[Teszt] Generation Zero
Kapcsold jtk: Generation Zero (ps4)
Eddig 18 hozzszls
ne5h
2019. prilis 08.
htf 18:00
Amg a Valve-nek nehezre esik, hogy brmelyik npszer sorozatnak 3-as szm rszt elksztse, addig a vllalkoz szellem csapatok kaphatnak az alkalmon, hogy megprbljk betlteni a ttong rt. gy tett pldul az Avalanche is, akik a Left 4 Dead knyszerpihenjt kihasznlva prbltak meg egy kooperatv mdban is jtszhat tlljtkot kszteni. Ami vglis sikerlt, a vgeredmny azonban..Nos, hogy is fogalmazzak? Ertlen? Jellegtelen? Feledhet? Ingerszegny? Nagyjbl mindegyik tkletesen rillik a Generation Zerora, ami alapjraton nem lenne egy rossz jtk, hiszen megvan benne minden, ami egy ilyen jtkba kell. Viszonylag nagy kiterjeds jtktr, amibe f- s mellkkldetseket pakoltak, vannak klnfle fegyverek s ezekhez sszeszedhet kiegsztk, meg persze ezeken tl is kismilli trgy, amiket az egyes terletek szisztematikus feldertse sorn gyjthetnk be. Meg persze ellenfelek, hiszen mit rne egy valamire val tlljtk, ha nem lenne mit tllni?

A gondok ott kezddnek, hogy mr a jtk trtnete is annyira hihetetlen mrtk nellentmondsban van sajt magval, hogy a tbbin mr a szemldkmet sem hztam fel igazn. Arrl van ugyanis sz, hogy a msodik vilghbor utn a svdek megvalstjk a totlis llami hadvisels tervt, melynek keretben minden frfi, n s gyerek olyan kikpzst kap, mellyel nem csak magt vdheti meg egy esetleges kls fenyegets esetben, hanem akr a haza szolglatba is llthat lesz. Ennek ellenre egy jszaka az egsz orszgot lerohanjk, a nyugodt szaki vidket gpszrnyek lepik el, neknk meg fel kell kerekednnk, hogy a vilg legnagyobb fmhulladk gyjtemnyt hozzuk ssze.Ez mg nmagban nem indokolna nagy felhborodst, de amikor az egybknt kevsb militarista svd rezidencikban s jrmvekben tbb fegyvert s lszert tallni, mint egy texasi shazafi sufnijban, akkor elg ersen megkrdjelezdik, hogy vajon a svd kikpzs volt ennyire csapnival vagy a sikeressgi rta volt elkpeszten alacsonyan. rthetetlen, hogy amikor egy htvgi hz minden szobjban (tnyleg, viccen kvl, mg a frdben is) tallunk legalbb egy ksza 9mm-es tltnyt vagy egy shotgun sklt, akkor hogy a bnatos fenbe tudtk lerohanni ezt a npet olyan gpek, akiknl mg Wall-E is jobb llapotban van?

Nyilvn nem tkletes realizmust vrtam a jtktl, azt viszont nehezen tudtam megemszteni, hogy ekkora fegyverkezsi elkszletek utn jformn egyedl vagyunk az egsz jtkban (kezdetben legalbbis biztosan), hiba kldenek minket folyamatosan egyik helyrl a msikra, hogy tllket talljunk, mindenhol csak feljegyzsek s hangfelvtelek tudatjk velnk, hova is kne mennnk legkzelebb.Egy-kt ksza llek mr csak azrt is jl jnne, mert megknnyten a tjkozdst a tk egyforma hzak s pletek kztt. Megrtem, hogy hatkonysg szempontjbl egyszerbb 2-3 hz modellt megalkotni s azokat msolgatni, de amikor kt, egymstl 5 mterre lv fszer nem csak kvlrl, de bellrl is kottra megegyezik, akkor elgondolkodom, mennyire is fektettek nagy energikat a jtk megalkotsba.

Az egyhangsg s nismtlds mellett van a jtknak egy jval nagyobb problmja, nevezetesen, hogy nem igazn mkdik jl, mint tll jtk. ltalban egy ilyen cmnl ugye figyelnnk kne a nlunk lv trgyakra, klnskppen a fegyverekre s a lszerre. Nos, ha a korbban emltett, orszgszerte sztszrt hadszati lszerkszlet nem lenne elg, a meglt ellenfelek is folyamatosan adnak neknk tltnyeket, igaz fleg a pisztolyunkhoz. Az arzenlunk mellett az leternkre is kne figyelni, hiszen mit r egy tlljtk, ha nem ljk tl, ugye. Nos, a Generation Zeroban ettl sem kell tartanunk, a jtkban tallhat felleszts ugyanis mg szlban is mkdik, ha a tler bedarlna minket, csak egy gombnyoms s mris folytathatjuk a harcot, igaz minimlis lettel. De ez sem problma, hiszen annyiszor jvnk vissza a hallbl, ahnyszor akarunk, ezltal egy ponton tl mr nem is foglalkoztam az letervel s gygyszeres csomagok gyjtsvel, inkbb csak a lszereket szedegettem ssze, aminek ksznheten fl ra utn akkora tzervel rendelkeztem, hogy azt mg Rambo is megirigyelhette volna.Az elbb emltett trgykezels flslegess ttele egybknt nem is nagy problma,tekintve, hogy a legtbb trgy mr a felszedsre sem mlt, nemhogy arra, hogy a klnbz menkben turkljunk utnuk. Tallhatunk pldul klnfle eldobhat cuccokat, mint gzpalack, rdi vagy jelzfny, a gond mindssze annyi, hogy arra semmilyen visszacsatolst nem kapunk a jtktl, hogy ezeket hov s milyen messze tudjuk elhajtani. gy vagy nekillunk ksrletezgetni vagy nemes egyszersggel hagyjuk a fenbe az sszeset. Ez egybknt mr csak azrt is tancsos, mivel konzolon a menkben turkls a kelletnl egy fokkal krlmnyesebb, ugyanis nemes egyszersggel a PC-s kezeli fellet kerlt egy az egyben tltetsre.

Ha nem lenne elg, hogy magunkat sanyargatjuk a jtkkal, megprblhatunk rvenni pr ismerst, hogy csatlakozzon hozznk a megprbltatsokban, aminek egyedl annyi elnye, hogy a trsasg miatt taln kevsb lesz unalmas a jtk. A legtbb csapatalap kooperatv jtkkal ellenttben ugyanis a Generation Zeroban nincsenek eltr karakterek klnbz kpessgekkel s statokkal, teht azon kvl, hogy nem egyedl ljk a robotlpegetket, semmilyen tovbbi taktikzsi vagy egyttmkdsi lehetsg nincs. Radsul mivel ugye sajt magunkat is fel tudjuk szedni csatatrrl, mg csak arra sincs szksg, hogy a trsak kaparjanak ssze minket.sszessgben a Generation Zero legnagyobb hibja, hogy semmilyen kategriban nzve nem nyjt elgsges teljestmnyt. Open world jtknak egyhang s unalmas, tlljtknak a sajt megoldsai miatt alkalmatlan, kooperatv jtkknt pedig hinyoznak belle az eltr karakterek adta varicis s kombincis lehetsgek. Ideig-rig el lehet lenni vele, de brmelyik kategrit is nzzk, knnyszerrel tallunk jobb kpviselt nla.

Generation Zero | Platform: PC, PS4 (tesztelt), Xbox One
Kiad: Avalanche Studios, THQ Nordic | Fejleszt: Avalanche Studios | Megjelens: mrcius 26.

[28] alf22
pr 11., cstrtk 18:11 #18
Vlasz skiz0 (#16) zenetre
Ac-bol mar a japn vilag se tud rdekelni.pedig az meg jo is lett volna nekem
[28] alf22
pr 11., cstrtk 18:10 #17
Eladtam... s mr baromira hinyzik a vilga😒
[16] skiz0
pr 10., szerda 9:14 #16
Vlasz alf22 (#12) zenetre
Horizon eleje tnyleg szar, meg gy egyttal a vge is, legalbbis n mr rohadtul vrtam, hogy legyen vge, kicsit tl lett nyjtva szvsz...
J jtk volt, de nekem feledhet... persze elbb ajnlom azrt msoknak, mint brmelyik AC-t..
PSN: mucsacso
[28] alf22
pr 09., kedd 20:30 #15
Vlasz ne5h (#14) zenetre
Az biztos 🙂
A loot rendszer sztem baromi bena. A meretezes detto. Minden 4fsre van tervezve. Dgivel van lszer s adrenalin injekci. (Az a sarga, azzal lehet visszajonni egybl ha meghalnank). A gond inkbb mgis az,hogy idvel semmi nehezseget nem okoz a jtk. Extra hard fok, az emltett enemy jelz rendszer, kevesebb loot s teljesen ms kpet adna. Elfelejtenem,hogy a hazak tenyleg minimalisak egymstl. Idvel van masfajta hz is csak sikerlt ugy megcsinalni a jtkot,hogy az eljen nem kevertk a kedobbiekkel. Meg ott a fast travel is. Harc kzben ezt pont nem kne engedni. A tuzharc is fura. Smgvel elibb kinyirtam a Hunter robotot mint riflevel.
Az egsz nekem amatr benyomst keltett. De ha tenyleg dolgoznak rajta ahogy igerik es rajongokkal kzsen kijavtjk jra megveszem.
pr 09., kedd 18:31 #14
Vlasz alf22 (#12) zenetre
A stls rszvel nekem se volt bajom. A tbbi elemvel mr inkbb. Ha ezt kiadtk volna ilyen zen/chill "jtkknt," ahol stlgatni kell a vadonban s mondjuk leveleket gyjteni, sokkal jobb fogadtatsa lehetett volna.
I am such a B.A.
[28] alf22
pr 09., kedd 17:33 #13
Ezt ki mondta? Tavaly nyron elre szoltak,hogy senki ne varjon nagy AAA minsget. Mindenhol hangslyoztk,hogy kus csapat, kis letszam, ennek megfelelen a jtk is olyan. Sose rultak zskbamacskt. Streameltek es volt beta is. Konzolos stream is volt.
5 kerdez/felelek stream volt premier eltt. Nekem is dogunalmas volt. Attl mg rdekelt es azt kaptam amit lttam.
[28] alf22
pr 09., kedd 17:29 #12
Eladtam mr,de bnom. Utbbi evekben ez volt az egyetlen ahol minden este bolyongtam vagy 3-4orat 10napon keresztl. Benasaga, sutasaga ellenre volt benne vmi ami megfogott.
Lehet kigs,de balam a Horizon zero dawn elso 3oraja egy unalmas szenveds volt. Hiaba a krnyezet, mozgasanimacio, a sztori....nem rdekelt. God of war detto. A kzponti Hub megnyitasa utn letettem. Addig se szippantott be, aztn meg plne. Rgen tetszett ma mr kevsb. Ellenben egy long dark, egy subnautica ami vgre vmi mast is adott mint egy AAA gymnt. Itt dett. Kis csapat, amatr lelkesedse ami tjn tlk. Remlem a patchek utni updatekkel j lesz.
Els krben patchelik heteken bell aztan bovitik. Szerencsre nem hagyjk ott a jtkot es fogadnak minden jo tletet. Nekem az is eleg lenne ha az enemyt jelz indikatort kikapcsolnak. Sokat dobna rajta.

Off
Megertem,hogy msnak mirt nem tetszik. Egyetrtek velk. n a kevesekhez tartozom. A stl, felfedez rsze nagyon bejtt.
[16] skiz0
pr 09., kedd 17:13 #11
Vlasz Kuresz (#10) zenetre
jha, ez szinte olyan szinten volt helytll, minthogy "a Sekiro sokkal knnyebb lesz majd a soulsoknl"
PSN: mucsacso
[41] Kuresz
pr 09., kedd 15:26 #10
Bejelentesnel mindenki multiplat horizon zero dawn-t emlegetett. Hat az egy "kicsit" minosegibb.
"Minden multi cm exkluzv mert x-en olyan minsget ad ami pron is elrhetetlen."
pr 09., kedd 10:40 #9
Vlasz skiz0 (#8) zenetre
A Rage 2 mr a tavalyi gamescomos hands-on alkalmval is kategrikkal jobb volt ennl, pedig ott csak egy nagyon korltozott szelett lehetett megnzni egy vlhetleg mr akkor is kicsit elavult bilden.
Szval n emiatt nem fltenm a jtkot, de valsznleg lesznek mg beszmolk rla a megjelens eltt.
I am such a B.A.
[16] skiz0
pr 09., kedd 9:59 #8
Vlasz ne5h (#2) zenetre
httttt nemtom, n gy tudom tlnyomrszt Avalanche-nl van a RAGE 2, id "csak" creative oldalrl segtget nekik - radsul olyannyira Avalanchenl van az egsz, hogy ez az Apex enginejk fut a RAGE 2 alatt is (n full aszittem csom ideig, hogy idTech 6, deht nem )

mondjuk ettl mg lehet kurvaj, s bzzunk benne, hogy az is lesz, de a preordert nem tudom, hogy merjem-e bejtszani tlk..
PSN: mucsacso
pr 09., kedd 9:21 #7
Nem jtszottam vele, de a gyenge minsghez szerintem az is nagyban hozzjrul, hogy a jtk krnyezete az Apex elnevezs open-world motorral lett ltrehozva s nagyrszt a TheHunter cm "hiperrealista" vadsz szimultor settingjeibl lett sszepakolva. Ami ott mkdik, az nem igazn passzol egy olyan jtkstlushoz, ahol prgni kellene az akcinak, valamint a krnyezetnek s az ellenfeleknek is vltozatosnak kellene lennie. Tbb nyugati kritika meg emlti is ezt az inkonzisztencit. Szval sajnos ez egy sebtiben sszehajiglt, jrahasznostott cucc, kr rte.
[26] arpi0912
pr 09., kedd 8:13 #6
Vlasz skiz0 (#1) zenetre
Szerintem az Avalanchenl is tbb csapat van. Ezt egyrtelmen a kisebbik csapat rakta ssze s nem azok akik akik a Mad Max, Just Cause vagy pp a Rage 2-t hegesztik.
Visszatrve a jtkra, ezek szerint nem vletlen volt, hogy ennyire radar alatt jelent meg ez a jtk, alig volt promzva, stb.
Ha a ps4 pro 115k, s a One X 159k, akkor megri nekem az a hangyafasznyi klnbsg 44k-t? Hmmmm.
[20] ubul86
pr 09., kedd 7:19 #5
A Mad Max nekem nagyon bejtt tlk (emlkeim szerint k csinltk), ezrt is rthetetlen az ilyen sznvonal ess tlk
Inkbb a tudat hasadjon,mint az atommag.
[16] eandre
pr 08., htf 23:32 #4
Avalanche csinlta. Nm is vrtam mst tlk. Sajna tehetsgtelenek.
pr 08., htf 23:08 #3
Ijj-ijj, ez nem tl j hr. Sokkal tbbet vrtam tle.
"This is our time to medicate..."
pr 08., htf 21:43 #2
Vlasz skiz0 (#1) zenetre
Ott "csak" a vilgot csinljk k, a gunplay az id munkja lesz.
I am such a B.A.
[16] skiz0
pr 08., htf 20:26 #1
httt...remljk azrt a RAGE 2 ettl aclosabbra sikerl majd ltaluk...
PSN: mucsacso
Generation Zero adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: THQ
Fejleszt: Avalanche Studios
Megjelens: 2019. mrc 26.
Kategria: FPS
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
4
Ami tetszett
+ Kellemes stlgats a svd vadonban
Ami nem tetszett
- A tjkozdst nehezt jrafelhasznlsok
- Nehzkes s felesleges trgykezels
- Minden kategrijban alulmlja nmagt
Olvasi rtkels: Mg nem rtkelte senki!
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

18 | [Teszt] Generation Zero

Mg vtizedekig vrhatunk a Left 4 Dead 3-ra, az Avalanche azonban kihasznlja a lehetsget s bedobja a csapatosan is jtszhat tlljtkt. Svdorszg lettelen tjait rttuk, hogy megnzzk, mit is tud a Generation Zero, kzben pedig azt kvntuk, brcsak minket is bedarlt volna a gpszj.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba