[Teszt] Jurassic World Evolution
Kapcsold jtk: Jurassic World Evolution (pc)
Eddig 9 hozzszls
Gamer365
2018. jlius 06.
pntek 10:00
Ismtelten nagy tmegeket mozgatott meg, ezzel egytt szp bevtelt termelt a mozikasszknl a Jurassic Park filmszria jdonsga, a Fallen Kingdom, aminek megjelensre idztette a Frontier Developments csapata a Jurassic World Evolution dinoszauruszos tmj stratgiajtkt.szintn bevallom, mindig nmi fenntartssal fogadom a filmadaptcikat, amik a film megjelensvel egyidben jelennek meg, ugyanis sokszor az alapkoncepci knos, vagy a szks hatrid nyomja r blyegt a ksz produktumra. Megnyugtatsknt szolglt, hogy a Frontier nem kevs tapasztalattal br a tycoon jtkok krben, hiszen cgrk alatt jelentek meg a Roller Coaster Tycoon jtkok, a Zoo Tycoon s a Planet Coaster. Tovbb az a tny is bizakodv tett, hogy a Jurassic World Evolutionrl mr a tavalyi Gamescomon is hallhattunk.A felvezetsbl elg is ennyi, cseppenjnk ht a jtk t jtszhat szigete kzl az elsbe, ahol a tutorial, (ami egybknt ismerteti az irnytsi alapokat s feladatokat), az les jtkmenetbe kerlt beillesztsre. A jtk innentl fogva nem hzza az idt azzal, hogy megtant a WASD s a kameraforgats hasznlatra, hanem belecsap a lecsba s alig telik el pr perc, mr azon kapjuk fel a fejnket, ahogyan kistl a legels vrszomjasnak kornt sem nevezhet nvnyev dinoszaurusz az inkubtor Hammond laboratriumbl. Nem, nem a T-Rex, sem az Indominus rex lesz ez, mert sajnos nem lehet a kezdetektl fogva a legnagyobb tekintly slnyeket ltrehozni, hanem van egy kttt fejlesztsi teme a jtknak, amiben fokozatosan kapunk lehetsget az egyre veszlyesebb dnk kikeltetsre, de gy vlem ez teljesen elfogadhat a jtk rszrl. A vissszafogott ritmus nem csorbt a jtk azon ers pontjn egy cseppet sem, ahogyan a trisz-kori llatok megeleventsre kerlnek. A dinoszauruszok modelljei, textri, animcii s hangjai mind egyediek s igazn pazarul sikerltek, mikpp a teljes grafikra sem lehet panaszunk.A jtk sorn folyamatos kutatsra s fejlesztsre, valamint satsok megkezdsre van szksg. Az satsok vgeztvel fosszlikat nyerhetnk, amikbl dinoszaurusz gneket extrahlhatunk, ezzel dnllomnyunkat gyaraptva. Minl tbb fosszlia kerl feldolgozsra, annl ersebb tehetjk egy nemzetsg gnllomnyt. Ugyanis amg nem teljes a gnllomny, addig a Hammond laborban kszl lnyek nem minden esetben rik meg a felnttkort, gy a sikertelen keltetsre fordtott pnzzel a kvetkez trtnik: „dn volt, dn nincs”.

Ahhoz, hogy jabb szigeteket nyissunk meg hrom terleten (tudomny, szrakoztats, biztonsg) kell a jtknak megfelelni. Ehhez kldetseket s szerzdseket kapunk, aminek a teljestsekor rtelemszeren megn az adott ghoz tartoz reputcink. Amikor mindhrom terlet hrneve elri a kitztt szintet, tugorhatunk a kvetkez szigetre. Szerencsre jtk kzben brmikor vissza lehet trni korbbi szigetekre.A menedzseri feladatok nem mondhatk bonyolultnak. Az pletek zemelshez elektromos ram szksgeltetik, a korbban mr emltett satsokhoz s kivonatolsokhoz is egy-egy plet tartozik, valamint van egy gynevezett research centernk is, ami rtelemszeren a klnfle fejlesztsekhez hasznlatos. A dnk kifutjt rdemes testmretkhz s agresszivitsukhoz mrten knnyfm, erstett acl vagy villanypsztorral tmogatott kertssel krbevenni. Legyen a kertsen bell lelem s vz, valamint gondoskodnunk kell ezeknek az jratltsrl. Ha nagyon lelkiismeretes dntartk szeretnnk lenni, akkor minden faj sajt ignyhez alakthatjuk a kifutt. Az etetsrl s gygytsrl a ranger station emberei gondoskodnak, akik csak s kizrlag szafari autval hajlandak kzlekedni, tovbb elszabadult, elpusztult vagy mozgatni kvnt dinoszauruszokat az ACU center vgzi helikopterrel. s ennyi. Minden tovbbi plet a ltogatk szrakoztatsa cljbl pthet.Vicces adalk, hogy az ACU center helikoptere s a vadrk terepjrja TPS nzetben vezethetk, gy kr lett volna kihagyni, hogy ne prbljam meg sztrombolni a parkot. Sajnos erre nincs lehetsg. Altogatk elugranak a jrm ell, a vkonyabb fkon „clippelve” thajt az aut, a dnk s facsoportok pedig megrinthetetlen falknt lelasstjk a krnykket. Ha mr a jtkfizikai buktatknl jrunk, knytelen leszek megemlteni nhny egyb problmt is. Sajnos a kezdeti lelkeseds a dnk irnt hamar albb hagy, ugyanis az evsen, ivson s esetleges sztnszer tmadsokon kvl semmi mst nem csinlnak. Na j, mg hajlandak megbetegedni s meghalni, de tnyleg ennyi. Egybknt az ismtld feladatok: etets, gygyts, kutats vagy sats kzl egyik sem automatizlhat, ezrt sajnos egy id utn meglehetsen repetitvv vlnak ezek a rutinszer mveletek.

A sziget domborzatt s nvnyzett szabadon alakthatjuk, ami szerencsre knnyen hasznlhat, de sok esetben okoz gondot egy plet lehelyezse egy korbban skk dnglt talajon, mert rossz szoksa a jtknak megmakacsolnia magt s ilyenkor nem enged pteni erre a terletre.
A kezelfellet tetszets, jl kezelhet, de rzek nmi tgondolatlansgot a menpontok elhelyezsben, nhny lehetsget jobb lenne kevesebb kattintsbl elrhetv tenni.Amit nagyon hinyolok a jtkbl, az a menedzsels mlysge. A bevtelek s kiadsok nagyon korltozottan befolysolhatk a jtkos ltal. A park sikere csupn a jtk ltal meghatrozott szempontok szerint rhet el: legyen sok egszsgesen tartott llny, legyen a park biztonsgos, szrakoztat s a kapacitsa nagy. Hitelt nem lehet felvenni, s az idt sem lehet gyorstani, gy, ha legatysodunk egy nagyobb beruhzs utn, akkor knnyen lehet, hogy percekig kell vrnunk, mg ismt lesz elegend zsetonunk.

sszegzsknt a Jurassic World Evolution alapveten egy j stratgiai jtk lehetne, ha a ksztk nagyobb hangslyt fektettek volna a dinoszauruszok interakcijra, testreszabsra, s az sem rtott volna, ha a jtk tycoon oldala komolyabb teret nyer. Arrl mr nem is beszlve, hogy az egyszemlyesen kvl ms mdot nem tud felmutatni a jtk. Egybknt a ltvny s a hangok nagyon tetszetsek, dicsretet rdemelnek, de ez mg kevs ahhoz, hogy hossz idre szkhez ktzzk a jtkost. Tovbb van nhny nem kimondottan zavar bug is, amiket patchelssel mg knnyen orvosolhatnak a jtk atyjai. jrajtszhat? Nem tartom valsznnek, de egyszer mindenkpp szrakoztat.

Chio

[25] Ikaruga
jl 19., cstrtk 21:27 #9
H de j is volt anno ps2-re a jurassic park operation genesis.
rk szzait ltem bele.
A vilgon az sz van elosztva a legigazsgosabban, mindenki gy gondolja hogy neki elg sok van...
jl 06., pntek 15:00 #8
Vlasz Dude (#7) zenetre
n trdeltem, mea culpa!
"This is our time to medicate..."
[50] Dude
jl 06., pntek 14:44 #7
Vlasz mcmacko (#6) zenetre
Igen. Csak az utols kp linkje nem j. Sok a h az elejn.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
jl 06., pntek 13:57 #6
Menk ezek az ultraszlesvszn screenshotok! Nice work, Chio!
"This is our time to medicate..."
[50] Dude
jl 06., pntek 13:33 #5
n nagyon vrtam s nem tudtam elkpzelni, hogy ebbl sikerl csak egy kzepes szintet sszehozni (fejlesztk miatt is). Az els 5-6 ra utn hatalmas csalds a jtk. Nagyon sokat kell javulnia, hogy teljes rat rjen. Kr rte
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[26] shearer
jl 06., pntek 13:16 #4
Nagyon-nagyon rgen jtszottam mr ilyen jtkkal, a dinkat meg szeretem, szval szerintem megveszem majd, ha leakcizzk egyszer PS4-en.
Kimentek a tankok, bejttek a bankok.
[26] Orichalcos
jl 06., pntek 13:04 #3
Vlasz gabi1818 (#2) zenetre
Nekem meg a Jurcsik Park KFT Csepelen.

KATT!
Gamertag: oriic
[30] gabi1818
jl 06., pntek 12:45 #2
Nekem mindig a Jurisics Park (Hungarikum) jut eszembe mostanban ezekrl, lehet jra kne nzni mr azt a sorozatot is 😅
That's How I Roll!
[23] CeXzer
jl 06., pntek 12:41 #1
Szmomra annyira rthetetlen, hogy a Planet Coaster kszti hogyan kvethettk el ezt?!
Persze gondolom sietni kellett, mert kijtt a mozifilm, de akkor is, nem erre szmtottam. Mr letettek az asztalra egy nagyon j park tycoont, ennl mg azzal is jobban jrtunk volna, ha ahhoz csinlnak egy Jurassic World kiegsztt.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Jurassic World Evolution adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2018. jn 12.
Kategria: Stratgia
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
6
Ami tetszett
- Ltvnyos kpek a parkokrl;
- Remek hangok;
- Egyszer kezelhetsg;
Ami nem tetszett
- a knny kezelhetsg ellenre korltolt testreszabhatsg;
- komolyabb stratgiai mlysg hinya;
- repetitv jtkelemek;
Olvasi rtkels: Mg nem rtkelte senki!
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

9 | [Teszt] Jurassic World Evolution

Jnnek a dnk s ismt megbirizgljk a mai gyerkck geek hajlamt. A Jurassic World filmsorozat jtk kiegsztt is kapott, mghozz egy park-menedzser formjban. Tesztlaborba kldtk a Jurassic World Evolution-t, s megnztk, hogy mi lapul a gnrendszernek mlyn.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba