[Teszt] New Super Mario Bros. U Deluxe
Eddig 26 hozzszls
mcmacko
2019. January 09.
Wednesday 20:25
A Wii U jtsai s relatv sikertelensge nlkl lehetsges, hogy nem lett volna Switch koncepci, s nem lett volna az az risi siker sem, ami a friss Nintendo konzolt ksri. A kioti cg szmra pedig egy nagyon kedvez egyttllst eredmnyez a Switch hardveres felptse, ami gond nlkl viszi a nagyobb sikerre jogosult Wii U cmeket. Ebben az ldott llapotban szinte adja magt a Switches jrakiadsok sora, nem mellesleg Nintyk okosan tudjk kitlteni az res idablakokat ezekkel a frisstett portokkal. Ilyen a New Super Mario Bros. U Deluxe is, amely a legmretesebb „New” Mario jtkknt kinyjtzik, majd mretes karjaival sszefogja az eredeti NSMBU-t, mellszortja Luigi extra kalandjait, radsul a naaagy lelsben mg az extra kihvsi lehetsgeket is tmasszrozza kicsikt.



Lssuk ht, hogy regedett a kt NSMB jtk! Rviden? Sehogy, mind a Mris, mind a Luigis jtk a mai napig ppec platformer pardnak szmtanak, s valahogy most, hordozhat mdban tnik fel az embernek, hogy a ksztk micsoda felfokozott kihvs szintet lttek be a Wii U taln legnagyobb szabs Mario cmhez. Bizony, ez nem az a „tipikus kapd-fel-s-jtssz-a-buszon” lmny, hanem annl tbb, mlyebb s masszvabb kihvs, amely a lefekvs eltti negyed rdban, de a csajod lben fetrengve sem fog jl esni. A NSMBU s a mg durvbb Luigis kiegszt bizony kilezi majd az rzkszerveidet, s a szoksos DS-en s 3DS-en tlt New Super Mario Bros. lmnytl ersebb, odafigyelsebb jtkot kvn meg tled. Ennek ellenre a program hordozhatsgra is odafigyeltek. Nem csak a vraknl van save, a plyk kztt is menthetnk (igaz, csak akkor, ha elhagyjuk a jtkot), arrl nem is beszlve, hogy a Switchet lehet altatni is. A hordozhatsgnak jt tesz, hogy kivlan tlthat a hordozhat 720p-s kijelzn is a plya, karakternk feszesen irnythat mindenfle lag nlkl, ha pedig trik s szakad, akkor a gyengbbek kedvrt ott van a mindenfle meme-perverzitl mentes Toadette (Super Crown, juh!) s Nabbit karaktere is, akik a knnytett jtkmenetrt felelsek.



Persze egy 4K-s nagy televzin is t az lmny, mr csak azrt is, mert eddig maximum 720p-ben tudtuk ezeket a plykat gyrgetni – a jelenlegi Switch kiads gondosan hozza dokkolt llapotban a 1080p/60FPS mutatkat. Technikai aprsgknt mg a HD Rumble lehetsget szoktk emlegetni a jtk technikai adatlapjn, de megmondom szintn, ha nem szlnak, szre sem veszem ennek a hatst az lmny egszt tekintve. A programban gond nlkl vltogathat az els kaland s a prgsebb Luigi-kampny, ezzel szinte mg az jra felhasznlt elemeket tekintve is rekorder tartalmat knl a csomag. Emellett ember legyen a talpn, aki a challenge feladvnyokat, a boost run s rmegyjts elborulsokat is ki akarja maxolni. Ok, azrt nhny kihvs esetben bven volt olyan rzsem, hogy ha durvra unatkoznk, akkor magamtl is ki tudnk hasonl „nszvat” feladvnyokat tallni a plykra. De azrt j nhny olyan mka is tallhat az extra feladatok kzl, amelyek tpontosan mutatnak r a design s a NSMB jtkmenet kirlyi kidolgozottsgra. Ezeket radsul az eredeti mell csomagolt videk is ksrik szp szmmal. (sszesen 200 vide vr arra, hogy az llunkat a padlhoz csapkodja.) Az egyetlen komolyabb nygm amgy pp a videknl jtt el. A Switch kiadsban streamels formban jelennek meg ezek a segt animcik a kijelzn, s stabil otthoni wifivel is hajlamos volt a program lejtszs kzben eldoblni a videk megjelentst. Fogjuk r arra, hogy a hivatalos megjelens eltt prblkoztam.



A csomag legnagyobb htrnya, hogy ha mr tekerted Wii U-n az eredeti cmeket, akkor nem biztos, hogy rdemes jbl, teljes ron nekimenned a New Super Mario/Luigi Bros. U plyknak. Mert br a platformer tervezs magasiskoljt lthatjuk magunk eltt, spiritulis lmny, gyermeki rcsodlkozs szemszgbl messze nem kapunk akkora katarzist, mint pl. egy Super Mario World jrajtszsa esetben. Valahogy mindig is szrazabbnak tartottam ezeket a programokat a hskor 2D-s Mario alapvetseitl, emellett a New Super Mario Bros. formtum nagygpes genercik s handheld gpek korszakai ta kvetik nagyjbl ugyanazt a felptst. Amely szerkezetet vlemnyem szerint a Mario jtkok sorban maximum mechanikai szempontbl sorolhatunk a legjobbak kz. Persze ez is valami, nemde? Na nzzk inkbb, hogy hov is gurult az a Super Crown...

[11] Brandon
Jan 15., Tuesday 7:20 #26
Vlasz Rusti (#25) zenetre
A metroid prime trilogy rerelease adn magt a 4 eltt. Szerintem van r sansz.
XBOXLive: CollialterHUN PSN (UK): Collialter PSN (HUN): CollialterHUN Wii friend code: 0648-3968-1158 Steam: jaguar19
[15] Rusti
Jan 13., Sunday 21:44 #25
Vlasz Horvi Gabi (#14) zenetre
n a Skyward Sword mvszileg nem gondolom akkora nagy durransnak, mint a WW-t, vagy a TP-t, szigoran a grafika szempontjbl mondom... Ennyi ervel brmelyik jtk HD jragondolst lehetne rajtuk szmon krni, n a Pikmin 1-2-nek s a Metroid Primenak rlnk, nem beszlve a Mario Kart Double Dash-rl, aminek a valsznsge konkrtan nulla.
[34] Laza
Jan 12., Saturday 20:09 #24
Vlasz Horvi Gabi (#18) zenetre
A dizjnon kvl semmi kzk egymshoz ... olyan szinten, hogy kb mindegyik kapott specilis kpessg trgyat is. Mindegyik platform megkapta a maga sajt epizdjt, ahol a 3DS-es kapott csak 2. rsz jelzt.
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[34] Laza
Jan 12., Saturday 20:07 #23
Vlasz Laza (#16) zenetre
Nem is 3DS volt, hanem sima DS .. 3DS-en a 2. rsz, de azt is
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[1] Tatus
Jan 12., Saturday 19:25 #22
Nekem sem volt U, gyhogy bezskolom n is valamikor.
Tlltem, de mr bnom.
moderator sQr
Jan 12., Saturday 18:17 #21
Vlasz helihobby (#17) zenetre
Ugye tudod, hogy az 3 klnbz jtk?
Twitter: sequeeer
[7] secret
Jan 12., Saturday 0:52 #20
azrt brmennyira elfogult vagyok, azrt egy celeste mell tve fele olyan izgalmas, inkbb csak nosztalgia. (ha valamiben van plyadizjn, akkor az az)

s nem rtem, hogy a pasztellsznes wii-s dizjnt mirt vltotta ez a ktezres vekbeli csillogs

mindegy, mr megvettem
// dualscreen.web4.hu 3DS friend code: 4596-9867-9229
[16] eandre
Jan 11., Friday 19:54 #19
3d-s marikot portoljanak mert ez pl nm volt olyan nagy ereszts
[18] Horvi Gabi
Jan 11., Friday 15:42 #18
Vlasz Shifty Fox (#15) zenetre
Meg Ds-en, 3 Ds-en, Wii-n. Kb. ugyan az mindegyik.
[18] helihobby
Jan 11., Friday 8:43 #17
Ez egy remek kis jtk volt, Wii-n, s 3DS-en is.
Mind kettn vgig toltam.
Wii U meg nem a bartom.
Els magyar Neo-Geo forum: http://neo-geo.hu Szerviznk: http://f27szerviz.hu
[34] Laza
Jan 10., Thursday 22:05 #16
Ebbl a NSMB sorozatbl a 3DS-est vgigjtszottam, az nagyon ppec volt, a Wii -st mr nem toltam vgig, abban kiss erltetettnek reztem mr 1-2 rszt (pl a sivatagos szlfjs plyt), radsul a Wii-s input lagos irnyts nagyon nem adta ... a WiiU-s kimaradt, gy vrom mr, remlem j lesz
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[22] Shifty Fox
Jan 10., Thursday 20:15 #15
Vlasz Horvi Gabi (#14) zenetre
Milyen tdik gp? Ez csak wiiU-n volt.
GT: Shifty Fox | PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
[18] Horvi Gabi
Jan 10., Thursday 19:14 #14
Birom hogy a Switch kb. az 5. gp amire ezt kiadjk, de a Skyward Sword-ot meg hatrozottan cfoljk hogy az nem fog jnni. Pedig abbl HD se volt mint a TP-bl. Adn magt a dolog, de ht a Nintendo az mr csak ilyen.
Jan 10., Thursday 17:58 #13
Vlasz lokolbasz (#11) zenetre
Azt a gci mindenedet, azt!
"This is our time to medicate..."
[14] MagicT
Jan 10., Thursday 17:10 #12
Nem rtem teljesen a vgre wii u n gy rmmel vettem bele jra magam majd br a teljes r valban bosszant picit..
kapcsolat: magasvaritamas@freemail.hu
[4] lokolbasz
Jan 10., Thursday 15:43 #11
Vlasz szako (#10) zenetre
Most ez nem fikzs egyik oldalra sem, de azrt nem egy ilyen komoly oldal ez, ahol ez a kis nyelvtani hiba lenne a leggetbb dolog.

"naaagy, ppec, Nintyk, Luigis, ki akarja maxolni, streamels,"

Ez egy ilyen flkomoly videojtkos oldal, amibe a fenti kifejezsek, meg az ilyen apprbb nyelvtani hibk mr csak a tmja miatt is belefrnek.
[13] szako
Jan 10., Thursday 13:20 #10
"Kedves Tanr r,

egyre gyakrabban olvasok ilyen bersokat: ettl msabb, ettl tbb, ettl szebb stb.
Nekem furcsa ez, szokatlan s irritl. Taln azrt, mert nem tudok lpst tartani a magyar nyelv fejldsvel.
n gy tanultam s hasznlom, hogy ennl msabb, ennl tbb, ennl szebb.

Helyes mindkett? Ez valami j a nyelvben?

Vlaszt elre is ksznm.

Ungvri Annamria

-

Attl vagy annl nagyobb, tbb

Valban terjed – mgpedig nyelvjrsi hatsra – az attl nagyobb, attl szebb stb. forma. Hibsnak ez sem tekinthet, de a -tl, -tl ragos hasonlt hatroznak a kznyelvi normba val beiktatsa nem indokolt, mr csak azrt sem, mert ez olykor ktrtelmsgre vezethetne. Pldul ez a mondat: „A szorgalmas dik blcsebb lett a tantmestertl”, gy is rthet: ’sokat tanult tle’, de gy is: ’tudsban flbe ntt, tlszrnyalta’. Vagyis az ignyes przban, a tudomnyos nyelvben, a tanknyvekben stb. jobb megmaradni a -nl, -nl ragos hasonlt hatroz mellett! Egybknt ksznm ezt a krdst, mert valban l problmt vet fel! Lehet, hogy a krds nyomn valamilyen anyanyelvi msorban is szlok rla."

Krlek Benneteket, ha ignyesnek tartjtok magatokat, fogadjtok meg Grtsy Tanr r tancst!

Szmomra rossz volt gy olvasni ezt az amgy hasznos s informatv tesztet.
[38] Fieldtom
Jan 10., Thursday 12:09 #9
A ngy kezes jtkmd miatt gondolkozok a megvteln, mert egybknt nekem olyan nehz volt egy id utn WiiU-n, hogy kitptem a hajamat. Viszont a gyerekekkel szvesen nyomnm cheesy easy mdban, egy kpernyn, plne, hogy switch-re per pillanat 4 joy-conom, egy pro konti, egy vezetkes Hori s egy gamecube kontrollerem is van.
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
Jan 10., Thursday 10:16 #8
Vlasz Brasco (#7) zenetre
Just like a Wii s a Wii U verziknl. 4 kontrollerrel amgy nem is tudtam volna kiprblni.

Korbbi tesztjeink:
KATT!
"This is our time to medicate..."
[8] Brasco
Jan 10., Thursday 10:01 #7
Multiplayer nem igazn lett megemltve a tesztben. Esetleg arrl lehetne nhnyt sort rni, mennyit ad hozz (vagy vesz el) a bulihoz (bulibl).
Stay Fresh !
[17] Petreszku
Jan 10., Thursday 8:14 #6
Vlasz ARTURUS (#2) zenetre
Mint WiiU tulaj n is gy gondolom.
Kvetkez cm amit nagyon vrok az a Yoshi lesz.
"Emberi trvny kibirni mindent s menni mindig tovbb, mg akkor is, ha mr nem lnek remnyek s csodk." (Hemingway)
[25] Hwopapa
Jan 10., Thursday 6:27 #5
Vlasz ARTURUS (#2) zenetre
Ez rthet hozzlls teljesen. Ugyanakkor elgg monopol-helyzet van Switchen, ht mg marioban, gy kb. annyit krnek rte, amennyit nem szgyellnek.

Nekem kimaradt, sose volt WiiU-m, plusz az NSMB is kimaradt Wii-n mg, gyhogy vrom szeretettel
PSN-XBox: Snake.aZ.eKe / Switch: SW-6493-2649-5593
[15] Joel1970
Jan 10., Thursday 0:13 #4
Sajnlom,hogy nem veszem meg Switch-re a felbontsbeli elny miatt.WiiU-n megvan.
TENYSZBIKA VAGYOK!!!!!!!!!!!!
[6] Simonka
Jan 09., Wednesday 23:15 #3
Nekem megvan a komplett kiads Wii U-ra, gy ezen port nem rdekel. Mindegy , hogy imennyibe kerl az tirat, aki nem vette meg korbban annak megri.
[20] ARTURUS
Jan 09., Wednesday 22:07 #2
n egyrszt mrges vagyok, hogy wiiu rol portoltk it van a polcon. De ok megrtem sokaknak kimarad kell a pnz blablabla.. ezt megrtem de 3 ers fentartsom van.
1: Nagy poftlansgnak rzem, hogy ez egy teljes r jtk s nem mondjuk minimum flru.
2:Aki tolta wii-n wiiun ds 3ds es rszeket s it pihennek nla jogal vrna szerintem 6 v tn j rszt egy port helyett.
3:Vanna portok amikbe van extra tartalom, j plda erre a DK returns 3ds es portja ahol a 8 trkpp mell egy 9 kerlt. A tropical frezbe csak a nabbittal egyez easy mod kerlt funky kongal, szal rtelmetlen kb beszerezni, ebbe bekerlt a lugi de az utols 2 vben kiadott wiiu lemezeken is igy volt ez st gphez is azt adtk(errl sok tesztr nem is tud s h de nagy pozitivumknt hozk fel) s az alap marioba is bekerlt a luigis nabbit ami j a todett ami egy easy mod megint s 3 challenge mod a plykra, 00 j plya. Md a captain tod is kapott nhny j plyt, a tartalmi plusz minimlis, elgalb adtak volna hozz pr j plyt s anyzva szentsgelve de mario rajongoknt eladtk volna nekem 5 ezer helyet min 12 rt.....

Szal a hocipm kezd kilenni nitendo bacsival.
Dum spiro spero!
Jan 09., Wednesday 21:52 #1
Nekem kimaradt eddig a sorozat, nlam mg idn valamikor tuti beszerzs lesz!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)