[Teszt] Dillon's Dead-heat Breakers
Kapcsold jtk: Dillon's Dead Heat-Breakers (n3ds)
Eddig 3 hozzszls
Stinger
2018. jnius 10.
vasrnap 13:16
A 3DS nem halott. Legalbbis a Nintendo ersen kampnyol azon tzis ellen, hogy elfelejtettk volna a kisebbik platformjukat, m – ennek ellenre nem sok jel mutat arra, hogy a Switch rnykban (rthet mdon) elrasztank egy utols nagy rohammal az letciklusnak vgn lev kis handheldet.Mivel a tavalyi Metroid: Samus Returns ta nem rkezett igazn nagyszabs jtk s a jelenlegi informcik szerint sem vrhat semmi komoly AAA 3DS only cm az elkvetkezend idszakban, gy mindenkpp rdemes legalbb az eShop krnykn krbeszaglszni, htha akad valami kiemelkedbb esemny. Ilyen a 2002-es indie-szcnban indult Dillon’s Rolling Western cm tower-defense jtk jragondolsa is, mely retail jtkknt ezttal tvarilt jtkmenettel, nap-j ciklusok vltakozsval s nmi erforrs-menedzsmenttel igyekszik j rajongkat szerezni magnak.A Dillon's Dead-Heat Breakers alapveten most is sajtos rajzolt stlusban igyekszik elejt venni a Grock invzinak, melyekkel rlt szguldsban, karmolszva, tlegelve s egyb felszerelseket alkalmazva kombzhatjuk le a gonosz agresszorokat, egyiket a msik utn. A hangsly a napszakok vltozsra helyezdik, ugyanis mg nappal a vrost jrklva gyakorlatilag minijtkok sokasgval mlathatjuk az idt, jszaka kezdett veszi az rlt szgulds s/vagy a tower defense mechanizmus, a mr megszerzett javak segtsgvel.A minijtkok egybknt egsz kellemesek: akad kztk kliss lvldzs is, de zemeltethetnk szupermarketeket, dolgozhatunk az jrahasznost zemekben, takarthatunk s akr versenyekre is benevezhetjk fhsnket nmi jutalomrt cserbe, hogy aztn a hotelbe visszatrve sszeszervezzk azt a kis csapatot, akikkel majd a tower-defense szekcikat teljesthetjk.

A Dillon’s Dead-heat Breakers egyik nagy jtsa az Amiimals, amely gyakorlatilag a Mii-jeinket (s a friendlistnkon tallhat bartaink Mii-jeit) hivatott llatias formba nteni. A segtink seregt, az n. Gunnereket a 3DS-nkn sszegyjttt Miik Amiimals alteregival is sszellthatjuk, persze nem mindegy, milyen szisztma alapjn. Az els harcok ltalban a rendelkezsre ll fegyverek kitapasztalsbl llnak, mivel az eltr Miik eltr tzert is jelentenek a napi egyszeri harc sorn.Ha sszellt a csapat, a vrosokban rdekldve s segtsget nyjtva lehet ldzses tower-defense szituciba keveredni – igaz, elszr mg nhny ktelez krt illetve csacsogst is le kell futni a gyztes csata rdekben a helyiekkel. Ha megvan a kiszemelt quest, az gyk elhelyezse mris a harcmezn talljuk magunkat, ahol az elszrt csecsebecsk varilsval s eladsval a kapuk fegyverzett, vagy ellenllkpessgt is javtani lehet a ksbbiekben. A jtk ezen rsze valjban elgg hasonlt a Pikmin jtkmenetre: irnytod a Gunnerjeidet, elejt vve a potencilis veszlyforrsoknak, mikzben sajt magad is a csapat rszese vagy, m: ha a Grock szmll ez bizonyos mennyisg al cskken, az egsz jtk tvlt az n. ldz mdba, amelyben villmgyors szgulds kzepette akr neki is ronthatsz brmelyiknek, amely egy kombzs-karmolszs csetepatban teljesedik majd ki.Valjban ennyi az egsz: vltakoznak a napszakok, fejleszted a karakteredet, s a csapatodat – aztn jn a tower-defense md, majd a vgn a szguldozs sszecsaps. A krts eleinte egsz szrakoztat, aztn felti a fejt a repetitv faktor, amely mr az eld jtkmenetre is jellemz volt sajnos. Ezzel pedig nem igazn lehet mit kezdeni, ugyanis ennyi van a jtkban, nem tbb. Persze, korai lenne csak emiatt eltemetni Dillont: a minijtkok kzl akad vicces, a szgulds is megr egy mist s a stylusos bohckodst is lecserltk az analg karos irnytsra, amellyel az egsz jtk kezelhetbb formban kszn vissza. A rajzolt klcsn is adja magt, csak valahogy hinyzik belle a szavatossg – amely a megnvekedett r s a felhozatal fnyben nem igazn kielgt.

jn 10., vasrnap 23:30 #3
Vlasz Vega (#2) zenetre
#modor
"This is our time to medicate..."
jn 10., vasrnap 21:39 #2
Vlasz mcmacko (#1) zenetre
Habr nem cikkbl van, ez a mondatod akr mr mehet is a modoros365-re
jn 10., vasrnap 18:10 #1
Amennyit lttam belle, nekem gpiesnek tnik a makro-szinten rtelmezett jtkmenet.
"This is our time to medicate..."
Dillon's Dead Heat-Breakers adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2018. mj 24.
Kategria: Akci/Kaland
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
6
Ami tetszett
- Jpofa jragondolsa az eredetinek.
- Tbbfle mechanika vegylse.
- Minijtkok.
- Amiibo integrls.
Ami nem tetszett
- Az a frnya-frnya nismtlds...
Olvasi rtkels: Mg nem rtkelte senki!
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

3 | [Teszt] Dillon's Dead-heat Breakers

Hat v utn tr vissza az eredetileg indie-szcnban debtlt 3DS tower-defense, amely megjult jtkmechanikval, bvlt tartalommal s villmgyors szguldozssal prbl rvnyt szerezni az elz genercis Nintendo handeld masinnak. Dillon's Dead-Heat Breakers a kapszulban!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba