[Előzetes] Chicken Police
Eddig 15 hozzászólás
mcmacko
2018. február 17.
szombat 21:00
Hej-hó, éljen a csirkepogó! Egy kaposvári műhelyből indul útjára a Chicken Police, amely totál egyedi formátumban hoz el nekünk egy állati detektívsztorit. A készítőktől kapott információk alapján már most sok mindent megtudtunk a fejlesztés alatt állló műről. Például azt, hogy teljes egészében fotó manipulációs technikával készül a játék grafikája és jelenleg a demó fejlesztési fázisában, illetve a Kickstarterre való felkészülésnél tart a csapat.A Chicken Police-t egy buddy cop / noir stílusú kalandjátéknak szánják, komoly, felnőtt témákkal és sok-sok fekete humorral megfűszerezve. A játék a fő hangsúlyt a történetmesélésre és a karaktereire helyezi, játékmenetét tekintve pedig a klasszikus point and click kalandjátékok és a szövegközpontú visual novel-ek elemeit vegyíti.

A programban öt megoldásra váró ügyet kotkodácsolhatunk végig karakterünkkel, melyek esettében mellékküldetéseket is teljesíthetünk. A város szabad felfedezése során több mint hetven karakterrel futhatunk össze, a játék pedig a puzzle feladványok mellett nyomgyűjtési kihívásokat, és egy egyedi kihallgató rendszert is tartalmazni fog.A játékot noir filmek és regények mellett olyan hazai klasszikusok ihlették, mint a Kérem a következőt! vagy a Macskafogó. A Chicken Police persze nem csak a zselici kódbányából érkezik, hiszen a fejlesztés nemzetközi projekt. A Chicken Police ennek ellenére magyar felirattal és szinkronnal együtt fog napvilágot látni.

"Történettünk két kakas nyomozóról, a kiégett és keserű Santino “Sonny” Featherlandről és törtető, fenegyerek társáról, Marty McChickenről szól, akik a Clawville-i rendőrség ragadozási ügyosztályán dolgoznak és egykor a "csirkekopók" néven voltak ismeretesek.

Mindezt a városban, amit egykor ugyan édeni helynek, egyfajta utópiának szántak, mostanra azonban az egész Vadvidék legsötétebb, legveszélyesebb és “legszíntelenebb” helyévé vált. A politikusoknál csak a rendőrök korruptabbak, a társadalmi szakadékok egyre nőnek és a városban egyfajta rejtett diktatúra kezdi felütni a fejét, miközben egy különös és minden eddiginél brutálisabb sorozatgyilkos, a “koponyás” is borzolja a kedélyeket...

Hősünk Sonny egy túlkapása miatt éppen fizetett szabadságát tölti. Mindössze 121 nappal a nyugdíjba vonulása előtt egy különös nő keresi fel egy még különösebb üggyel kapcsolatban. Sonny nemsokára azon kapja magát, hogy karrierjét és életét kockára téve nyomoz egy ügyben, ami Clawville legsötétebb bugyraiba vezet."
A program főbb inspirációs forrásai között ott van a Grim Fandango, a Tex Murphy-sorozat, de olyan indie remekek mint pl. az Aviary Attorney is nagy szerepet játszottak program alapjainak megszületésében. A filmes hivatkozások között olyan feledhetetlen film-noir remekműveket emleget a fejlesztőcsapat, mint a The Big Sleep (1946), The Glass Key (1942), The Lady in the Lake (1946), The Long Goodbye (1973), Farewell, My Lovely (1975), Chinatown (1974) vagy a Casablanca (1942). A főszereplő isnpirációját pedig Raymond Chandler regényeiből és fő karakteréből, Phillip Marlowe-ból merítették.Tervek szerint a készítők idén nyáron, 2018 június 11-én indítják el Kickstarteres kampányt. A cél a következő: egy olyan összeg elérése, amivel a 4-5 fős csapat bő egy-másfél év alatt össze tudja rakni a teljes verziót. Sikeres kampány esetében 2019-es megjelenés várható. Hogy milyen platformokon? A fő cél a PC-s tábor, de ha megfelelő az érdeklődés, akkor konzolos és mobilos átiratokat is megfontolóra veszik.

Kívánjuk a fejlesztőknek a legjobbakat, egyelőre nagyon ígéretesnek tűnik a koncepció. Ami tuti: mi is figyelemmel fogjuk kísérni a játékot!

[2] Wakka
febr 20., kedd 11:02 #15
nekem jöhet. bírom a night in the woods-ot, a hotline miamit, de a szimat szörényt inkább kerülöm.... :,]
[21] Shifty Fox
febr 19., hétfő 20:13 #14
Válasz Nyarlako (#13) üzenetére
azt ismertem, de ez a macskás klipp ezzel a zenével. iszonyatosan belemászott az agyamba. hatalmas dinamikája van a számnak önmagában is, se együtt, huhh...

hogy a többihez is hozzászóljak: engem is ver a víz az állatfejű emberektől, egyszerűen taszít. a bojack horsemanből végigszenvedtem az elaő évadot mert az égig magasztalták, de rémálmaimban se jöjjön elő...

a szimat szörényt viszont csíptem gyerekként
PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
[13] Nyarlako
febr 19., hétfő 17:32 #13
Válasz Shifty Fox (#11) üzenetére
Örülök hogy tetszik, ha bejön a stílus ajánlom még Parov Stelar munkásságát.
Steam id.: Nyarlako
[71] zaz
febr 19., hétfő 15:30 #12
A hideg ver le ettől az állatfej-embertest koncepciótól.
Mint az az okádmány szimat-szörény!
Messze el fogom kerülni.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[21] Shifty Fox
febr 19., hétfő 15:27 #11
Válasz Nyarlako (#1) üzenetére
két napja nem tudok ezzel betelni, köszi
PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
febr 18., vasárnap 22:31 #10
Mind a filmes-, mind az irodalmi-, mind a játékreferenciái alapján várós, ha valóban sikerül tartani ezt a vonalat.
[20] WarAdmir4L
febr 18., vasárnap 19:42 #9
Válasz tihibaby (#8) üzenetére
Attol hogy "hazai" meg hulyeseg.
Widze ze wszyscy wstydza sie jezyka ojczystego!!!! Nokia 3210, EN3854MFX hűtőgép...
[1] tihibaby
febr 18., vasárnap 19:04 #8
Hirtelen azt hittem,április elseje van...
"Hali Lali Papi"-"Papi kuki mami!" :D
[20] WarAdmir4L
febr 18., vasárnap 16:48 #7
Haaaat :/
Widze ze wszyscy wstydza sie jezyka ojczystego!!!! Nokia 3210, EN3854MFX hűtőgép...
febr 18., vasárnap 15:10 #6
Válasz Insect (#2) üzenetére
Baaaaz....
[4] shenmuedc
febr 18., vasárnap 11:52 #5
Engem esküszöm riogatni lehet ezekkel az állatfejű embertestű dolgokkal. Gustustalanabb koncepciót nem is tudnék elképzelni. Gyerekoromban szabályosan rémálmaim voltak ettől. Ésez pont ilyen. KATT!
[27] Fre
febr 18., vasárnap 10:43 #4
Válasz Nyarlako (#1) üzenetére
jó !
PC : I7 4790K + MSI Gaming5 Z97 +Asus Geforce Strix GTX 1080 + 16 gb Kingston 2400Mhz ram
[22] Hendrix
febr 18., vasárnap 9:14 #3
Válasz Insect (#2) üzenetére
LOL
¯\_(ツ)_/¯
[17] Insect
febr 18., vasárnap 9:04 #2
Kot-kot! That's the sound of da police
Kot-kot! That's the sound of da beast
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
[13] Nyarlako
febr 17., szombat 22:31 #1
KATT! ez a klip ugrott be róla
Steam id.: Nyarlako
Friss hírek

41 | [Szavazz és nyerj] 2018 legjobb játékai

Szép lassan lezárjuk a 2018-as esztendőt, december második fele pedig évek óta ugyanazt jelenti itt a Gamer365-ön: ideje sort keríteni A Nagy Év Végi Olvasói Szavazásra! A 2018 legjobb játékait tartalmazó ötvenes toplistánkat most is a ti voksaitok alapján fogjuk összeállítani - mutatjuk, hogy szavazhattok!

419 | [Nyerd meg!] Adventi játékeső - SOUL CALIBUR VI

Közeledik a karácsony, mi pedig masszív játékesővel izzítjuk be az adventet. A mostani nyereményjátékunkat is a szokásos módon fogjuk levezényelni, és most is teljes verziós játékokat fogunk nektek kisorsolni. Ötödik körben Ríviai Geralt és néhány cimborája esik egymásnak a ringben.

22 | Gamer365 Podcast 2018 november

Itt van az ősz, itt van újra a maga kismillió videojátékos megjelenésével, napsütésbe csavart időjárásával, és a következő Gamer365 Podcasttel, amelyben kivesézzük a Blizzcon legizgalmasabb pillanatát, regélünk Ian Livingstone-ról és a Playstation Classicról.

7 | [Premier] Heti megjelenések

9 | DiRT Rally 2.0: ahol a játék újfent szintet lép

Videós prezentáció az apróbb és jelentősebb fejlődési részletekről.

9 | Ingyen van: Lego The Hobbit & Full Throttle

Két játék is ingyenesen tölthető PC-re.

14 | Előbb jön a Metro Exodus

Egy héttel korábban megkapjuk a játékot.

5 | World War Z: beköszönnek a túlélők

Traileren a kooperatív zombiölés kasztjai.