[Teszt] Vampyr
Kapcsold jtk: Vampyr (pc)
Eddig 29 hozzszls
siklara
2018. jnius 18.
htf 12:21
Nmi csszs utn megjelent vgre a Dontnod sokak ltal rgta vrt vmpros tmj jtka, az els vilghbor utni Londonban jtszd Vampyr, amelynek fhse a hallbl visszatr s orvosbl vmprr lett Jonathan.A Vampire: The Masquerade – Bloodlines ta brndoztunk egy jabb tisztessges vrszvs jtkrl, a vrtmleszts terletn tudomnyos ttrst elrt, majd akarata ellenre vmprr vltoztatott orvosnl pedig keresve sem tallhattak volna ironikusabb fhst egy gtikus angol regnyek hangulatt raszt vmpros trtnethez. A frontrl visszatrt s csaldjhoz igyekv Jonathan Reid doktort hazafel megtmadjk, majd egy tmegsrban tr maghoz. Kezdeti rmlete utn eluralkodik rajta az rjt vrszomj, s az utols cseppig kiszvja a vrt az els tjba kerl szerencstlen nnek, akirl kiderl, hogy a keressre indult hga volt. A sajt tetttl elborzad, bnattl s bntudattl elgytrt vmpr egy elhagyatott hzba menekl, ahol megprbl vget vetni az letnek, de pechre ez sem sikerl neki, hisz halhatatlan lett. Jonathannak nem marad ms vlasztsa, mint hogy kidertse, miv vlt s ki tette ezt vele, mikzben orvosi eskjt nem feledve igyekszik jrvny sjtotta szlvrosnak lakin is segteni – mr ha ilyen dntseket hozunk az jszltt lhalott (hehe) spadt brbe bjva.A vlaszokat keres Jonathan hamar szert tesz egy emberi s egy vmpr prtfogra is. Elbbi Dr. Edgar Swansea, a Pembroke Krhz igazgatja, aki nem csak munkssgnak nagy csodlja, de egy lholtakat tanulmnyoz titkos szervezet tagja is, akit lenygz, hogy vilghr kollgja vmprr vlt, ezrt rgvest llst s menedket knl neki intzmnye falai kzt. Vmpr segtje a krhzat bkez adomnyaival tmogat titokzatos Lady Ashbury, aki ismeretlen teremtje helyett beavatja Jonathant a vmprlt rejtelmeibe. Tmogatsukrt cserbe mindketten elvrjk a j gy szolglatt, de csak rajtunk ll, hogy jszakai stink sorn bellunk-e a haldokl vrost rettegsben tart borzalmak sorba, vagy felvesszk a harcot azokkal, legyen sz a spanyolnthrl, az utckon portyz szrnyetegekrl, vagy az azokra – s rnk – vadsz erszakos flkatonai szervezetrl.

Mikzben orvosknt prbljuk visszaszortani a jrvnyt, vmprknt dnthetnk gy, hogy a termszetnknek engedve megszabadtjuk Londont pr zletesnek tn egyntl, akik halla taln senkinek nem fog feltnni a felfordulsban. A vros fokozatosan bejrhat ngy kerletben ugyan viszonylag kevs helyivel futhatunk ssze (ezt a jtk a karantnnal s a kijrsi tilalommal magyarzza, meg ugye jszaka van), de a Dontnod gretnek megfelelen mindegyiknek van neve, trtnete s kapcsolati hlja, s akrmelyikket intzzk el, annak kvetkezmnye lesz.A horror s akci vonal mellett zig-vrig kalandjtk Vampyr egyik legmerszebb hzsa, hogy a nevestett vroslakk meggyilkolsval tetemes mennyisg tapasztalati ponthoz juthatunk, klnsen ha elbb megismerjk ket, illetve a jedi elmetrkk vmpros megfeleljt bevetve a legfltettebb titkaikat is kihzzuk bellk. Jonathan nem csak mindenkirl kiderthet valami disznsgot, amivel aztn szembestheti az illett, de igazi minden lben kanl pletykafszekknt el is kotyoghatja msoknak, ami olykor visszat, s vglegesen eleshetnk bizalmas informcitl. Minden plusz infmorzsa tovbbi prbeszd lehetsgeket nyit meg egyszerre akr tbb rintett szereplnl is, s ha valakinek minden titkt kidertettk, akkor ha elbjoljuk s egy stt siktorban vgznk vele, az letrt kaphat maximlis tapasztalati pontot kapjuk. Kln durva, hogy minl tisztessgesebb vagy befolysosabb az illet, annl tbb tapasztalati pont jr a meggyilkolsrt, radsul ha mg beteg is, elbb rdemes meggygytanunk s csak UTNA meglnnk, hiszen a vr minsge is kihat az XP mennyisgre. Nesze neked, hippokratszi esk!Hozzm hasonl pacifistknak azrt nem kell aggdnia, mert helyettk rengeteg letnkre tr nvtelen emberi ellenfl s termszetfeletti bestia vrt is szvhatjuk (br k minimlis XP-t rnek), ami mell vlaszthatjuk a patkny-ditt, s egy igazi orvos a helyi bnbanda nhai vezrt is ugyanolyan bnsmdban rszesti, mint brmelyik msik betegt. Sok tapasztalati pontot kapunk a f kldetsek teljestsrt s az azok sorn felbukkan fellenfelek legyzsrt is, illetve egy keveset a mellkkldetsek teljestsrt s a betegek meggygytsrt is. Fejldni alvssal tudunk, de nem kell koporsba msznunk, hanem a krhzi szobnkon tl a vros tbb pontjn is tallhatunk menedkl szolgl elhagyatott laksokat, amelyek mindegyikben van lszeres lda, barkcsasztal s gy is. Valahnyszor kivlasztjuk, melyik termszetfeletti kpessgre szeretnnk klteni az XP-nket, majd nyugovra trnk, eltelik egy nap, a kvetkez jjelre pedig komoly vltozsok llhatnak be, fleg ha eltte pp befejeztnk egy f kldetst.


Mindegyik kerletnek van egy oszlopos tagja, akinek a sorsrl egy ponton dntennk kell, ez pedig meghatrozza a kzssg tovbbi lett is. A jtk cmben kiemelt Y bet hrom gnak megfelelen a sorsfordt dntseknl rendszerint hrom vlasztsi lehetsgnk van, amelyek kzl egy csak kell tuds birtokban elrhet, ugyanakkor sokszor nem ez a plusz erfesztssel megnyithat opci a j vlaszts. Nha nagyon nem egyrtelm, mi a j dnts, s elfordulhat, hogy a sajt logiknkat kvetve a legjobb szndkunk ellenre is kinyrunk egy komplett vrosrszt, radsul kiss tlz kvetkezmnynek tnik, hogy egy ember halla azonnal hallra tl mindenki mst is, viszont ktsgtelenl hatsos ri eszkz. Ltod fiam, milyen slyos kvetkezmnyei vannak egyetlen rossz dntsednek??
Ja igen, egy vgigjtszs alatt csak egy mentsnk van, s manulisan menteni sem lehet, gy ha vletlenl tmeggyilkoss vlnnk, visszacsinlni sem lehet, gyhogy sorry, majd legkzelebb...Egy kerletet gy is el tudunk veszteni, ha nem gygytjuk meg a lebeteged lakosokat, vagy elkezdjk megtizedelni ket. Egy bizonyos egszsgi szint al sllyedve a kerlet koszba fullad, elrasztjk a fenevadak s az sszes ott lt halottnak nyilvntja a jtk, illetve valamennyi nem teljestett mellkkldetst is bukunk. Mivel a ngyfle befejezs megnyitsa kizrlag az elhunyt vroslakk szmtl fgg, egy egsz kerletet elvesztse utn gyakorlatilag biztosra vehet a sttebb lezrs, ezrt tnyleg slya van minden tettnknek.

Vlaszthat nehzsgi fokozat nincs, hanem ahogy grdtjk elre a f trtneti szl fonalt, gy az ellenfelek szintje folyamatosan emelkedik, amivel a bks utat vlasztva szinte sosem fogjuk tudni tartani a lpst. Ez eleinte nem okozott klnsebb problmt, mert nmi beleszoks utn vgan elkalapltam a nlam 5-6 szinttel ersebb ellenfeleket is. Sajnos a vgjtk krnykn egy tz szinttel ersebb fellenflnl mr nem olyan mks, radsul valahnyszor nyugovra trnk, a korbban megtiszttott terleteket is jabb ellenfelek lepik el. Bellk egybknt nincs sokfle, gy gyorsan kitanulhat a stlusuk, s azt is ltjuk, hogy a ngyfle sebzs melyikvel szemben ellenllak, a harcrendszer pedig a viszonylag sokfle fegyver s termszetfeletti kpessg ellenre is meglehetsen egyszer. Akkor van gond, ha szk helyen krbevesznek, s nem tudunk flretncolni a csapsok s lvsek ell, illetve az ellenfelek kijellse is megbolondul, ha vltogatni akarunk kztk, az meg a legalja, amikor azrt „halunk meg”, mert beakadtunk valami tereptrgyba.Br a harcot a kelletnl tbbszr knyszerti rnk a jtk, s gy nha elg idegestv vlik, sokszor kifejezetten lvezetes, ersebb ellenfelek ellen ad lehetsget nmi taktikzsra is, mskor pedig klnsebb nehzsg nlkl elkerlhet. A gyilkolszst egybknt minimlisan jutalmazza a jtk, ezrt nincs rtelme farmolni, a tl ers bestikat pedig rdemes elkerlni. A harchoz hasonlan hol lvezetesek, hol frusztrlak a fellenfelek is, akik tbbsgnek a legyzse elmletben fak egyszersg, a gyakorlatban azonban knkeserves lehet, ha nlunk jval magasabb szintek. Ezt az rat kell fizetnie annak, aki rtatlanok gyilkolsa nlkl akar boldogulni, de legalbb egyik sszecsaps sem igazn kzelti meg egy tlagos Dark Souls boss nehzsgt, gy legfeljebb tmeneti bosszsgot okoznak.

Sok mlik Jonathan tudatos fejlesztsn is, de ha nagyon tvtra mennnk, 250 XP beldozsrt cserbe brmikor jra eloszthatak a kpessgek, amelyek hasznlhatsga leginkbb ksrletezssel derl ki (prat sosem hasznltam). A fegyverek fejlesztse s a boostot jelent fecskendk elksztse is rengeteget javt az eslyeinken, az ezekhez szksges kacatokat s alkatrszeket pedig gond nlkl sszekukzzuk az utckon, ezrt n a kereskedk szolgltatsait sem srn vettem ignybe. A knyszeres gyjtgets egybknt thatja az egsz jtkot, hiszen kukzs mellett kipakolhatunk szekrnyeket, dobozokat, sszeszedhetnk szrlapokat, leveleket s naplkat is, s a Pembroke Krhz kszleteire is rszabadulhatunk. Sok kulcsot s fegyvert eleve csak az erszakos utat vlasztva szerezhetjk meg valamelyik nevestett vroslaktl.Sok gyermekbetegsge van, sszessgben mgis az egyik legkellemesebb idei meglepets szmomra a Vampyr, s ezt nem csak az abbl fakad elfogultsg mondatja velem, hogy a bejelentse ta rajongva vrom, s az utbbi hrom Gamescomon llandan ott lebzseltem a Dontnod standjnl, elbeszlgetve a rendezvel s a f trtnetrval is. Br kzel sem AAA kategria, nyomaszt vilga hangulatban egyszerre emlkeztet rgi nagy kedvencem, a Vampire: The Masquerade – Redemption mellett a Thiefre, a Dishonoredre s egy kicsit mg a Bloodborne-ra is, s amit lehetett, kihoztak a szks bdzsbl. Tagadhatatlanul csnycska, s technikai szempontbl nmi tlzssal 2010-es jtk is lehetne, ezrt kifejezetten jl ll neki a stt, „mely pol, s eltakar”. Cserbe egy krumpli tpus PC-n is gynyren fut (a konzoltulajoknak lltlag nincs ilyen szerencsje), mvszetileg pedig nagyon egysges, s sokszor kifejezetten ltvnyos a pusztuls szlre sodrdott nagyvros hol felkavar, hol nyugalmat raszt jszakai arca. rm volt kiismerni a jellegkben nmikpp eltr kerletek gzlmpk spadt fnyvel megvilgtott tereit, macskakves utcit, zegzugos siktorait, csatornit, s a kdben sz temett, az elhagyott pletekrl s a rejtekutakrl nem is beszlve. A melankolikus ltvnyhoz csell uralta fantasztikus zenei alfests trsul, ami a kzponti tmhoz is abszolt passzol.A teszk gazdasgos fmenbl jobb minl elbb kikeveredni, a rengeteg prbeszd miatt pedig lehetetlen nem szrevenni, hogy szinkronhangok tekintetben a jtk „szkjrimitizmusban” is szenved, vagyis Jonathant kivve az sszes szereplt ugyanaz a pr sznsz szlaltatja meg. Ennek ellenre sem az rsra, sem az elhangz a prbeszdekre nem igazn lehet panasz, s br az NPC-k faggatstl nha elgg lel a temp, Jonathan orgnuma kellemes, az eszmecserk sorn pedig nem csak rdekes tmk kerlnek tertkre, de az is megmosolyogtat, hogy fhsnk vmprknt is mennyire angol riember maradt. A nagyszeren megrt s fordulatos trtnet kapcsn kln piros pont jr a csapatnak, amirt a brit trtnelmet ilyen bravrosan vegytette a vmpr folklrral, s fekete humor mellett mg easter eggekbl is kijutott (ugye ti is megntzttek List?). A keserdes hangvtel legjobb befejezsig b 30 rn t lfrltam, lvldztem s (vr)szvtam London vrztatta utcin, de ez a szm jcskn eltrhet egy jval knnyebb haladst lehetv tev gyilkolszs vgigjtszs esetn, amelybe mr alig vrom, hogy belevgjak.

A Dontnod megint mert ksrletezni, s a tbbi jtka mell a Vampyrt is bszkn kiteheti a kirakatba, mert br a hasonlan tkletlen, mgis zsenilis Bloodlineshoz hasonl kult klasszikuss nem fogja kinni magt, eddig 2018 bns lvezete. Az idejtmlt kivitelezs egy lebilincsel trtnet, mersz tleteket felvonultat, akci, kaland s horror elemeket lvezetesen vegyt jtkot rejt, amely a trtnetkzpont single player cmek kedvelknek igazi csemege. Messze nem tkletes, m az ehhez hasonl szerny, mgis ambcizus jtkok bizonytjk, hogy kell lelkesedssel sok pnz nlkl is lehet nagyot alkotni.

jn 26., kedd 10:28 #29
Vlasz Joel1970 (#28) zenetre
Lavitz, te vagy az?
[14] Joel1970
jn 21., cstrtk 18:02 #28
Jnak tnik.De megvrom,amg Gold-ban adjk!
RESIDENT EVIL 2
jn 21., cstrtk 14:12 #27
Vlasz Rick Dangerous (#26) zenetre
Tudom m.
jn 21., cstrtk 10:50 #26
Vlasz theSickness (#24) zenetre
direkt vt
I'm a gamer. Not because I don't have a life, but because I choose to have many.
jn 21., cstrtk 10:34 #25
Vlasz siklara (#23) zenetre
Nekem most az a bajom, hogy Crane halla miatt utlom magam, nehezemre esik ezzel a gondolattal nyomni a jtkot.
jn 21., cstrtk 10:12 #24
Na EZT mondtam.
jn 21., cstrtk 8:18 #23
Vlasz Rick Dangerous (#22) zenetre
Nem rta, hogy az egyik jtk jobb lenne a msiknl, csak hogy mindkett miatt igyekezett mihamarabb gp el kerlni.

Egybknt jrakezdtem gyilkolszsan s olyan szinten ms gy a jtk, hogy utlag bntudatom van, amirt pr jtkmechanikt meg sem emltettem a cikkben, mert n is most szembesltem velk.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
jn 20., szerda 21:57 #22
Vlasz theSickness (#19) zenetre
Szoval azt akarod mondani, hogy a Vampyr jobb jatek, mint a God of War?
I'm a gamer. Not because I don't have a life, but because I choose to have many.
jn 20., szerda 11:06 #21
Vlasz sti (#20) zenetre
Igen, sajnos nem a rosszindulat, hanem a tapasztalat szlott bellem.

Elre is j szrakozst! remlem, hogy neked is bejn majd sszessgben.
[8] sti
jn 20., szerda 10:54 #20
Vlasz theSickness (#19) zenetre
Ez tetszett, es valjuk be valos felelem egyes forumtarsak ertelmi szintjet nezve

Amugy a jatek engem is nagyon elkapott. Sokat meg nem toltam mert a labadozasra tartogatom jovohettol, de mar alig varom hogy jatszhassam!
jn 20., szerda 10:29 #19
Vlasz siklara (#17) zenetre


A msik egy... konzolos exkluzv, de nem rnm le a nevt, mert a vgn mg azt fogjk egyes nvs frumtrsak hnapokig szajkzni, hogy szerintem a Vampyr s AZ a jtk egyforma, semmi klnbsget sem ltok kztk.
jn 20., szerda 10:26 #18
Vlasz Frumoz (#16) zenetre
Na az szp.
jn 19., kedd 22:18 #17
Vlasz theSickness (#12) zenetre
Akkor szerintem nyugodtan csapolj meg msokat is s legalbb egybl meglesz a worst ending.

Nagyon hajlottam r n is a Doris utni bossnl, hogy kinyrok valakit, mert ez nem llapot, de vgl elg volt a shotgun mell egy pisztolyt is maxra tpolni, aztn egyszeren telekldeni az illett lommal, mert arra nem volt rezisztens. A fecskendk szintn segtettek.

Melyik volt amgy a msik idei jtk, ami ugyanennyire elkapott?
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[48] Frumoz
jn 19., kedd 19:47 #16
Vlasz theSickness (#15) zenetre
Nekem a boltos is ugy adta el, hogy a harc tiszta Dark Souls
MEDIOCRE
jn 19., kedd 19:28 #15
Vlasz Rick Dangerous (#14) zenetre
rtem, amit mondasz, egy kivtellel egyetrtek: megint az a frnya hasonltgats a BB-vel. A harc itt funkcionlis, sosem akarta majmolni komolyan a BB rendszert, a vilgra meg lehetne pldnak mg hozni a The Order 1886-ot, a Nightmare Creatures-t vagy pp a Sherlock Holmes kalandjtkokat - s sszessgben az utbbihoz ll a legkzelebb, mg a fbb jtkelemek tekintetben is sokkal inkbb .

Igazbl klfldi frumokon is ez az lland BB sszevets megy, aztn persze az elkerlhetetlen kesergs, hogy "ht ez sajnos nem olyan, mint a Bloodborne". Nem. Nan, hogy nem. Nem is akart az lenni.
jn 19., kedd 18:54 #14
Vlasz theSickness (#10) zenetre
Pontatlanul fogalmaztam: gy rtem, hogy a konkrt gameplay rsze, a harcrendszer lett nem tl j, gyszolvn tlagos (=kzpszer) Azt a videkbl ltom, hogy nagyon hangulatos cucc, legalbbis annak, aki szereti ezt a stlust (n kztk vagyok), Elgg hajaz a Bloodborne-ra ebben a tekintetben, csak ugye az alatt ott van egy cscskategris harcrendszer.
I'm a gamer. Not because I don't have a life, but because I choose to have many.
jn 19., kedd 17:44 #13
Vlasz siklara (#11) zenetre
Pontosan.

Idn eddig kt olyan jtk volt, aminl igyekeztem minl hamarabb jra gp el kerlni, s az egyik ez volt idig.
jn 19., kedd 17:28 #12
Vlasz siklara (#8) zenetre
A jelek szerint akkor ezek vals problmk, ha nem csak nlam rondtanak bele az lmnybe.

Ehh... mivel lassan elszakad a crna (rtsd: jelen pillanatban mr inkbb zavar a harc gyengesge + nagy szintklnbsg komb), ersen agyalok, hogy egy vagy kt antipatikusabb karaktert kiszedek a kzssgbl. Igazbl a legjobb befejezst mr buktam Crane nvr kiessvel.
jn 19., kedd 17:22 #11
Vlasz theSickness (#10) zenetre
A kzpszer jtk nlam is inkbb az 5-6 pontos kategria, ami hamar rdektelensgbe fullad, ez meg szvsz mr csak az egyedisgvel is kiemelked, s ezalatt nem azt rtem, hogy vgr megint egy vmpiros jtk. Engem speciel gond nlkl a monitor el szegezett, s jobban lveztem, mint sok tbb pontot kapott jtkot mostanban, de persze attl mg el tudom fogadni, hogy mst semelyik aspektusa sem fogja meg annyira, hogy ne unjon r.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
jn 19., kedd 17:15 #10
Vlasz Rick Dangerous (#9) zenetre
A "kzpszer" a lehet legmegtvesztbb kifejezs ennl a jtknl. Azrt, mert a kalandjtkos rsze, meg az atmoszfra / stlus / zene baromi j, DE a harcok elgg harmatosak, nem lehet kitlagolni.

n legalbbis valahol "igazsgtalannak", de minimum flrevezetnek rzem.

Egy kzpszer jtk semmiben sem kiemelked vagy ppen j.
jn 19., kedd 16:49 #9
Kr, hogy ilyen kzpszer lett, mert amgy setting s hangulat dolgban nagyon ott van. Ha nem lenne hsz msik sokkal jobb jtk elttem (vagy az idm lenne jval tbb,) lehet, hogy adnk neki egy eslyt.
I'm a gamer. Not because I don't have a life, but because I choose to have many.
jn 19., kedd 16:23 #8
Vlasz theSickness (#1) zenetre
Nekem a mezei ellenfelek is gondot okoztak, mert pl. amikor vissza kellett menni a hullahzba, elszr azt hittem, a legals szintrl kell a f kldetshez a cucc, ahol kb. NYOLC 35. szint ellenfl ugrott rm, s irt csnyn bedarltk szegny 28. szint Jonatnomat. (pillanatokkal a game over eltt, itt mg nincs is mindenki a kpernyn: KATT!)

SPOILER

A szinhzba n is 24. szintknt tvedtem be, na az brutl volt.
Az utna lv boss egybknt mg rosszabb, de a vgs harc ezekkel szemben meglepen knny, meg a csatornban lv Vulkod is. Nekem jfiknt a vgre 28. szintet sikerlt elrnem, de asszem kt mellkkldetst mr nem csinltam meg (sokat nem vltoztattak volna az sszkpen).

A legels komoly dnts Crane nvrnl NAGYON nem egyrtelm, s ahogy Twitteren lttam, nla kb. mindenki rosszul dnttt az pp Vampyrt tol ismersk kzl, de nekem se sokon mlt. A ksbbieknl legalbb van egy csom hint, ami segit a legjobb dnts meghozatalban.

SPOILER VGE

A zene s a hangulat miatt lvezem gy n is, s engem is nagyon rdekelt volna, mit lehetett volna mg kihozni ebbl a jtkbl egy kicsit tbb pnzzel. Azrt szerintem igy is bven vllalhat, meg sok hlyesge simn... orvosolhat (ba dumm tss).
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[45] csavar
jn 19., kedd 10:13 #7
Krumpli tpus pc

Vegyes rzelmek.
A kiadnak nagyon fontos ez a cm, azt lttam.
Nem rossz, de tbbet vrtam.
Ne hazudj, mert sszezavarod a csillagokat s kiszmthatatlan lesz a jvd! PSN ID: vjcsavar
[72] zaz
jn 19., kedd 9:54 #6
Terveztem ,hogy megveszem,aztn nztem egy fl rt Twitchen, s letettem rla.
A teszt j de ez szerintem nem az n jtkom.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[48] Frumoz
jn 19., kedd 0:37 #5
A legjobb jellemzs: KATT!
Sajnos tl kzepes ahhoz, hogy nlam becssszon a guilty pleasure dobozba, pr ra utn postafordultval ment vissza a boltba.
MEDIOCRE
[32] backstab
jn 18., htf 23:32 #4
Nekem ennyi elg, veszem is.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[45] multishoot
jn 18., htf 23:18 #3
A Bloodlinest imdtam (meg eleve a vmpr tmt kedveltem rgen, filmeken, jtkokon), gy majd tuti megveszem, de jelenleg nem igazn rzem azt, hogy ne tudnk vele vrni. Maaaajd, fesztivlok, nyr, s Spider-man utn.
Egyre jobban. [Rhiblokker user]
[25] Yip Man
jn 18., htf 23:01 #2
7 pontos csiszolatlansgra szmtottam s ez kb elg is

ha a sokat reklmozott morlis dilemmk jl mkdnek s az atmoszfra rendben van, akkor boldog vagyok
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
jn 18., htf 22:51 #1
Szerintem a jtk legnagyobb bne az ltalad is emltett szintezs. Szoks szerint jfiknt haladva a mezei ellenfelek nem okoznak gondot, ellenben ott, ahol most tartok, ha nem is folytathatatlan, sajnos igencsak embert prbl a tovbbjuts.

SPOILER!

Nagyon mellkkldetsem nincs, s gy 24-es szint krl vlaszthatok a csatornkban jelenleg utols fellelhet mellkkldets tjban ll, 32-es vulkod boss s a sznhzban lv sztori-boss kztt. Ez az eszkztr s a kt bossharc relatve kisebb terlete, plusz az egyszer lehetsgek elgg beteszik a kaput.

SPOILER VGE!

Papron ez a dinamikus nehzsgi szint elgg mshogy hangzik, mint amilyen a valsgban.

A msik nagy baki, hogy mindenkit meg akartam menteni, de...

SPOILER!

...amikor Crane nvrnl kellett dntenem, n az emlktrls mellett dntttem, de honnan tudhattam volna elre, hogy ezzel egy olyan esemnylncot indtok el, aminek a vgn a nvr megfertzdik s maga is skal rmsgknt vgzi? Semmi, de SEMMI clzs vagy inf nem volt arra vonatkozan, hogy ez a lps a n hallhoz vezet.

SPOILER VGE!

Nekem tetszik, amgy, az atmoszfra cscs, zeneileg mr most nagy kedvenc, jk a kisebb sztorik s a f vonal is, akadnak valban rdekes dntsek. Kr, hogy az emltett s hozzjuk hasonl bakik veszik ki a jtk varzst. Na meg vlt rla, hogy nagyon visszafogott kltsgvetsbl kszlt. Annyira megnztem volna, tbb pnzbl mire lettek volna kpesek...

Valban, az v bns lvezete.
Vampyr adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2018. jn 05.
Kategria: Akci/Kaland
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
7
Ami tetszett
+ vgre egy jabb kivl vmprtrtnet!
+ slyos kvetkezmnyekkel jr morlis dntsek
+ tmhoz ill egyedi tletek
+ sajtos akci-kaland-horror egyveleg
+ jtkstlushoz igazod nehzsg
+ sokflekppen fejleszthet fhs
+ gtikus regnyek hangulatt idz kds Albion
+ sok izgalmas mellkkldets s titok
+ fantasztikus zene
+ magas jrajtszhatsg
Ami nem tetszett
- a kis kltsgvets nha elg nyilvnval
- olykor vontatott prbeszdek
- balansz problmk
- repetitv harcok
Olvasi rtkels: 7,3 (4 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

29 | [Teszt] Vampyr

Nmi csszs utn megjelent vgre a Dontnod sokak ltal rgta vrt vmpros tmj jtka, az els vilghbor utni Londonban jtszd Vampyr, amelynek fhse a hallbl visszatr, orvosbl vmprr lett Jonathan. Belevetettk magunkat az jszakba s vrmintt vettnk, tesztnk kvetkezik!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba