[Teszt] Detroit: Become Human
Kapcsold jtk: Detroit: Become Human (ps4)
Eddig 54 hozzszls
ne5h
2018. mjus 29.
kedd 07:00
A technolgia fejldsnek s a vele jr pozitv s negatv kvetkezmnyeknek szerepeltetse mr j ideje kpezi a szrakoztatipar rszt, hiszen knyvek, filmek, sorozatok s videojtkok is boncolgattk mr a tmt. A mestersges intelligencia s ezzel egytt a robotikhoz kapcsold tmakr idrl-idre elkerl, ugyanakkor a mfajban alapnak szmt Asimov-munkssgon ltszlag nem sikerl tllpni. Ez a Detroit esetben sem lesz sajnos msknt.A fenti vide szerepeltetse nem vletlen, Chloe az, akivel a Quantic Dream mr a jtk els pillanataiban igyekszik megalapozni a Detroit vgigjtszsa sorn az androidokhoz fzd viszonyunkat. A megnyer klsej szemlyi robot az els msodpercektl kezdve trsunk lehet a jtkban, amennyiben vesszk a fradtsgot, hogy nhny ksza percet tltsnk a trsasgban. (Ami egybknt mindenkppen megri.) Apr s gyes megolds, ami nyilvn a jtkhoz maghoz nem ad hozz felttlenl, azonban kpes a pillanatnyi hangulatunkra hatni. Ez egybknt a Become Human egszrl elmondhat.

A Detroit trtnete sajnlatos mdon az androidokkal kapcsolatban semmi jjal vagy meghkkentvel nem tud szolglni, az sszes ktelez vagy klissnek mondhat elemet s llspontot felvonultatja. Van itt minden az elmaradhatatlan ember-e a gp gondolattl kezdve a mennyire hasznos a robot (elveszi a munknkat, de megvvja a hbornkat) krdskrn t a klnbz vilgnzet tkzsek is megvannak. Ez abbl a szempontbl nem problma, hogy a ksztk nem vllaltk tl magukat, ugyanakkor csaldst kelt, hogy ltszlag megelgedtek ennyivel.Szerencsre azonban a vilg megteremtse mr sokkal jobban sikerlt a Become Humanben, mint a csapat korbbi jtkaiban. A fejezetekben megtallhat jsgok mindegyike nhny rdekes s elgondolkodtat cikket tartalmaz, melyek a nem tl tvoli jv kicsit tfogbb megismersre szolglnak, de egyben azt is elrik, hogy ne csak egy elszigetelt esemnyt kapjunk a jtkban, hanem kicsit kitekinthessnk a trtneseken kvlre is.

A Quantic Dream korbbi kt jtknak tvzeteknt is tekinthetnk a Detroitra, hiszen a Heavy Rain tbb szlon fut cselekmnye mellett a Beyond fantasztikumra pl vilga tallkozik a Become Humanben. Cage-k azonban vgre kpesek voltak szintet lpni, mr ami a jtkmenetet illeti. Egszen pontosan a dntsek s azok kvetkezmnyei kapcsn tudtk sikeresen emelni a lcet. A Detroitban a vlasztsaink valban kell sllyal fejtik ki a hatsukat a sztori egyes pontjain, mshol pedig gyesen lczzk, ha ez mgsem trtnik meg.Ehhez j szemlltetst nyjtanak az egyes fejezetekben tallhat folyamatbrk, mellyel akr menet kzben is ellenrizhetjk, a lehetsges opcik, nyomok s egyb rszfeladatok kzl mennyit talltunk, s ezek merre vihetik tovbb a trtnet fonalt. Az igazi erejt a dolgoknak azonban a titokzatossg s a sttben tapogatzs adja. A Detroit ugyanis jl jtszik az tlkpessgnkkel, sokszor az elsre egyszernek tn dntsnek lesznek ksbb komolyabb kvetkezmnyei, mskor akr egy teljesen trivilis vlasz fltt is eltlthetnk nmi idt, mrlegelve a helyzetet. Szerencsre a Become Human igyekszik az esetek tbbsgben minl elbb dntst kicsikarni tlnk, ezltal jobban sodrdunk az esemnyekkel, kevsb van idnk nagyobb tvolsgbl mrlegelni az esetleges kvetkezmnyeket. Ezzel pedig alkalmanknt kpes meglepni, kizkkenteni, meghkkenteni minket, ami szintn pozitvumknt vonul fel a renomjn.

Dacra ezen rdemeinek, a jtk egyik nagy hinyossga maghoz a trtnet htterhez kapcsoldik. A fejezetek s prbeszdek legtbbjben elkerl kulcsfontossg rszletek sosem kerlnek igazn kibontsra, egyszeren csak mindennek az alapjt kpezik, ugyanakkor rdemi informcit nem kapunk rluk. Hiba teht az ezttal mr kicsivel rszletgazdagabb httrvilg, a trtnetre vettve ezt tovbbra sem sikerlt teljesen tltetni, de legalbb mr egy j irnyba mozdult el a Quantic Dream.Az irnyts tekintetben a jtk inkbb tnik egy nyitcmnek, semmint a konzol letciklusnak vgn megjelen exkluzvnak. A DualShock4 majd' minden funkcijt kihasznltk a ksztk, gy a giroszkp mellett a touchscreen aktv hasznlata jellemzi a karakterek terelgetsnek gerinct. Ezzel egytt a korbbi jtkokbl megszokott, fleg az akcigombokra koncentrl interakcit a Detroitnl az analg karokkal trtn utastsok vltottk fel. Ezek a nyugodtabb, felfedezsre fkuszl szekvenciknl egyltaln nem jelentenek problmt, azonban a Quick Time Event rszeknl mr elfordulhat, hogy a jtk rosszul rzkeli az adott irnyba billentett sticket. Szerencsre a fejezetek akr azonnal megismtelhetek, viszont ez nem cskkenti annak a bosszssgt, amikor emiatt kell akr 20-30 percet is jrajtszani.

A fentebb emltett akci rszek mellett a jtk kt tovbbi rszegysgre bonthat. Ezek egyike a mr megszokott, nyugodt plyafelfedezs, ahol is a lehet legtbb trggyal lphetnk interakciba, megprblva minl tbb olyan informcit s eszkzt felhalmozni, ami a ksbbiek sorn hasznosnak bizonyulhat. A msik pedig egy nmileg j, leginkbb a Rocksteady-fle Batman jtkokra emlkeztet nyomozs rsz, ahol adott szm bizonytkot s nyomot kell felkutatnunk, hogy aztn a trtntek rekonstrulsval elremozdtsuk a cselekmnyt. Szerencsre mindkt esetben kapunk egy beptett segtsget, egy gombnyomssal a kzelnkben lv sszes figyelemre rdemes trgyat feltrkpezi neknk a jtk. Mieltt azonban attl tartannk, hogy ezltal tl egyszerv vlna a jtk, a ksztk gondoskodtak rla, hogy nhny trgy mg ennek a segtsgnek a hasznlatval is rejtve maradjon. Valamint nem mehetnk el sz nlkl amellett, hogy nha fellrdik a nlunk lv trgyak szerep, gy egy korbban kulcsszerepet betlt eszkz ksbb nemes egyszersggel eltnhet, anlkl, hogy erre brmifle utalst vagy magyarzatot kaptunk volna.A korbban mr emltett, akarva-akaratlanul elhibzhat QTE jelenetek mellett a Detroit egy msik frusztrl megoldssal is tud sajnos szolglni, ez pedig azoknak a helyzeteknek a csoportja, amikor vges szm id ll a rendelkezsnkre, hogy egy szitucin fellkerekedjnk. Az esetek tbbsgben kell mennyisg idt biztost szmunkra a Become Human, akad azonban nhny helyzet, amikor igencsak siets lesz a dolgunk, ezltal knnyebben siklik el a figyelmnk egy-egy mellkes trgy felett. A helyzetet az sem segti, ha a megfelel tuds birtokban jrajtszunk adott fejezeteket, ilyenkor ugyanis szmolnunk kell azzal, hogy a fejlesztk mely pontokat tartottk kulcsfontossgnak, ezek nlkl hiba prblnnk a dolgok vgre ugorni, kudarcot fogunk vallani.

Ltvny tekintetben a Detroit bszkn bellhat a csapat tbbi jtka mell, egy-egy jelenet mr-mr a filmszersg hatrt idzi, a fbb karakterek pedig ezttal is elkpeszt mrtk kidolgozsban rszesltek. A mimika esetben nhny jelenetnl a fszereplk arcvonsai kicsit gpiesre sikerlt, ez pedig ironikus mdon inkbb htrny, semmint elny annak fnyben, hogy androidokat irnytunk. Szintn elismerst rdemelnek a szinkronsznszek, s nem csak a hrom kzponti karaktert megszlaltatk, hanem a mellkszereplk orgnumai is, klnskppen Clancy Brown.
Nhny szban ki kell trnem a magyar fordtsra is, mely alapjaiban vve remek minsgrl rulkodik, egyedl a klnbz tiszti rangokat sikerlt nmikpp szabadabban rtelmezni a fordtknak.A Detroit: Become Human az jvonalas Quantic Dream jtkok kzl a legnagyobb potencillal rendelkez, hiszen a csapatnak vgre sikerlt igazn eltr helyzeteket s utakat megalkotniuk, amik csak bizonyos dntsekkel derlnek fel. Sajnlatos mdon kisebb problmi neki is vannak, azonban a tudat, hogy ezttal valban alkalmunk addik hosszabb-rvidebb tvon rdemben befolysolni az esemnyeket, feledtethetik ezeket a hinyossgokat. David Cage kpes volt kilpni a sajt rnyka mgl, ugyanakkor fel is adta nmagnak a leckt, hiszen a kvetkez alkalommal mr nem rjk be ennl kevesebbel.

sszesen: 54 [1-50]
1 | 2
[46] csavar
szept 02., vasrnap 11:19 #54
Fantasztikus jtk, imdom a hangulatt!
Ne hazudj, mert sszezavarod a csillagokat s kiszmthatatlan lesz a jvd! PSN ID: vjcsavar
[10] Lacix
jn 05., kedd 21:17 #53
Rohadt Quick Time event-ek, de utlom ket.
Rohadt szar amikor nem tallom el amit valjban akarok csinlni.
Never give up, never surrender
jn 05., kedd 16:23 #52
Lehet lassan most mr be kell szereznem egy ps4-et. :/
The Switch should be called the Portable nintendo entertainment system or short for PNES.
[18] SvladC
jn 04., htf 9:49 #51
Tegnap n is a vgre rtem. Nekem bejtt. A trtnetmesls mg mindig elsosztly. Amit nem szerettem, hogy megjelent ez a Telltale/Dotnod fle "szjbargs". Nem tudom, engem midig kizkkent a sztoribl egy-egy ilyen felugr "Matild erre rkre emlkezni fog." A Beyond-ot ekztk anno sokan, hogy mennyire lineris, pedig egyltaln nem volt az, csak az nem tolta az arcodba, hogy ppen most gaztattad el a trtnetet. Na itt viszont megkapod az egsz pakkot, folyamatbrstl. FPS drop nlam sem volt (slim), vagy csak olyan jelentktelen, hogy nem is vettem szre.
"Well, what possible harm could one insane, mutant tentacle do?"
[15] Joel1970
jn 03., vasrnap 17:39 #50
Szerintem a 8 pont borzalmasan kevs r!n az olvasi rtkelsben adtam r egy 10-est!
TENYSZBIKA VAGYOK!!!!!!!!!!!!
[5] bergkamp
jn 01., pntek 14:21 #49
Vlasz Frumoz (#48) zenetre
nlam ennyire komoly FPS drop nem volt habr 1-2 jelentnl azrt rezheten leesett, de sszessgben szpen fut a jtk.
[48] Frumoz
mj 30., szerda 8:03 #48
Vlasz Hunk2 (#45) zenetre
1x akadt ugy meg, hogy azt hittem, fagyott, de ez mindig ugyanaz a jelenet volt.
MEDIOCRE
[39] Hunk2
mj 30., szerda 7:40 #47
Vlasz ne5h (#46) zenetre
Kszi a vlaszt!
"lni s lni hagyni"
mj 30., szerda 7:17 #46
Vlasz Hunk2 (#45) zenetre
Egyetlen egyszer tallkoztam vele, egy adott fejezet vgn fixen leesik az FPS.
I am such a B.A.
[39] Hunk2
mj 30., szerda 7:11 #45
Tbb tesztben is olvastam a jtk elg ersen tud akadozni, nha be is lassulhat.
Ez a vgigjtszs alatt mennyire volt rezhet?
"lni s lni hagyni"
[34] CHASE
mj 29., kedd 23:37 #44
Vlasz Vega (#41) zenetre
Ez nem lep meg.
[48] Frumoz
mj 29., kedd 17:45 #43
Vlasz kos23 (#40) zenetre
Azt osztom, hogy a Beyondnal jobb.
De nem is azt mondom, hogy rossz, mert abszolut funkcionalos a sztori. Csak nem valami erdekes, a feluteshez kepest.
MEDIOCRE
[11] kos23
mj 29., kedd 17:08 #42
Vlasz kos23 (#40) zenetre
Ettl fggetlenl megertem, ha vkinek htrny a kliss sztori, ha olyan lett volna az alap tma ami jobban rdekel lehet engem is idegest, de elg volt ez is ahhoz nekem, h ne tartsam rossznak.
mj 29., kedd 17:08 #41
Vlasz CHASE (#39) zenetre
(A filmnek a cmn kvl nincs sok kze az Asimov novellhoz.)
[11] kos23
mj 29., kedd 17:04 #40
Vlasz Frumoz (#38) zenetre
Tetszett. n mondjuk eleve nem a sztori miatt vettem, persze lehetett volna jobb is, de nekem nem kellett semmit hozz rakni, mert nem rdekel a tma. n a robotot meg a westworld-t lttam ami kb tmba illik. Tetszett a dntsek tnylegesen szerteagazasa, a vilg is nekem bejott. Nem fogom tkletesre rtkelni, mert ltom a hibkat benne, de pl a beyondnal mindenben jobbnak tartom pedig ott a tma mg pl rdekelt is.
[34] CHASE
mj 29., kedd 16:44 #39
Vlasz Frumoz (#38) zenetre
Nem lttam az n, a robotot, viszont olvastam mg nagyon rgen (nem nagyon emlkszem r).
Arra gondoltam inkbb, hogy ha ez a jtk jl alkalmazza a mshol ltott elemeket, s ehhez nem tesz hozz, akkor problma egy szl se.
[48] Frumoz
mj 29., kedd 14:17 #38
Vlasz CHASE (#37) zenetre
Anlkl is tudod a sztorit, hogy jtszanl a jtkokkal.
Amikre szmtasz a tma alapjn, mint csavar vagy sztoriszl, benne van.
Nem ad j szemszget a tmnak, nem trekszik arra, hogy egyedisget vigyen bele.
Nincs baj a kliskkel mindaddig, amg valami egyedi is van, vagy j megvilgts, aspektus. Ez itt most kizrlag a gameplay-ben van (azt dicsrik is a kommentek), a trtnetben nincs.
Gyakorlatilag ha lttad a 2004-es I Robot cm filmet, ezt is lttad.
MEDIOCRE
[34] CHASE
mj 29., kedd 14:12 #37
Nem olvasom vgig a kommenteket, de mihez kpest kliss a sztori?
Mert bevallom engem kicsit irritl, amikor azzal hznak le egy jtkot, hogy kliss a sztori, mikzben nyilvnvalan nem mrvad ez ms jtkoknl, illetve az egsz mfaj (mrmint a videojtk) arrl szl, hogy msol ms mfajokat, irodalmat s filmet elssorban.
[9] Gergo89
mj 29., kedd 12:45 #36
Lehet Jar Jar Abrams volt az r.
mj 29., kedd 12:25 #35
Vlasz kos23 (#33) zenetre
Nem arrl van sz, hogy mindent tudni akarunk, hanem arrl, hogy a trtnet egy-egy sarkalatos krdst, ami igenis fontos a trtnet egsznek szempontjbl, ne egy cska legyintssel tudjk le, hogy "ez van s ksz".
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
[48] Frumoz
mj 29., kedd 12:02 #34
Vlasz kos23 (#33) zenetre
Ha rdekes maga a nyomozs, akkor lehet ilyen kimenetel. De azt ne kelljen mr magyarzni, hogy ha van egy nyomozs sorozat, akkor elg nyomork tud lenni, ha azzal zrul, hogy "ht valaki volt".
Plne, hogy a Detroitban elg felletesen sikerlt kezelni ezt az egsz android krdskrt, egzisztencilis krdsekes teaseltek, amibl nem lett semmi.
Te hogy rezted magad a jtk vgn?
MEDIOCRE
[11] kos23
mj 29., kedd 11:46 #33
Vlasz Frumoz (#31) zenetre
Mrt a nyomozsok minden esetben megoldodnak? rtem amit mondasz s rtem is, csak pl egyik ismersm is rendr szerinted ott mindenre van vlasz? Tudom mire gondolsz, de szerintem nem gond ha egy jtkban nem oldanak fel mindent, rtem h sokaknak ez rossz.
mj 29., kedd 11:44 #32
Vlasz ne5h (#23) zenetre
... ht ez egy j nagy baromsg, de nyilvn kiszolglja a sztorit.
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
[48] Frumoz
mj 29., kedd 11:40 #31
Vlasz kos23 (#30) zenetre
Nekem se kell mindenre vlasz, de ha gy indt a jtk, hogy nyomozol valami utn, bizonytkokat gyjtesz, esemnyeket rekonstrulsz, majd az a felolds, hogy "deal with it", az bna.
MEDIOCRE
[11] kos23
mj 29., kedd 11:36 #30
Vlasz Frumoz (#29) zenetre
Nem tudom persze mindenki ms, de nekem nem kell mindenre huh de nagy vlasz ugyangy ahogy a valsgban is sokszor tk snassz egy csom minden.
[48] Frumoz
mj 29., kedd 11:32 #29
Vlasz kos23 (#28) zenetre
Mert az a jtk feltse, legalbbis az egyik f szl (Connor), hogy az okokat kutatod, egy rejtlyt kell megoldanod, s azt elvgjk azzal, hogy "csak gy, mert".
Itt 3 szemszgbl ismerheted meg, sok kifutsi szllal, de ezek nem olddnak fel.
ppen ezrt egy elg gyenge akcifilmm degradldik a morlis tltet sztori.
MEDIOCRE
[11] kos23
mj 29., kedd 11:29 #28
Vlasz Frumoz (#27) zenetre
De amgy minek mindenre tudni a vlaszt? Ha te rszese vagy egy trtnetnek ott se tudsz felttlen mindent, csak a te szemszogedbol nem rtem mrt problma itt, h sok mindent nem tudsz.
[48] Frumoz
mj 29., kedd 11:25 #27
Vlasz ne5h (#25) zenetre
Lehetne a jtk alcme Just Cause.

SPOILER


Mirt bredtek ntudatra az androidok? - just 'cause


MEDIOCRE
[7] secret
mj 29., kedd 11:18 #26
Vlasz Frumoz (#24) zenetre
szerintem itt vedheto, mert az android maga kapcsolja ki tudat alatt kb.
// dualscreen.web4.hu 3DS friend code: 4596-9867-9229
mj 29., kedd 11:18 #25
Vlasz Frumoz (#24) zenetre
Igen, ez valban jelen lv problma. De ahogy rtam is, ezttal legalbb prbltak kicsit a sztorin kvlre is tekinteni a vilgptssel, de azrt bven van hova fejldnik ezen a tren (is).
I am such a B.A.
[48] Frumoz
mj 29., kedd 11:14 #24
Vlasz ne5h (#23) zenetre
Ez a "valamilyen okbl" a vlasz a legtbb jtkban felmerl krdsre, sajnos...
MEDIOCRE
mj 29., kedd 11:09 #23
Vlasz theSickness (#19) zenetre
Rviden: minden androidban van, a devinsok valamilyen okbl deaktivldik, ezrt nehezen talljk meg ket.
I am such a B.A.
[48] Frumoz
mj 29., kedd 11:06 #22
Vlasz theSickness (#21) zenetre
A vgre elgg sszecsaptk.
Mrmint, tk jl ptkezett (a sajt keretein bell), de aztn a tbbi QD-jtkhoz hasonlan itt is, mintha a vgn jttek volna r, hogy kne valami katartikus endgame.
MEDIOCRE
mj 29., kedd 11:04 #21
Vlasz Gergo89 (#18) zenetre
Azt rzem, hogy megvoltak a j alaptletek, de mint sok jl indul sorozatnl, nem tudtk, mit akarnak kezdeni a feltsekkel, mit is akarnak mondani a trtnettel.

Ma vagy holnap lesz idm befejezni, akkor okosabb leszek (vagy nem).
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
[48] Frumoz
mj 29., kedd 11:03 #20
Vlasz Gergo89 (#18) zenetre
A QTE mg hagyjn, de az tnyleg gyakori, amit te is rtl, hogy egy-egy elcseszett gombnyoms s mr meg is hoztl egy "dntst".
Sokszor viszont elg megbocst a QTE.
MEDIOCRE
mj 29., kedd 11:03 #19
Vlasz ne5h (#16) zenetre
Meg, de nem esett le akkor ezek szerint.
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
[9] Gergo89
mj 29., kedd 11:00 #18
Vlasz theSickness (#15) zenetre
Nem volt olyan befejezs Karval s a kiscsajjal, amivel elgedett lettem volna. Full sszecsapott volt, gy reztem ezzel a szllal a vgre nem nagyon tudtak semmit kezdeni. Vgl megbkltem a legels vlasztsommal, ami nem happy end, de legalbb ez illeszkedett a legjobban a tbbi cselekmnyhez.

Jtszani szar vele, fleg a QTE, de nmelyik kamerabellts kifejezetten tetszett, s simn eltudnk kpzelni egy alternatv univerzumban egy Resident Evil 8-cat ezzel a kamera belltsokkal. Persze csiszolni kne rajta, de nekem tetszett. Az mr kevsb, mikor hirtelen vlt egy jl belltott kameranzetbl TPS nzetre, vagy mikor viszonylag szk helyen vagyunk.
[6] zozoka
mj 29., kedd 10:57 #17
Kszi a tesztet s vgs soron kzepes trtnet ide, bugyuta story amoda gy is meg veszem a jtkot. Mr megint
mj 29., kedd 10:53 #16
Vlasz theSickness (#15) zenetre
A Zlatkos fejezet megvolt? Ott elg szpen elmagyarzzk a nyomkvet tmt.
I am such a B.A.
mj 29., kedd 10:51 #15
Szerintem nagyon a vgn vagyok, s hiba szeretem a tmt s tetszenek egyes karakterek / alaktsok, fjdalmasan kzpszer a sztori. Nyilvn ez gy tnik fel, ha az ember kicsit htrbb lp s a filmekkel / sorozatokkal veti ssze. Van ebben Blade Runner, Almost Human, Altered Carbon meg egy csom ms alapanyag, ami nem lenne baj, ha nem lenne ilyen fjdalmasan kzhelyes s nhol igencsak bugyuta.

Engem mondjuk mr az elejn elvesztettek egy kicsit azzal, hogy a jvben a legsztenderdebb dolognak tnne a nyomkvets, erre a hiper-szuper androidokat nem ltjk el nyomkvetvel. Persze erre pl a sztori macska-egr rsze, de irt nagy butasg.

Aztn emlthetnm azt is, hogy nmelyik dnts furn alaktja a sztorit. Nem a kiszmthatatlansgra gondolok, az evidens velejrja, viszont akadt pr fura kvetkezmny, ami a dntshez csatolt veznyszhoz nem illeszkedik.

Azon mr meg sem lepdtem, hogy jtszani meg kifejezetten sz@r vele, de eleve erre is szmtottam. A filmesebb, de kezelsnl idegest kamert meg hagyjuk.
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
mj 29., kedd 10:43 #14
Vlasz Frumoz (#12) zenetre
Vagy ezt: KATT!
let the sun never blind your eyes
[11] Kazama
mj 29., kedd 10:42 #13
Vlasz Gergo89 (#8) zenetre
Kozepes sztori, baromi jo atmoszfera, kiemelkedo audio vizualis elmeny. En ennyit vartam a jatektol. Meg is kaptam
9/10
Nem vagyunk egyformak (szerencsere)
[48] Frumoz
mj 29., kedd 10:17 #12
Ezt amgy bele tehettk volna:
KATT!

MEDIOCRE
[8] reptai
mj 29., kedd 10:15 #11
Vlasz Vega (#2) zenetre
I love this city!
[7] secret
mj 29., kedd 10:14 #10
nekem is az volt a tapasztalatom, hogy hamarabb kell dnteni, mint azt szeretnem. minl tovbb szerettem volna huzni connor szlt, aztan a vegen nem az tortent, amit szerettem volna. ami idegesito persze, de nem gondolom hibnak.

ahogy azt sem, hogy keves ido all a rendelkezesunkre valaszolgatni. szerintem igy kenyszerit ra, hogy spontan dontsunk, folyamatabratol fuggetlenul. bar az valoban fura, hogy egyes helyzetekben (SPOILER rendorseg atkutatasakor peldaul vagy meghallgatom az irodai beszelgetest vagy megveretem magam) indokolatlan.
// dualscreen.web4.hu 3DS friend code: 4596-9867-9229
[48] Frumoz
mj 29., kedd 10:07 #9
Vlasz ne5h (#7) zenetre
Karnak szerintem en bloc elg nyomi feje van, mindenki nagyon emberi, t kivve.
MEDIOCRE
[9] Gergo89
mj 29., kedd 10:05 #8
Gyenge sztori s atmoszfra. Kb. ennyit vrtam volna el ettl a jtktl, hogy ezt jl hozza, de nem sikerlt neki. Vasrnap fejeztem be, de mr el is felejtettem. 6/10
mj 29., kedd 10:03 #7
Vlasz Frumoz (#5) zenetre
Nem, direkt gy fogalmaztam. Az esetek tbbsgben teljesen jk az arcmozgsok, ezrt mr-mr elhiheti az ember, hogy emberi karaktert irnyt, amit megtr a mr emltett gpies mozgs, pldul Kara mosolya. Az tipikusan j plda erre.
I am such a B.A.
mj 29., kedd 10:01 #6
Irdatlan j game, engem megvett kilra. Azt terveztem, hogy 1 vgigjtszs utn adom is tovbb, de olyan mrtk vlasztsi lehetsg van benne, hogy 2-3 vgigjtszs erejig mg biztos, hogy marad De lehet hogy rkre is
"A ni megrzs a logika teljes hinynak politikailag korrekt kifejezse" Steam_ID: T1B1/Origin: GeneraL_HUN/ Uplay: sztibi87/ Xbox Live: GeneraL XTX
[48] Frumoz
mj 29., kedd 9:52 #5
"A mimika esetben nhny jelenetnl a fszereplk arcvonsai kicsit gpiesre sikerlt, ez pedig ironikus mdon inkbb htrny"

Nem fordtva akartad ezt rni (ti. inkbb elny, mint htrny, tekintve, hogy robotokat irnytunk)?
MEDIOCRE
sszesen: 54 [1-50]
1 | 2
Detroit: Become Human adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: SCEE
Fejleszt: Quantic Dream
Megjelens: 2018. mj 25.
Kategria: Szrakoztat
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
8
Ami tetszett
+ Valdi jelentsggel br dntsek
+ Rszletesebben kidolgozott httrvilg
+ Kpes vratlan fordulatokra, meglepetsekre
+ Vltozatosabb jtkmenet
+ Chloe
Ami nem tetszett
- Az irnyts nha problms
- Egyes szitucik nhol kvetkezetlenek
- A vilg nhny eleme elnagyolt, nincs kibontva
- Kliss, a tmhoz semmit nem ad hozz
Olvasi rtkels: 9,1 (11 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

54 | [Teszt] Detroit: Become Human

David Cage sokadik alkalommal vllalkozik r, hogy a maga mdjn mesljen el neknk egy trtnetet. A Detroit: Become Human a Quantic Dream eddigi legnagyobb vllalkozsa az interaktv film mfajban, a krds azonban tovbbra is az, mennyire lehet befolysunk az esemnyek fltt.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba