[Próbakör] Double Kick Heroes
Eddig 7 hozzászólás
mcmacko
2018. április 07.
szombat 11:23
Mikor megpillantottam, tudtam, hogy itt valami friss, ropogós ötlet került kidolgozásra, és nem is csalódtam: a Double Kick Heroes a zombiapokalipszis témát keveri a Brütal Legend jellegű rajzfilmes metálkodással, némi 16-bites pixelart stílussal, a runner játékok haladós mivoltával, és – tessék megkapaszkodni – a Guitar Hero játékok ritmusos árkád játékmenetével. Lássuk a kapszula-kiméretű próbakörünket, amivel remélhetően sikerül felhívni minden érdeklődő játékos figyelmét!Amint felocsúdtunk a fenti keverék ízlelgetéséből, le is szögeztük gyorsan, hogy a játék remekül működik, és mindenféle erőlködés nélkül házasítja a fenti elemeket. Egy platós verdán menekülő metálbanda dobosát alakítjuk, akinek a két lábdobja két szeparált ágyút indít el a vas hátsó részén. Így a minket üldöző zombikákat ritmusra, és csak a háttérben futó dal ritmusára tudjuk tizedelni.

Tömegmenedzsment, ritmusézék és némi térlátás – ezekre lesz szükség, ha ügyesen akarjuk venni az akadályokat. A zombik ugyanis érkezhetnek fentről, lentről - magyarul a tömeg kezelésének része gyakorlatilag a pálya mélységének figyelemmel követése is. Egyes kihívásoknál, bossoknál ráadásul a kocsit is mozgathatjuk, hogy tovább fokozzuk a kihívást. Elvégre egy dobosnak is alsó hangon négyfelé kell megosztania a figyelmét…

Az alap nehézségeken egyébként kényelmesen, épp elsőre kivitelezhető módon érkeznek a zomboidok. Pörög a kombó, érkezik a jobb fegyver a szorzók emelkedésével. Később azonban nagyon be tud durvulni a móka, a nehezebb fokozatokon pedig sokszor a pergő és cinek által előhívható extra fegyverek sem segítenek a helyzetünkön. Szerencsére a készítők jól értelmezik a nehézségi ív fogalmát, így a fokozatossággal senkinek sem lehet problémája.Jelenleg Early Access-ben van a program, de már most játszható a sztori, az árkád játékmód, és próbálhatunk magunknak is hekkelni pályákat. Millió dolláros kérdés: a játék tud-e Tancsapdát játszani? Igen, tud! Saját fileokat is megetethetsz az editorral, így mindenképp érdekesnek tűnik a jövőt tekintve ez a része a játéknak. (Az ügyvédeket úgy kerüli el a community feltöltést támogató editor, hogy ha neked nincs meg jogszerűen a zenefile, akkor nem tudod elindítani pl. a Master of Puppetsre generált szintet.

A Double Kick Heroes díjai

A játék meglehetősen sok díjat zsebelt be az elmúlt évben, ezek közül szemezgettünk:
• "Best Indie Game" Gamescom 2017
• "Best Game to Play" Play Awards 2016
• "Jury's Choice" Play Awards 2016
• "Heart Crush" Animasia 2016
• "Gold medal for Music, #10 for graphics, #15 overall" Ludum Dare #34, December 2015
• "3rd Best Indie Game" Stunfest, May 2016


Mivel a végleges megjelenésig van még pár hónap, talán a készítőknek van ideje még pár apróságon csiszolni. Bár a játék büszkén hirdeti a Rodriguez-ihletésű sztorit, azért a dialógusok 80’-as évekre jellemző rajzfilmstílusát picit finomítanám, ha rajtam múlna a forgatókönyv. Ugyanígy változatosak a pályák, a nóták és a kihívások, de talán a bónuszokkal, árkádos buffokkal tovább lehetne fokozni az őrületet. A játék prezentációja amúgy több, mint szuper – minden képpont a helyén van, az animációk pedig a pixelart stílus jobbik szegletébe röpítik a Double Kick Heroest. Döfjön meg valaki egy szálkás dobverővel: a játék olykor a Lucas kalandok stílusát is megidézi az animációival.Ha valami különleges, kellemes élményre vágysz, vagy élsz-halsz a metálért, nyugodtan hesszelj rá az Április 11-én Early Accessbe kerülő Double Kick Heroes-ra. Már mostani állapotában is beváltja ígéreteinek nagy részét!

És most, ahogy a játék is mondja: rage quit!

ápr 10., kedd 4:11 #7
Szerintem az egyedüli vagyok akinek nagyon nem adja.
Táncoltál már valaha az ördöggel sápadt holdfénynél? PSN:Praterkid. vagy haveroknak csak SKÁLAKOPÉ
[25] Hwopapa
ápr 09., hétfő 16:21 #6
Nagyon frankó és már ezer éve készül...

...remélem jön Switchre
PSN ID: Snake.aZ.eKe / Switch Friend Code: SW-6493-2649-5593
[11] FooLman
ápr 09., hétfő 14:09 #5
kar, hogy a ritmusjatekokhoz (is) bena vagyok. Ez nagyon tetszik amugy.
...ami gáma bugzik, az láma efix marad...
ápr 08., vasárnap 14:23 #4
Egy kiindulópontként is értelmezhető flash demót ki lehet próbálni errefelé:
KATT!
A rendes demót innen lehet lekapni:
KATT!
"This is our time to medicate..."
[57] renz
ápr 08., vasárnap 10:29 #3
Jópofának tűnik, mindenképp kipróbálom majd. Az mondjuk már most nagy hiányosság, hogy nincs benne multi.
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
[13] Nyarlako
ápr 07., szombat 14:55 #2
Jópofának tünik, kipróbálomm majd. De ezek a nevenincs helyekröl származó, seggböl kihúzott awardok honnan jönnek minden játeknál, oldalak erre vannak specializálódva?
Steam id.: Nyarlako
ápr 07., szombat 13:59 #1
Te jó ég, ez mekkora állatság!
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Friss hírek

1435 | [Nyerd meg!] Játékeső - Fist of the North Star (PS4)

A tavaly indított játékesőnk tovább folytatódik. A mostani nyereményjátékunkat is a szokásos módon fogjuk levezényelni, és most is teljes verziós játékokat fogunk nektek kisorsolni. Frissítünk egyet a megnyerhető játékon, és ezúttal egy PS4-es Fist of the North Star kiadás kerül be a kalapba.

236 | [Szavazz és nyerj] 2018 legjobb játékai

Szép lassan lezárjuk a 2018-as esztendőt, december második fele pedig évek óta ugyanazt jelenti itt a Gamer365-ön: ideje sort keríteni A Nagy Év Végi Olvasói Szavazásra! A 2018 legjobb játékait tartalmazó ötvenes toplistánkat most is a ti voksaitok alapján fogjuk összeállítani - mutatjuk, hogy szavazhattok!

22 | Gamer365 Podcast 2018 november

Itt van az ősz, itt van újra a maga kismillió videojátékos megjelenésével, napsütésbe csavart időjárásával, és a következő Gamer365 Podcasttel, amelyben kivesézzük a Blizzcon legizgalmasabb pillanatát, regélünk Ian Livingstone-ról és a Playstation Classicról.

wiiu 6 | [Pletyka365] Jönnek az új Switch modellek?

A Wall Street Journal szerint igen. Méghozzá már idén.

pc 9 | Nagyot megy a Sekiro pécén

Jelenleg a negyedik legnépszerűbb a Steam-en, két nap alatt összesen ötmillió játékóra csúszott bele.

ps4 8 | Még nagyon nincs kész a Death Stranding

De Kojima azért naponta játszik vele - PlayStation 4-en. Helyzetjelentés a játék állapotáról, egyenesen Hideótól.

7 | Hétfő. Hétfőn keresztbe utazunk az időben.

ps4 3 | Bemutatkozik a Persona 5: The Royal

Az Atlus a legutóbbi Perszóna újragondolt variációját tízeli egy szigorúan japán rövid-videóval. A teljes bemutatóra egy jó hónapot kell várnunk, vörös cukicsaj azért most is van.