[GC Előzetes] Indie válogatás
Eddig 7 hozzászólás
siklara
2018. szeptember 10.
hétfő 14:00
Achtung! Cthulhu TacticsAz Achtung! Cthulhu Tactics egy XCOM-hoz hasonló akció-stratégia-szerepjáték hibrid körökre osztott harcokkal, amely az azonos című Achtung! Cthulhu asztali szerepjátékon alapul, és amelyben a második világháború szövetséges erőit irányítva kell kiderítenünk, miben sántikálnak az okkult és sötét tudományok felé fordult csúnya gonosz nácik. A sötétség és a fény erőinek szembenállása úgy képződik le a játékmenetben, hogy a felfedező módot megszakító taktikus harcok során az elsődleges célunk a folyamatosan a homályból támadó, előlünk rejtőzködő és onnan kritikus sebzést okozó ellenfelek fényre kicsalogatása, ahol már mi vagyunk előnyben. Minden körben adott mennyiségű AP-t (akció pontot) használhatunk fel a szövetségesek elit alakulatát alkotó karaktereinkkel lépéshez, és a játék kifejezetten jutalmazza a kockáztatással járó homályba masírozást, de azért egy adag szerencse, és a környezet nyújtotta fedezékek használata sem árt Cthulhu ivadékainak elintézéséhez.


Mivel a készítők el akarják kerülni, hogy a játékuk csak egy nácis XCOM-klón legyen, mindenféle rendszerekkel igyekeznek szinesíteni a játékmenetet, így például nem hiányozhat a lovecrafti beütésű játékokra jellemző megőrülés (sanity), illetve minden sikeres akció után lendületet (momentum) szerzünk, amelyből kellő mennyiség esetén spéci támadások kivitelezésére van lehetőségünk. Az univerzumból kifolyólag a valósághű fegyverek mellé különös mythos fegyverek és mágia is a részét képezi mind a mi, mind az ellenfeleink eszköztárának, szintlépéskor pedig testreszabhatjuk egyedi képességekkel felvértezett karaktereink, akiknek a fegyverzete is módosítható.

Az eredeti Achtung! Cthulhu szerepjátékból átemelt, a második világháború és a Cthulhu mítosz találkozásából született „Weird World War” univerzum már önmagában nagyon izgalmasan hangzik, amelyhez a történetközpontú kampányt az írói és újságírói háttérrel rendelkező narrative designer, John Houlihan szolgáltatja. A játék a Ripsoten gondozásában előreláthatóan még idén megjelenik minden nagyobb platformra.


Achtung! Cthulhu Tactics | PC, PS4, Xbox One, Switch
Fejlesztő: Auroch Digital | Megjelenés: 2018 vége

Lapozz tovább, mert a következő oldalakon a Bee Simulator, a Mutant: Year Zero, a The Sojourn, a Shortest Trip to Earth, és a Steel Rats játékokkal ismerkedhetsz!
>>

[15] Sunny0402
szept 13., csütörtök 9:40 #7
Mutant èrdekel. Nagyon tetszik a stìlusa.
I do it because I can, I can because I want to, I want to because you said I couldn’t!
szept 11., kedd 8:53 #6
Válasz Dude (#5) üzenetére
Az Achtung! is nagyon jónak tűnt egyébként a rövid ismerkedés alapján, de igazából a válogatásban felsorolt valamennyi játék meglepően izgi! (a Sojourn és a Steel Rats tetszett még különösen)
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[50] Dude
szept 11., kedd 8:03 #5
Mutant year Zero már a bejelentés óta érdekel. A témája is tetszik, meg az X-Com-os játékmenet a gyengém. Ezért is érdekel a Cthulhu játék is.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[22] Shifty Fox
szept 10., hétfő 18:46 #4
Mutant year zero és a valkyria 4 ami idén érdekel. De ezek iszonyarosan!
PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
[32] sQr
szept 10., hétfő 18:32 #3
Válasz Vega (#1) üzenetére
Szintén. Kár, hogy ennyire radar alatt van. Remélem, hogy egy kiváló hidden gem lesz. ^^,
Twitter: sequeeer | PSN / XBL: Kérdezd!
szept 10., hétfő 17:12 #2
Válasz Vega (#1) üzenetére
Engem a Gamescomos demó csigázott fel teljesen, ami alapján iszonyat jó cuccnak tűnik.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
szept 10., hétfő 16:54 #1
Mutant Year Zerora a bejelentés óta fenem a fogamat.
Friss hírek

0 | Ilyen volt a Budapest Game Dev Day

Mi is az a BGDD? Ahogy a neve is mutatja, egyfajta fejlesztői találkozó, ahol hazai és (kisebb mértékben) külföldi játékfejlesztők osztják meg egymással a tapasztalataikat előadások és workshopok formájában. Ott voltuk, és elmondjuk, hogy milyen volt.

332 | [Nyerd meg!] Játékeső - Nyári nyereményjáték

Jön a nyár, a játékos kedv csak fokozódik - mi pedig segítünk, hogy legyen mit nyomkodni a meleg nappaliban. Tedd félre a gondokat, és játssz velünk hétről-hétre az értékes, teljes verziós videojátékokért. Üljünk mechába, és harcoljunk, mint egy animében a PS4-re nyerhető Left Alive játékban!

14 | Gamer365 [E3] podcast 2019 június

Az elmúlt másfél hét az E3-ról szólt, a videojátékok nyárkezdő ünnepe pedig tartogatott mélypontokat, és a régi idők emlékét idéző szárnyalásokat. Podcastben járjuk körül, hogy milyen volt az általános szerkesztőségi vélekedés magáról a showról és a játékokról is.

1 | Elden Ring: a régi iskola szerint

A történetmesélés is a Dark Souls alapokra épül.

0 | Outriders: az első részletek

Ezeket érdemes elsőként tudni az új shooterről.

wiiu 8 | Hogy miért is kap folytatást a Zelda:BotW?

Mert túláradtak az ötletek a csapatban.

1 | Monster Hunter: Iceborne: hétvégi behavazás

A héten kezdődik a kiegészítő első bétája.

10 | Tales of Arise: tökéletes belépés

Teljesen független lesz az új epizód.