[Próbakör] Double Kick Heroes
Eddig 7 hozzászólás
mcmacko
2018. április 07.
szombat 11:23
Mikor megpillantottam, tudtam, hogy itt valami friss, ropogós ötlet került kidolgozásra, és nem is csalódtam: a Double Kick Heroes a zombiapokalipszis témát keveri a Brütal Legend jellegű rajzfilmes metálkodással, némi 16-bites pixelart stílussal, a runner játékok haladós mivoltával, és – tessék megkapaszkodni – a Guitar Hero játékok ritmusos árkád játékmenetével. Lássuk a kapszula-kiméretű próbakörünket, amivel remélhetően sikerül felhívni minden érdeklődő játékos figyelmét!Amint felocsúdtunk a fenti keverék ízlelgetéséből, le is szögeztük gyorsan, hogy a játék remekül működik, és mindenféle erőlködés nélkül házasítja a fenti elemeket. Egy platós verdán menekülő metálbanda dobosát alakítjuk, akinek a két lábdobja két szeparált ágyút indít el a vas hátsó részén. Így a minket üldöző zombikákat ritmusra, és csak a háttérben futó dal ritmusára tudjuk tizedelni.

Tömegmenedzsment, ritmusézék és némi térlátás – ezekre lesz szükség, ha ügyesen akarjuk venni az akadályokat. A zombik ugyanis érkezhetnek fentről, lentről - magyarul a tömeg kezelésének része gyakorlatilag a pálya mélységének figyelemmel követése is. Egyes kihívásoknál, bossoknál ráadásul a kocsit is mozgathatjuk, hogy tovább fokozzuk a kihívást. Elvégre egy dobosnak is alsó hangon négyfelé kell megosztania a figyelmét…

Az alap nehézségeken egyébként kényelmesen, épp elsőre kivitelezhető módon érkeznek a zomboidok. Pörög a kombó, érkezik a jobb fegyver a szorzók emelkedésével. Később azonban nagyon be tud durvulni a móka, a nehezebb fokozatokon pedig sokszor a pergő és cinek által előhívható extra fegyverek sem segítenek a helyzetünkön. Szerencsére a készítők jól értelmezik a nehézségi ív fogalmát, így a fokozatossággal senkinek sem lehet problémája.Jelenleg Early Access-ben van a program, de már most játszható a sztori, az árkád játékmód, és próbálhatunk magunknak is hekkelni pályákat. Millió dolláros kérdés: a játék tud-e Tancsapdát játszani? Igen, tud! Saját fileokat is megetethetsz az editorral, így mindenképp érdekesnek tűnik a jövőt tekintve ez a része a játéknak. (Az ügyvédeket úgy kerüli el a community feltöltést támogató editor, hogy ha neked nincs meg jogszerűen a zenefile, akkor nem tudod elindítani pl. a Master of Puppetsre generált szintet.

A Double Kick Heroes díjai

A játék meglehetősen sok díjat zsebelt be az elmúlt évben, ezek közül szemezgettünk:
• "Best Indie Game" Gamescom 2017
• "Best Game to Play" Play Awards 2016
• "Jury's Choice" Play Awards 2016
• "Heart Crush" Animasia 2016
• "Gold medal for Music, #10 for graphics, #15 overall" Ludum Dare #34, December 2015
• "3rd Best Indie Game" Stunfest, May 2016


Mivel a végleges megjelenésig van még pár hónap, talán a készítőknek van ideje még pár apróságon csiszolni. Bár a játék büszkén hirdeti a Rodriguez-ihletésű sztorit, azért a dialógusok 80’-as évekre jellemző rajzfilmstílusát picit finomítanám, ha rajtam múlna a forgatókönyv. Ugyanígy változatosak a pályák, a nóták és a kihívások, de talán a bónuszokkal, árkádos buffokkal tovább lehetne fokozni az őrületet. A játék prezentációja amúgy több, mint szuper – minden képpont a helyén van, az animációk pedig a pixelart stílus jobbik szegletébe röpítik a Double Kick Heroest. Döfjön meg valaki egy szálkás dobverővel: a játék olykor a Lucas kalandok stílusát is megidézi az animációival.Ha valami különleges, kellemes élményre vágysz, vagy élsz-halsz a metálért, nyugodtan hesszelj rá az Április 11-én Early Accessbe kerülő Double Kick Heroes-ra. Már mostani állapotában is beváltja ígéreteinek nagy részét!

És most, ahogy a játék is mondja: rage quit!

ápr 10., kedd 4:11 #7
Szerintem az egyedüli vagyok akinek nagyon nem adja.
Táncoltál már valaha az ördöggel sápadt holdfénynél? PSN:Praterkid. vagy haveroknak csak SKÁLAKOPÉ
[24] Hwopapa
ápr 09., hétfő 16:21 #6
Nagyon frankó és már ezer éve készül...

...remélem jön Switchre
PSN ID: Snake.aZ.eKe / Switch Friend Code: SW-6493-2649-5593
[11] FooLman
ápr 09., hétfő 14:09 #5
kar, hogy a ritmusjatekokhoz (is) bena vagyok. Ez nagyon tetszik amugy.
...ami gáma bugzik, az láma efix marad...
ápr 08., vasárnap 14:23 #4
Egy kiindulópontként is értelmezhető flash demót ki lehet próbálni errefelé:
KATT!
A rendes demót innen lehet lekapni:
KATT!
"This is our time to medicate..."
[57] renz
ápr 08., vasárnap 10:29 #3
Jópofának tűnik, mindenképp kipróbálom majd. Az mondjuk már most nagy hiányosság, hogy nincs benne multi.
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
[13] Nyarlako
ápr 07., szombat 14:55 #2
Jópofának tünik, kipróbálomm majd. De ezek a nevenincs helyekröl származó, seggböl kihúzott awardok honnan jönnek minden játeknál, oldalak erre vannak specializálódva?
Steam id.: Nyarlako
ápr 07., szombat 13:59 #1
Te jó ég, ez mekkora állatság!
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Friss hírek

859 | [Nyerd meg!] Játékeső - DARK SOULS REMASTERED

Van egy jó hírünk, meg hozzá pár még jobb - a dögmelegnek ígérkező augusztust és szeptembert fincsi nyereményjátékkal szeretnénk feldobni, ahol teljes verziós játékokat fogunk nektek kisorsolni nyereményjáték formájában. Gyertek és játsszatok - veszteni nem veszíthettek!

9 | Gamer365 podcast GC2018 #3

Maga az expó ugyan még a hétvégén is tart, számunkra azonban a csütörtöki nappal befejeződött a 2018-as Gamescom. Program és látnivaló szerencsére az utolsó napra is akadt - legemlékezetesebb, legérdekesebb és legbizarrabb élményeinket egy és háromnegyed órában hallgathatjátok.

6 | Gamer365 podcast GC2018 #2

Túl vagyunk egy újabb napon a 2018-as Gamescomon, ahol ismét rengeteg készülő játékba kóstoltunk bele. Egy és negyed órában hallgathatjátok szerdai tapasztalatainkat olyan címekről, mint a Sekiro: Shadows Die Twice, a Rage 2, a Spyro Reignited Trilogy vagy a Diablo III Switch verziója.

11 | Ideiglenesen visszavonul Nobuo Uematsu

Egészsége miatt döntött így a japán zeneszerző.

2 | Destiny 2: ingyen Gambit mindenkinek

A hétvégén bárki kipróbálhatja a hibrid játékmódot.

0 | Novemberben indul a Red Dead Online

Béta státuszban érkezik az online multi.

pc,xbox1,ps4 11 | [TGS] Resident Evil 2: mindenki itt van

A januárban érkező remake egy történetet bemutató előzetest kapott.

6 | [TGS] Devil May Cry 5: dupla dinamit

Az expó alkalmából két új trailert is kaptunk.