 | [Nyerd meg!] A Cyberpunk 2077 Világa

Könyvajánlóval megtoldott nyereményjátékkal jelentkezünk, ezúttal a 2020-as év egyik legnagyobb sikervárományos játékával kapcsolatban. A Cyberpunk 2077 Világa az artbookok és háttérinfót tartalmazó videojátékos lexikonok sorát gyarapítja, és nekünk is van hozzá némi közünk.

xbox1,ps4 75 | [Nyerd meg!] Ride 4 (PS4, XO)

Beröffentjük a motorokat, kigurulunk az aszfaltra, és negyedszer is körbehajtjuk a pályán a kétkerekűt. A RIDE 4 megjelent, ennek örömére pedig két példányt, egy XO és egy PS4 lemezes verziót sorsolunk ki közöttetek! Gyertek és kommenteljetek a nyereményekért!

14 | Gamer365 podcast 2020 szeptember - jövőbe tekintve

Podcast a felhőből, ismét online nyomultunk podcastországban - sajnos a koronás még mindig felülírja élő találkozós terveinket. De ez maximum csak a hangminőségben mutatkozik meg, ismét izgalmas témákat hozunk, a nextgennel a főszerepben.

pc,xbox1 0 | Cuphead: kiegészítő csak 2021-ben!

Tovább csúszik az ígéretes The Delicious Last Course.

pc,xbox1,ps4 0 | Watch Dogs: Legion online csak 2021-ben!

Jövő év elejére csúsznak az online csatározások London utcáin.

pc,xbox1,ps4 1 | Metro Exodus: a következő generáción

PlayStation 5 és Xbox Series X|S változatok érkeznek jövőre.

3 | Project EVE: beköszönés boss-szal

Az első gameplay egyből a dolgok közepébe csap.

16 | Avengers: veszteséges hősök

Még a fejlesztési költségeket sem hozta vissza a játék.