[Teszt] Mechstermination Force
Eddig 7 hozzszls
Gamer365
2019. prilis 14.
vasrnap 09:07
A mostani tesztalanyt egy igazi, vagyis IGAZI fggetlen "stdi", a Hrberg Productions szlltotta. A svd Bertil Hrberg vezet fejleszt elmondsa szerint a Mechstermination Force-on a cg mindhrom alkalmazottja megfesztett tempban dolgozott, ami meg is ltszik a vgeredmnyen. Vagyis nem ltszik... Mrmint, ezt csak hrman? s azt mgis hogy...?! De ne szaladjunk ennyire elre. Szval, az eredetileg a 3DS-re, majd ksbb tbb msik platformra is megjelent, meglepen j kritikkat begyjt Gunman Clive-ot sszehoz Hrberg maga mell rntott mg kt embert, hogy sszehozzk a jelenleg Nintendo Switch exkluzv tesztalanyunkat.Hogy milyen a jtk? Kpzeljk el, hogy a Contra egy cges bulin sszeakadt Megaman-nel, majd kilenc hnappal ksbb a gyereket rkbe adtk a Shadow of the Colossus-nak, aki becslettel felneveli a csppsget.

A trtnet szerint hatalmas mechk kezdik el leigzni a fldet, ezrt ltrehoznak egy elit osztagot, aminek a feladata, hogy ezeket a gpszrnyeket meglltsk. Ennek az osztagnak vagyunk oszlopos tagjai, a feladatunk pedig, na, kitallja valaki? Leverni a kreatvabbnl-kreatvabb masinkat.

Jtkmenett tekintve abszolt semmi szgyenkezni valja nincs a Mechstermination Force-nak. A mr emltett szlkhz hasonlan egy szpen animlt oldalnzetes shootert, a nevelapuktl (anyuktl) pedig a jtk pikantrijt, a gpszrnyek "megmszst" s tbblpcss kiiktatst kapjuk. Akik nem adjk ppen knnyen magukat, elg eltklten akarjk hsnket elpuszttani. Nem egyszer vltjk ki a "mikor dglesz mr meg vgre" rzst az egyszeri gmerbl, miutn a vgsnek hitt csapst kveten jabb alakot vesznek fel.Bal alul mi vagyunk, a gpnek kb. itt csak az tdt ltjuk. Kicsit sem egyoldal a kzdelem.


A harcok lvezetesek, az ellenfelek mind dizjn, mint harcmodorok tern kreatvan sikerltek s mindegyik legyzhet anlkl, hogy a hajunk szla is meggrblne. Mr, ha van annyi llek jelenltnk, hogy egy kicsit gondolkodjunk, ugyanis ha sz nlkl ugrunk nekik, bizony feltrlik velnk a padlt. Engem els nekifutsra a msodik boss gy megalzott, hogy szgyenszemre hosszabbtsrt kellett kuncsorognom macknl, hogy kitolhassam a teszt hatridejt. Itt ksznnek vissza az emltett Megaman jtkok, ugyanis mindegyik ellenfl szpen kitanulhat, ha pedig belelendl az ember, nem is rti, hogy mit tklt annyit az elejn.Nagyon csnyn megalzott ez a mocsok kukac.


Az egsz jtk a nagyobb cmek boss rush mdjaira hasonlt, hiszen itt nincsenek tktsek, egybl a fellenfeleket kapjuk. Nincsenek klasszikus rtelemben vett plyk, amiket vgig kell darlni- ezt szemly szerint n egy kicsit hinyoltam is.
A harci szegmenseket egy kzponti bzis kti ssze, de szerepe sajnos nem tl sok van. A bzison ms karakterekkel vlthatunk nhny szt, illetve a boltot rhetjk el, ahol jabb fegyvereket illetve extra letert vehetnk, illetve jra nekimehetnk a mr legyztt gpeknek egy kis extra pnz, vagy jobb rtkels remnyben.A kiss fantzitlan HUB a kldetsek kztt nem sok mindent knl.


A jtk igny esetn offline coop mdban is vgigjtszhat. Ezt sajnlatos mdon trs hinyban nem tudtam kiprblni.

A grafikai s zenei prezentcira nem lehet panasz. A szpen kidolgozott, rajzfilmszer, sznes kpi vilg nagyon el lett tallva, rdekes s vltozatos helyszneket kapunk nhny meglepen hangulatos kontraszttal. A ellenfelek dizjnjt egyszeren muszj mg egyszer kiemelnem, kinzetre iszonyatosan kreatvra sikerltek, a felptsk pedig tlthat s logikus. A zenei rszt sem aprztk el a ksztk, elg hossz szmlista van a jtkban, amik jellemzen a klasszikus run n' gun jtkokat idzik. rezheten fordtottak egy kis extra energit erre a terletre is, ami dicsretes. Semmi extra, de van benne annyi plusz, hogy emltst rdemeljen.Ebbl a masinbl krokodil lesz. Mert az gy adja magt, nem?


sszessgben egy nagyon jl sszerakott jtk lett a Mechstermination Force. Nehezebb mint az tlag, emiatt nem mernm nyugodt szvvel ajnlani mindenkinek, viszont aki az oldschool jtkmenet szerelmese, illetve nem riad vissza egy kis kihvstl, az nem fogja megbnni, hogy belevgott. Az eltt pedig, hogy ezt egy 3 fs csapat(ocska) hozta ssze, kln emeljk a kalapunkat! gy tnik Hrberg munkssgra rdemes lesz odafigyelni tovbbra is, ismtelten sikerlt egy klassz cmet sszehoznia a Gunman Clive utn.

8/10

Shifty Fox

[22] Shifty Fox
pr 14., vasrnap 20:50 #7
Vlasz bandee23 (#5) zenetre
Szerintem ez nem az a jtk lesz

@ETX: Szvesen.
GT: Shifty Fox | PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
[7] ETX
pr 14., vasrnap 19:01 #6
Vlasz Shifty Fox (#2) zenetre
Meg is lett, lehet a cges szrkn kadt fenn

Uram, ksznm a tesztet!
Face the consequence alone with honor, valour, pride!
[23] bandee23
pr 14., vasrnap 18:44 #5
Vlasz Shifty Fox (#4) zenetre
Huh. Most gondolkodom. Olyat keresek amin knnyen tszaladok. A Gunman Clive ilyen volt.
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
[22] Shifty Fox
pr 14., vasrnap 17:21 #4
Vlasz bandee23 (#3) zenetre
A classicnl knnyebb, az X-eknl nehezebb. De megengedbb is, nem kell olyan pixelpontos ugrsokat prezentlni s hagy egy kis idt odacsapni,ha helyzetbe hozod magad. De nehznek nehz
GT: Shifty Fox | PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
[23] bandee23
pr 14., vasrnap 16:33 #3
Vlasz Shifty Fox (#2) zenetre
Igen , keresni kell, mert a New releases-ben nincs.
Szerintem veszem. Mennyire nehz mondjuk egy Mega Man-hez kpest?
rtad, hogy kihvs, de szttrni nem akarom a gpet.
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
[22] Shifty Fox
pr 14., vasrnap 16:14 #2
Vlasz ETX (#1) zenetre
Most nztem, nekem a keress kidobja.
GT: Shifty Fox | PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
[7] ETX
pr 14., vasrnap 15:43 #1
Ltezik, hogy EU-s ill. UK store-on mg nincs fent? Egyelre csak USA store-ban tallt a jtkra a keress......
Face the consequence alone with honor, valour, pride!