[Kapszula] Aegis Defenders
Eddig 14 hozzszls
Stinger
2018. februr 15.
cstrtk 12:00
Mindannyian ismerjk a Humble Bundle nemes munkssgt, m azt mr kevesebben, hogy az eredetileg karitatv clbl ltrejtt videjtkos szervezet tavaly ta elindtotta sajt kiadi tevkenysgt is. A 2017-es GDC-n bemutatott Humble Publishing eredenden lelkes- s tehetsges indie-fejlesztk felkarolsn, tmogatsn s kiadsn fradozik, melynek els eredmnyeknt tavaly ht, zmben sikeres jtk kiadi gondozsn vannak tl – kztk pldul a Minecraft s a Harvest Moon elegytsvel jtszadoz Staxel cm jtkkal, amelyet idn tovbbi gretes megjelensekkel is bvtenek.A Humble jtkaira jellemz ksrletezgets szerencsre tovbbra is az egyik legfontosabb felttel: idn az els ilyen jelleg prblkozsuk egy elg rdekes koncepcin alakul, a Steam tengerbl kihalszott Aegis Defenders ugyanis a 2D akci-platformer, s a tower-defense zsner sajtossgaival igyekszik hdtani, megfejelve termszetesen egy kevs RPG s logikai betssel, amely lassan mr a pixelart stlus egyik bziskvnek is tekinthet.Az Aegis Defenders sajtos elbeszlsben egy letnt civilizci romjain felemelkedett stt birodalom lzadi, az n. romvadszok letbe kukkanthatunk bele, amely (kezdetben kt, de ksbb) ngy fs formciban igyekeznek felkutatni minden hasznlhat technolgit, amely elvezetheti ket a gyzelmet elidz legends fegyver, az Aegis lelhelyig. Els blikkre egy tlagos akci-platformer s egy Lost Vikings keresztezsnek tnik a dolog, de megkockztatom, hogy elemeiben mg a Metroidvania backtrack szisztmja is felfedezhet benne: karaktereink sajtos tulajdonsgait (nyersanyag bnysz, ptsz, tech guru, stb.) kihasznlva gyjthetjk be a szksges felszerelst, vagy oldhatjuk meg a tbb karakter egyttmkdst ignyl logikai fejtrket, amelyek hol a tovbbjutst, hol egy-egy rejtett felszerels begyjtst, vagy fegyverzet aktivlst idzik el.A jtkot hajt mechanika persze ennl sszetettebb: a gynyr s vltozatos Elam bejrsval egsz sajtosan lehet feljebb lkni a cipelt trgyak erejt, hogy aztn klnbz mdon kombinlgatva merben j vdelmi- s tmad mdszereket fejlesssznk ki bellk. A ksrletezgets alap dolog, amely elbb-utbb elengedhetetlenn vlik majd a sajtos formkban rnk ront monsztkkal szemben. Szerencsre utbbiak egsz vltozatos kompnit vonultatnak fel gy van, ahol egy clpontot, van ahol mozg objektumokat kell fedeznnk, megint mshol pedig ajtkkal-kapcsolkkal neheztett scenariban kell bevdennk magunkat az gyk, csapdk s a masroz nynykkkel szemben. Ha tl nehznek tnik a feladat, akr tbbedmagunkkal is beprblkozhatunk, az Aegisben ugyanis helyi kt fs osztott jtkmdra is lehetsg nylik.Elg sajtos mdon rtelmezi az Aegis Defenders a TD, a platformer, vagy pp a logikai fejtrkre pl jtkok mechanikjt, de a formula mkdik: ha nem is mindenhol tkletes, ksrletezget mivolta miatt ez abszolt megbocsthat neki. Ha egy szp, dallamos, jt jelleg indie pixelart jtkot keresel, ne menj el mellette.

8/10

Aegis Defenders | Platform: PC Steam, Switch, PS4
Fejleszt: GUTS Department | Kiad: Humble Bundle
Megjelens: 2018. februr 8. | r: $19.99

[13] Nyarlako
febr 17., szombat 0:08 #14
Vlasz 5241451 (#11) zenetre
Nekem grafikailag annyi bajom van vele hogy nhol nem koherens a grafikai stlus, azon van mg mit csiszolni. Amgy mr kszl a stdi kvetkez jtka is KATT!:large
Remlem megint hoznak valami olyat amibe tbb szz rt bele lehet lni.
Steam id.: Nyarlako
[6] zozoka
febr 16., pntek 9:03 #13
Vlasz Kester (#12) zenetre
Okk, de ki akar 12 ves testben lni?
[8] Kester
febr 15., cstrtk 23:46 #12
Vlasz zozoka (#3) zenetre
Ha a llek fiatal, a test kvetni fogja.
[6] 5241451
febr 15., cstrtk 21:46 #11
Vlasz Nyarlako (#9) zenetre
Flrerts ne essk, semmi bajom a ltvnyvilgval, a Shantae is az egyik kedvenc sorozatom, de a sztereotp hc jtk manapsg vagy military, vagy tolkien vagy sci-fi horror, casual AAA jtkmenettel termszetesen.

A Mario Galaxy is mainstream rtelmezs szerint casual, mert mess s aranyos.
febr 15., cstrtk 21:44 #10
Vlasz Nyarlako (#8) zenetre
Szerintem tudna mkdne. Egy plyaszakasz lenne egy _rsz_feladvny, amit az elejn rendelkezsre ll skillekkel csak mittomn egyharmad rszben lehetne megoldani, mert a tbbihez plusz kpessgek kellenek. J, megynk tovbb, harcolunk, jn a boss, akitl megszerznk egy jabb skillt, amivel megszerznk egy kulcsot, ami az eddig zrt ajtt nyitja... s gy tovbb.
I'm a gamer. Not because I don't have a life, but because I choose to have many.
[13] Nyarlako
febr 15., cstrtk 21:37 #9
Vlasz 5241451 (#7) zenetre
rlk hogy tetszik. A sznes, aranyos grafika meg ha valakit elriaszt akkor gy jrt.

KATT!

Ha akartok rhgni egy igazn jt egy adag seggfejen.
Steam id.: Nyarlako
[13] Nyarlako
febr 15., cstrtk 21:35 #8
Vlasz Rick Dangerous (#5) zenetre
Um...a Lost vikings az pont hogy abszolt nem mkdne open world mert arra pl hogy az adott plya mindig maga egy feladvny. Amgy tnyleg elviselnk egy j rszt n is.
Steam id.: Nyarlako
[6] 5241451
febr 15., cstrtk 20:37 #7
Vlasz Rick Dangerous (#5) zenetre
A lertak alapjn ezt nem mondanm mv-nak. Ha akcidsabb mv kell, akkor a Rabi-Ribi nagyon adja ilyen szempontbl. Br olyan a jtk eszttikja, mintha a fejlesztk csinltak volna a httrben egy kutatst, brittudsok bevonsval, hogy a komolytalan, chibi grafika ellenre mennyien nylnak egy hardcore 'vaniahoz.

De alapveten a 'vania mfaj nem a platformingrl szl, ez egy szksges elem volt az egykori side-scroller megvalsts vgett, hogy non-lineris, rejtlyes mapok szlessenek, amire a top-down nzet nem kifejezetten alkalmas.
[6] zozoka
febr 15., cstrtk 18:30 #6
Vlasz Stinger (#4) zenetre
Mg szerencse
Kvnsglistra ment ez is.
febr 15., cstrtk 17:46 #5
pp azon gondolkodtam a minap, hogy milyen j lenne egy rszben Lost Vikings-, rszben hagyomnyos akci platformer-jtkmenet metroidvania. A tower defence mondjuk elriaszt nmileg...
I'm a gamer. Not because I don't have a life, but because I choose to have many.
febr 15., cstrtk 17:28 #4
Vlasz zozoka (#3) zenetre
Abszolt, kell logikval szpen ellenslyozni tudja az elme a reflexeket
"Cerberus. Humanity First." | Twitter/XBLive/NNID: StingerHU | 3DS FCode: 1779-1409-5762
[6] zozoka
febr 15., cstrtk 17:08 #3
"Az Aegis Defenders sajtos elbeszlsben egy letnt civilizci romjain felemelkedett stt birodalom lzadi, az n. romvadszok letbe kukkanthatunk bele,"
Aaaztaaa itt elkezdett csorogni a nylam, csaaak (action platformer) nekem mr azt is kell nznem, hogy az reg meg kopott reflexekkel mennyire lvezhet a jtk.
[15] Chi
febr 15., cstrtk 15:16 #2
Annyira idegest, hogy majdnem hasonl a cme, mint az "Aegis of Earth", ami szintn TD, csak ugye ennl azrt az picit komolyabb.
Wii U/PSN: GGKenChi | http://kenchi.hu
[13] Nyarlako
febr 15., cstrtk 14:23 #1
Fura koncepci, de akar mg mkdhet is. Egy eslyt mindenkpp megrdemel majd.
Steam id.: Nyarlako