[Teszt] Dissidia Final Fantasy NT
Kapcsold jtk: Dissidia Final Fantasy NT (ps4)
Eddig 17 hozzszls
keviny
2018. februr 12.
htf 09:00
A rgi szp idkben, mikor a klasszikus Final Fantasy ATB rendszereiben adogattad ki a parancsokat, elmerengtl azon, milyen j lenne kicsit kzelebbrl meglni, min mennek keresztl a hseid egy ilyen harcban? Ez a te szerencss napod, ugyanis a Dissidia: Final Fantasy NT pontosan ezt nyjtja: csokorba gyjti a legends szria valamire val karaktereinek legjavt s egy kellen bugyuta sztori apropjn egymsnak ereszti ket. Teszi mindezt egy brawler keretein bell, ami kicsit hack&slash, kicsit Smash Bros s egy nagyon picit mg Final Fantasy is.

Bvebben: 3-3 jtkos esik egymsnak egy szp tgra szabott plyn, ami elsre egy kellen kaotikus fogcsknak tnik. Na j, msodszorra is. A szereplk ktfle paramterrel, a jl megszokott letervel s az annyira nem megszokott btorsg pontokkal vannak felvrtezve - ennek megfelelen ktfle tmadssal tudjk egymst bntani: nem meglep mdon az egyikkel a hpt, a msikkal a btorsgot lehet csorbtani. s itt jn a csavar: amg a btorsg szintnk alacsonyabb, mint az ellenfl, addig az letereje (s ezltal az lete, ha!) kvzi biztonsgban van, ellenben ha kellen begyvtottuk (rti a kpes beszdem, ugye?) akkor mr annyira nem. Emellett lehetsg van klasszikus summonok megidzsre: Ifritek, Bahamutok… igazi Final Fanservice ez, krem.Ez gy mg nem is hangzana rosszul, viszont szerencstlen karakternk igen lomha, ha arrl van sz, hogy ott azt a msik csenevszt jl pofn kne verni. Sajnos fknt a kzelharcra specializldott harcosoknl fj igazn ez a fajta rugalmatlansg (irreszponzivits, ha gy tetszik) - gyakran elfordul, hogy a hajlandsgunkat nem tudjuk megfelelen a jtkba implementlni, ami egy olyan cm esetben, amit a kszti eSportra sznnak, nem veszi ki tl jl magt.Folytatva kicsit az rnykos oldal mustrlst: sajnos az egyjtkos tartalmakkal nincs eleresztve az egyszeri single player. Van egy sztori md, ahol klnfle tokenekkel (memoria-nak hvjk) fizetve lehet elrehaladni a trtnetben - ellenben tokeneket kizrlag gy tudunk szerezni, hogy toljuk a random harcokat. Magyarul: ahhoz, hogy ki tudjuk oldani a sztori md elemeit vgig kell grindelni egy raks meccset. Radsul a sztori md kioldhat szeletki tbbnyire csupn rvidke kis videok, ami igazbl nem motivl klnsebben arra, hogy vgelthatatlanul belemerljnk abba a kvzi egyfle jtkmdba.A jtk elindtst kveten a szembekszn Tecmo log mr egyfajta garancia arra, hogy nem rdemes retinaget ltvnyt vrunk - s valban (nan, flig-meddig egy Vita portrl van sz). Amellett, hogy a karaktermodellek egszen vllalhatak, a helysznek inkbb az elz genercit idzik. Cserbe a kpfrissts szp folyamatos (nem tudom megmondani, hogy mennyire 60 fps, sajnos a szemem nem a Digital Foundry), mindenesetre a PS4 jcskn tbbre kpes ennl. Deht szegny Tecmok sose voltak tl nagy tecmokratk.

A Dissidia Final Fantasy NT igazbl online llja meg a helyt, leginkbb akkor, ha vannak (kell trelemmel s rajongssal megldott) bartaid, akikkel hajlandk vagytok hossz rkat beletenni a rendszer alapos kiismersbe. Nekem, fknt egyedl jtsz rkd jtkosnak, a nem kifejezetten bartsgos harcrendszere ezen hajlandsgot jcskn visszarntotta, pedig igazn kedvelem a Final Fantasy univerzumot.

[48] Frumoz
febr 12., htf 23:21 #17
Vlasz Fieldtom (#16) zenetre
A Bouncer mg Squaresoft volt. Az SE mr nem az a Square...
MEDIOCRE
[37] Fieldtom
febr 12., htf 23:13 #16
Vlasz Frumoz (#10) zenetre
Jaja, tudom. Nobrainer verekeds cucc, ll leejts grafikval. Zablnm mai kntsben. Azt sem bnnm, ha 30fps.

macko: Inkbb megvrom a remake-et. Vagy a msodik rszt.
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
febr 12., htf 17:09 #15
Vlasz Fieldtom (#9) zenetre
Tessk, az esti film helyett, Bouncer vgigjtszs!
KATT!
"This is our time to medicate..."
[23] CeXzer
febr 12., htf 17:02 #14
n is csak azt mondhatom, PSP-n nagyon j volt, de most arra is erltetni kellett magam, hogy egyltaln kiprbljam a btt
The laws of time are mine AND THEY WILL OBEY ME!
[26] Orichalcos
febr 12., htf 14:19 #13
Dissidia tovbbra is eyecandy szerepet tlti be szerintem a rajongknak. J volt ismt ltni az ismert s kevsb ismert rszek karaktereit, de kb nlam pl ennyiben ki is merlt a jtk. Prbltam, de sem ez, sem a korbbi Dissidia rszek nem jttek be. Akkor mr inkbb krnk egy Kingdom Hearts szer jtkot, csak nem Disney vilgokkal, hanem FF vilgokkal.
http://www.twitch.tv/orichalco
febr 12., htf 13:36 #12
Nedm lenne ez rossz koncepci, DE: szerintem a SF Anniversary mintjra az sszes, vagy legalbbis a fbb rszekbl kellene 1:1-ben tvenni a karaktereket s az sszes skill-jket, vrzslatokat, itemeket, azonos s termszetesen balanstrozott lvl szinttel, s gy mehetne a multi, akr egy az egy, vagy t az t ellen, csapatonknt. Pl. FF VI harcrendszerben Cloud vs Edgar, vagy FFX-szisztmban egy Seifer-Barrett-Locke csapat Wakka-Faris-Tifa hrmas ellen. Az kirlysg lenne!
I'm a gamer. Not because I don't have a life, but because I choose to have many.
[13] Nyarlako
febr 12., htf 11:39 #11
Vlasz Frumoz (#1) zenetre
Ne becsld al soha a weeb kznssg vsrlerejt, nekik mg a szar is csokold amgy is ha japnbl jn.
Steam id.: Nyarlako
[48] Frumoz
febr 12., htf 11:07 #10
Vlasz Fieldtom (#9) zenetre
A Bouncer is egy techdem volt lnyegben.
Amgy rdekes, hogy Sora a Kingdom Hearts-bl megrklte a Bouncer fszerepljnek klsejt.
MEDIOCRE
[37] Fieldtom
febr 12., htf 10:56 #9
A The bouncer-re csorgattam annak idejn a nylamat s egyb testnedveimet, de sosem prbltam. Szvesen ltnk egy ll leejts remake-et, amolyan square fle odavers tech-demt.
Tegnap is ma fekdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
febr 12., htf 10:47 #8
Vlasz Frumoz (#5) zenetre
Igen, a pixel figurk "vizulis megszemlyestse" ezen okokbl nem szerencss.
let the sun never blind your eyes
[9] Gergo89
febr 12., htf 10:43 #7
FF rajongknt egy rsszel sem jtszottam, valahogy mindig is a Ehrgeiz jut eszembe a Dissidirl.
[28] aya
febr 12., htf 10:41 #6
psp-n imdtam, de ps4-en a harc kaotikus s baromsg. ( bta alapjn kizrt hogy megvegyem! )
PS4, XONE Switch , mega pc :)
[48] Frumoz
febr 12., htf 10:36 #5
Vlasz keviny (#4) zenetre
Szerintem tkre sszer (bocsnat, szszer, kabbe MTA) lett volna, ha kicsit tbb karaktert tesznek bele a FF13-bl s a 15-bl (ez utbbi mr csak az rukapcsols miatt is).
n szeretem pl az FFVI-t, de nekem Kefka sem egy 3D-s bohc, hanem egy pixelgonosz.
MEDIOCRE
febr 12., htf 10:32 #4
Vlasz Frumoz (#3) zenetre
Azrt Cloud meg Rth Sephi elgg ikonikusak - nameg lassan (vagyis) aktualitst nyernek a Remake okn. De a nagyon korai rszek meg a leltt MMO hsei egy igazn szk rteghez szlnak.
let the sun never blind your eyes
[48] Frumoz
febr 12., htf 10:26 #3
Vlasz keviny (#2) zenetre
A PSP-s Dissidik se ppen Tolsztojt tztk kvetend pldnak.
Szerintem a Dissidin kvl ezek a karakterek mr nem mondanak semmit. Nem olyan karakterek ezek, mint pl Mario, akit folyamatos rszekkel vtizedek ta letben tartanak. Mr a FFVII is kezd szerintem kopni, 10+ ve van annak, hogy annak az univerzumt bvtettk az AC-vel, CC-vel, Dirge-dzsel.
MEDIOCRE
febr 12., htf 10:20 #2
Vlasz Frumoz (#1) zenetre
A trtnet az kb a gyerekeim nPiciPnim mesi szintjn van, ahol az idegest htasokat Final Fantasy szereplkre cserltk.
let the sun never blind your eyes
[48] Frumoz
febr 12., htf 10:15 #1
2018-ban mr nem igazn rtem a Dissidit, kinek szl.
A karakterek nagy rsze 20+ ves, egyfelvonsos jtkokbl van (s rajongn kvl mondd mg brkinek is valamit pl ExDeath?), mikzben az jabb rszekbl csak 1-1 embert vesznek t (Ardyn pl elfrne). Ezt szerintem a PSP-s rszek kimaxoltk.
Ahogy nzem, a mechanika ugyanolyan kaotikus, mint a hh rszekben, ez a fl kpernys HUD is elg bizarr (tovbbra is Break+ HP attack, mikzben most mr hatan verik egymst).
A trtnet se Final Fantasy, s az is lockolva van.
Fura, hogy ezt minek szntk.
MEDIOCRE
Dissidia Final Fantasy NT adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Square Enix
Fejleszt: Square Enix
Megjelens: 2018. jan 30.
Kategria: Verekeds
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
6
Ami tetszett
- Kellemes fanszervz;
- Rajong bartokkal online j mka;
- Stabil kpfrissts...
Ami nem tetszett
- ...ellenben nem tl ltvnyos;
- A harcrendszer rugalmatlansga;
- Szkre szabott egyjtkos tartalom;
Olvasi rtkels: Mg nem rtkelte senki!
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

17 | [Teszt] Dissidia Final Fantasy NT

Vegyk a Final Fantasy fbb karaktereit, vigyk ket egy j nagy terepre, s eresszk ssze egy ltvnyos csata remnyben. Krlbell ezzel a premisszval indul tnak a Dissidia Final Fantasy NT, amely most a PS4 jtkosokat veszi clba. Teszt!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba