[Teszt] Red Dead Redemption 2
Kapcsold jtk: Red Dead Redemption 2 (ps4)
Eddig 101 hozzszls
ne5h
2018. november 10.
szombat 17:24
Az open world. Mert abban van a jv. Meg a pnz. Meg gy igazbl minden. Az utbbi vek trendjei kztt elkel helyen szerepel a nagy, nyitott jtktrbe helyezett egyszemlyes kalandok kpviseltetse s ez valahol teljesen rthet. Megfelel id- s energiarfordtssal hossz hetekre lekthetjk a kznsget, ha pedig mindezt megfejeljk egy jl felptett hossztv tartalomtmogatssal is, a siker majdhogynem garantlt. Mg az elmlt vekben a nagyjbl minden hnapra jut open world cmek kztt mazsolztunk, fl szemmel azrt a Rockstarra is figyeltnk, mg arra vrtunk, a csapat ezttal mekkort is fog gurtani. A vrakozsnak vge, a Red Redemption 2 jtt, ltott s letaglzott. Csak nem ppen mindig pozitv tekintetben.Elkpeszten rszletes s kidolgozott. Nagyjbl ez az els reakci, ami a jtk indul perceiben fogad minket. Amg a van der Linde-banda tagjait kicsit kzelebbrl is megismerjk, amint egy np ppen tkletes szituciban kborolnak a havas hegyekben, mr itt szembetnnek azok az apr rszletek, melyek biztostanak rla, hogy nem lha semmittevssel tlttte a Rockstar csapata a fejlesztsre sznt idt. A rendkvl leth hvihar, s maga a hfdte tj szolgl bizonytkul, hogy a krnyezet legalbb annyira fontos eleme a jtknak, mint a benne szerepl emberek. A zord hegyvidkben tallhat nhny kezdeti misszi igyekszik meggyazni nem pusztn a ksbbi cselekvseknek s trtnseknek, de egyttal a nmileg visszafogottabb tempt is igyekszik megismertetni velnk. Ahogy azonban a hegyekbl lemerszkedve az olvad h alatt feltnik a vltozatosabb tjkp, gy tnek lyukat a tkletessg illzijn a jtk egyes elemei.

Egy mr ismert trtnet elzmnyt megalkotni sosem hls feladat, hiszen elre tudjuk, kik azok, akikkel garantltan sszefutunk a ksbbiekben, kik azok, akiket a trtnetvezets sorn a plotshield jtkony vdelme megv, ezltal kik azok a szereplk, akikrt flsleges az egyes helyzetekben szortanunk. Valsznleg reztk ezt a Rockstarnl is, a Red Dead Redemption 2 kampnya ugyanis sokkal inkbb egy morlis utazs, semmint egy nagyszabs rablkarrier rszletes bemutatsa. Ez pedig taln pont gy van jl. A trtnet a dolgok srjbe hajt minket, amikor is a Dutch van der Linde vezette banda egy nem ppen idelis menekls utn prblja megvetni a lbt addig, amg a fejk fltt lebeg fellegek eloszlanak s nyugodtan visszatrhetnek az elrejtett szajrrt a vrosba, ahonnan meneklni knyszerltek. Ez a kezdszituci egyben a jtk egyik sarkalatos elemt is meghatrozza, nevezetesen a csapat folyamatosan pnzhinyban fog szenvedni.Az elbb emltett pnzgyi problma szerepeltetse j alap arra, hogy a kldetsek dnt tbbsge e kr a kulcspont kr pljn, akr kzvetetten, akr kzvetlenl. Az esetek tbbsgben vagy az ppen soron kvetkez rablst tervezzk meg, vagy azt visszk vghez. Dutch rendletlenl az utols dobsra kszl, ami utn a banda vgre visszavonulhat s nyugodtan, lblgatva tltheti lete htralv napjait. A cl nemes, az elgondols j, a valsg azonban rendre kzbeszl, a kialakult szitucikhoz pedig idvel nem mindenki tud ugyangy alkalmazkodni s a megoldsokkal azonosulni, ahogy azt elsre gondoln az ember. St, bizonyos tekintetben mr a kezdetektl fogva tetten rhet a banda tagjai kztt egyfajta szthzs. Erre remek plda az ltalunk irnytott Arthur Morgan, aki nhny kivteltl eltekintve majdhogynem a banda minden tagjnak tud egy gnyos megjegyzst tenni mr a kezdetektl fogva, mintha valahol maga sem szeretne ennek az egsznek a rszese lenni.

Ez a dinamika pedig az, ami az egsz jtk gerinct adja, ahogy a tagok valban gy viselkednek egymssal, ahogy azt a val letben is tennk. Megvannak a kisebb klikkek, vannak ltvnyos nzeteltrsek egyesek kztt, ugyanakkor ha gy hozza a helyzet, brki sz nlkl indul a msik segtsgre. Legalbbis kezdetben, ahogy az elzetesen csak kis kitrnek indul tborversek s meneklsek az aktulis balhk utn egyre gyakoribb vlnak, s a bandavezr Dutch egyre trelmetlenebb lesz, gy trnek felsznre mindenkiben az elfojtott gondolatok s rzelmek s mutatkozik meg mindenki valdi nje. Ez all termszetesen mi sem vagyunk kivtelek, a kezdetben sz nlkl kvet Arthur a trtnet sorn egyre gyakrabban krdjelezi meg vezetje dntseit s elkpzelseit, ezltal a sajt tlkpessgt is rendre fellbrlja.Ha pedig a dntsek szba kerltek, ez az egyik olyan pontja a jtknak, ami alapjaiban vltozatlan maradt, ugyanakkor egy jabb rteget kapott. Nevezetesen a Honor rendszerrl van sz, ami annyit takar, hogy bizonyos helyzetekben megadatik a lehetsg, hogy eldntsk, mikppen is akarjuk az esemnyeket lebonyoltani. A sztori nyilvnval kifutsbl addan a legtbb esetben ennek a hatsa nem szmottev, sokkal inkbb az egyes kldetsek kztti szabad kborls sorn van lehetsgnk igazn kihasznlni, amikor is a klnbz vletlenszer esemnyekbe botlunk. Piros pont a fejlesztknek, hogy ezek mr nem pusztn elszeparlt tennivalk, amiknek semmilyen hatsuk vagy kvetkezmnyk nincsen, pp ellenkezleg, nem ritka, hogy egy bajbajutott a segtsgnk utn ksbb jra felbukkan, a hljt pedig nem rest kifejezni. Aprsg ez, ugyanakkor jl mutatja a ksztk azon eltkltsget, hogy mennyire is sokrt s mlysgeiben kidolgozott vilgot hoztak ssze.

Fj pont azonban, hogy f kldetsek kztt fknt azoknl tallkozhatunk ezekkel a dntsi opcikkal, amiknek jelentsge elenyszik, mg inkbb zavar, hogy sok esetben tlnk teljesen fggetlen az esemnyek vgkimenetele, sokszor elre eltervezett mdon tr borsot a jtk az orrunk al. Hiba akarunk mi szrevtlenl elcsenni valamit, ha a trsunk nagy dirrel-durral berontva lel mindenkit, aminek a kvetkezmnye az lesz, hogy a vgn minket fognak krzni. A rend ber rei s a fejvadszok pedig nem restek mr nhny koszos dollr miatt sem a nyakunknak ugrani, el lehet kpzelni, mennyivel "jobb" a helyzet, amikor egy kldets vgn 100 dollr jutalmat gr plaktok rasztjk el a krnyket, amin termszetesen a mi kpnk virt.A vilg rszletezse sorn nem mehetnk el sz nlkl az llatvilg mltatsa mellett sem, ugyanis ez az els rszhez hasonlan megint egy sarkalatos pontja a jtknak. s nem pusztn az lvilgrl van itt sz, hanem a hozzjuk kapcsold tevkenysgekrl is. A mr ismers vadszat kapott nhny plusz varicit s mdostt, valamint bejtt mell a horgszat is, mint mellkes idtlts. Elbbinl a "kborolok-a-vilgban-s-megltom-az-zet-lelvm-gyorsan" mell bejtt a megfontoltabb vadszsdi is, ahol a kiszemelt llatot lopva kell becserkszni, gyelni arra, hogy ellenszlben legynk neki, ezltal nehezebben szagoljon ki minket, tovbb arra is figyelnnk kell, a prda mennyire rtkes. Tisztes tvolsgbl felmrve megllapthatjuk, milyen minsg bundt is szerezhetnk belle, azt azonban szben kell tartani, hogy nhny elhibzott ksza lvssel komoly mrtkben tudjuk ronglni az egybknt hibtlan prmet. Ez az elejn mg kicsit krlmnyes, ksbb megfelel tuds birtokban (Springfield rifle Express lszerrel a legtbb fenevadat egy fejlvssel leterti) azonban mr jval hatkonyabban tudunk kifogstalan szrmt begyjteni. Ha pedig ennyi nem lenne elg az egyes llatfajok legritkbb kpviselinek a letertshez elszr mg azoknak a nyomra is r kell bukkannunk, amit aztn kvetve megpillanthatjuk a legends vadat. Szerencsre ezek a ritkasgszmba men llatok jval edzettebbek htkznapi trsaiknl, gy szvbaj nlkl ereszthetnk a fejkbe 12 golyt csak a biztonsg kedvrt, a bunda srtetlen marad. (Mint egy korabeli Taft reklm.)

Vzpartok kzelben pedig a mr emltett horgszattal is megprblkozhatunk, ez nmikpp egyszerbb forgatknyvet kvet, mint a szrazfldi llatok letertse, csak a megfelel csalit kell megtallunk a kivlasztott kopoltys horogra akasztshoz. Ha pedig kaps van, egy egyszer minijtk segtsgvel landolhat a szkban a halacska. Az igazi kihvst itt is a ritkbb pldnyok begyjtse jelenti, esetkben sokkal nagyobb figyelmet kell fordtanunk a kifrasztsra, a megfelel idben trtn berntsra, klnben knnyen elszalaszthatjuk a zskmnyt.s itt mg nem r vget az llatok taglalsa, ugyanis egy rendkvl fontos kpviselrl mg meg kell emlkezni. Igen, a l. A Red Ded Redemption 2 ugyanis legalbb annyira kzppontba lltja a lovat, mint a sajt karakternket, emiatt pedig mindenkppen rdemel nhny sort. A msodik rszben a lovunk jval nagyobb szerephez jut, emiatt pedig sokkal nagyobb figyelmet kell r fordtanunk. Megkockztatom, hogy tbbet kellett vele foglalkoznom, mint Arthurral. Az ppen velnk tart l az egytt tlttt id sorn egyre jobban kezd ktdni hozznk, ennek hatsra pedig nem csak j trkkket tanul, de a fizikuma, llkpessge is fejldik. Figyelnnk kell azonban arra, hogy a vadonban rendre sszekoszolja magt, ami az egszsgre hat ki, vgs soron pedig a hallhoz is vezethet, ha nem figyelnk r, hogy rendszeresen tisztn tartsuk.

Hasonl rszletekre kell figyelnnk Arthur esetben is, nla annyival bonyoldik a helyzet, hogy legfkpp a testslya kapja a dnt szerepet, mely tlzott pozitv vagy negatv irnyba elmozdulva is hatssal van a karakterre. Tlslyosknt tbb letervel rendelkeznk, de hamarabb fogy el a szuflnk (ami alapjraton sem felttlenl kimagasl), krosan sovnyknt pedig pp fordtott a helyzet. Mindezt megfejelend mind Arthur, mind a l esetben figyelnnk kell az gynevezett core-okra is, melyek az egyes tulajdonsgaink visszatltsi gyorsasgt adjk, rtelemszeren minl magasabb ez az rtk, annl hamarabb tltdik fel pldul az idlasstsrt felels Dead Eye vagy a lnl a stamina, hogy tovbb vgtzhassunk.s ez az a pont, ahol elszr reztem azt a jtkban, hogy a kevesebb tbb lett volna. Mert hiba a rendkvl leth megvalsts, miszerint az ltalunk hajtott l s a karakternk is frad, a l koszos lesz s megbetegszik, ha ezek bizonyos krlmnyek kztt inkbb htrltatnak, semmint rtket adnnak a jtkunkhoz. pp elg frusztrl, amikor a semmi kzepn barangolva a lovunk hirtelen kellen sszegnyolja magt, neknk pedig gyorsan le kne csutakolni, csak erre ppen nincs lehetsgnk (persze, van lkefe, ha a hozz tartoz kldetst megcsinltuk). Teht gyorsan el kne jutni egy istllig, de menet kzben a l frad s gyengl, kaja meg ppen nincs nlunk, mert amibl mi jl lakunk, az neki nem j (ami nyilvn rthet s egyben teljesen hiteles is). De ennl sokkal rosszabb, amikor hasonl szituciba egy kldets alatt futunk bele, amikor is a keznk sokkal jobban meg van ktve, hiszen nem tvolodhatunk el tl nagyon a clpontunktl, nem maradhatunk le a trsainktl, nem llhatunk meg a lovat pesztrlni, csak remnykedhetnk, hogy kihzza a vgig, amikor lesz idnk foglalkozni vele.
>>

sszesen: 101 [1-50]
1 | 2 | 3
nov 15., cstrtk 15:55 #101
101
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
nov 15., cstrtk 15:51 #100
Vlasz Patrick Bateman (#98) zenetre
Pedig pont erre gondoltam. Nem mindig vagyok nagyon kreatv.
I am such a B.A.
[22] Hendrix
nov 15., cstrtk 15:43 #99
Vlasz Patrick Bateman (#98) zenetre
tengedem valakinek...
¯\_(ツ)_/¯
nov 15., cstrtk 15:39 #98
Akarki is er majd ide a kerek szamra, ne irja be, hogy 100, mert az eleg ego am!
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
[16] rdg
nov 15., cstrtk 15:26 #97
Vlasz ne5h (#95) zenetre
LOL!
Blnydgben (na mr nem a magyar gaz flben) mr n is buktam fel!
Az utols cserksz
nov 15., cstrtk 15:08 #96
Vlasz rdg (#93) zenetre
Velem konzolvitat nehez is lenne kirobbantani, mert valojaban leszarom, ki milyen gepen jatszik.
Van akinek az egyik konzol a kedvence, masiknak embernek a masik konzol lesz a befuto, szamomra tok mindegy.
Viszont bugok szempontjabol lehetseges, hogy elteroek a gyakorisagok.
A fene se tudja mennyi idot fektethettek az adott konzolokra valo optimalizalasba, es az esetleges bugok felkutatasaba, javitasaba.
Szoval boven elkepzelheto, hogy gepfuggo is ez.
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
nov 15., cstrtk 14:54 #95
Vlasz rdg (#91) zenetre
Nyilvn bugokrl van sz, amik a ksbbiekben akr javtsra is kerlhetnek, mindenestre odig okokzhatnak kellemetlen pillanatokat, ezt szerintem nyugodtan kijelenthetjk.

A l terelse is valsznleg erre vezethet vissza, ettl fggetlenl ugyangy tud zavar lenni, amikor hossz rk hibtlan vgtzsa utn egyszer csak elre megfontolt szndkkal belerohan egy blny tetembe a puszta kzepn.
I am such a B.A.
nov 15., cstrtk 14:36 #94
Vlasz rdg (#92) zenetre
Kzel voltam, egyrtelm bug, de nem igazn rdekel.

Igazad lehet a konzolokkal kapcsolatban, hiszen n is xboxon tolom, s nlam is elmaradtak az itt panaszolt bugok. Mg a kevsb idegestekkel sem tallkoztam, kldetst pedig vgkpp nem kellett jraindtanom. gy, akkor megrtem az elgedetlenkedket.
[16] rdg
nov 15., cstrtk 14:18 #93
Vlasz Patrick Bateman (#87) zenetre
A j Isten vjon meg attl, hogy a jtk kapcsn konzolvitt robbantsak ki - leszgezvn, hogy mindkt konzolom volt s valszeg lesz is - de gy ltom, hogy boxon taln kevesebb a bug! n most szerencsre X-en nyomom, mert egybknt a jtk miatt lecserltem az S-em egy X-re s gy 4k-ban jtszhatok...
Annak mondom, akit rdekel ez a felbonts tma: risit dob a jtkon a 4k felbonts!!! n full hd-ben kezdtem, most ahhoz kpest olyan mintha j szemveget vettem volna!!! LOL
Az utols cserksz
[16] rdg
nov 15., cstrtk 14:12 #92
Vlasz whitebalthazar (#86) zenetre
Ez kt dolog lehet, valszeg hitdrop bug, azaz valamirt nem rzkelte a jtk a lvst, a msik mg az lehet, hogy messze voltl s biza szmt a tvolsg, mert gyengbb range kpessg fegyver nem fog sebet ejteni messzirl!
Az utols cserksz
[16] rdg
nov 15., cstrtk 14:06 #91
Vlasz ne5h (#85) zenetre
Akkor ezek szerint a fegyvereltns sajnlatos bug lesz... sajnos ms bugokat is tapasztaltam, ezrt nem azt rtam, hogy a jtk tkletes, hanem azt, hogy 10+-os! Nlam a fegyverekkel nem volt gond.

A lovas problmk egy nagy rsze sajnos szintn bug! Nlunk otthon asszony korbban benne volt a lovastmban, gyhogy a jtkban "hivatalbl ktelez" lovaznom! Nemcsak a pimpels, de klnfle fajtk s mintk becserkszse, kinevelse s eladsa van porondon... (mint mondtam, sok benne a jtkidm mr most s mg mennyi lesz...)
Sajnos leginkbb a tereptrgyak okozzk a bug-ot s nem a lovakkal van a problma. Jrtam gy, hogy vgtztam egy vasti tltsen, ami fadeszks volt s sz szerint ledobta rla magt a l, aminek hatalmas zak lett a vge!
Illetve egy fj bug volt, amikor egy teljesen fekete amerikai flvr vad csdrt prbltam befogni s 20perc fraszts utn, kb. a hat vagy hetedik lra fellsnl egyszer csak eltnt allam a l... de sz szerint eltnt s leestem a levegbl... Na az fjt!
Amgy nem csak sajt tapasztala, de nzek egy raks gameplayt "jtbon" is, ahol legtbb baki vagy bug ppen a lovakkal kapcsolatos! Szemlyesen is tapasztaltam lovaskocsi al beszorl majd kipattan lovast s egyb nyalnksgokat, de gy vagyok ezekkel, hogy egy ekkora tartalm 100gigs jtknl mg nem is olyan vszes! Elbb-utbb ki lesznek ezek javtva.

Megjegyzem hatalmas respekt ismt csak a Rockstarnak, amirt konkrtan wikipdia hiteles faj- s fajtabrzols tallhat a jtkban nemcsak az igen rszletes lovak, de mg a halak tekintetben is... konkrtan lenygz!!!

Felttelezem az 1000 dolcsis l az arabian volt, amirl rsz? Annak megfogtam a vad vltozatt is... A pon az, hogy a vad szeldebb, mint egy vrosi, amit gy "szereztem" szval elg sszetett a dolog!
Az utols cserksz
nov 15., cstrtk 13:39 #90
Vlasz ne5h (#89) zenetre
Nalam ez a ketto ami igy durvabb meg idegesito volt eddig, a tobbi vagy gond nelkul ment, vagy siman a checkpointozassal megoldhato volt.
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
nov 15., cstrtk 13:33 #89
Vlasz Patrick Bateman (#87) zenetre
Nekem is volt nhny ilyen kldets kzbeni beakads, amikor nem ment tovbb a mission, de nekem ilyenkor elg volt elhagynom a trsam vagy a kldets helysznt, a checkpoint visszatltse utn gond nlkl ment minden.
I am such a B.A.
nov 15., cstrtk 13:17 #88
Vlasz whitebalthazar (#86) zenetre
Senki nem irta, hogy legyen bug mentes a jatek, arrol volt szo, hogy neha azert elegge idegesito helyeken vannak ilyen hibak a jatekban.
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
nov 15., cstrtk 13:14 #87
Vlasz ne5h (#85) zenetre
A fegyverest, es a lovast is csak megerositeni tudom.

Pl. amit irtam a fegyvernel is, hogy kuldetes kozben tobbszor vissza kellett toltenem a checkpointot, mert megolette magat az egyik tarsam, es a checkpoint visszatoltes utan (a jatek kedvesen egy golyozapor kozepere rakott amugy vissza) nem volt nalam semmi mas fegyver csak a pisztolyom (direkt atkutattam az inventoryt) pedig elso korben vittem magammal az egyik repeater-t, majd kb. a harmadik vagy negyedik visszatoltesnel (ugyanugy megolette magat a masik karakter, es ugyanazt a checkpointot toltotte vissza) meg mar ujra nalam volt a puska.

Amugy lehet, hogy kulonleges vagyok, de nalam irtozatosan sok (alap PS4) bug van.
Ezek van, hogy csak viccesek (egy helyben porgo lo, kutya a hazteton, stb.) meg volt amikor az egesz kuldetest ujra kellett inditanom miatta.
Amikor egy ultetvenyt kell felgyujtani, es van egy segitotarsunk, majd a vegen egy kocsi elol a ket lovat elkotve elmenekulni.
Itt nalam a tars mikor a lovakat kellett volna mar csak elkotni, siman beallt az ultetveny kozepere a tuzbe, es nem mozdult, es nem is egett meg.
Bealltam a tuzbe en is, meghaltam igy ujratoltottem a checkpointot, de a haver mar alapbol az ego ultetveny kozepen allt megint.
Csak a kuldetes ujrainditasaval sikerult megoldanom a dolgot.
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
nov 15., cstrtk 12:50 #86
Vlasz rdg (#84) zenetre
Csatlakozom, n sem tallkoztam ezekkel a bugokkal. Sem a lovas ugratssal, sem a fegyvereltnssel/nem a kivlasztott van kznl. Nem mondom, hogy nincsenek jelen, csak engem ppensggel elkerltek. n egy olyannal tallkoztam 2-3 alkalommal, hogy a dead-eyet alkalmazva hiba jelezte, hogy az enemyn van a clketeszt, hiba lttem telibe, nem kaptam tallatot jelz X-et, s persze az enemy is ksznte szpen, jl volt. Itt nem olvastam ezt senkinl. gy ltszik, ahny ember annyifle bug, de egy ekkora mret ow jtktl elvrni a bugok teljes hinyt...
nov 15., cstrtk 12:26 #85
Vlasz rdg (#84) zenetre
A fegyvereltnst meg kell cfolnom. Tnyleg el tudnak tnni. Amikor szrevettem, hogy nincs meg a Lancaster repeaterem, tbbszr is vgigtekretem a l nyeregtskjt, de nem volt benne, amikor pedig elmentem a gunsmith-hez, akkor a katalgusban nem jelezte, hogy mr megvan, hanem jra meg kellett vennem. Szval sajnos a fegyverek igenis kpesek eltnni. s ez nem egyedi eset, tbb ismersmmel is megtrtnt ugyanez.

A lovak irnytsa pedig (szmomra) azrt problms, mert nem kvetkezetes. A level 4-es bond szinten lv 1000 dollros elite OP l egyik nap 10-bl 10-szer tugrotta a kertst, msnap ktszer indokolatlanul fennakadt rajta. Semmit nem csinltam msknt, ugyanazon a terleten trtnt, legfeljebb a napszak volt ms.
I am such a B.A.
[16] rdg
nov 15., cstrtk 11:55 #84
Sziasztok!
Igazbl most egy raks embernek szvesen rnk sokmindent, de meggondoltam magam...
Kezdem azzal, hogy a teszt elg j lett, viszont amik az emltett "htrnyok", azok nlam csak mg inkbb hozztettek az egybknt iszonyat jl sikerlt vadnyugatszimultorhoz!
A miheztarts vgett, nlam a jtk 10+ pontos!

Egy pr krdst megvlaszolnk...

A lovak azrt nem mindig viselkednek kiszmthatan s azrt krlmnyes az irnytsuk, mert fajta/tpus/szrmazs(vad vagy hzi) fggen nyugodtabb/idegesebb/virgoncabb/trelmet lenebb stb. stb. Egyszval van amelyik tugorja azt a szjbatekert farnkt, van ami meg gy felbukik benne, hogy majd bele dglik Arthur...
Ahogy tanult kollgm mondan: Life is kurvxxx hard!
Az, hogy a lovakkal, meg a karakterrel foglakozni kell, csak mg hozztett nlam a valsghsg virtulis megformlshoz, st, ezt ksbb lehet mg fokozni, szerintem.

A fegyvereket a kzhiedelemmel (neten olvashat flrefordtott s rtelmezett baromsgok) ellenttben NEM lehet a karakterhez rendelni! A "hozzrendels" addig tart, amgy ki nem jssz a boltbl! Elbb-utbb a jtk, rszben a klnfle kldik miatt leveszi a puskkat a "htadrl"!
Az alapfellls az, hogy minden esetben ki kell venned a NYEREGBL azt, amit magaddal akarsz vinni. Mindig minden a nyeregben van! s ez gy van jl, mert a valsgban se tudsz egyszerre 10puskt cipelni!!!
Van aki rta, hogy eltnt a fegyvere... Nem. Nem tnik el. Ha vletlenl egy puffogtats kzepn lecserltl valamit egy eldobott fegyverre, akkor is a kldi utn a sajt fegyvered ott lesz a NYEREGBEN! Igen. Mindig, mindent ki kell venni s be kell tenni a nyeregbe s csakis a sajt nyerged jtszik, msik l nem!

Nagyon sokmindent olvastam problmt, amire tudok vlaszolni, de elfelejetettem, viszont szvesen vlaszolok annak, aki krdez tlem! Akr itt, akr privtban.

Leszgeznk valamit!

Mlysgesen eltlem azokat, akik gy fikzzk a jtkot (nem csak ezt, akr msikat is) hogy csak belenyaltak s a felsznt sroljk vagy mg csak nem is jtszottak vele! Rettenetes nagy tartalom van a jtkban, akik jtszottak vele eddig vagy 10rt, azok szerintem napokig tudnnak meslni!

Sajnos vagy mgsem, mg nem jtszottam vgig a sztorit, de lassan vge, ezrt van rltsom! Hatalmas... de emelett - akik ismernek, tudjk, hogy sztszedem darabokra a jtkot, minden mellkldit s kpes vagyok visszatlteni akr tbb rs mentett llst, csak hogy megnzzem, mit tud a jtk...

Nos elmondthatom, nem hiba dolgoztak a Rockstarosok 7vet! Nagyon apr rszletekre odafigyeltek...
Ez a jtk nlam mrfldk a videjtkok trtnetben, kb. oylan, mint amikor a GTA3 kilpett az addigi 2D korszakbl a 3D-be!
Nagyon szeretem a sandbox (nyitott vilg) mfajt, nyilvn az sszes GTA-t is, de ez a jtk nagyot tett az asztalra, mondom ezt nagyon-nagyon sok jtkidvel a htam mgtt!

Mr bocsnat, de aki azt rta, hogy azrt nem jtszik vele, mert ezt meg azt olvasta meg milyen az eldje... na az nagy butasgot kvet el, mert hatalmas lmnytl fosztja meg magt!

Bke!
Az utols cserksz
nov 14., szerda 17:26 #83
Vlasz Rehynn16 (#81) zenetre
rtem mire gondolsz, de szerintem a Monet hasonlat azrt kicsit meredek. Azt szerintem leszgezhetjk, hogy a Rockstar jtkmenete nem szar, csak nem annyira megvlt, mint azt sokan hangoztatjk. Bven megllja a helyt a 2018-as felhozatalban is. Viszont a rszletekben nagyon is etalon. Az, hogy mire helyezik a hangslyt, nem egyenl a tehetsggel vagy annak hinyval.

Tny, hogy a GTA V cinikus, szarkasztikus. Igazbl az akkori trendek pardija. Az let nagy igazsgait nem attl a sorozattl kell vrni.

A felsorolt "kis" cmek mr csak addig maradnak azok, mg nem kszl bellk egy kvetkez rsz. A RDR els rszt sem sorolnm a nagy cmek kz. Pillanatok alatt tlszrnyalta a folytats. A GTA V utn azonban minden Rockstar cm egyenl (lesz) a nagy bets HYPE-al. Nem gondolom, hogy Bully msodik, vagy Max Payne negyedik rsze kevesebb figyelmet kapna a mditl.
[7] Rehynn16
nov 14., szerda 14:59 #82
Ezzel egytt egybknt a Bully, a Chinatown Wars s a Max Payne 3 tkj jtkok szerintem, gyhogy lehet, hogy pontosabb lett volna gy fogalmaznom, hogy elssorban a "nagy" Rockstar jtkok esetben oldjk meg gy a problmkat, hogy pnzt vgnak hozzjuk.
[7] Rehynn16
nov 14., szerda 14:22 #81
Vlasz whitebalthazar (#80) zenetre
A Rockstar azrt nem szimpatikus, mert a GTA-ban komoly dolgokat akarnak kommentlni, de csak cinikus kibickedsre futja.

A jtk nem szimpatikus, mert a krtsre pt, nem a jtkmenetre.

A pnz hozzvgsa azrt megolds, mert nem nagy tletek kellenek, hanem sok tlet, sok rszlet. A kemny munka csak pnz krdse - ezer vig dolgoznak a jtkaikon, rengeteg emberrel, mert van pnzk r.

n dolgozhatok 10 vig egy festmnyen, de akkor sem fog felrni a vgeredmny ahhoz, amit pl. egy Monet pr ra alatt sszedob.
nov 14., szerda 12:18 #80
Vlasz Rehynn16 (#79) zenetre
Szmodra a Rockstar nem szimpatikus, vagy maga a jtk? Lentebb is a media honeymoonjrl beszlsz a Rockstarral kapcsolatban, de magrl a jtkrl egy szt sem ejtettl mg.

Elmeslnd krlek, hogy hogyan mkdik a pnz hozzvgsi rendszer? Szerinted a pnz helyettesti a kemny munkt s a tehetsget? Akkor mirt kszlt ennyi vig, nem egyszer embertelen mennyisg munkart rldozva? Nem hinnm, hogy fejlesztk egyetrtennek veled. s most tegyk flre, hogy mennyire lett j/rossz a jtk.
[7] Rehynn16
nov 14., szerda 11:49 #79
A ksbbi, higgadtabb reakcikbl azrt az rajzoldik ki, hogy a Rockstar elssorban gy old meg problmkat, hogy rengeteg pnzt vg hozz. Klnsebb jtktervezsi zsenialits itt sem nagyon ltszik.
[7] Rehynn16
nov 14., szerda 11:48 #78
Vlasz Rovik (#49) zenetre
Mark Brown az egyik legnagyobb ajndk a videojtk-jsgrsnak az elmlt vekbl, mg akkor is, ha pp nem rt egyet vele az ember.
[15] skiz0
nov 13., kedd 23:08 #77
Vlasz oma (#76) zenetre
n inkbb 10et mondank, de utna tnyleg magvalrnt teljesen...
PSN: mucsacso
[41] oma
nov 13., kedd 21:56 #76
Vlasz Lacix (#75) zenetre
Nekem kb 2 ora jatekido utan kezdett el tetszeni, de akkor nagyon! Adj neki egy eselyt!
[10] Lacix
nov 13., kedd 16:06 #75
Nlam 6 pont (igaz csak a havas rszt csinltam mg meg, de gy is hallra untam). Fleg amiatt mert nem szeretem az open world jtkok resjratait + a szmomra nem szimpatikus morg medve karakterek miatt. Mondjuk emiatt a Witcher-t sem sikerlt megkedvelnem.
Never give up, never surrender
[1] hajbel
nov 13., kedd 13:07 #74
Vlasz xanax (#72) zenetre
Sajnos nlam mg hozzcsapdik a fanboyok agresszv hozzllsa, mint htrltat tnyez, hogy ne jtsszam.
nov 13., kedd 12:46 #73
Vlasz xanax (#72) zenetre
Nalam is hasonlo a helyzet.
Egy het alatt tobbszor is leultem, hogy na majd most jatszok vele, de megis inkabb egy kis Diablo 3, vagy Guild Wars 2, esetleg Spider-Man, vagy a Borderlands 2 lett elinditva helyette.
Osszesen 2 alkalommal kezdtem el az RDR-t, es akkor is csak jo 2 orat birtam vele egyhuzamban jatszani, mert meguntam.
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
[5] xanax
nov 13., kedd 12:07 #72
Vlasz ne5h (#70) zenetre
Ezt egybknt szpen megfogalmaztad a zrszban, hogy a nap vgn melyik oldal ersebb. Nlam ersen lerontja a kpet, mivel ha lelk, szeretem egyhuzamban 5-8-10 rt tolni. Hiba a kidolgozott sokminden, maga a jtk magja unalmas, nincsenek WTF kiemelked adrenalinpumpl rszek (taln a jellegbl addan), gy sokszor abbahagytam 1-2 ra utn nincs mr kedvem ellovagolni felvenni egy kldetst, ahol tudom, hogy egy rakat pofzs s megint lovagls lesz, amig vgre trtnik valami akci gy 2 percre. Ettl fggetlenl vissza-vissza lk darabokban jtszani, mert rdekel, de annyira nem, hogy bnnm, ha kihagytam volna. Nlam messze nem az v jtka.
[39] neuroflex
nov 12., htf 20:55 #71
Vlasz zaz (#55) zenetre
Sajnos nem. Nekem az alatt pr ra alatt,amit eddig nyomtam. Sokszor elfordult,hogy hiba vlasztottam ki,nem maradt gy. Mint ahogy az is srn elfordult,hogy annyira 0-azta a belltst,hogy a lovon is ki kellett jra valasztanom a slot-okat,mert a pisztoly kivetelvel res lett mind.
...retribution...
nov 12., htf 20:26 #70
Vlasz galpepe (#68) zenetre
Igen, ez teljesen jogos szrevtel, korbban beszltnk is rla magunk kztt, hogy ezeknl az open world cmeknl egszen mskpp jnnek el a hibk s/vagy negatvumok, ha az ember nyugisabb tempban halad vagy ha "idre" akar vgezni vele. Utbbi esetben sokkal tmrebb az lmny, ezrt az esetleges negatvumok is nagyobb nyomot hagynak.
I am such a B.A.
[41] oma
nov 12., htf 20:05 #69
43 ra alatt sikerlt vgigvinnem, s minden perce aranyat rt. Ez a jtk kzel tkletes!
[9] galpepe
nov 12., htf 17:59 #68
Szerintem kiemelked jtk, a ne5h ltal kiemelt "hibk" nlam nem jttek el ilyen zavar mdon, de megrtem ha valakinek nem szrakoztat ez a rsze, nekem eddig nem zavar, br csak chapter 3-nl tartok.

A free roam-ban teljes szabadsg vs. ktttsg a story kldetsekben szerintem teljesen jl megfr egyms mellett, el kell fogadni s az eladsok is megmutatjk, hogy ez a jtk nem rtegjtk a Rockstar a legszlesebb jtkos krt akarja elrni, s ebben benne van, hogy valaki a free roam-ot lvezi napokig, ms pedig a story-rt jtsza az egszet.
Az a fajta szabadsg amit a sztori kldetsektl vrnak pran szerintem mg technikailag nem megvalsthat, vagy csak egyszeren nem ri meg leprogramozni tl sokfle kimenet lenne s a sztori nem llna ssze.

Valsznleg az sem mindegy, hogy napi 5-6 rban tolja valaki vagy csak kisebb adagokban tud lelni vele, n az utbbi tborba tartozom, s gy nem tnik annyira repetitvnek Arthur s a l karbantartsa
There is a soldier in all of us! GT: galpepe
nov 12., htf 16:29 #67
Vlasz hajbel (#64) zenetre
Tessk minket (is) olvasni!
"This is our time to medicate..."
[1] hajbel
nov 12., htf 16:16 #66
Azta beleolvastam az jabb hozzszlsokba is
nov 12., htf 15:48 #65
Vlasz hajbel (#64) zenetre
"Prohardveren ha valaki egy rossz szt mer szlni a jtkra, rgtn szemlyeskedve elkldik az anyjba. "

Akkor ott sem ms, min t itt a legtbb esetben.
[1] hajbel
nov 12., htf 15:41 #64
n is egyetrtek a teszttel s a hozzszlsok els felt elolvasva, itt vannak normlis meberek. Nlam a rzsaszn kdt eloszlatta rgtn a 2K grafika s az ingadoz fps. Prohardveren ha valaki egy rossz szt mer szlni a jtkra, rgtn szemlyeskedve elkldik az anyjba. Tnyleg j jtk, 8-9 pontos, de nem tbb. A jtkmechanikkon, technikai oldalon (One X kivtel) ltszik, hogy kellett volna mg id ahhoz, hogy ennyi tartalmat normlisan beptsenek a jtkba. Patchelve gondolom nem nagyon lesz, mivel gzervel fejlesztik az onlinet.
[28] alf22
nov 12., htf 14:51 #63
Vlasz Captain Vrungel (#62) zenetre
Msik kettvel nem volt bajom
nov 12., htf 14:08 #62
Vlasz alf22 (#61) zenetre
Mr pedig Trevor kpviseli leghitelesebben a Rockstar karakterek valdi mentalitst.
[28] alf22
nov 12., htf 13:37 #61
Vlasz theSickness (#57) zenetre
Gta5ben az a vidki taho mindig elvette a kedvem ,hogy iranyitsam.
[72] zaz
nov 12., htf 13:25 #60
Vlasz ne5h (#58) zenetre
Na, kvncsi vagyok.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
nov 12., htf 13:20 #59
Vlasz zaz (#55) zenetre
Ez sem mindig igaz. n mindig a lovon lltottam ssze a loadoutot, mgis volt, amikor onnan leszllva elfelejtette/tvarilta a kivlasztott fegyvereket, pedig semmi mst nem csinltam, mint mentem A-bl B-be. Azt figyeltem meg, hogy ha tl sokat utazol (s megtrtnt a fegyvereket elpakol animci), akkor hajlamosabb ezt a hibt produklni a jtk.
I am such a B.A.
nov 12., htf 13:18 #58
Vlasz zaz (#54) zenetre
Nem csinltam rosszul semmit, csak a trtnet msodik felben bizonyos okok miatt (amit nyilvn nem spoilerezek el) gyakrabban kell a core-okat tlteni. Amit nyilvn lehet csinlni kajval is, de akkor meg vadszni/venni/lopni kell gyakrabban, n inkbb a tborverst vlasztottam.
I am such a B.A.
nov 12., htf 13:01 #57
Plusz az RDR2 eszembe juttatta, mit utlok igazn a Rockstar nylt vilg jtkaiban: egyrszt sok trtns s konkrt cselekvs nagyon nincs szinkronban a trtnetmeslssel, msrszt valahogy sosem reztem magam jl, amikor ilyen legalja, lltlag emberi, de igazbl mindenbe telibe sz*r karaktereket kell irnytanom.
nov 12., htf 12:59 #56
Vlasz Rehynn16 (#45) zenetre
Pont ezt rtam a mltkor a topikban, amit is: egyfajta tudathasadsos llapotban vannak a Rockstar open world jtkai. Egyrszt ott a megkap s elkpeszt rszletekkel operl free roam, ami mell rthetetlen megktseket hoz sztoris kldetsek jrnak.

Az n pldm a GTA5-bl az volt, amikor egy sztoris ldzsnl el akartam vgni az ldzttnek, de persze jtt a Mission Failed. Vicc. Mondjuk azt rtem, hogy feszesebb sztorivezetst akarnak, de elvenni a kreatv megoldsokat / eszkzket egy olyan jtkban, amit elviekben ezrt szeretnek a leginkbb, elgg nagy butasg.

Tegnap az RDR2-ben egy olyanba futottam bele, hogy egy kldets sorn egy elg feszlt helyzetben kellett bemenni egy ellensges helyre, de fegyvert nem engedett a jtk. A fejemben ez gy nzett volna ki jl, ha vihetnk fegyvert, s a kedvemtl / idegeimtl / j vagy rossz karakteremtl fggen oldjuk meg beszlgetssel VAGY erszakkal a szitucit.

Gyakorlatilag rszletesebb s lbb a vilg, s kzben ugyanolyan ktds, mint 15 ve.
[72] zaz
nov 12., htf 12:46 #55
Vlasz Patrick Bateman (#21) zenetre
Amit a lovon lve kivlasztasz azt viszed alapbl magaddal. Ennyi. Nekem szerencsre mg nem volt ezzel gondom (s gyantom nem is lesz)
Engem inkbb nha a "tlanimltsg" zavar, pl ha kergetsz valakit, vagy szkebb helyeken mozogsz( mondjuk ez mr gondom volt az Unchartedekben is)
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[72] zaz
nov 12., htf 12:40 #54
Vlasz ne5h (#18) zenetre
"gy viszont idrl-idre meg kellett llnom, hogy tbort verjek, hogy Arthur s a l is pihenni tudjon "
Valamit akkor nagyon rosszul csinlsz
Az eddig eltlttt 30 rm alatt , 1* azaz egyszer vertem tbort!
Mondjuk az igazsghoz hozztartozik, hogy n mindig hazamegyek a tborba, pihenni. Kajt meg azt tolom amit tkzben tallok.
Mondjuk ehhez az is kell ,hogy valaki annyira lvezze a "csakgy" lovagolgatst mint n, itt.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[72] zaz
nov 12., htf 12:31 #53
Ez a jtk egy csoda!
Az emltett hibk megvannak, de n pontleszarom azokat.
Messze nem tudjk annyira lerombolni az lmnyt. (amgy az itt emltettek javval n mg nem tallkoztam)
Hangulatbomba, ami nem mindenkinek val! Lassu,nyugodt ,belels! Ha ez neked nem szimpi, kerld el mert csak anyzs lesz a vge!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[31] sQr
nov 12., htf 12:02 #52
Vlasz Rovik (#49) zenetre
mm. A mondat nem ott kezddik ahonnan idzted...

Mark Brown meg mint senkihzi megmondember. Vicces.
Twitter: sequeeer | PSN / XBL: Krdezd!
sszesen: 101 [1-50]
1 | 2 | 3
Red Dead Redemption 2 adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Take 2
Fejleszt: Rockstar Games
Megjelens: 2018. okt 26.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
9
Ami tetszett
+ Hatalmas, rszletesen kidolgozott vilg
+ Jl felptett, egyedi karakterek
+ Vltozatos tennivalk, rengeteg elfoglaltsg
+ Aprlkosan megvalstott lvilg s krnyezet
+ Remek zenk
+ Sadie Adler
Ami nem tetszett
- A l irnytsa nha problms
- Krlmnyes utazgats
- A betantsi v tlsgosan hossz
- Egymst htrltat mechanikk
Olvasi rtkels: 8,5 (20 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

101 | [Teszt] Red Dead Redemption 2

Ha a Rockstarrl van sz, ltatlanban is elvrjuk a magas minsgi szintet, amit az vek sorn megszoktunk tlk. Nincs ez mskpp a Red Dead Redemption 2 esetben sem, ahol raboltunk, fosztogattunk, vadsztunk, halsztunk, st, mg vadakat terel juhssz is vltunk, amg a vadnyugaton randalroztunk.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba