[Teszt] Extinction
Kapcsold jtk: Extinction (pc)
Eddig 14 hozzszls
siklara
2018. prilis 22.
vasrnap 17:00
Az Iron Galaxy (Killer Instinct, Divekick) ltal fejlesztett Extinction egy jabb kzputas ksrlet a se nem indie, se nem AAA hatrmezsgyn, amelyben egy akrobatikus s risi szrnyeket feldarabol harcost alaktunk, ami szuperl hangzik, de jtszva nagyon nem az, pedig az Attack on Titanban mr sikerlt lvezetesen megvalstani. Tudom, hogy nem szp dolog mr a cikk elejn lelni a konklzit, de idn eddig messze ez a leglvezhetetlenebb jtk, amihez „szerencsm” volt, s a tovbbiakban ki is fejtem, mirt.Avil, a sentinel a kihals szlre sodrdott emberisg egyik utols remnysge, ugyanis kpes felvenni a harcot a Ravenii nev gigszi szrnyekkel, akik leginkbb tlmretezett ogrkra hasonltanak s egyetlen szabadids tevkenysgk a pusztts s az emberek vrosainak flddel egyenlv ttele. A ht fejezetbl ll trtnet sorn ms dolgunk sem lesz, mint Avillal vgigjrni s a szrnyek horditl megvdeni a mg meglv vrosokat, amely a gyakorlatban gy fest, hogy pr perces plykon kell legyakni az risokat, mg mieltt azok mindent porig rombolnak. A jobb fels sarokban ltunk egy folyamatosan cskken szmllt, amely jelzi, hny szzalka p mg a teleplsnek, amelyet a sokszor egyszerre tbb randalroz ellenfl meglep gyorsasggal bont le. Ekzben mi ide-oda szaladglva, ugrlva s csklyval lengedezve igyeksznk megmenteni a teleportknt mkd rnk mellett lecvekelve bgat s letkptelenl cspol NPC-ket, ugyanis csak ezzel s kisebb ellenfelek legyaksval tudjuk feltlteni a rune strike nev tmadsunkat, amely az risok lelshez elengedhetetlen.Amikor vgre kszen llunk, jn a jtk szinte egyedli lvezetes rsze, az risdarabols: slow-mo tmadsunkkal a megfelel helyekre clozva elszr lehmozzuk a pnclt a tlmretezett bumburnykokrl, aztn valamelyik vgtagjukat levgva tmenetileg hatstalantjuk ket, hogy felszkdelve a htukon lenyessk a bucijukat. Vannak klnbz ellenllkpessg pnclok, de az risls alapveten mindig ugyangy trtnik, gy az els pr alkalom utn legalbb olyan hamar vlik unalmass, mint a levegben manverezs, a sima ellenfelek meg szinte szt sem rdemelnek. Van bellk sima orkszer, meg ugyanezek szrnyakkal, s a kett mindenfle tskinezett varinsa, de mindet ugyanannak az egy gombnak a nyomkodsval tudjuk frusztrlan sok vgssal elintzni, mikzben a rune strike mrt is alig tltik. Egy id utn alig vettem tudomst rluk s csak a rnkat hajkursztam, hogy mielbb le tudjam csapni a soron kvetkez rist, mikzben a tbbi szerepl tovbb hiszterizlt a vistozsval, hogy a bazinagy plya msik cscskben pp eltapostak kt NPC-t, s egybknt is mit bnzok.

A kldetsek sorn csak az ellenfelek szma s a nehzsg nvekszik, a feladatok viszont vgig ugyanazok: nyrd ki a szrnyet, mentsd meg a helyieket. Ezt nha variljk alfeladatokkal, pl. ments meg hsz helyit s nyrd ki a szrnyet kevesebb mint 8 perc alatt, az extra kihvsok abszolvlsrt pedig plusz tapasztalati pont jr, amibl alapveten hasznontalan fejlesztseket vehetnk Avilnak. A portlok gyorsabb aktivlsa messze a legrtelmesebb, illetve a tltelk szrnyek gyorsabb lecsapsa is jl jn, de pldul az letcsk nvelst teljesen feleslegesnek rzem egy olyan jtkban, ahol a tnyleges ellenfelek gyis egy csapssal elintznek.A nehzsg is leginkbb abban merl ki s attl elkpeszten nem fair nha, hogy egyre tbb ellenfl jelenik meg a plykon, akiknek a pnclzatt gyakran random generlja a jtk, gy simn elfordul olyan, hogy tl sokig tart ket meglni, mikzben a tbbi aktvan pusztt, a rune strike-ot tlt rnkbl pedig kevs van s a megkzeltsk szintn idignyes. Az ugrls-gyessgi rszeket s a darabolst egyarnt megkeserti a szrny kamera s hogy Avil viszonylag knnyen ragad be tereptrgyakba, legyen sz egy plet belsejrl vagy valamelyik dg hnaljrl – ilyenkor tbbnyire nincs ms vlasztsunk, jra kell indtani a feladatot. Szerencsre tnyleg csak alig pr percesek, de msfl-kt ra utn arra is rjvnk, hogy szinte mind ugyanolyan, az id tnyez miatt nincs is idnk alaposabban felfedezni ket, s ennyi id utn a jtkmenet sem tartogat mr semmi meglepetst. Ennek tetejbe valsznleg mg bna is vagyok, de tbb plya kibortan nehz, mert mire a monoton tpolst letudtam, a gigszok tlsgosan tnkrevertk a helyet ahhoz, hogy eslyem legyen idben elintzni ket, mert nyilvn mindegyik leverse utn JRA fel kell tltened a tmadsod. Amikor nmelyik feladatnak harmadjra futottam neki, mr a pokolba kvntam az egszet.Ha legalbb a trtnet vagy annak szerepli kicsit izgalmasabbak lennnek, valamivel taln jobb lenne az sszkp, de az ignyes rajzfilmszer tvezetket leszmtva csak a plykon elhangz, fantzitlanul megrt s idegesten amatr szinkronnal eladott prbeszdekbl kapunk semmitmond informcit a dolgok llsrl. Ezek java annyira rdektelen s unalmas mr elsre is, hogy amikor mg idegesten meg is trtk az egybknt prgs lendletet, egyszeren elnyomtam ket. Sem a szereplk erltetettnek hat vdse, sem a hullajellt s teljesen szemlyisg nlkli tllk megmentse nem motivl vagy segti a belelst, utbbiak mg minimlis egyttrzst sem voltak kpesek kicsikarni bellem, pedig n aztn tnyleg minden msodik cuki viden beknnyezek. A legtbb plyt gyorsan le akartam tudni annak remnyben, hogy htha a kvetkez jobb lesz, amg r nem jttem, hogy csak ltatom magam.

Br a grafika azon tl, hogy dizjn tekintetben kicsit tizenkett egy tucat benyomst kelt, alapveten kellemes, a menk s a kpessgfejleszt kperny is pofs, s a beragadsokon kvl technikai problmk sem igazn vannak, illetve dicsretes, hogy a ksztk skirmish mode-dal s napi kihvsokkal prbljk nvelni a jtk szavatossgt. Kr, hogy mindez hibaval, mert a kb. htrs kampny is pp elg embert prbl feladat frusztrci s monotniatrs szempontjbl, radsul mindezt teljes, 60 eurs ron knljk, ami egsz egyszeren felfoghatatlan.Az Extinction iskolapldja lehetne az olyan jtknak, ami kpeken s trailereken jpofnak tnik, aztn amikor kiprblod, jn az ordas pofraess s mr fl ra utn legszvesebben refundolnd Steamen (sajnos a tbbi platformon erre nincs lehetsg). Rnzsre meggyz, jtszva azonban egy ismtld, idegrl, jellegtelen s befejezetlennek hat, hack and slash-nek tl primitv akcijtk, ami ugyanazt a kldetst csinltatja meg veled jra s jra, csak a szrnyek szma s szne vltozik. Rejtly, mi trtnhetett, mert az Iron Galaxy-tl nem ilyen minsget szoktunk meg, ami pedig az rcmkt illeti, a jtkot ennyi pnznek a harmadrt sem ajnlanm senkinek.

Extinction | Platform: PC (tesztelt), PS4, One
Kiad: Modus Games | Fejleszt: Iron Galaxy
Megjelens: 2018. prilis 10. | r: 59.99 EUR

pr 24., kedd 23:50 #14
Vlasz Plasma (#13) zenetre
Csak a Borderlands 2-re a Handsome Collectionbl, mivel a Pre-Sequel remastert msik csapat csinlta. A kpfrisstssel kapcsolatban egyetrtek, viszont lnyegesen kevesebb alkalommal dropol, mint a korbbi konzolokon.
I am such a B.A.
[18] Plasma
pr 24., kedd 23:12 #13
Vlasz ne5h (#12) zenetre
Ha a Handsome Collection-re gondolsz... ht ahhoz is kellett egy masszv peccs, hogy ne folyjon ki a szemed tle. Arrl nem is beszlve, hogy ugyangy kptelen tartani stabilan a kpfrisstst, mint az elz generciban (igaz, ktszer annyirl indul alapbl).
pr 23., htf 15:03 #12
Vlasz experto11 (#7) zenetre
Viszont nha tudnak jt is alkotni, pldul Borderlands 2 remaster.
I am such a B.A.
pr 23., htf 13:31 #11
Vlasz Frumoz (#10) zenetre
De, simn lehet.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[48] Frumoz
pr 23., htf 13:18 #10
Vlasz siklara (#8) zenetre
KI-nl nem a Double Helix a lead?
MEDIOCRE
[71] zaz
pr 23., htf 12:17 #9
Mr az els videkon lehetett ltni ,hogy valami nem stimmel!
Nem tudtad megmondani konkrtan,hogy mi,de rezted,hogy ez nem j!
pf nehz a gamer jsgrk sorsa!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
pr 23., htf 12:14 #8
Vlasz experto11 (#7) zenetre
H, azt nem is tudtam. Elssorban a Killer Instinctre alapoztam a felttelezst, hogy tudnak k ennl sokkal jobbat is.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[2] experto11
pr 23., htf 11:19 #7
Iron galaxy egy cska stdi.k csinltk a Batman AK pcs portjt.
[27] lacapaca
pr 23., htf 10:03 #6
n az Iron Galaxy-tõl pont nem is vrtam valami hūde nagy minõsget. Ez meg csak gy jtt, nagyjbl a semmibõl. Csodk ritkn szletnek gy.
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[48] Frumoz
pr 23., htf 8:27 #5
Youtubeon videok elott ment, egy ideog frankon azt hittem, ez f2p mobil.
MEDIOCRE
pr 23., htf 8:24 #4
Vlasz gabi1818 (#1) zenetre
Nzzk a j oldalt: szerintem soha semmire nem adtam mg ngy pontot, most vgre ez is megvolt.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
pr 22., vasrnap 21:39 #3
Klri, ksznjk a brutlis szintesget, s elnzst a szvatsrt.
"This is our time to medicate..."
[33] Laza
pr 22., vasrnap 20:31 #2
Ehh, sajna ezt mr a legels bemutat alkalmval rezni lehetett, nem rt meglepetsknt.
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[29] gabi1818
pr 22., vasrnap 20:28 #1
NTY!!!!!!4!!!44!444!!!44444!!
That's How I Roll!
Extinction adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2018. pr 10.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
4
Ami tetszett
+ egsz mutats s vglis jtszhat
+ az risok levgsa eleinte szrakoztat
+ az alaptlet j lenne...
Ami nem tetszett
- ...de nem sajt s nem is mkdik
- rdektelen trtnet s karakterek
- az eredetisg teljes hinya
- unalmas s ismtld
- ellened dolgoz kamera
- tereptrgyakba beragad fhs
- elkpeszten frusztrl
- durvn tlrazott
Olvasi rtkels: Mg nem rtkelte senki!
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

14 | [Teszt] Extinction

Az elzetesekben gretesen fest Extinction sajnos az idei v els komoly csaldsa, amelyben ugyan halvnyan ott pislkol a potencil, de mintha a fejleszts kzepn gy dntttek volna, hogy nem fejezik be, egy flksznek hat frcmunka lett alig nhny j pillanattal. Teszt.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba