[Teszt] KURSK
Eddig 7 hozzszls
liquid
2018. december 05.
szerda 05:23
A K–141 Kurszk tragdija az ezredfordul egyik legmegrzbb esemnye volt: az orosz 949A Antyej tpus atom--tengeralattjr 2000 augusztus tizenkettedikn sllyedt el a Barents tengeren, a balesetben a haj teljes legnysge odaveszett. a tragdia oka a korabeli vizsglatok szerint egy ksrleti torpedtpus flresikerlt tesztelse, s berobbansa volt. Az els robbans utn a tengeralattjr rohamosan sllyedni kezdett, majd a msodik, nagyjbl kt perccel ksbb bekvetkez robbans gyakorlatilag megpecstelte a legnysg sorst. A hajtestbe hatalmas mennyisg vz mltt, a tllk az atomreaktorok lekapcsolsval megakadlyoztk ugyan a nukleris katasztrft, de a sajt vgzetkn mr nem tudtak vltoztatni.Lehet ebbl videjtkot csinlni? Lehet bizony, narratv kalandjtkot mghozz. A (vals esemnyeket kell szabadsggal kezel) KURSK-ban egy, a tengeralattjr (pontosabban: az jfajta torped-tpus) feldertsre kirendelt kmet alaktunk, aki a sz legszorosabb rtelmben sajt szemszgbl li t a fenti esemnyeket. Ami els pillantsra rendben is van : magas minsgi belltsokat felttelezve a KURSK decens vizulis lmnyt nyjt, klnsen azutn, hogy bemszunk a tengeralattjrba - a magam rszrl nem vagyok kifejezett rajongja a vzfelszn alatt mlyen sikl, kontinensek elpuszttsra felksztet aclblnknak, de a jtk mg gy (szmomra is) teljesen megkap mdon modellezi azt a komplex jrat-dzsungelt, amit egy atom-tengeralattjr belseje jelent. Vizulis szempontbl nem igazn rheti sz a hz (haj?) elejt, taln csak az elnagyolt karakter-modellek lgnak ki a sorbl.s, sajnlatos mdon, a jtkmenet: hiba a remek felts (hha, titkos kmek lesznk egy vgzetes sors orosz tengeralattjrn!) a KURSK alapjraton kifejezetten lass, fontolva halad lmnyt knl, klnsebb kihvsok vagy j tletek nlkl - mg akkor is hajlamos vrni a szerencstlenkedsnkre (rtsd: amikor lnyos zavarunkban nem talljuk azt a pontot, ahov egy hatrozott E lenyomssal mutatnunk kne az esemnyek tovbbgrgetse rdekben), amikor a trtnet szerint roppant srget, s rendkvl drmai dolgoknak kne trtnnik.Ha odavagy a tengeralattjrkrt, s nem bnod a narratv kalandok ktttsgeit, mg gy is megr egy prbt - de nem a jelenlegi (harminc eurs) premier-rn, dobd fel kvnsglistba, s vrj meg egy akcit, mert viszonylag autentikus tenger alatti katonsdi kalandnak a problmi ellenre egyltaln nem rossz.

dec 07., pntek 0:43 #7
Vlasz Necroman Mk2 (#6) zenetre
4+ ra. Nem igazn sta-szimultor mert (a) feladatokat ad, amik ide-oda kldzgetnek a tengeralattjrban (b) vannak benne minijtkok, de fullos kalandjtknak azrt nem mondanm. s igen: van benne elr befejezs is.
And since you asked: no. It's massive.
dec 05., szerda 19:22 #6
Milyen hossz ez a staszim (ha jl vettem ki)?

#4 shearer: A roncsait talltk meg pr hete, de maga a katasztrfa tbb mint egy ve trtnt.
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
dec 05., szerda 12:13 #5
Bztam benne, hogy jobb lesz, mindenesetre egyszer tuti rnzek majd, mert nagyon vonz az atmoszfrja.
"This is our time to medicate..."
[26] shearer
dec 05., szerda 10:37 #4
Vlasz Crockett (#3) zenetre
Uhh, hogy az mr egy ve volt? Fjdalmasan gyorsan telik az id.
Kimentek a tankok, bejttek a bankok.
[33] Crockett
dec 05., szerda 10:35 #3
Vlasz shearer (#2) zenetre
Nem pr hete, hanem 2017 novemberben tnt el egy argentin tengeralattjr, mr ha erre gondoltl.
"A msodik az els vesztes"
[26] shearer
dec 05., szerda 9:42 #2
Fiatalsgom egyik meghatroz lmnye/emlke a Kurszk szerencstlensge. Valami olyasmi bevsds ez, mint a Kacsamess-Antal Jzsefes dolog pr vvel korbbrl. Szval alapveten rdekel, de majd hrom eurrt. Sajnos pont pr hete az argentinok is sszehoztak egy hasonl esetet.
Kimentek a tankok, bejttek a bankok.
dec 05., szerda 9:14 #1
Huh, errl eddig nem is hallottam! Ksznm, megy a kvnsglistmra!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)