[Teszt] Yoku's Island Express
Kapcsold jtk: Yoku's Island Express (xbox1)
Eddig 8 hozzszls
mcmacko
2018. jnius 13.
szerda 12:20
Egyszer volt hol nem volt, az perencis tengeren is tl, ott ahol egy hatalmas szrnyistensg ppen felkelthetetlenl, horkolva hny, volt egyszer egy postamester. Ez a repl shll egyszer csak gy rzi, hogy valami komoly galiba fenyegeti Mokumana sziget nyugalmt, s elreltan, br nem tl hsiesen elmenekl a helysznrl. Kzel sem minden tudst, csak a sziget egyetlen aktvnak tn foglalkozst, a postsmestersget hagyva fszereplnkre, Yokura.Belegondolva kicsit mlyebben a sztoriba, a postsok a valsgban is sok rdekeset lthatnak, valsznleg nem olyan egyhang a meljuk, mint elsre gondolnnk. Mint a tenyerket, gy ismerik az utckat, bejrsuk van a legtbb trsashzba, tudjk, melyik sarkot rdemes elkerlni vagy melyik „harap a kutya” jelzst kell komolyan venni. Neknk sem lesz knnyebb dolgunk kerekerd zugait jrva! St, lehetetlen kalandok, megannyi, a valsgban vagy csak a kpzeletben ltez apr s ris teremtmny kldemnyt kell kzbestennk, s emellett a lnykert egyb gyes-bajos dolgai is rnk hrulnak. Reszket nyuszikk, rzsaszn gumimaci lnyek, hegymsz mormotk krnek bennnket mindenflre. Arra ("a posts csinlta!" elcspelt ponra gondolok) s mosgpszerelsre mondjuk pont nem, de azrt gy is elg vltozatos a task paletta. Gyakorlatilag minden fszlon s bokorban trtnik valami, taln egy kicsit tl sok minden is.Ha mr itt tartunk, a fszereplnket csak bogrknt (beetle) szltja mindenki, s elg is ennyiben maradnunk. Pontos rovartani besorolsra mi nem tennk ksrletet, mr csak azrt sem, mert elsre egy hangya-katica-krumplibogr lrva hibridre gyanakodtunk, majd megpillantva a testhez elvlaszthatatlanul lncolt, eredetileg fehr golycskt, a ganajtr-flkhez lapoztunk a rovarhatrozban. s a ksztk szndka szerint j helyen is jrtunk.
A lny ezzel a kis golybissal mozog egytt, ez tovbbjutsunk s sikernk kulcsa. Br a goly kihasznltsga kicsit taln gyetlenebb, mint amennyi lehetsget rejthetne magban, de azrt kellen ltvnyos mozgskombincikra kpes, s a lnyeg, hogy tsegt a nehz helyzeteken. Egy id utn az erre tapasztott vrcsigk vagy a kis sarjadk teremtmnyek (sootlingok) lesznek a kulcs az zeltlbunkban az eltorlaszolt jratok berobbantshoz, s a horizontlis mellett a vertiklis mozgsi irnyt is lehetv teszik. Ez nem semmi megknnyebblst jelent a poroszkl piciny bogrka szmra s persze szmunkra is, akik a sziget legaprbb teremtmnyvel trtn knny azonosulst kveten valami igazn nagy teljestmnyre vgyunk a jtk elejtl kezdve.A jtk felprget jdonsgt a flipperrel kombinlt plyarszek jelentik. Igen-igen, a galacsinunk ezen a ponton j rtelmet nyer flippergoly formjban. Ezen szakaszok teljestse az egyszer gymlcspont gyjtgets mellett jabb tvonalak megnyitst is jelenti. Az gyes rvezetsnek ksznheten nem tl gyakorlott, st, kimondottan gyetlen flipperes (pl. n) pr, mesbe nem nagyon ill kromkodst kveten tl tud lendlni mg a nagyobb kihvst jelent rszeken is, mikzben nem vsz el a szokatlanul hasznlt megolds varzsa.

Yoku szigete minden nehzsg s aggodalom ellenre csppet sem kelti a kiltstalansg rzett. Mindig van hova tovbb, s ha nem is az ppen legutoljra kapott kldetst, de egy jval korbbit biztosan teljestnk a soron kvetkez teremtmnnyel trtn cspols sorn. Sosem rezzk magunkat elveszve, tancstalanul bolyongnak. Nincsenek beragadt golyk s fennakadt flipper karok sem, a jtk nem hagy magra bennnket. Ksznhet ez a hatalmas bejrhat trnek s a rengeteg kldetsnek, melyek jelents rsze inkbb csak fszer a levesnkben.A f trtnseket nehezebb lenne szem ell tveszteni – annak ellenre, hogy a trkp nem felttlenl tud mindig igazi segtsgnkre lenni. A kzbestsek s egyni szocilis problmk azonnali kezelse, az A-bl B-be val eljuts olykor valban vontatottnak tnhet, amit nem knnyt az ezek kztt hzd, egy kis bogrnak plne eszement tvolsg sem. (Azt mondja a kszt, hogy ilyen egy vrbeli beetlevania.) Kalandunk sorn azonban megnyithatk a gyors utazst biztost n. mh-vgnyok (beeline), amik az egyes plyaszakaszok kztt szrnyakat adnak a kis trknknak.A jtk bogarassgban ott rejlik annak igazi szpsge is. Mint a sziget j postsa, nem kevsszer kapunk elszr negatv kommentet a lakpajtsoktl, majd miutn bizonytottunk, elnyerjk bizalmukat. Az sem utols szempont, hogy br bele-belegabalyodhatunk a misszikba s a trbe, mindekzben tkletesen belefeledkezhetnk a csodlatosan ltrehozott plyadizjnba. A Yoku’s Island Express minden apr rszletnek felfedezsbe, s termszetesen a flipper szakaszok hagyomnyos, asztalszeren levlasztott porciinak lvezetbe is.

mackn :)

[1] abluxirum
jn 13., szerda 21:55 #8
Vlasz backstab (#1) zenetre
Kivteles eset ez a cikk, de ksznm a feedbacket ! Kellemes nyresti jtk, az biztos!
[38] Hunk2
jn 13., szerda 21:34 #7
Sziper, szuper rs.
Gratullok Macknnek.
"lni s lni hagyni"
[7] reptai
jn 13., szerda 21:24 #6
Vlasz mcmacko (#5) zenetre
Azok neveben, akik szeretik a kicsit egyedibb dolgokat, koszonjuk, hogy felhivtatok ra a figyelmet.
jn 13., szerda 20:40 #5
Vlasz Rick Dangerous (#4) zenetre
"Szndkosan" - ?

Nyilvn koncepci van amgtt, hogy mit krnk be tesztelsre, mire helyeznk erforrst, mirl szeretnnk rni.

A Yoku messzirl is nagyon jnak tnt, a szakma egy rsze elre hjpoldott r, a jtk pedig kivl, jobb pillanataiban a kilencest is megnyaldossa. (A Forgotton Anne utn a msik nagy tavaszi indie meglepets.)

A lenti jtkok kzl a Bloodstained-esekre rtam, nem kaptam vlaszt. Az SW Dig-et taln Warhawk ismerte, a mostani aktv brigdbl nincs senki, aki kvette az SW jtkokat.

Az Iconoclast s a Fox n Forests nem vitte t a szerkeszti rdekldsi mrcmet, ms sem szlt a csapatbl, hogy szeretn ezeket tesztelni, lesz viszont helyettk ms indie nyalnksg.

Sok tnyezs dolog ez, rengeteg olyan jtk van, amelyek felett garantltan elsiklunk (mr csak a szmossgukbl fakadan is), viszont amit lehet, prblunk hozni teszt szinten. Ha van olvasi vlemny, nyugodtan lehet nekem rni. Blogbl kiemeljk, j esetben vendgcikknt is lehozhatjuk.
"This is our time to medicate..."
jn 13., szerda 19:35 #4
Szndkosan helyezitek eltrbe ezeket a "uniqe" indie jtkokat, a hagyomnyos maszkalos cuccokkal szemben? Tok j, hogy irtok rluk, csak kzben kimarad egy SteamWorld Dig 2, Iconoclast, Fox n Forests, Bloodstained,...
I'm a gamer. Not because I don't have a life, but because I choose to have many.
[7] AtisR
jn 13., szerda 18:50 #3
Eddig is szemeztem vele, de ez a teszt megerstett abban, hogy beszerzs.
N id: AtisER
jn 13., szerda 16:59 #2
Vlasz backstab (#1) zenetre
Inkbb lehetne mr olyan hr, hogy ezek a kt vtizede kontrkod, a hazai krkbe magukat valahogy berg emberek tadtk a helyket tehetsges s valban szakrt rknak.

Minden trollkods nlkl.
[32] backstab
jn 13., szerda 15:35 #1
Hoh, j tesztel a csapatban?
J teszt egy j jtkrl.

Amgy nyugodtan lehetne m lkni egy ktsoros hrt arrl, hogy mcmacko egy monstre ktrszes Zelda-podcastban szerepelt Stkiknl, mert sokan szeretik a podcastokat, de nincs mindenki feliratkozva az sszesre!
KATT!
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
Yoku's Island Express adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: Team 17
Megjelens:
Kategria: Akci/Kaland
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
8
Ami tetszett
- tletkavalkd;
- Eredeti flipper-platformjtk keverk;
- Bjos atmoszfra;
Ami nem tetszett
- Nha sokat kell mszklkodni;
- Lassan indul be a sztori;
- A trkpkezels lehetne picit ramvonalasabb;
Olvasi rtkels: Mg nem rtkelte senki!
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

8 | [Teszt] Yoku's Island Express

Kicsi bogr, nem gyetlen bogr - vllra veszi a sziget gondjt-bajt, s elviszi a csomagot mindenhov, ahov csak kell! A flippert logikai feladvnyokkal s platform-mechanikkkal kever Yoku's Island Express a tesztlaborba is begurult!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba