[2017] Az év legjobb játékai: 30-11

Az év legjobb játékai: 30-11

Gamer3652017.12.29. 15:00

Folytatódik a nagy visszaszámlálás, vagyis szokásos év végi olvasói szavazásunk eredményhirdetése. A toplistánk második felvonásában újabb húszról hullik le a lepel a 2017-es év legemlékezetesebb játékai közül: íme a 30-11. helyezettek, méghozzá ezúttal is a Ti személyes kommentárjaitokkal kiegészítve.

*Metroid: Samus Returns | MercurySteam, Nintendo EPD |*Szerintünk: 9 pont

"Nem emeli új szintre a metroidvaniát, de az én várakozásaimat így is felülmúlta, minden percét élveztem, az új counter attack ad egy kis pluszt az amúgy sem lapos játékmenethez." (bmw530d)

"Egy régi klasszikus tökéletes újragondolása, és egy csodálatos gép egyik utolsó, méltó záróakkordja." (grosy)

*Little Nightmares | Tarsier Studios |*Szerintünk: 8 pont

*Sonic Mania | PagodaWest Games |*Szerintünk: 9 pont

"Visszahozta a Sega Mega Drive korszakot, így kell Sonic játékot csinálni! Mèg ilyet!!!" (Durden is ALIVE)

*Gravity Rush 2 | SIE Japan Studio, Project Siren |*Szerintünk: 8 pont

"Minden tekintetben remek folytatás, szerethető karakterekkel és Kat aranyos szarkazmusával." (Saila)

"Aki szerette az első részt, az ezt is imádni fogja, ugyanis mindenre rátesz még egy lapáttal. Akinek pedig nem ismerős egyik rész sem, annak csak ajánlani tudom. Üdítő színfoltja a piacnak eredeti ötleteivel, kellemes rajzfilmes látványával, aranyosabbnál aranyosabb karaktereivel és megoldásaival." (Revanchist)

*Mass Effect: Andromeda | BioWare |*Szerintünk: 8 pont

"A BioWare mostohagyereke, amit úgy is kezeltek és olyan is lett. Természetesen elődeihez nem érhet fel, de még így is nagyon szórakoztató játék klassz harcrendszerrel egy új galaxisban." (MrAndree)

"Igen, szerintem se ugorja meg a lécet, amit a trilógia állított fel, de ez még mindig ME, csak másként. Fura FemShep nélkül, de a hangulat így is megmaradt. Mit mondhatnék a sztoriról, ha csak egyetlen részt kapunk meg (remélem nem) egy trilógiából? A harcrendszer tetszett, pazar helyszínek, picit suta, de szerethetõ karakterek. Szerencsére a patch után játszottam, így az anomáliák kimaradtak." (Alyssa35)

"Keserédes dolog a Mass Effect: Andromeda. Nehéz dolga volt egy sikertrilógia következő részének lenni. Voltak kiemelkedő pillanatai (az első kolónia megalakítás), de sajnos nem sikerült megugrani a lécet, amit az elődök felraktak. Az új szereplők nem tudták betölteni az űrt, amit a régiek hagytak. De minden hibájának ellenére jól esett visszatérni ebbe az univerzumba és egy újabb történet kezdetét megismerni, még ha nem is biztos, hogy lesz ennek hagyományos értelemben véve folytatása." (Palmer07)

*Divinity: Original Sin II | Larian Studios |*Szerintünk: 9 pont

"Nálam az örök kedvenc Divine Divinity után kimúlt a széria, míg nem az OS vissza nem rántotta újra olyan szintre, amit szerintem hasonló RPG-ben a DD óta nem alkotott senki sem. Az OS2 még magasabbra tette ezt a mércét." (Laza)

*Mario Kart 8 Deluxe | Nintendo EAD |*Szerintünk: nincs pont

"A valaha készült legjobb Mario Kart Switch portja, az összes eddigi DLC-vel. Kell ennél több?" (katsazoli)

*Mario + Rabbids Kingdom Battle | Ubisoft Paris, Ubisoft Milan |*Szerintünk: 9 pont

"Magamtól sohasem vettem volna meg, pedig nagy hiba lett volna kihagyni. Még nem volt szerencsém egyik X-COM-hoz sem, de ez egy rendkívül könnyed, szórakoztató és néhol valóban vicces game lett. Gyakorlatilag elrepült a végigjátszással töltött idő." (eikichi)

*Destiny 2 | Bungie |*Szerintünk: 8 pont

"Az endgame-nél amit lehetett, elrontottak. De míg eljutsz addig, remek 50 órát szórakoztál a játékkal. A gunplay még mindig egyedi és fantasztikus. Tartalom is van benne dögivel, csak az átfogó rendszere nem a legjobb jelenleg. Ha eddig nem is próbáltad, de később, mikor már helyreteszik, mindenképpen ajánlom a próbát, amit itt az ingyenes triallal könnyedén meg is tehet az ember." (Tom)

"Szerintem a Destiny 2 egy jó játék. Ha eltekintük a lehúzásoktól és átverésektől hangos médiafeedbacktől, ismét egy élvezetes játékot kapunk.Továbbra is jó Guardiannek lenni és lövöldözni, továbbra is tökéletes-közeli a gunplay, és a különböző helyszínek néha egészen áll-leejtősek tudnak lenni. Nem tudom, hogy más csapatok miért nem csinálnak soha ilyen háttereket, aminél egyszerűen hangyának érzi magát az ember, akárhányszor is látja. Egyszerűen van olyan helyszín, ami csupán a nagyságával lenyűgöz és nem győzöm elégszer végignézni. Klánban kiemelkedő élmény a sok anyázást hallgatni Raid közben és egy emberként örülni, ha sikerül valami. Hibái továbbra is vannak: sokat tölt, kevés multiplayer map van (azok egy része is az 1-ből lett átemelve), balanszolatlan néhány fegyver, de igazság szerint ez senkit nem érdekel, amint belép a Leviathan fedélzetére és meglátja azokat a hatalmas tereket..." (Hwopapa)

*Crash Bandicoot N. Sane Trilogy | Vicarious Visions |*Szerintünk: nincs pont

"Félve álltam hozzá, hisz a PS1-es korszak egyik legjobban szeretett játékaihoz nyúlt hozzá egy külső stúdió, de itt is pozitívan csalódtam. Tisztességesen hozza a hangulatot, szinte ugyanannyira szerethető, mint az eredeti." (unknown soldier)

"Egyszerűen fantaszikus ilyen minőségben újrajátszani ezeket a klasszikusokat. Bárcsak minden újrakiadás ilyen minőségű lenne." (arpi0912)

Még nincs vége, folytatás a következő oldalon a 20-11. helyezettekkel!

*South Park: The Fractured but Whole | Ubisoft San Francisco |*Szerintünk: 8 pont

"15 órás SP epizód, a sorozat rajongóinak kötelező. Eric Cartman még mindig a legzseniálisabb rajzfilmszereplő." (shearer)

"Fingós viccek, politikai korrektség, Cartman. Ezekkel tudnám jellemezni az új South Park játékot, sokszor végtelenségig túltolt "beteg" humorral. Ha szereted a sorozatot, ne keress tovább, ez a te játékod." (gabi1818)

"Tökéletes South Park élmény volt számomra. Mennyi, de mennyi poén, te jó ég. South Park rajongóknak kötelező játék." (Csabee86)

"Hozza az előző szintet, nagyon beteg és szórakoztató, a harcrendszer fejlődött, de nem lényegesen. Összességében egy jó szórakozás, de semmi kiemelkedőt nem tudok rá mondani az előzőhöz képest, ha az tetszett, akkor ez is fog." (AdamMcKraken)

*Prey | Arkane Studios |*Szerintünk: 9 pont

"Talán a Half-Life, a BioShock és a System Shock óta nem éreztem ugyanezt, mint amikor elkezdtem a Prey-jel játsszani. A világa nagyon hamar beszippantott és nagyon élvezetes. System Shock 3-nak semmiképp sem nevezném, hiszen a 2-ben a fegyverek állapota romlik és vannak képességpontok is. A Prey inkább az ijesztgetésre, az űrállomáson történt eseményekre fókuszál, és nem engedi el a játékost mindaddig, amíg ki nem deríted, hogy mi is történt valójában." (frg_dnl)

"Bár a játék önmagában remek, számomra azért volt különösen kellemes élmény, mert nosztalgikus érzéseket ébresztett bennem. Olyanokat, amiket 17 évvel ezelőtt éreztem, mikor először leültem a Deus Ex demója elé. A feladatokat úgy oldottam meg, ahogy akartam. Van egy zárt ajtó, amin át kéne jutni. Semmi gond, hackeljünk. Vagy keressük meg a kódot. Esetleg feszítsük fel az ajtót? Ugyan, glue gunnal platformot lövök a falra és a magasan lévő szellőzőn át könnyedén bejutok. És ha már bent vagyok, biztos, ami biztos alapon minden tárgyra rávágok egyet. Sose lehet tudni, hol rejtőzik egy mimic. És bár a történet befejezése a játék kétharmadától sejthető, még így is több, mint kellemes. Ajánlom mindekinek, akit nem zavar a backtracking." (B3asT)

"Retro future, érdekes történettel feldobva. Nem pörgős, inkább lassú, megfontolt FPS, de annak kiváló." (MrAndree)

"Nulla elvárással kezdtem neki, mivel a címén kívül semmi kapcsolódási pontja nincs a nagy elődjével. Az év legnagyobb meglepetését okozta végül, pozitív értelemben. Egyhuzamban végigjátszottam az egész 18-20 óráját. A generáció BioShockja." (Revanchist)

*Middle-earth: Shadow of War | Monolith Productions |*Szerintünk: 8 pont

"Középfölde újra vár minket, hogy az orkokat halomra vágjuk, netán végleg elűzzük őket! Erre egy nagyon kellemes kampányt építettek a készítők, ami elég hosszúra is sikerült, de sajnos ennek ára van. A játék második felében több hasonló feladatot kell elvégeznünk újra meg újra. A harcrendszer ismét nagyon komplex lett (nem holmi AC szint), a fejlődési rendszer rengeteg lehetőséget kínál, így a végére igen komoly „seregbomlaszó” képességekre tehetünk szert, amit persze kellő gondossággal kell majd használnunk, mert ész nélkül „puffogtatva” legfeljebb a saját vesztünket idézhetjük elő!" (Renatto)

"Az első része a szegény ember Assassins Creedje volt, a folytatás szinte mindenen javított." (katsazoli)

PlayerUnknown's Battlegrounds | Bluehole

"Minden hibája ellenére régen nem szippantott be kompetitív játék ilyen szinten... persze kizárólag csapatban." (Laza)

"Minden hibája ellenére az egyik legjobb multis cím, amivel valaha játszottam." (grosy)

*Hellblade: Senua's Sacrifice | Ninja Theory |*Szerintünk: 7 pont

"Vizuális orgia. Nem véletlenül kapott jópár díjat. Történetben kimagasló, játékmenetileg kicsit vérszegény, harcrendszere mondhatni fapados, néhol túltolt." (gabi1818)

"A kis stúdiók próbálkoznak, miként tudnának kisebb költségvetéssel is magas kidolgozású játékot letenni az asztalra. Igazából ennél a játéknál minden spoiler lenne, így nem is mondok róla semmit. Ha még nem próbáltad, mindenképpen tegyél vele egy próbát, mert egyedi alkotás. Részemről a koncepció működött. Szívesen látnék továbbra is hasonló kis költségvetésű, rövid, de annál izgalmasabb, olcsóbb játékot." (Tom)

"Sose szerettem a Ninja Theory-t és játékaikat igazán. A Hellblade azonban nagyon betalált! Utazás egy megbomlott elmében, VALÓDI pszihózisban szenvedő emberek segítségével készítve. Ennél hitelesebb (és ezáltal méginkább rémisztő) nem is lehetett volna. Minden elismerésem!" (ssj4vegita)

"Egyre gyakrabban hangzik el az a strófa, miszerint a lineáris játékmenetben és a sztorivezérelt játékokban lassan nincs jövő. Erre jócskán rácáfol ez a kicsit rövid, de annál nagyszerűbb művészi alkotás. Az őrület lépcsőfokain haladva egyre mélyebben lépcsőzünk le, a pszichikai pusztulás, és téboly meseszerűen ábrázolt bugyraiba. Egyedül vagy, mint a mentális szakadék és a való világ közti egyensúly megteremtésének istene, a múlttal való szembenézés jövőjének alanya." (CoolCat)

"Az év egyik legmeghatározóbb élményét szállította a Ninja Theory. Témája, története, hangulata bőven ellensúlyozza a visszafogottabb budget miatt közepes játékmenetet. Bátor, egyedülálló megközelítéssel nyúl az északi mitológia világához." (maccc)

*Forza Motorsport 7 | Turn 10 Studios |*Szerintünk: 8 pont

"Xbox One-os FM-ek és FH-k kimaradtak nekem, így a FM7 egy igen régi érzést ébresztett fel bennem. Rengeteg időt öltem az Forza Motorsport első négy részébe, és ahhoz képest is rengeteg "hibája" van a 7. résznek, de még is van számomra benne valami, ami megfog. Így azt hiszem az FM7 az év legjobb autós játéka összességében, és ezt fontos kiemelni, mert bár kimaradt eddig még a PC2, de az olvasott infók és videók alapján látom, hogy sok mindenben lekörözi az FM-et, a GTS-ről nem is beszélve. De a kerek egészet figyelembe véve az FM7 a legteljesebb élmény!" (Tommy_Angelo)

"Turn 10-ék patikamérlegen mérik a széria újdonságait a kétévente megjelenő Motorsport esetén, ez nyilvánvaló. Egy dolog sosem változik; a legjobb kontrollerre szabott ótókázós játék dicsősége." (ttomcsik)

Star Wars Battlefront II | EA DICE

"Ok, a botrány megérdemelt volt, de kár, hogy így el van rajta verve a por, hiszen a játék ettől függetlenül egész jó, sokat javult az elődhöz képest." (multishoot)

"Beindult a hype vonat nálam is elég rendesen, de úgy gondolom, hogy sikerült a BF1 hibáit javítania a fejlesztőknek. Gyönyörű grafika, pörgős játékmenet.. Úgy gondolom, hogy a játék megjelenésekor kirobbanó "háború" részint felesleges volt a játék ellen, mivel minden mai játékban megvannak a fizetős opciók a gyorsabb fejlődés érdekében (akár lootboxok, akár prémium tagság, akár bármilyen plusz tartalom tekintetében)." (sefneni)

"Szubjektív, de számomra ez az idei év Number one-ja. Tömény Star Wars élmény, főleg a Starfighter Assault módban. Tény, hogy nem tökéletes, de szerintem ehhez a játékhoz kell egy kis rajongás is, hogy az ember élvezze. Hálistennek nekem ez megvan." (Tometa)

"Tegyük félere a játék körül (JOGOSAN) kialakult botrányt. A hangok, zenék és a grafika mind hozzájárulnak a nagybetűs Star Wars hangulathoz. Ámulatba ejtő, amikor az ember az egyik legendás SW csatájának helyszínre kerül és körbenéz, a teljesség igénye nélkül lehet ez Endor, a Halálcsillag, Naboo… A Starfighter Assault mód meg a legközelebbi dolog, ami a Rouge Squadronhoz hasonlítani fog mostanában. Aki szerette, mindenképpen tegyen vele egy próbát, szerintem az egész SWBF2 legjobb része." (Palmer07)

*Call of Duty: WWII | Sledgehammer Games |*Szerintünk: nincs pont

"Végre, végre, végre visszatért a COD a második világháborúba! Nagyon jó kis multi PC-n (NO AIM assist ofcourse). A kampány sajnos harmatgyenge lett. Sokszor terminátornak éreztem magam és még így nehezebb szinten is elég vicces volt! A mesébe illő jelenetekről inkább ne is beszéljünk. Zombi mód nagyon jó móka haverokkal, és az eddigi évek egyik legjobb COD-ja." (GOW Beast mode)

"Egy nagyon jó világháborús játék egy jó kampánnyal, jó multiplayerrel, szép grafikával, hangulatos zenével, de talán a játék legjobb tulajdonsága, hogy végre a készítők eleget tettek a rajongók kérésének, így kaptak egy 2. világháborús COD-ot." (Ádám Zoltán Szabó)

"Én azok közé tartozom, akik hánytak az Infinite Warfare-től. Az már nem az én CoD-om volt, ott már nem tudtam elmerülni a multiban és a bugyuta sztori sem kötött le. A WWII viszont visszahozta számomra azt a sok-sok emléket, amit anno a CoD 1-gyel és 2-vel eltöltöttem. Egy Ryan közlegény megmentése vagy a Szakasz jutott fejembe a sztori végigjátszásakor (már nem minőségre, hanem érzetre), de jól szórakoztam vele. De a multi! Óóó a multi! Legutóbb a Black Ops első részével toltam ennyit. Külön öröm, hogy még mindig lehet osztott képernyőben játszani (barátnőm és az öccse köszöni szépen). A mikrotranzakciókról, ládanyitogatásokról pedig csak annyit, hogy akit zavar, az próbáljon nem foglalkozni vele, mint én. Ugyanúgy tudok boldogulni egy TDM vagy Domination alatt, hogy nem költöttem extra pénzt a játékban." (Nanditos)

*Persona 5 | Atlus |*Szerintünk: 9 pont

"Nálam a 2017-es év játéka a Persona 5. Az Atlus-nak a klasszikus és kissé kopottas játékmenetet olyan módon sikerült tálalnia, hogy az nemcsak az idei évben élvezetes, de bármikor emlékezni fogok rá, mert nálam beírta magát minden idők legjobb játékai közé. A játék szinte minden egyes elemébe valami újdonságot csempésztek be, és ezzel sokkal üdébbnek hatott a Persona 5, mint korábbi társai. A social link helyett most confidantok vannak, és egy nagyon kicsit most az érzelmi szálak a háttérbe szorulnak, nem úgy mint a Persona 3-ban, viszont a kapott bónusz képességek olyan mértékű segítséget jelentenek a játékmenet minden egyes elemében, hogy azokat vétek kihagyni." (frg_dnl)

"Briliáns. Üde színfolt a JRPG-k és úgy alles zusammen a szerepjátékok között is. Nagyon, nagyon ritkán találkozni játékkal, ami minden elemében ennyire csiszolt, összeilleszkedő és egységes képet mutat. Egyszerűen minden telitalálat benne: a karakterek, a zene, a történet, a harcrendszer, de ami mégis felteszi az "i" betűre a pontot, az a nagybetűs STÍLUS. Egészen elképesztő, ahogy ez a játék saját, egyedi audiovizuális stílust teremt magának, miközben magában hordozza a tipikus utánozhatatlan Persona érzést is. Elég csak egy színt, egy menüdizájnt, vagy egy számot felhozni az OST-ből, és az ember máris tudja, miről van szó, ezt pedig az olyan AAA játékok sem képesek utánozni, mint a Zelda vagy a Horizon. Nem hiába, Atlus játék, a fene egye meg!" (torppapa5)

"A Persona 4 animét látva nagyon megtetszett, de PS2 hiányában a P4, mint játék sajnos kimaradt. Így nagyon örültem a P5 bejelentésének. A karakterek érdekesek. A kastélyok felfedezése és a kincsek megtalálása, majd a bossok legyőzése egytől egyig élvezetes volt. Az anime átvezetőket öröm volt nézni. Arról nem is beszélve, hogy mindig bőségzavar van, hogy mit csináljon benne az ember. Saját magadat fejleszd, másokkal építsd ki/mélyítsd el a kapcsolatodat, a kastélyokat fedezd fel stb. Már várom a tavaszi anime adaptációt. Az biztos, innentől kezdve minden számozott Persona játékot meg fogok majd venni." (igni)

"Nem kenyerem a műfaj, amibe a Persona tartozik, de rá kellett jönnöm, hogy csak a megfelelő játékra vártam. A karakterek szórakoztatóak, a sztori izgalmas, a párbeszédek hihetőek és egyből belecsöppensz a "kis" világba. A harc változatos, és annyi lehetőség van a játékban, hogy el sem hiszem, hogy ezt így össze tudták hozni." (eandre)

*Gran Turismo Sport | Polyphony Digital |*Szerintünk: 8 pont

"Lenyűgöző, mennyire érzik a bevilágításokat a Polyphony-nál, amitől egészen élethű lesz a megjelenítés. Sajnos ez a rész még nem tartalmazza a korábban megszokott GT Mode-ot. Így az egyjátékos tartalma jelenleg foghíjas. De szerencsére az ígéret megvan rá, hogy fog belekerülni hasonló. Viszont a közösségi autókázás, a multiplayer megmérettetések jól működnek. Egy új irányt próbálnak ki. Nem rossz. Idővel meglátjuk, mennyire jön be a többségnek. Ha autós játék rajongó vagy, akkor instant get. Ha csak casual autózgatós, akkor is érdemes beszerezni egy leértékelés alkalmával." (Tom)

"Ez lett idén a játék, amit egy híján mindenki megvett a barátaim közül. Gyönyörű, rece-mentes grafika, folyamatos content-update és eszméletlen fényképes helyszínek, amik jellemzik. Még a sokadik indításra is teljesen hihetetlen néha, hogy a Scapes (fotó) módban milyen minőségben vannak az autók kipakolva a képernyőre. A múzeum része teljesen hihetetlen, mennyi mindennel van teletömve, míg a livery editorban épp azon ügyködök, hogy hogyan lehetne minél jobban elcsúfítani egy autót Majdnem minden második este megy a verseny, így ez mindenképp megéri a dobogós helyet." (Hwopapa)

"Minden hibája ellenére egyszerűen fantasztikus, jót tett a sorozatnak, hogy a többi autós játékkal ellentétben mert egy merőben más irányt húzni és az online felé fókuszálni. Még ha csak statikus időjárás és napszak mellett is, de hihetetlen, hogy végre nagyon közel került egy játék a fotorealisztikus látványhoz." (arpi0912)

Folytatás holnap a Top 10-zel!

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Bemutatkozott a Marvel Rivals, bezár a Smilegate Barcelona - ez történt szerdán

Továbbá: NOTTOLOT, Doronko Wanko, Boomeroad, Metal: Hellsinger, Hellgate: Redemption, Yellow Brick Games, No Man's Sky.

19 órája
6

PlayStation Plus: az áprilisi hármas

Űrvarázsló, kockaland és kicsontozott rogulike.

1 napja
7

South Park: Snow Day! - Kabbe gyíkok, megyünk hógolyózni!

South Park, ám ezúttal szolgáltatásalapú multiplayer hack n slash formájában. Avagy lehet-e várat építeni Kula Bából?

1 napja

Stellar Blade

A nagyközönség előtt próbálhattuk ki a SHIFT UP közelgő akciójátékát. De a ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk.

1 napja
4

Judas részletek, új Marvel játék közeleg - ez történt kedden

Továbbá: It Takes Two, Another Crab's Treasure, The Stanley Parable, V Rising, Dollhouse: Behind the Broken Mirror.

1 napja
1

The Thaumaturge – Depresszió és ördögűzés Varsóban

Vannak azok a játékok, amiket úgy lehet a legkönnyebben jellemezni, hogy fél pillanat alatt lehozzák az embert az életről, de jó értelemben véve, a The Thaumaturge pedig pont egy ilyen cím. A lengyel Fool’s Theory legújabb alkotása már a Steam Next Festen bemutatott demójával belopta magát...

2 napja

Stellar Blade demó, live service játék a Bend Studio-tól - ez történt hétfőn

Továbbá: Cyberpunk 2077, Final Fantasy XVI, The Elder Scrolls, Judas, handheld Xbox élmény.

2 napja
9

Heti megjelenések

3 napja
6

Outcast: A New Beginning - visszatér a kitaszított

Ulukai visszatérése egy hihetetlen történet. Szinte nem is lehet annak a szentimentumnak megfelelni, amivel a játékos az első epizódra gondol vissza. Most huszonöt évvel később nem csak Laura Palmer, de Cutter Slade is visszatért, így megnéztük, mit tudnak Adelpha lakói kínálni számunkra 2024-ben. Teszt!

4 napja
5

Taxi Life - über kis taxi?

Verőfényes katalán napsütés, és kellemesen ismerős nyíltvilágú játékmenet, mindez közel 460 kilométernyi barcelonai úthálózattal megspékelve. A Taxi Life-tól sokat vártak a könnyed polgári járműszimulátorok fogyasztói, és bár az alapok ígéretesek, ez a taxitársaság bizony messze van még a piacvezetőtől...

4 napja
4

Dragon's Dogma 2 - a sárkány éve

A Dragon’s Dogma cím azoknak is ismerős lehet, akik a 2012-es, mára már ikonikussá vált játékkal nem is játszottak, hiszen 2020-ban egy Netflix animációs sorozat is igyekezett bemutatni ezt a különleges világot. Nagy kihagyást követően, a napokban azonban megjelent a játék folytatása, amely még kifinomultabb játékmenetet, és még grandiózusabb kalandot ígér!

5 napja
27

Csúszhat a GTA VI, törölt Overwatch 2 tartalmak - ez történt pénteken

Továbbá: Final Fantasy XVI, Soulframe, Assassin's Creed Jade, SWORN, Larian Studios.

5 napja
9

A Future Games Show-n túl – ez történt csütörtökön

Shadows of the Damned: Hella Remastered, Broken Roads, Dead Island 2, Soul Covenant, Maliki: Poison of the Past, Blackout Protocol, Inazuma Eleven: Victory Road, Loretta, Anomaly Collapse, Shinji Mikami.

6 napja
2

Több mint 40 játékkal töltötte meg a csütörtök estét a Future Games Show

Összefoglaló a 90 perces traileráradatról.

7 napja
9

Rise of the Ronin

A Team Ninja ismét maradt a bevált formulájánál, ezúttal azonban egy nyílt világba ültette azt. A nagyobb játéktérrel pedig egy nagyobb közönség felé is nyitni akartak. A végeredmény? Nem hibátlan felemelkedés, de érdekes fúzió.

7 napja
6

Final Fantasy VII Rebirth

Eltelt idestova több, mint negyed évszázad, mióta boldog tizenévesként először tudomást szereztem arról a csodáról, amit Final Fantasy 7-nek hívnak.

7 napja
14

Marvel 1943 leleplezés, Chrono Odyssey erődemonstráció – ez történt szerdán

Továbbá: Golden Lap, Shin Megami Tensei V: Vengeance, Alpha Protocol, Dragon Ball: Sparking! ZERO, Epic Games Store, CorpoNation: The Sorting Process, Final Fantasy VII Rebirth, Card-en-Ciel, Foundry.

7 napja
13

Brothers: A Tale of Two Sons Remake

2013-ban a filmiparból érkező Josef Fares egy rendkívül egyedi debütáló alkotással vetette meg a lábát a videojátékok világában, aminek a koncepciója a mai napig egyedülállónak mondható. Ez elég indok arra, hogy egy évtizeddel később felpiszkálják a játékosok következő generációjának?

8 napja
5

Plunderstorm, avagy a WoW battle royale – ez történt kedden

Továbbá: Project Birdseye, Rise of the Ronin, Riven, Bleak Faith: Forsaken, Overwatch 2, SINce Memories: Off the Starry Sky.

8 napja
3

Game Pass: mozgolódás március második felében

A hónap végén debütál a Microsoft előfizetéses szolgáltatásában a Diablo IV! De talán a többi érkezőre is megéri odafigyelni.

9 napja
9

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==