[Kapszula] The Vanishing of Ethan Carter (XOX)
Eddig 12 hozzszls
mcmacko
2018. janur 22.
htf 09:31
Nem rulok el nagy titkot azzal, hogy a The Vanishing of Ethan Carter a nagy-nagy kedvenceim kz tartozik. (Annak idejn PC-n, s PS4-en is teszteltem a cmet!) A narratv kalandjtkok feltrsnek pont idelis vn rkezett a lengyelek jtka, amely a lovecrafti rhorror mellett egy msik risi tkrtyval rendelkezett: dbbenetes minsg fotogrammetris objektumokkal, s szjttsan szp grafikval.

Id kzben a program U3 motorrl szpen tmszott az U4 modernebb kntsbe, a PC-s s PS4-es rajongk utn pedig az XO tulajok is vgre megkapjk a maguk konverzijt.Hogy milyen lett az XO vltozat? Nos, ezt fleg az XOX feature-k tkrben lehet megllaptani. A jtk alapbl tmogatja a natv 4K felbontst, emellett az opcik menben az 1440p s a 1080p is belhet. Kezdjk a kevsb izgalmasabb tnnyel: full HD felbontson a jtk majdnem 60 FPS-el fut, s a motor-vltsnak ksznheten izgalmasabb, sznesebb az sszkp. A bevilgtson is finomtottak a fejlesztk, ami a fejlettebb napfny-effekttel, s szimullt HDR hatsokkal egytt nagyon (rtsd: NAGYON) ltvnyos tud lenni. A kpfrissts nem mindig stabil (rtsd 60-ra nem tudjuk fixlni az lmnyt, legfeljebb 30-as FPS lockot tudunk belltani), Full HD feletti felbontson radsul a 60-as frissts sem adott, innkbb 30 fel (vagy minimlisan az al) bukik a mutat. A PS4 vltozat tempjt ltalban minden belltsban megkrnykezi a jtk.A legdurvbb fejlds viszont a natv 4K felbontsnl rhet tetten. szinte valloms: csak egy 1080p-s televzin nztk meg a jtkot, de a hats gy is brutlis. A Supersamplingnek ksznheten nincs egy pixel sem a kpernyn, s 2-3 mterrl, fotelbl lve is ltszik a hats, mintha valami renderelt bullshot-trailert nzne az ember. Ezt a hatst persze kzelebb lve is meg kellett vizsglni, s valban: a fk, a fszlak, a tvolban lg villanyvezetkek sokkalta kontrosabbak, az sszkp a finom motion blurrel kiegszlve pedig tnyleg csodlatos. Ez a hats nagyon jl ll a program ds ltvnyvilgnak, kvzi demzni kellene a tlmintavtelezsben rejl lehetsgeket a jtk sszkpvel. Nem tlzs azt lltani, hogy a fotszkennelt dszletekkel, a buja nvnyzettel, a remek fnyhatsokkal a The Vanishing of Ethan Carter XOX vltozata a legszebb konzolos cmek kztt helyezkedik el. Pedig lassan a harmadik gyertyt kell meggyjtani Astronautk gyermeknek bit-tortjn. Elkpeszt, amit a varsi bartaink mveltek ezzel a vizualitssal.Persze mint narratv kalandjtk, tovbbra is remekl mkdik az Ethan Carter. Taln mr nincs akkora llektani hatsa, mint megjelensnek idejben, de ez csak azrt lehetsges, mert egyrszt sokan, tbbszr is vgignyomtuk mr, msrszrl pedig a piac azta rengeteg kvetvel gyarapodott, s maga a mfaj is komoly evolcin megy keresztl. Az XO(X) tiratot leginkbb azoknak ajnljuk, akiknek Ethanbl soha sem elg. De ha egy decens demt akarsz mutogatni a cimbiknek a frissen vsrolt Skorpidon, akkor sem lehet ktsges a friss port beszerzse!

The Vanishing of Ethan Carter | Platform: PC, PS4, XO (tesztelt)
Kiad: The Astronauts | Fejleszt: The Astonauts
Megjelens: 2018. janur 19. | r: 3990 Ft

[21] csomi
ma 17:33 #12
Vlasz Frumoz (#10) zenetre
Jo kis cikk! Most azonnal megnezem VR-ban amiket emlitett!
[21] csomi
ma 17:14 #11
Vlasz Frumoz (#10) zenetre
Valoban, koszi! En csak a VR-os valtozattal jatszottam es tenyleg nagyon gyonyuru a kornyezet, de pont akkoriban nezegettem egy Unreal4-es tutorialt, hogy lehet csinalni egy erdos scene-t hagyomanyos modon. Ez a temetos helyszin, amit a cikk is reszletez, azt is be tudtam normal texturazasnak. De akkor ezert ennyire elethu...
[48] Frumoz
ma 15:53 #10
Vlasz csomi (#8) zenetre
KATT!

s a lnyeg: KATT!
MEDIOCRE
[7] reptai
ma 15:48 #9
Vlasz csomi (#8) zenetre
A fotogrammetria csak az assetek eloallitasanak modja, a rendereles modszeret nem befolyasolja. (Anno eleg nagy csinnadratta volt korulotte, hogy hogy fotoztak / videoztak vegig a videket)
[21] csomi
ma 15:29 #8
Egyebkent honnan lehet tudni hogy fotogrammetris technikat hasznaltak. En 'sima' hagyomanyos 3d rendernek neztem mindent. Legalabb is VR-ban ugy tunik.
[21] csomi
ma 15:28 #7
Oculuson is az egyik legszebb jatek. Hihetetlen elethu a kornyezet.
ma 15:14 #6
Vlasz Lavitz (#5) zenetre
3990-rt ajesz.
"This is our time to medicate..."
[66] Lavitz
ma 15:09 #5
Na erre nagyon kvncsi leszek a grafika miatt tnyleg brutlis ahogy kinz. Gwg-be vagy xgp-be tkletes lesz mint a Gone Home. Staszimrt nem szvesen fizetek, annyira nem rdekelnek, s elbb utbb gyis bekerlnek valamelyik elfizetsbe, gy kivrok.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | l jtk streamek!
[25] arpi0912
ma 14:25 #4
Vlasz zozoka (#3) zenetre
Jogos, felletesen rtelmeztem a mondatot. Akkor semmi.
Ha a ps4 pro 115k, s a One X 159k, akkor megri nekem az a hangyafasznyi klnbsg 44k-t? Hmmmm.
[6] zozoka
ma 13:30 #3
Vlasz arpi0912 (#2) zenetre
"Full HD feletti felbontson radsul a 60-as frissts sem adott, innkbb 30 fel (vagy minimlisan az al) bukik a mutat."

Nekem egyrtelm volt.

Az egyik kedvenc jtkom, nagyon lveztem a trtnett s a Cthulhu hangulatot.
[25] arpi0912
ma 10:58 #2
Ha mr kifejtetttek, hogy 1080p-ben 60 fps-t tud, ami majdnem szinte locokolt a DF elemzse alapjn, max 1-2 fps ess van, azok is jl definilhat bizonyos pontokon. Akkor szerintem rdemes lett volna megemlteni, hogy natv 4k-ban 30 fps-el megy a jtk. Persze nem hiszem, hogy brki is natv 4k mellett 60 fps-re gondol manapsg konzolokon, csak gy kevsb flrerthet.
Ha a ps4 pro 115k, s a One X 159k, akkor megri nekem az a hangyafasznyi klnbsg 44k-t? Hmmmm.
[48] Frumoz
ma 10:50 #1
DF videt nztem, hogy lnyegesen nem fut jobban X-en.
Viszont hogy-hogy Xboxon ennyit csszott a progi?
MEDIOCRE