[Teszt] Assassin's Creed Odyssey
Kapcsold jtk: Assassin's Creed Odyssey (ps4)
Eddig 48 hozzszls
liquid
2018. oktber 02.
kedd 17:24
Ha vtizedes tvlatban futtatsz sorozatot, s az j epizdokat vente kldd a boltokba, fel kell kszlnd r, hogy a kznsged – gyakran fggetlenl a folytatsok minsgtl – elbb vagy utbb run arra, amit feltlalsz neki. No, ilyenkor jn el a Nagy Vltozsok ideje, ami mindig izgalmas idszak, mert vltoztatni lehet sikeresen, de simn tnkre is lehet vgni vele egy szrit.Az Assassin’s Creed esetben hrom ve ttt az igazsg rja, a Syndicate (noha nem volt rossz jtk, st) egsz egyszeren nem rdekelte a jtkosokat, pontosabban jval kevsb rdekelte, mint ahogy azt a Ubisoft elvrta tle. A szria gy (okosan!) egy vre hituszba vonult, a Black Flagrt felels csapat pedig mr javban hegesztette a sorozatot megjt Origins-t. Az irny egyrtelm volt: a bevlt AC formult ki kell szlesteni, kivinni a szabadba, a korbbinl jval nagyobb terletre, s alaposan meg kell szrni RPG elemekkel.

Az els vllalst az Origins perfektl teljestette, az kori Egyiptom hatalmas volt s gynyr, a fhs kedvelhet, a bossz-sztori pedig pont elegenden izgalmas ahhoz, hogy az egyszeri jtkos eltltsn vele 40 rt (vagy annl akr sokkal tbbet). Az RPG elemeket viszont elg vatosan adagolta a jtk, volt xp s szintlps, meg loot (leginkbb fegyverek s pajzsok) voltak statisztikk s legends fegyverek, meg egy skill-fa – de az mr volt a Syndicate-ben is ugye. Nagyjbl ennyi, Ubik vatos duhajknt valsznleg nem akartk kapsbl a jnp arcba tolni azt, amit most mr konkrtan s hangslyozottan kimondanak: az Assassin’s Creed nem open world akcijtk tbb, hanem open world RPG, s slussz.s tnyleg az, a korbbi AC recept egyes elemei termszetesen tovbbra is ott vannak benne – lehet magas pletekre mszni, szinkronizlni, nagyokat ugrlni, meg lopakods kzben boztosban osonkodni – de minden ms talakult, mg az Orginshez kpest is.

Az alapvet jdonsg nyilvn az, hogy helysznt s korszakot vltunk, az j terlet az kori Grgorszg s kzvetlen krnyke, nagy flszigetekkel, sok kisebb-nagyobb szigettel, s mretes vzterlettel. A kor ie. 430, Sprta s Athn ppen most ugrik egymsnak, a peloponnszoszi hbor kosza kitn lehetsgeket biztost a kell mennyisg drachmrt (szinte) brmire kaphat misztofroszok, azaz zsoldosok szmra. Meglepets: egy ilyen zsoldost fogunk alaktani, s mg azt is kivlaszthatjuk, hogy frfit vagy nt. Nlam az utbbira esett a vlaszts (ha valakinek minimum tven rn keresztl kell a fenekt bmulnom, legyen inkbb csaj), szval az n hsn innentl Kasszandra, a msik lehetsg Alekosz… akarom mondani Aleksziosz lett volna. A kt karakter trtnete ugyanaz, ugyanazokat a kldetseket kapjk, ugyanolyan lehetsgeik vannak – a kettejk viszonyban van nmi csavar, amit nem fogok lelni, mert a jtk meglepetseinek egyike.

Hasonl megfontolsbl a sztorirl sem beszlek bvebben, mert spoilerek nlkl egsz egyszeren nem lehet, mr az els pr rban kapunk olyan fordulatokat, amit jobb, ha szemlyesen lsz t, s nem itt olvasod. A sztori egybknt j, ersen indul, s mg harminc ra utn (jelenlegi jtkidm: 34 ra) is van benne annyi lendlet, hogy rdekeljen, mi trtnik a legkzelebb. Az igazi jdonsg a prbeszdek s dntsi lehetsgek megjelense, s ezek tnyleg vals dntsek, karakterek sorsrl dnthetsz, j sztoriszlakat nyithatsz meg, s ennek megfelelen tbbfle befejezst is kaphatsz – a sztori sarokpontjai az ltalam eddig ltottak alapjn azrt elgg fixnek tnnek, a Fontos Dolgok megtrtnnek attl fggetlenl, hogy mit (s kivel) csinlunk eltte.A korszak s helysznvlts persze kevs lenne ahhoz, hogy zsnervltsrl beszljnk, ezt az Odyssey ms elemeiben lehet nyomon rni. Jelesl: belekerlt minden, amit egy akci-RPG-tl manapsg elvrni szoks s lehet. Elsknt azzal fogsz szembeslni, hogy a harcrendszer alaposan talakult. Az Origins harcai valahogy gy nztek ki, hogy bebjtl a pajzsod viszonylagos biztonsga mg, s onnan Opportunista Tekncknt vrtad, hogy mikor lehet nhnyszor alaposan odaszni az ellenflnek, vagy az adrenalincskbl mikor tudod elereszteni az „akkor most n nyertem, szia!” tpus kivgzseidet vagy overpower tmadsokat.


Az Odyssey-ben nincs pajzs. Nekiindulsz harcolni, nyomnd az L1-et, s vghatod is ki a megszoksokat a kukba, az j AC epizd harcrendszere egy kifejezetten agresszv, proaktv jtkmdra sarkall szisztma, ami folyamatosan mozgsban tart. Komoly szerepet kap benne a korbban csak mellkesen hasznlt dodge + parry pros (egy sikeres vagy sikertelen hrtson simn az leted mlhat) s az okosan kivlogatott, megfelel idben s helyen hasznlt kpessgek. A kpessgek teljesen talaktjk a harcot, ahol korbban vdekeztl, ott most ngy (ksbb: ktszer ngy), tetszs szerint sszelltott skillt hasznlsz – ezek lehetnek sokflk, a kzvetlen specilis tmadsoktl kezdve a gygytson t a fegyvered ideiglenes elementlis tulajdonsgokkal felruhzsig. A kpesgek cooldown alapon zemelnek, s ahogy kitapasztalod, hogy pontosan hogyan mkdnek, gyesen kombinlhatod is ket. Tzet a kardra, tzzel egy nagyobb ellenfl begyjt, aztn Spartan Kick a jemberre, bele a csapatosan tmad cimbori kz – s hopp, mr lngol is mindenki, mint az esti szalonnasts tbortz a cserksztborban, rm nzni!Az Originsban megszokott (s megkedvelt) tbbfle j-tpus szintn a hinyzk tbort ersti, ezeket egybevontk, van az j, s ksz, a korbbi vltozatokat (nagyjbl) klnfle dediklt skillek helyettestik. A jnl rhet tetten a fejlesztk azon trekvse, hogy az Originsban megszokottnl nagyobb kihvsok el lltsk a jtkost: a kpessgek adrenalint fogyasztanak, gy specilis mdon lvldzni sem lehet vgtelenl. l plda: az Originsban fogtad magad, felmsztl egy erd legmagasabb pontjra, elhztad a j reg mesterlvszpuskt (a predator jat) ami eleve tzes s a fejlesztsnek ksznheten hsrohaszt mreggel megbolondtott nyilakat ltt – s egy lt helyedbl kinyvasztottad a fl bzist, maximum nylvesszrt kellett lemsznod nha.

Itt ilyet nem lehet, a kezdeti ngy adrenalincsk hamar elfogy, a tzet kln kell „feltenni”, s csak korltozott ideig tart a hatsa. Az adrenalint norml nyilazssal, osonkods lsekkel, vagy kzelharccal tltheted – a lnyeg, hogy nem tudsz tkletes biztonsgbl nagy sikereket elrni, mindig kockztatnod kell valamennyire. A klnfle bombk szintn eltntek a helyket (tovbbra is: javarszt, nem minden esetben) a kpessgek vettk t. Mondtam mr, hogy a kpessgek NAGYON fontosak? Ha az eddigiekbl nem jtt volna t: azok.jakat kapni a hromg (Hunter, Warrior, Assassin) kpessg-fn lehet, egy szintlpsrt egy kpessget (30+ van), vagy egy kpessg fejlesztst (tbb skill hrom lpcsben fejleszthet) lehet bezsebelni. Mivel a karakter maximlis szintje tven, s ezen a szinten lell az xp szerzs, lek a gyanval, hogy az Originsszal ellenttben itt nem lehet bezskolni az sszes skill-t. Ami nem baj, a sajt magad ltal kialaktott, aztn a kzvetlen gombkiosztsra kirakott arzenlod jfajta „ez az n dntsem, az n karakterem” rzst ad a jtknak, Re-specelni egybknt brmikor lehet, ergo a fejleszts sorn nem ltezik rossz vlaszts, nyugodtan prblkozhatsz, ha valami nem tetszik, maximum jrarakod a pontjaidat.

talakult a felszerels-hasznlat is. Az Origins pajzsot, jat, s klnfle fegyvereket knlt s megfejelte egy teljesen kozmetikai szerep kosztmmel. Az Odysseyben nincs pajzs, a fegyverek maradtak, a pncl komplexebb lett, sztvlik sisakra, kzre, lbra s trzsre, plusz (termszetesen) vannak specilis bnuszokat ad szettek is. Jobb ez gy? Jobb, mert a klnfle pnclrszekhez jr bnuszokbl jobban a kpessg-fdban megnyilvnul dntseidhez tudod igaztani a felszerelsed, olyan cuccokat vlasztva, amik a preferlt jtkstlusodnak leginkbb megfelelnek.

Tennival lesz bven, fldn, vzen s levegben. Az utolst a sasod, Ikarosz kpviseli, aki gyakorlatilag ugyanazokat a feldert / kijell feladatokat ltja el, mint egyiptomi kollgja, Senu. A tengeri hajzs mr ott volt az Originsban is (elzrt kldetsekben), az Odysseyben jval nagyobb szerepet kap – ahogy a Black Flagben, itt is kapsz sajt hajt, amit tbb ponton fejleszthetsz, bnusztulajdonsgokat ad tiszteket rakhatsz r (ezeket akr az elkbtott ellenfelekbl is sszerakhatod – hello, MGSV!), s baromi nagy / lvezetes csatkat lehet vvni a tengeren, a vgjtkban kifejezetten ide tervezett epikus ellenfelek ellen is. Tlzs nlkl elmondhat, hogy a hajzs rsz simn elmenne kln jtknak, s itt csak egy jtkelem a sok kzl.Az Odyssey taln leginkbb magval ragad jellemzje egybknt is a gigantikus mennyisg tartalom. A terlet HATALMAS, becslsek szerint nagyjbl kt s flszer nagyobb, mint az Origins trkpe, s az is risi volt, ugye. A trkp tmve van tartalommal, rengeteg kisebb-nagyobb vrossal, burjnz (s vltozatos) flrval s faunval. Megjelent az idjrs, a tengeri giga-viharok klnsen megkapk. Tartalom s kldets-varici tekintetben nagyjbl azt kapjuk, amit az Originsban mr megszokhattunk - csak jval tbb van bellk: az idd java rszt katonai ltestmnyek, erdtmnyek s vrak kipucolsval fogod tlteni, clpontokra vadszol, barlangokat fedezel fel, vagy „nyomozol”, azaz azt keresgled, hogy hol van a ngy darab szksges ikon a terletben – ezt mr az Originsban is uncsinak s feleslegesnek tartottam, a helyzet itt sem vltozott.

Egyelre nem igazn rzem az j Conquest mdot sem, ez ugyebr a sokat reklmozott Nagy jdonsg, ahol te befolysolhatod, hogy az egyes tartomnyok athni vagy sprtai kzre kerljenek-e. Konkrtan: van mondjuk egy sprtaiak ltal uralt terlet, itt nekillsz sprtaiakat lni, erdket elfoglalni, hadianyagot elgetni, vagy a tartomnyi vezett megmernyelni, ezzel gyengted a tartomnyt, ha a csk elr egy bizonyos pontot, egy kldets felvtelvel kezdemnyezhetsz egy masszv, tbb szz fs csatt, ahol te is rszt veszel. A lnyeg, hogy a vlasztott oldalad gyorsabban rtsa ki az ellensges sereget, mint ahogy k elfogynak – ha ez sikerl, kapsz sok xp-t, meg trgyakat, s az ellenrdekelt flhez (itt: az athniakhoz) kerl a tartomny. Ez szp s j, s az xp is jlesik, de a jtk ezen pontjn nem sok rtelmt ltom a nagyobb kpet tekintve, lehet, hogy a vgjtkban lesz szerepe.

Amirl nem beszlnk: a bugok. Azaz mgis, kicsit bizonytalanul, mert a jtk megjelenni ngy nap mlva fog, s kapni fog egy elsnapos foltozst. Erre pedig szksg lesz, a jelenlegi verzi tbb, nem jtktr, de nha igencsak bosszant (geometriba ragads, halih!)visszatr buggal rendelkezik, ezeket remlhetleg a premiernapi pecsels korrektl helyre teszi.

Mindezzel egytt nagyon bele lehet feledkezni az Odyssey-be: a vilg csodlatos, csak gy mszklni, naplementt nzni, hajzgatni, vadszgatni, aktvan semmit tenni is j benne - erre jn r a tlzs nlkl elkpeszt mennyisg tartalom. Ilyenkor az ember elmlzik azon, hogy belement mr ebbe a jtkba tbb mint egy teljes napnyi ideje, remekl elvan vele, de komoly jdonsgot, igazi sajt tletet nem igazn ltott. Ltott sok j dolgot, amit egyrtelmen ms, szintn nagyon j jtkbl pakoltak r az Originsban tavaly lerakott stabil alapokra. Tudtk, mit akarnak, s azt is tudtk, hogy mikpp illesszk bele az AC felptmnybe, a jtkon dolgoz nyolc Ubisoft-stdi remek munkt vgezett – csak az eredetisg szikrja hinyzik. Legkzelebb?

okt 28., vasrnap 3:13 #48
Vlasz Hastur (#47) zenetre
Zr szksg van a mikrotrazakcikra. Aki ebben a jtkban ilyesmit vsrol, meg is rdemli, hogy Ubiknak adja a pnzt.
And since you asked: no. It's massive.
[5] Hastur
okt 17., szerda 13:01 #47
Vlasz liquid (#46) zenetre
Azrt az hogy nincs itt a negatvomokban a mikrotranzakcis modell elrulja hogy a kvetkezbl is szeretntek ingyen review copyt kapni.
Nem csoda, hogy az egsz letnket vgiglmodjuk. bren lenni, s mindent olyannak ltni, amilyen... ezt senki nem brn sokig. (Terry Pratchett)
okt 11., cstrtk 1:24 #46
Vlasz Rehynn16 (#41) zenetre
A leglustbb, leghazugabb valami, amit errl a jtkrl eddig lttam. Beleszarok + felhborodok bullshit, az ember magt rja le vele.
And since you asked: no. It's massive.
okt 11., cstrtk 1:20 #45
Vlasz campero (#44) zenetre
Ez gy van, de valamirt csak lett a Mi Barbink, szval...
And since you asked: no. It's massive.
[6] campero
okt 07., vasrnap 12:24 #44
Vesszek meg,ha rtem azt,minek olyan nagy szm ez a Palvin Barbara. Egy teljesen tlag kzepes... sokkal jobb csajok vannak akr nyregyen is. .
[11] frg_dnl
okt 06., szombat 19:10 #43
n szeretem ha be vannak kapcsolva a jelzsek a trkpen de csakis egyetlen okbl, azrt, hogy elkerljem azt, hogy beleszaladjak a Main Storyba mert az akr akarom akr nem kzelebb visz a jtk vghez amit el akarok kerlni s abbl csak hard resetel lehet kilpni mert egy raks beszd s tvezet kvetkezik.

Szval szerintem a felkiltjeleket ersen ajnlott kvetni csak azt nem ami a main storyt jelzi hacsak nem egy "speed run" vgigjtszst tervezel.
[48] Frumoz
okt 06., szombat 12:15 #42
Vlasz Rehynn16 (#41) zenetre
Jimnek ez nagyon beszorult, ugyanezt a dumt ltte el a DMC5 kapcsn is, de mg ott se igazolta semmi.
Eddig abszolt vllalhatan lineris a progresszi, nem force-olt a jtk farmolsba.
MEDIOCRE
[7] Rehynn16
okt 06., szombat 10:07 #41
"If you've made a game that people want to pay to not play, they want to pay to skip it, you've made a fucking shit game." KATT!
[48] Frumoz
okt 06., szombat 9:32 #40
Eddig egy Origins 1.2. Kicsit ms a felszerels, picit javtottak a harcon, de alapveten teljesen ugyanaz a jtk.
MEDIOCRE
[28] aya
okt 05., pntek 9:37 #39
Vlasz zaz (#22) zenetre
n begyulladtam tzll ruhban is.. szval vicces ( origins )
PS4, XONE Switch , mega pc :)
[1] hajbel
okt 04., cstrtk 10:50 #38
Az Origins az elejn nagyon tetszett, mg a technikai hinyossgait is elnztem, a vgre mr nygnek reztem tvenezredszer csinlni ugyanazt. Ez is hasonl tucatjtk. Miutn vgigjtszanm, azt reznm, hogy srztem volna inkbb a haverokkal helyette.
okt 03., szerda 22:42 #37
Vlasz Soulootion (#30) zenetre
Sekiro.
"This is our time to medicate..."
okt 03., szerda 22:41 #36
Vlasz Charun (#19) zenetre
Remek komment, s mennyire igazat adok! Legkzelebb valami gaming rendezvnyen tallkozunk, vendgem vagy valamire.
"This is our time to medicate..."
okt 03., szerda 21:55 #35
gy utlag egy dolgot mg rdemes hozztenni a teszthez: az Originsban opcionlis level scaling itt alapjraton mkdik, azaz az ellenfelek szintjt hozzd igaztja a jtk, annyi rugalmassggal, hogy a mr bejrt terleteken nem a te szintedre, hanem a szinted al kettvel rntja fel ket. Vagyis: nem lehet majd tvenesknt ngyeseket mszrolni egy klcsapssal, mint Bayek komval.
And since you asked: no. It's massive.
okt 03., szerda 21:17 #34
Vlasz szentpeter360 (#33) zenetre
Az Origins platina elg nagy szops a "complete all locations" trfea miatt, de azrt hajr, "csakatrtis!" alapon n is megcsinltam, pedig nem vagyok az a platinavadsz tpus.
And since you asked: no. It's massive.
okt 03., szerda 20:32 #33
Nekem az utols igazi AC, a 2. rsz volt. Imdtam! A kvetkez ilyen rsz az Origin's volt, s mg most is az. Mikor vgig vittem a sztorit, utna flre raktam egy idre, s a napokban vettem el jra, s szeretnm ki platinzni, ha sikerl. Ez a rsz annyira nem vonz, jelenleg, aztn ha sikerl a jelenlegi projektem vghez vinni, akkor taln benevezek erre is.
Chill Out! Psn id: littlebraun Amaz konzolon: szent peter 360
okt 03., szerda 20:03 #32
Vlasz liquid (#14) zenetre
Ksznm a vlaszokat ! Akkor pnteken s htvgn j szrakozs lesz ez.
[16] eandre
okt 03., szerda 17:25 #31
Egy olyan jtkosnak aki mr csomo Ac-vel es altalanossagban csomo jtkkal jtszott a 7 inkabb lehetne sztem relis
[11] Soulootion
okt 03., szerda 15:29 #30
Vlasz backstab (#17) zenetre
n azrt titokban remnykedtem anno nagyokat last ninjazas kzben, s lm!

(s ha mr AC, akkor mondjuk egy Japn - ninja assassin mr igencsak aktulis lenne szerintem..)
All those memories will be lost in time, like tears in the rain
[72] zaz
okt 03., szerda 12:15 #29
Vlasz liquid (#25) zenetre
Akkor maradt UA.. kszi!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[72] zaz
okt 03., szerda 12:06 #28
Vlasz Charun (#24) zenetre
NM! n is gy fogom tolni!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[38] Fieldtom
okt 03., szerda 11:43 #27
Vlasz liquid (#26) zenetre
Ez nagyon jl hangzik!
AC BOTW mdban, kezd rdekelni a dolog.
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
okt 03., szerda 11:24 #26
Vlasz Charun (#24) zenetre
Kt md van (brmikor lehet vltani kztk): guided s exploration. Az els a hagyomnyos, a msiknl, nincsenek bejellve a trkpen a dolgok, a kldets felvtelnl prbeszdekbl derl ki, hogy pontosan mit s nagyjbl hol kne csinlnod.
And since you asked: no. It's massive.
okt 03., szerda 11:21 #25
Vlasz zaz (#22) zenetre
A nvnyzet mr nem gyullad be a tzes fegyvertl, de az egyb tzeknl vagy a vletlenl sztvert olajos vzknl mg mindig szpen fel lehet gyjtani magad. Protip: vadul ddzsolni, s hamarabb elalszik.
And since you asked: no. It's massive.
[7] Charun
okt 03., szerda 11:03 #24
Vlasz zaz (#23) zenetre
Kicsit utnanztem valban van felfedez md! A jtk elejn kell vlasztani exploration vagy guided md kztt. Ht gy nem kicsit ugrott a prioritsa a jtknak! Kszi az inft!
Live:MaGor72HUN PSN:MaGor72HUN
[72] zaz
okt 03., szerda 10:28 #23
Vlasz Charun (#19) zenetre
Ha jl tudom itt van valamifle felfedez md ,amit kivlasztva nem bassza tele a trkpet ikonokkal, hanem npcktl lehet megtudni ezt-azt, illetve ahogy jrklsz ,te veszed szre/fedezed fel a dolgokat.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[72] zaz
okt 03., szerda 10:22 #22
Vlasz liquid (#1) zenetre
Tzes fegyverek mg mindig hasznlhatatlanok?
Arra gondolok, hogy az Originsben egy mezn el sem vehettem a tzes kardomat ,mert n is gtem mint a rongy!
Volt olyan,hogy lngra lobbantottam az ellen,de ahogy tovbb nyomultam r, n is meggyulladtam !
Szval van friendly FIRE ?
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[27] Fre
okt 03., szerda 10:18 #21
ez szmomra egyenl a cod , fifa szinttel. vente jn egy rsz ... ok , tbb a szemt a fldn.
PC : I7 4790K + MSI Gaming5 Z97 +Asus Geforce Strix GTX 1080 + 16 gb Kingston 2400Mhz ram
[72] zaz
okt 03., szerda 10:01 #20
J volt olvasni a tesztet!
A jtkot meg vrom mint llat! (ilyen is rg volt AC esetben! )
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[7] Charun
okt 03., szerda 9:49 #19
Ltom sokan gy jtszanak ezekkel a jtkokkal mint ahogy n is jtszottam. Minden felkiltjel, minden krdjel, minden ami a trkpen szerepelt szmomra is ktelezen teljestend elemknt jelent meg a fejemben. Aztn taln a Witcher 3-nl (Skellige) tudatosult bennem vgkpp hogy ezeket a jtkokat nem j gy jtszani mert az trtnik amit Sickness is emlt. Azta ha ilyen nylt vilg jtkkal jtszom egyszeren csak engedem magamat sodorni az esemnyekkel, s akrmilyen hihetetlen de mkdik! Aztn persze ha kedvet rzek elmegyek s meglm az sszes arnba az elefntokat, vagy egy-egy terletet ami valamirt jobban tetszik kicsit jobban feldertek. A lnyeg hogy nem kell rgrcslni a trkp utols jelzsre is, hanem engedem hogy a jtk vezessen.
Live:MaGor72HUN PSN:MaGor72HUN
[26] arpi0912
okt 03., szerda 9:16 #18
A tl sok minden van benne, s ez nyomasztan hat rm rzs mr a AC 2 utn reztem. Ott hagytam a sorozatot abba. Valahogy az rpg-s vonal nem az ami engem jra az AC-hoz vonzana. Ha mr gyis j dolgokkal prblkoznak, csinlhatnnak egy GoW fle mellkszlat, kevsb openworld megkzeltssel. Arra lehet beneveznk. Ez gy majd nagyon a generci vgn backlogban ptls cm nlam.
Ha a ps4 pro 115k, s a One X 159k, akkor megri nekem az a hangyafasznyi klnbsg 44k-t? Hmmmm.
[32] backstab
okt 03., szerda 9:07 #17
Ha a C64-es idkben valaki azt mondja neknk, hamarosan olyan videojtkok jnnek majd, amikben teljes 3D-ben jrhatjuk be New Yorkot vagy akr az egsz grg szigetvilgot, oda megynk, ahov kedvnk tartja, azt tesznk, amit akarunk- azt mondtuk volna, kamu, ilyen a XXII. szzadig nem fog ltezni. Most itt vannak ezek a jtkok, s az emberek azt mondjk: tl nagy, tl sok mindent lehet benne csinlni, ez mr unalmas. Nem rtem.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[7] Gerg
okt 03., szerda 6:20 #16
Nem olvastam ennl jobb Odyssey tesztet. Volt itt minden. Alekosz, Opportunista Teknc. Nagy vagy Liquid, kszi, imdtam olvasni a teszted!!!
"Ha kicsi a tt, a kedvem stt!"
okt 02., kedd 22:47 #15
Vlasz Lakatos Rjden (#13) zenetre
Ezt elg nehz megtlni, szerintem igen, taln azok a rszek lehetnek nmileg problmsak ahol rvid id alatt kell vlasztanod tbb lehetsges vlasz kzl. Eddig egy darab ilyen misszi volt, szval nem gyakori.
And since you asked: no. It's massive.
okt 02., kedd 22:44 #14
Vlasz Lakatos Rjden (#12) zenetre
PS4 Pro-n jtszottam vele, a fent emltett (valsznleg pnteken pecselsre kerl) bugokon kvl nincs vele semmi baj, jl nz ki, mkdik a HDR rendering, normlisan fut.
And since you asked: no. It's massive.
okt 02., kedd 22:42 #13
Egybknt egy alap angol tudssal lehet lvezni a jtkot, ha mr nem kapott magyar feliratot ?

Mr nagyon vrom a pnteket, a Red Dead 2 eltt j lesz ez !
okt 02., kedd 22:35 #12
A PS4-es verza tnyleg nem lett jl portolva ?
okt 02., kedd 22:24 #11
Vlasz liquid (#9) zenetre
Az irny j lenne, de kr, hogy meglpni nem fogjk.

Az meg a msik, hogy nem igazn van mr koncepci azon fell, hogy sokszz jmunksemberrel sszeraknak egy relatve trtnelmileg hiteles helysznt s korszakot, felhasznlva a korbbi rszek bevlt elemeit. Ha legalbb a jelenkornak / kzeljvnek lenne brmi rtelme s sszefggsek lennnek a rszek kztt, ez mg tudna tni. A magam rszrl ezt tartottam a sorozat egyik vonzerejnek, meg az olyan megborult dolgokat, mint mondjuk...
SPOILER!
...amikor az Originsben valami Animus glitchbe futsz s az egsz tvlt valami rdekesnek tn sci-fibe, amiben egyszerre td t a szimulci negyedik falt, s kzben rzed t a valdi lett megl fszerepl mindfuckjt.
Kr, hogy ez a varzs sem tart tovbb nhny ml pillanatnl.
okt 02., kedd 21:34 #10
Vlasz Laza (#8) zenetre
Nincs azzal semmi klnsebb baj, imo. Az Alekoszt (csakazrtis gy hvom) alakt sznsz vgez elg gyatra munkt szerintem, onnan a komikus l.
And since you asked: no. It's massive.
okt 02., kedd 21:32 #9
Vlasz theSickness (#6) zenetre
Az Origins msodik sztoris DLC-jben kemnyen elvittk ebbe az irnyba, s a jelek szerint itt is ezt teszik az Atlantiszos DLC-vel. A magam rszrl is ktlem, hogy (mostanban legalbbis) bevllalnnak egy fullos fantasy rszt. A jelenkori sztorivonalat lthatan teljesen leszarjk mr, ebbe is csak mutatban van.
And since you asked: no. It's massive.
[34] Laza
okt 02., kedd 21:31 #8
Vlasz theSickness (#3) zenetre
llkpeken jl nz ki ... aztn mikor beszlgetnek a karakterek, az az animci meg mimika ... mint egy rossz szappanopera
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[28] aya
okt 02., kedd 21:30 #7
Majd taln janurban, addigra szarrt fog menni, most van mivel jtszani dgivel.
PS4, XONE Switch , mega pc :)
okt 02., kedd 21:27 #6
Vlasz liquid (#5) zenetre
Nem mondom, hogy nem tetszett, mert voltak j jtsai, csak... egy id utn inkbb munka volt vele jtszani. A relisra hangolt s csodaszp vilg a fejemben relatve hamar egy szraz checklistt zsugorodott.

Mondtk mr pran, hogy open world jtkkal tudni kell jtszani, mert ha nagyon tervezetten, gyjtget mdon jtszol, akkor hamar belefsulsz. Taln ez az n bajom is, de valsznbb, hogy a jtk, ha egy Sunset Overdrive-ba vagy egy Witcher 3-ba nem sikerlt ennyire beleunnom, k pedig ugyangy gyjtgets, kldetses, nylt vilg jtkok.

Az egyetlen vonzereje szmomra, hogy vgre elengedtk a "trtnelmi szimulci" elkpzelst s mertek kicsit a fantasy irnyba elmozdulni. Kr, hogy telibe sosem fogjk bevllalni.
okt 02., kedd 21:07 #5
Vlasz theSickness (#3) zenetre
Tny: akinek nem jtt be az OrIgins, ez se fog.
And since you asked: no. It's massive.
okt 02., kedd 21:06 #4
Vlasz Cell (#2) zenetre
Nem, de ilyet nem is lltottam, az van odarva, hogy ha szeretnl randizni vele kattints, s nem az, hogy ha kattintasz, randizhatsz vele.
And since you asked: no. It's massive.
okt 02., kedd 21:02 #3
Olvasva a cikket s ltva a kpeket mr most hallosan unom az egsz jtkot. Szerencsre idn sem rzem szksgt, hogy kltsek az AC-ra (az Origins is csak olcsn s rvid ideig lett meg, ksznm, elg volt).
[10] Cell
okt 02., kedd 20:50 #2
Vlasz liquid (#1) zenetre
Bocs, n csak Palvin Barbara miatt jttem. Szval ssze tudsz vele hozni?
okt 02., kedd 20:04 #1
Ha valaki tbbet szeretne tudni a jtkrl: krdezz nyugodtan, itt vlaszolok.
And since you asked: no. It's massive.
Assassin's Creed Odyssey adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Ubi Soft
Fejleszt: Ubi Soft
Megjelens: 2018. okt 05.
Kategria: Szerepjtk
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
8
Ami tetszett
- Hatalmas, gynyr nyitott vilg
- Elkpeszt mennyisg tartalom
- j, prgsebb s komplexebb harcrendszer
- vlasztsi lehetsgek a sztoriban
Ami nem tetszett
- minimlis eredeti tlet
- ami van (Conquest) az nem tl aclos
- megtartottk az elz rsz legunalmasabb elemt, a "nyomozst"
Olvasi rtkels: 9,4 (5 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

48 | [Teszt] Assassin's Creed Odyssey

Szeretnd tudni, hogy mirt j mellkasba rgni egy korbban felgyjtott embert? Vagy azt, hogy mirt rdemes elkbtott zsoldosokat csatahajn tisztknt alkalmazni? Szeretnl randizni Palvin Barbarval? Ha legalbb egy krdsre igen a vlasz: katt az Assassin's Creed Odyssey tesztnkre!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba