[Teszt] God Eater 3
Kapcsold jtk: God Eater 3 (ps4)
Eddig 2 hozzszls
ne5h
2019. februr 06.
szerda 15:10
A japn npszersgnek ksznheten a God Eater szria kzikonzolok utn PS4-re is elrhetv vlt nyugaton egy alaposan kibvtett formban, a God Eater 2: Rage Burst-nek ksznheten. Idn pedig megkaptuk a folytatst, amit mr PS4-re fejlesztettek, gy megfelel gameplay s grafikai szempontbl is a 2019-es elvrsainknak. A jtk egy kaszabols anime szrnyvadszat lnyegben, gigantikus szrnyekkel, prgs harcrendszerrel s ktmretes fegyverekkel.Az apokaliptikus trtnet megrtshez nem felttlenl szksges az elz rszek ismerete. A bolygt elleptk az Aragami nvre keresztelt szrnyek. Az emberisg a lnyek sejtjeit felhasznlva kifejleszt egy l fegyvert, amit csak a velk kompatibilis emberek tudnak hasznlni. Ezek a katonk lesznek a God Eaterek, egyetlen eslyeink a tllsre. Ha ez mg nem lenne elg, a God Eater 3-ban legyzhetetlennek ltsz Hamu Aragamik jelennek meg a Hamuviharokkal (egy mindent elpusztt homokviharra kell gondolni) s lassan az egsz felszn Hamufld lesz. A megmaradt emberek knytelenek „kiktket” pteni a fld al, ahol menedket tallhatnak.

Fhsnk egy AGE (Advanced God Eater), a ksrleti szuperkatonk egyike, akik kpesek magasabb hamukoncentrci mellett is kinn lenni a szabadban. A God Eaterekkel ellenttben nincs szabadsguk, szolgaknt tekintenek rjuk, mert kpessgeik miatt kzelebb llnak az Aragamikhoz, mint az emberekhez. Egy kldets kzben sszetallkozunk egy kikt vezetjvel, aki megmenti kis csapatunkat egy hamuvihartl, annak ellenben, hogy segtnk nekik leszlltani egy rakomnyt. Az karavnja lesz a fhadiszllsunk. Ksbb sok izgalmas fordulat vr rnk, amit egy anime jtktl el is vrhatunk. A fhs nemt, kinzett s harc kzbeni hangjt is a jtkosra bzza a program, de a trtnet folyamn a karaktered egyszer sem szlal meg, emiatt elg oldschool JRPG betse is van az egsznek.A jtkid harmadt a fhadiszllson fogjuk eltlteni. A kldetseken kvl ez lesz az egyetlen bebarangolhat terlet, itt kszlhetnk fel a vadszatokra. A megfelel tervrajz megszerzse utn ruhkat, egyni lszereket s felhasznlhat eszkzket is gyrthatunk, amiket gyorsan kiprblhatunk a gyakorlsi opcinak ksznheten. St, az Aragami testrszeibl fegyvereket is kraftolhatunk. Ezen tl beszlgethetnk Persona jtkokhoz hasonlan az NPC-kel, ami a trtnet elremenetelhez is szksges.

A kldetsek teszik ki a gameplay nagyobbik rszt, amik mindig egy (vagy tbb) ersebb szrny levadszsbl llnak, nem vletlenl hasonltjk sokan a jtkot a Monster Hunterhez. Ezek tbb rangra vannak osztva, a trtnet elrehaladtval nvekszik a nehzsg is, illetve kln helyett kapott az Assault Mission, ami online co-opra ad lehetsget. Ahhoz, hogy egy j fegyverhez meg tudjuk szerezni az alapanyagokat, gyakran ktszer, hromszor is neki kell menni egy kldetsnek, ami a msodik utn mr elg egyhang. Az Aragamik az elejn nagyon vltozatosak, ksbb kldets szintenknt bejn 1-2 j fle szrny, de a vge fele szinte csak az ersebb vagy ms elementlis verzijuk bukkan fel ugyanazoknak a boss-oknak, akiket mr 20-szor levertnk.A harcrendszer a jtk legjobb rsze, nagyon prgs. Az ellenfeleinkbe „beleharaphatunk” a fegyverrel, ezltal tudjuk hasznlni ersebb kpessgeinket, radsul a harc kzben mg sok boost lehetsgnk is lesz. Sok mindenre oda kell figyelni, egyszerre tbb irnybl is jhet tmads, ami miatt sosem lesz unalmas a csphadars. Az elz rszekhez kpest van kt j fegyver, egy ktkezes kard s egy Rail Gun. sszesen 8 f fegyver, 4 tvolsgi s 3 pajzs tpus kztt tudunk varilni. Akrmilyen is a jtkstlusod, lesz hozz alkalmas fegyver az arzenlodban.

Termszetesen negatvumok is akadnak. A plyk nagyon hasonltanak egymsra, minimlis eltrs (rangonknt 1-2 design elem) tapasztalhat a kb. 5 plyatpus kztt. Emiatt hamar unalmas lehet a harci krnyezet, ahol el fogunk tlteni gy 40-50 rt, ha a vgre akarunk jrni a szrnydarlsnak.A kamerakezels sajnos elgg borzalmas, nem tudja dinamikusan kvetni az ellenfelet. Ez gyakran kaotikus szitucikhoz vezet, amint egy nagyobb Aragami megmozdul s a kijells megsznik magtl. Elg idegest tud lenni, amikor leveszi egy tmads majdnem az egsz leted, mert a kamera nem tudta kvetni, hol van az 5 mteres szrny. A kamera mozgatsnak persze pozitv oldala is van, pldul az, hogy a karavnon Claire szoknyja al be lehet nzni.

sszegezve egy prgs akci-RPG-t kapunk, megfszerezve egy fordulatokkal teli trtnettel. A grafika ltvnyos, lvezet csupn nzni is az akcit. A zene isteni s mg japn szinkron is vlaszhat. Aki szereti az arns szrnyvadsz cuccokat, vagy csak szeretne egy anime-s akci-RPG-vel jtszani, az mindenkppen tegyen vele egy prbt. A God Eater anime megnzst mindenkinek ajnlom vsrls eltt, mr csak kedvcsinlnak is.

Mark_Za_Warudo

[20] herooftime
febr 07., cstrtk 20:33 #2
Vlasz kis (#1) zenetre
Fura, rgen annyi multiplatform japn jtk volt PS Vita-ps4 kztt, switch-ps4 kztt alig van, minden vagy csak ps4 ( -pc) vagy csak switch ( -pc) pr kivteltl eltekintve.

Ok sok kivtel van, de valahogy nem vita szinten jnnek a rgebben psen megszokott klss japn cmek switchre (mig, pl zanki zero, catherine full body japnban ps vita-ps4 switchre nincs)
dlsite, pixiv, fantia.jp, pawoo, mangagamer, nintendo, nicovideo
[36] kis
febr 06., szerda 17:51 #1
Soha nem fogom megrteni, hogy egy alapveten kzikonzolra tervezett jtkot, mirt pont arra nem adjk ki. Rejtly.
God Eater 3 adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Namco
Fejleszt: Bandai Interactive
Megjelens: 2019. febr 08.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Nem ismert

A szerkesztsg rtkelse:
8
Ami tetszett
- Prgs harcrendszer, fegyverek vltozatossga, feszes jtkmechanikk;
- az j trtnet;
Ami nem tetszett
- Kamerakezels;
- Egyhang plyk;
Olvasi rtkels: 8 (1 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

2 | [Teszt] God Eater 3

A japn npszersgnek ksznheten a God Eater szria kzikonzolok utn PS4-re is elrhetv vlt nyugaton alaposan kibvtett formban, most pedig mris itt a harmadik rsz, ami megfelelhet a 2019-es, HD konzolos elvrsoknak. Tesztlaborban a God Eater 3.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba