[Teszt] Brawlout
Kapcsold jtk: Brawlout (ps4)
Eddig 2 hozzszls
keviny
2018. szeptember 13.
cstrtk 02:29
Nem jkelet, hogy a Super Smash Bros. krli felhajtst, kritikai s legfkpp anyagi sikert tbben megirigyeltk mr. Nagyplyn Sonyk tettek fel egy karcsonyi szezont gy j hat ve a Playstation All-Stars Battle Royale-ra, amely nem igazn gy slt el, ahogy terveztk. m ez nem rettentette el az Angry Mob Games (magyarokkal szp szmban megtzdelt) csapatt, hogy kisplyn elksztsk az indie-smash-t, vagy legalbbis tegyenek egy prbt ebben az ersen mellztt mfajban.Mert hogy a Smash Bros valami olyasmit kpvisel a videojtk vilgban, mint amit a zeneiparban a Queen. Egyedi, zsenilis s baromi npszer, de valahogy mgse nagyon vannak kveti, akik szolgai mdon prblnk lemsolni a sikerreceptet. Hiba, a Smash Bros egyik risi vonzereje, hogy a videojtk vilg legnagyobb ikonjaival dolgozhat - ezt pedig viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak. Valamint ezek a hadra foghat ikonok rendkvl gazdag s jl balanszolt mozgsrepertorral rendelkeznek s emellett az egsz jtk csordultig van tmve tartalommal, mindezek a vgletekig polrozva.

s ezek azok, amik a Brawlout esetben sorra nem teljeslnek.Kezdjk a karakter felhozatallal: a Brawlout sszesen hat darab originlis karakterrel s hrom darab vendg szereplvel indt - ez mr nmi szjhzsra adhat okot, de sebaj, ott van a raks kioldhat plusz karakter, gondolnd. m ezek a karakterek mind az alap hat vlaszthat harcos kiss tskinezett, alternatv inkarncii, szval maradjunk annyiban, hogy sszesen 9 darab vlaszthat forma, ami nem tl sok. Ha ez mg nem lenne elg: a karakterek sajnos elgg egy kaptafra lettek legyrtva - s itt most nem a klcsnre gondolok elssorban, az a maga generikus, stlustalan mdjn gy ahogy rendben van - sokkal inkbb a tmadsokra, dinamikra, specilis mozgsokra.Taln a vendg szereplk a legizgalmasabb elemei a jtknak, s gyantom, hogy a Brawlout sokkal vonzbb csomag lenne, ha kizrlag hresebb indie jtkok hseit tmrten a karakter vlaszt kpernyre, de a jtkmenet seklysgt ez is csak rvid ideig lenne kpes palstolni. Karaktereik mozgskultrinak kidolgozsa kzben az alkotk sajnos nem igazn ltek le az inspircis forrs el, picit elmorfondrozni, hogy hogyan is kne ezt: miutn az alapok baltval lettek kifaragva, nem igazn segt mr rajtuk a polr meg a pder.

Hamar kiderl pldul, hogy elg az ellenfelet egyszer kicsit kibillenteni a plya szlrl s onnan mr kptelensg visszajnni - ilyenkor a jtk egyfajta lszerepls flipperezsbe csap t, ahogy szerencstlen kipccintett fl prbl visszatrni a kzdtrre, majd megrkezvn a kvetkez fles becsapdst kveten kezdheti ellrl - mg a hall el nem vlaszt.Ez egybknt egy rvid ideig mksnak hat, aztn belnk hast a felismers, hogy ezt a srcok komolyan gondoltk (mi pedig komolyan fizettnk rte) s onnantl marad a knos pislogs s fejcsvls. Ha van hadra foghat jtsztrs, az mondjuk javt valamennyit az lmnyen, de a gpi ellenfl iszony buta, nincsenek nehzsgi szintjei, maximum tbbedmagval kpes nmi kihvst csempszni a jtkba. Technikailag egybknt rendben van, fut szpen, egyedl a harcok kzti uszkve fl perces tltsi idk borzolhatjk (tovbb) a kedlyeinket.

Ez gy a Smash Bros Ultimate megjelense eltt pr hnappal nem tl szerencss - s nem azrt, mert tl nagy a kontraszt a kt jtk kztt. Nyilvn nem egy kis indie produktumtl vrjuk, hogy az idei v legnagyobb Nintendo megjelensnek az ellenfele legyen. A gond az, hogy az els Smash Bros (1999. Nintendo 64) a stlus ttrjeknt tbbet knlt, mint a Brawlout r kzel hsz vre, s azt hiszem ez mindent elrul...

szept 13., cstrtk 10:43 #2
Vlasz theSickness (#1) zenetre
Nem is tudom, gretesnek indult, sokan szerettk az EA vltozatot belle (ugye szerintem az Early Accessbe lpskor nem szmoltak azzal, hogy az SBU is most jn majd), de tnyleg stlannak tnik az egsz, gy a fentieket olvasva. Kr rte.
"This is our time to medicate..."
szept 13., cstrtk 9:57 #1
Nekem a stlustalan karakterek s a ltszlag nem annyira izgalmas s nem is olyan ritmusos harcok miatt sosem tnt vonznak. A teszt alapjn nagyon nem nztem be. Kr rte, s ennyivel a Smash Ultimate eltt gyakorlatilag mg annyi eslye sincs, mint egy korbbi starttal.

Valban elnnyel indulhatott volna, ha itt is vendgszereplkre hzzk fel a karakterknlatot, br ez akkor csak a problma egy rsze.
Brawlout adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2018. aug 21.
Kategria: Verekeds
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
5
Ami tetszett
+ Vannak benne vendgkarakterek
+ El lehet flipperezgetni vele
Ami nem tetszett
- Igazn karcs karakter vlasztk
- Azok sincsenek kidolgozva
- Meg gy igazn semmi sincs kidolgozva
- De cserbe sokat tlt
Olvasi rtkels: Mg nem rtkelte senki!
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

2 | [Teszt] Brawlout

Pr hnappal az egyre nagyobb rnykot elrevett Smash Bros. Ultimate megjelense eltt vilgra jtt az indie kompetitor, mi pedig felrntottuk a goro-breki kosztmt s vgigvertk a meznyt, hogy elmondhassuk Nektek milyen lett.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba