[Teszt] Override: Mech City Brawl
Kapcsold jtk: Override: Mech City Brawl (xbox1)
Eddig 1 hozzszls
Stinger
2019. janur 02.
szerda 09:50
Majd’ huszont ves emlk trt felsznre bennem, mikor Mack kollga tkldte a The Balance legjabb vrospusztts-szrnyes jtkaknt berobbant Override kpijt tesztelsre. Utljra ugyanis 1992-ben volt hasonlan szrrelis lmnyem a masszv 2D lvonalba tartoz King of Monsters cm rkbecs jtksorozat megboldogult darabkjval. Ezek a tipikusan ’50-es s ’60-as vek B-kategris szrnyfilmjeire hajaz gamerklisk eredenden bunys-verekeds jtkok, de ki ne akarna - ha csak nhny percig is - egy harminc-emeletnyi ris robot Godzillval, vagy fnykardos Gundam-rissal randarlozni?Nos, a Smash Bros. Ultimate rnykban berkezett Override: Mech City Brawl mg ha nem is tlsgosan komolyan, de valami hasonlt prbl npszersteni. Nem igazn Pacific Rim-, vagy Power Rangers-szer stlusban, de azrt elemeiben mgiscsak gigantikus gpezetek csapnak ssze, gy a krjk plt mechanikval azrt lehet egyet-s mst kezdeni. Az Override-ba ennek a gondolatmenetnek megfelelen tbb letkpes opcit is belekalapltak a fejlesztk, de a f motvum valjban mindegyiknl a gigantikus rovar-gundam-godzilla-szer gpszrnyek sszecsapsa lesz. Mr kezdetben is egy tucatnyi karakter vlaszthat, melyek nagy rszt az llatvilgbl mertve lmodtk meg a srcok, de azrt akadnak itt eltvedt klasszikusok is, mint a Gundam robotok, vagy a Mechagodzillk Bowser inkarncii. Mozogni/irnytani egybknt mindegyiket hasonl mdon lehet, de az rdekessg az, hogy a vgtagok mindegyike egy-egy adott gombra van mappelve, gy az is varilhat, hogy melyik vgtaggal, milyen irnyba tmadunk ppen.Sejthet, hogy a mezei hadonszs nmagban mg nem vinn el a jtkot a htn, ezrt egsz sornyi bonyolts ll rendelkezsnkre ahhoz, hogy stlusosan zzzuk le a Toki, Mexik vagy pp San Francisco vrost: van soft-lock md, mellyel befoghatjuk ellenfelnket, akadnak pajzsok, dash md (elhzds), Super charge tmads, st: tlmelegeds is, ha az imnt emltett dolgok helyett inkbb burst-mdba kapcsolva elkezdennk pflni az egyik kispcizett gombot.

Idnknt fegyverek s felvehet powerupok is hullanak az gbl, hogy impresszv harci kpessgekkel vrtezzk fel a mr amgy is olajozott gpezetnket. A trhz elg vltozatos, a railguntl kezdve a ballisztikus pajzsokon t a grntvetig van itt szinte minden – az egy-vagy ktkezes kzifegyverekrl (mint az energy-blade, a palacsintast s a kalapcs) nem is beszlve. A harcok sorn produklt eredmny a kozmetikzsra is hatssal van, ugyanis a teljestmnytl fggen nylnak meg a klnbz matrick, festsek s hasonl okossgok, melyeket vrhatan egybknt gyis a fiatalabb korosztly hasznl majd elszeretettel.Az Override alapveten multiplayer-orientlt jtk, gy az „egy robotot ketten-ngyen-nyolcan (!) irnytunk, koopban” krsg mellett tbbfle online sszecsaps kzl is vlaszthatunk, de! Akad egy relatve fak egyszersg trtnettel bekevert kampny is, amely affle vizulis novella tvezetsekkel, kldets-alap felosztsban terelgeti a jtkost vgig a jtkhoz trstott trtneten, affle csecsebecsk gyjtgetse cljbl. A dolgot varilja, hogy az egyes mech-eket ms s ms pilta irnyt, amely bizonyos pontokon alternatv irnyba tereli a trtnetet. Persze, shakespeare-i magassgokra itt sem kell gondolni, hisz’ - mint emltettk fentebb - az Override inkbb a team fight-okban, az egy-egy elleni kzdelemben s az online tabellk kztt rzi igazn jl magt.A jtkkal a tmjt s a megclzott kznsget tekintve nem lenne klnsebb problma, ha nem futnnk bele a stlusra jellemz elnagyoltsg-jelzkbe: a paprmas-szer, minden fizikai tmeg-rzst mellz pletekbe (nem, sajnos nem lehet rjuk felmszni), a frame dropokba, az „arnk” falt jelz kk burokba, az llnyek s sikogat/menekl embertmegek teljes hinyba...

Egy picit merszebb megvalstsban ebbl a jtkbl sokkal „lbb” eredmny is szlethetett volna, de jelenlegi formjban tnyleg nem tbb, mint egy knnyed s felletes bohckods. Mondanm, hogy tkletesen passzol egy kaiju-tematikus dlutnhoz. Tudjtok, amikor a fekete-fehr Godzilla-filmlmnyek, vagy valami anims csphadars utn hasonl skon, de egy kicsit interaktvabb szrakozsra vgyva, inkbb a kontroller utn nylnnk… s ehhez az ignynkhz minden bizonnyal elegend is lesz.

Override: Mech City Brawl | Megjelens: 2018. december 4. | Platform: XO / PS4 / Steam | Stlus: mech brawl | r: 9190 Ft (XO Store) | Tesztplatform: Xbox One

[12] nonkeat
jan 02., szerda 20:49 #1
Pedig milyen jl festett kpeken...na majd a Switch megmutatja tavasszal.
Some are like water, some are like the heat Some are a melody and some are the beat
Override: Mech City Brawl adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2018. dec 04.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
6
Ami tetszett
- Egy mechs-kaijus bunynak elmegy.
- Multiban egsz komoly meccseket lehet tolni.
- Vltozatos karakterek, htterek, power upok.
Ami nem tetszett
- Rombolhat, de nem tl interaktv krnyezet;
- Lapos kampny;
- Felletes mka;
Olvasi rtkels: 6 (1 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

1 | [Teszt] Override: Mech City Brawl

Manapsg a "robot Godzilla vs. Gundam vs. emeletes gpszrnyek lezzzk a vrost"-szer kaiju-tematikus jtkok meglehetsen szerny szmmal kpviseltetik magukat a palettn, ezrt egy mechvezet tanfolyam utn bepattantunk a piltaflkbe: rszrny-kaszabols, avagy: Override: Mech City Brawl teszt.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba