[2017] Az év legjobb játékai: 50-31

Az év legjobb játékai: 50-31

Gamer3652017.12.28. 15:00

Megkezdődik a jól megszokott év végi visszaszámlálásunk: idén is egy 50-es toplistát állítottunk össze a szavazataitok alapján a 2017-es év legjobb játékaiból. Íme az első adag, méghozzá a ti személyes kommentárjaitokkal kiegészítve.

*For Honor | Ubisoft Montreal |*Szerintünk: 8 pont

"Azt nem lehet mondani, hogy ne lennének a játéknak hibái, akár technológiai, akár balansz terén, de amikor minden összejön, hatalmas élmény vele játszani. Kiválóan kitalált harcrendszer, a legjobb karakteranimációk, amiket valaha láttam, remek képi világ és audio, a különböző karakterek dizájnjáról és fashion potenciálról nem is beszélve. Meg persze maga az alapötlet is, vikingek vs. lovagok vs. szamurájok? Ennek a játéknak egyértelműen a "rule of cool" a motorja és azt ki is hajtja. Június óta játszom majdnem minden nap, már csak ezért is az első helyen a helye." (Malleus)

"Egy ingyenes hétvége alatt sikerült végigjátszanom a játék kampányát és belekóstoltam a multiplayerbe. A kampány nagyon tetszett, bár a játékmenet egy idő után unalmassá vált. Gyakran megálltam megcsodálni a játék során a gyönyörű és részletesen kidolgozott környezetet, ebből a szempontból remek munkát végeztek a fejlesztők. A multiplayer már nem kötött le, bár ez nem feltétlenül a játék hibája, mivel inkább az egyszemélyes játékokat preferálom." (Piki)

*Pro Evolution Soccer 2018 | PES Productions |*Szerintünk: 8 pont

*Observer | Bloober Team |*Szerintünk: 6 pont

*F1 2017 | Codemasters Birmingham |*Szerintünk: 9 pont

"Nem szeretem az F1-et, és a játékok is kimaradtak az elmúlt évtizedekben. Ezt kipróbáltam, és kénytelen voltam megállíptani, hogy egy jó játék, kellően komplex a játékmenet, nekem a fizikája is tetszik, meg szép is, számomra legalábbis." (Morzsi)

*The Surge | Deck 13 Interactive |*Szerintünk: 8 pont

"A játék receptje elég egyszerű. Egy adag Dark Souls, némi ihlet az Elysium című filmből, mindez beépítve egy független, önálló világba és kész is a Surge." (adamsfamily)

"Bár az alapmechanikák a Souls-ból vannak, a játék bőven nyúlt elég újdonságot, hogy megálljon a saját lábán. A futurisztikus környezet, a végtagok becélzása és levágása a fejlesztésekhez, a harc, nagyon jó karakteranimációkkal, ahol mindennek érezni a súlyát és lendületét, és bár gyorsabb mint a Lords of the Fallenben, de megvan benne annak az ütőssége és dinamikája. Valamint a játék visszadta azt az érzést amit a DS1 végigjászásnál éreztem, hogy féltem befordulni a következő sarkon, hogy aztán fellélegezhessek, hogy egy shortcut az, és nem egy újabb adag mob. Itt minden megvan egy jó akció-RPG-hez." (Malleus)

"A Lords of the Fallen készítői összekapták magukat és összeraktak egy sci-fi Dark Souls-t. Jó a grafika, és nekem a hangok nagyon tetszenek benne." (katsazoli)

*Halo Wars 2 | 343 Industries, Creative Assembly |*Szerintünk: 7 pont

"Tudtak újítást hozni az első rész után. Vannak bent hibák, nem egy hosszú játék, de kikapcsolódni és figyelni a látványorgiát - tökéletes." (Szefi)

*Sniper Elite 4 | Rebellion Developments |*Szerintünk: 7 pont

"Nem szereted lerohanni az ellenséget? Inkább távolról oldanád meg? Megterveznéd előre? Esetleg csak elsunnyognál a kertek alatt? Itt megteheted. Sőt! Szinte csak így élheted túl, mert ha észrevesznek, hamar egy kisebb sereg ugrik össze ellened, hogy mihamarabb átsegítsenek a túlvilágra… A mesterlövészpuskánkkal intézett - belassított - találatok annyira brutálisra és látványosra sikerültek, hogy még a játék vége felé is rendre megnéztem őket." (Renatto)

"Kellemes olasz táj, gonosz nácik, nagy erejű mesterlövészpuskák, hangtompítós lőszer, mindez működik kooperatív módban is. Van benne horda mód is... Ragozzam tovább? Szerintem minek, az előbbi felsorolás rég eladta az egész játékot DLC-kel együtt kilóra." (Szefi)

"A korábbiakat is szerettem, a 4-es meg hozza a jól megszokott hangulatot, plusz egy jó nagy nyílt játékteret, ami több lehetőséget kínál az adott küldetés megoldásához." (Morzsi)

*WipEout Omega Collection | XDev |*Szerintünk: nincs pont

*Project CARS 2 | Slighty Mad Studios |*Szerintünk: 8 pont

*Hollow Knight | Team Cherry |*Szerintünk: 9 pont

"A játék, ami a semmiből jött és szarul érzed magad, hogy csak 15 eurót fizettél érte. Egyedi artstílus megfejelve egy nagy metroidvaniával és kegyetlen nehézséggel." (Ide93)

"Anno az egyetemen láttam valakinél, hogy játszott vele, akkor keltette fel az érdeklődésemet, hiába volt olyanfajta platformer kinézete, amit élből kerülnék, mert sajnos nem vagyok jó bennük, és mily' jól is tettem, hogy ezt nem kerültem el. A harcrendszert nagyon jól összedobták, bár én nem remekelek a metroidvaniás játékokkal, de még így is egy kis szenvedés árán el tudtam érni azt, amit szerettem volna. A boss-ok emellett hullámzóak tudnak lenni, mivel az egyre több képesség miatt egyre könnyebb egy-két helyen a játék, de a végén (mármint az elrejtettebb végén) olyan kihívások elé állít, hogy ember legyen a talpán, aki béna a hasonló játékokban és mégis túléli egy-két halállal. A játék kinézete elbűvölő, egyszerűen gyönyörűen néz ki a rajzfilmszerű grafika, és a játék alatt egyszer sem tapasztaltam azt, hogy bármelyik animáció kilógott volna a világból, annyira tökéletesen összeillesztették őket a játék fejlesztői. És a történet sejtelmes, viszont mindemellett nagyon jól kidolgozott, hogy ha vevő vagy a keresgélős történetkibontásra, akkor egyszerűen el fogsz veszni benne. Ezeknek köszönhetően egy olyan világot építettek fel a játék fejlesztői, hogy bár Hallownest egy halott királyság, mégis annyira élőnek érződik, hogy sok más játék világánál valóságosabbnak tűnik, még annak ellenére is, hogy a játékban élő lények javarészt bogarak." (Atka Halo)

Még nincs vége, folytatás a következő oldalon a 40-31. helyezettekkel!

*Life is Strange: Before the Storm | Deck Nine |*Szerintünk: nincs pont

*The Elder Scrolls V: Skyrim | Bethesda Game Studios |*Szerintünk: -

"A szánalmas PS3-as verzióhoz volt korábban szerencsém, ami egy időre elvette a kedvem tőle. Viszont a Switch-es verzió nagyon jól sikerült. Annyira, hogy teljesen elvarázsolt, mert kézben tartva igazi könyvélményt ad, amit már többször ecseteltem az oldalon. IMÁDOM." (grosy)

*Fortnite | Epic Games, People Can Fly |*Szerintünk: nincs pont

"Ódzkodom alapvetően a multis, lövöldözős játékoktól, mert manapság már egyre kevesebb a sikerélményem bennük, illetve a battle royale is egy túlhype-olt "hülye" kiskölykök játékmódjának tűnt, de ingyenessége miatt mégis csak adtunk egy esélyt haverokkal a Fortnite-féle battle royale-nak. Hááát tényleg nagyon jópofa, rengeteg időt bele lehet ölni és hiába van egy pálya, még is megunhatatlannak tűnik, hiszen itt tényleg minden kör picit más." (Tommy_Angelo)

*Splatoon 2 | Nintendo EPD |*Szerintünk: 8 pont

"A Legjobb multi idén. Kedves, aranyos, őrület." (Saila)

*Yakuza 0 | Sega |*Szerintünk: 7 pont

"Az év meglepetése. Első találkozásom a szériával, gyerekként valahogy nem izgatott még PS2-re ez a yakuzás téma, és igazából örülök, hogy csak most, felnőtt fejjel találkoztunk először. Remekül ugrál a komoly és a komolytalan között, bátran mer egyszerre szívszorító és röhejes lenni, és egyik sem megy a másik kárára. A valaha készült legjobb mellékküldetések mellett az egyik legjobb verekedős harcrendszert is ebben a produktumban találtam meg, és bár nem való mindenkinek, egy próbát ha tehetitek mindenképp tegyetek vele. Tartalomról meg csak annyit, hogy az első végigjátszásom 92 óráig tartott, és csak 54 százalékig jutottam el." (Dunhill)

"A Yakuza sorozatot még PS3-ról ismerem, kíváncsi voltam, hogy a készítők mit hoznak ki a 80-as évekbeli japán környezetből. A játék története összességében tetszett, bár nem a legjobb a sorozat történetében (nekem a 4. rész eddig az etalon). Az ingatlanos minijátékot kimaxoltam, így ez jócskán megdobta a játékidőt, ellenben a dance battle az egyik legidegesítőbb dolog, amivel játékban az utóbbi években találkoztam. A történet végigjátszása után még tengernyi tennivaló maradt, de haladnom kell a backlogommal is, így 70 óra játékidő után vettem ki a lemezt a gépből." (Piki)

*Ghost Recon Wildlands | Ubisoft Paris |*Szerintünk: 7 pont

"Remek kooperatív lövöldözős játék. Egyedül hamar unalmas lesz, de többedmagaddal borzasztó szórakoztató játék." (Tom)

"Unalmas tud lenni egyedül, de társaságban a legjobb kikapcsolódás. A Wildlands Bolíviája csodálatos és változatos. Az ember crossmotorral nekivág a hegyeknek. Helikopterrel járja be a helyi falukat, strandokat és kaszinókat. Hegyet mászik havas csúcsokon, belevágja magát a dzsungel sűrűjébe, sétát tesz egy hatalmas kiszáradt tóhoz. Természetesen eközben helyi partizánokhoz csatlakozunk és a gerilla hadviselés minden létező elemét alkalmazzuk. A világ él és a drogkartell felszámolása hosszas feladat, rajtunk múlik, hogy egy-egy feladatot hogyan végzünk el. A lehetőségek száma szinte végtelen. Egy jó ideje a játékhoz megjött WAR mód, ami igazi csapatmunkát igényel, és ahol a magányos farkasok hamar elvéreznek. Decemberben a Predatort vadászhatjuk le, ha nem vigyázunk, az utolsó nevetés nem a miénk lesz." (Hunk2)

"Hatalmas terület, a sok peccselésnek köszönhetően vezethető járművek és szórakoztató kooperatív játékmód. A predatoros küldetés epikus lett." (Szefi)

*The Evil Within 2 | Tango Gameworks |*Szerintünk: 8 pont

"Az egyet megvettem anno, de valahogy nem nyűgözött le, kb. 2 óra játék után delete volt a gépről. Valami oknál fogva úgy éreztem, hogy a 2. rész csak jobb lehet, és nem is csalódtam. A játék megmaradt túlélő-horrorként, tehát nem vagyok ellátva túl sok tölténnyel, inkább a lopakodás és a sneak-killek vannak előtérben, bár a játék második felétől kicsit könnyebb dolgunk volt már a sok fejlesztgetéstől, de mindig jól át kellett gondolni, melyik fegyverhez nyúlunk, hátha épp nem az kell a következő sarokban. A sztori sokkal hangulatosabb (szerencsére még tovább is lett véve az első részből), érthetőbb, a karaktereknek már adtak mélységeket is, nem csak papírmasé figurák, a grafika is szebb lett (bár azért erre lenne panasz, mint a gépigényre is ), az ellenségek meg kellően változatosak (és van, ami még ismerősen is fog hatni az első részt végigjátszóinak). Ha horror, nálam inkább az Evil Within 2 vitte a prímet ebben az évben" (ubul86)

*Injustice 2 | NetherRealm Studios |*Szerintünk: 9 pont

"Rongyosra toltuk a haverokkal az első részt. És ez most sincs másképp. A Mortal Kombat X után pedig üdítően hatott, hogy folytatták a sorozatot. Nem lehet nem szeretni. Még több content, szebb grafika, új karakterek, jó képregényes story... mi kell még?" (nikon)

"Az első nagy kedvencem volt. Természetes volt, hogy ezt is be fogom majd szerezni. A Mortal készítőinek hála sosem volt még ilyen szórakoztató szuperhősökkel ikonikus gonoszokat elnáspángolni. A grafika gyönyörű, tükörsimán fut a PS4 Prómon. Az egyik legjobb verekedős game." (Nanditos)

*DiRT 4 | Codemasters |*Szerintünk: 8 pont

*Xenoblade Chronicles 2 | Monolith Soft |*Szerintünk: 9 pont

"Az X-et jobban szeretem a pörgősebb harcrendszere és a sci-fi világ miatt, de

ettől függetlenül számomra a Xenoblade 2 az év RPG-je és játéka is." (Saila)

Folytatás holnap a 30-11. helyezettekkel!

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Meghasad az Embracer, új Gyűrűk Ura játék - ez történt hétfőn

Továbbá: Starlight Games, Tales of the Shire, Star Wars Jedi: Survivor, ID@Xbox Digital Showcase, PowerWash Simulator, The Whims of the Gods.

2 órája
6

Heti megjelenések

1 napja
3

The Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone - Hupizöld Törpikék

A Microids tavaly év végi felhozatala igen kellemesen alakult, sajnos nem is volt időnk minden fontosabb címükre ránézni. Most a tavaszi üresjáratot kihasználva vissaztérünk a Hupikék Törpikékhez!

1 napja

Anomaly Collapse

Teszteltük a legújabb roguelite próbálkozást, ami ezúttal az egy dimenziós csataterekből próbálja kihozni a maximumot - és mindezt nem is akárhogyan teszi.

2 napja
1

Eiyuden Chronicle folytatás, Prison Architect 2 csúszás - ez történt pénteken

Továbbá: Kena: Bridge of Spirits, Sclash, Biped 2, Unending Dawn.

3 napja
3

Új projektek a Lariannál, bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II - ez történt csütörtökön

Továbbá: F1 24, Fabledom, Darkest Dungeon II, V Rising, Human Fall Flat 2, Cozy Caravan, Remnant 2.

4 napja
2

Lovagregény újratöltve: bejelentették a Kingdom Come: Deliverance 2-t

Mi már egy hete tudjuk, de csak most szabad róla beszélni. A Plaion és a Warhorse Studios párosa bejelentette a sikeres lovagregényük folytatását, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

4 napja
1

Botany Manor

Egyedül sétálgatni egy viktoriánus kori udvarházban, feljegyzéseket olvasgatni és virágokat növeszteni? Izgalmasabb, mint hinnéd! Tesztlaborba vittük a Botany Manort.

4 napja
6

Baldur's Gate fejlesztővadászat, Ghost of Tsushima gépigény – ez történt szerdán

Továbbá: Sea of Thieves, Potionomics, Crow Country, Mullet Mad Jack, Dementium: The Ward.

5 napja
3

Sok jó indie 20 percben is elfér - Nintendo Indie World Showcase összefoglaló

A kis címek is tudnak izgalmasak lenni: a Nintendo legújabb indie-specifikus adásában láttunk is jó néhányat - nem csak Switch-re! Összegyűjtöttük nektek a látottakat.

5 napja
6

Children of the Sun

A Devolver Digital továbbra is remek érzékkel karolja fel az ígéretes, egyedi, kreatív projekteket. René Rother debütáló alkotása sem lóg ki a texasi kiadó portfoliójából. Na de miért érdemes odafigyelni rá? TESZT!

5 napja
1

Műsoron az indie-k, folytatódnak a leépítések – ez történt kedden

Benne: Nintendo Indie World Showcase beharangozó, Take-Two és Kwalee leépítés, Rolling Hills bejelentés, Capes és Athenian Rhapsody megjelenési dátumok.

6 napja
4

Game Pass: mozgolódás április második felében

A hónap második fele talán elsőre csendesebbnek tűnik a megszokottnál, de még így is számos izgalmas premier címet találhatunk a listában.

6 napja
1

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

7 napja
17

Ereban: Shadow Legacy – Árnyakkal sunnyogó

A sunnyogást az árnyakba olvadással keverő koncepciójával az Ereban már korán felhívta magára a figyelmet. A játékot a régi idők nagy lopakodós címei iránt érzett határtalan tisztelet hívta életre. De ebből vajon mennyit sikerült átemelni és jól értelmezni? Teszt!

7 napja

EDGE #397 pontszámok

Dragon's Dogma 2. Rise of the Ronin. Alone in the Dark. Princess Peach: Showtime! Izgalmas címek. Rendkívül vegyes pontozás.

8 napja
21

Heti megjelenések

8 napja
2

Stellar Blade fejlesztői napló, Final Fantasy VII Remake harmadik rész morzsák- ez történt pénteken

Továbbá: Sea of Thieves, Palworld, GTA+, The Rogue Prince of Persia, Crash Bandicoot 4: It's About Time.

2024.04.13.
14

Drágul az EA Play, jön az új Remnant 2 DLC - ez történt csütörtökön

Továbbá: Fallout 4, WRATH: Aeon of Ruin, Beyond the Ice Palace II, Nanuka: Secret of the Shattering Moon, Heading Out, Ascendant Studios, Warhorse Studios.

2024.04.12.
8

PlayStation Game Catalog: az áprilisi felhozatal

Tales of Kenzera: ZAU. DAVE THE DIVER. Animal Well. Indie premier dömping az előfizetéses szolgáltatás kínálatában!

2024.04.11.

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==