[Teszt] Xenoblade Chronicles 2
Kapcsold jtk: Xenoblade Chronicles 2 (wiiu)
Eddig 84 hozzszls
Gamer365
2017. november 30.
cstrtk 15:00
~ Tesztnk abszolt spoilermentes! ~

A Xenoblade Chronicles minden idk egyik legnagyszerbb japn szerepjtka. Nem hiszel nekem? Semmi gond, attl mg az. Br Oldern bty rszletesen kifejtette anno (a cikket egybknt is ajnlanm, mint kiindulpont), de azrt rviden: a fantasztikus forgatknyv, a trtnet girbegurba, izgalmas vonalvezetse, a szeretni val karakterek, a lenygz vilg s addiktv harcrendszer s a mindezek alatt hmplyg monumentlis muzsika mind a fenti kijelentsemet erstik. Az t kvet sci-fi mellkg, az X mit sem bizonytott jobban, hogy a gigantikus csodlatos nylt vilg jtsztr s az amgy remek, mly harcrendszer mit sem r egy j trtnet nlkl. A msodik rsz most levonta a tanulsgokat, mer kisebbet lmodni egy olyan vilgban, ahol a nagy vgyak mlysgbl nehezen tr felsznre a jtkos, s nem fl ktszer belelpni ugyanabba a folyba, ha neki az ott knyelmes.


Felhtenger vagy Tengerfelh - ahogy tetszik. [handheld zemmd]


Amikor elszr szembesltem a folytats ltezsnek tnyvel (rtsd: a januri Switch prezentcin szembe jtt velem a debt-trailer) a felhtlen rmmet egyetlen dolog rnykolta csupn be: Masatsugu (Maszat sg!) Saito anime dizjner karakterei. Ennek az az egyszer oka, hogy ahol ekppen dizjnolt karakterek felbukkannak, ott rvid idn bell elszabadul a fullkretn. Ezzel szemben a Xenoblade 2 karakterei teljesen kznsges hs-vr hsk s br egy-kt meredek ponnal kpesek egy pillanat alatt pofnverni a komolysgot, tbbnyire azrt tudnak viselkedni. A “felntt” karaktereket a Final Fantasy s Kingdom Hearts sorozatokbl jl ismert Tetsuya Nomura tervezte, (a tett slya!) melyek sszeeresztve az animsebb Saito karakterekkel kiss fura kontrasztknt hat. Ellenben a kontraszt mgtti szimblum megr egy gondolatot: a gyermetegebb lelk, lmodoz fiatalok gyermetegnek (Saito), a komoly szndk, drzslt rkk pedig felnttesknt (Nomura) vannak brzolva, s ez a dizjn vlaszts mgtti dntst egsz ms megvilgtsba helyezi.


Mieltt megkrdeznd, Igen, ez a steampunk arcade gp jtszhat. [desktop zemmd]


Mindenfle gyermetegsg s kbor komolytalankods ellenre az alapfellls igen problms: a vilg valami okn vz al kerlt, a populci pedig a teremts helysznl szolgl Elysium-bl (a Bibliban mint Paradicsom) rkezett titnok htn igyekszik tllni a kialakult helyzetet. A problma, hogy a titnok - csak gy, mint minden llny - nem lnek m rkk, szval a megolds tmeneti, valdi, permanens megolds hjn pedig a feszltsg, remnytelensg rzse folyamatosan a levegben van. Fhsnk, Rex egy kisebb titn, Gramps bartja htn ldegli mindennapjait. Azzal foglalkozik, hogy elmerlve a vgtelen tengerben, a rgi vilg kacatjait rngatja a felsznre, amit ksbb rtkest. Az gy szerzett profit nagyobb rszt mr kldi is “haza” melegben - ezzel segtve az otthon maradottakat, magnak csak annyit tart meg, amennyi felttlenl szksges. Rex egybknt igazn kedves, segtksz src, nem nehz azonosulni vele. Mg az els rszben a bossz volt a f motivci forrs arra, hogy nekiinduljunk szjbargni a vilgot, az X-ben az ismeretlentl val flelem addig a msodik rszben az rtatlant vdelmez kz. Nehz nem szrevenni, hogy Rex oda van Pyra-rt, a dombor -s tomporzati viszonyokban kedvez tulajdonsgokkal rendelkez “blade” hlgyikrt. A kisasszony bajban van ezrt szvessget kr, Rex felgyel pedig ugrik, mint a cerkf majom a bannra.


Rex s reg bartja... na j, nem, nem spoilereznk [desktop zemmd]


Node hogy kik ezek a blade-ek? Pengk lelkei vagy lelkek pengi? Nem is lnyeges. A blade-ek hozzktik magukat az gynevezett driver-ekhez (mint pldul Rex), s segtik ket a harcban. Ez a gyakorlatban gy nz ki, hogy a jtkos irnytja a driver-t, aki a harc hevben klnbz art tmadsok segtsgvel bekapcsolja a blade-ek specilis kpessgeit. Egy driver egyszerre tbb blade-el is rendelkezhet, st, harc kzben vltogathatja ket. A blade-ek kpessgei a rjuk jellemz elementlhoz kapcsoldnak, - Pyra pldul “tz” penge - amik igazn hatsosak a velk szemben rzkeny lnyekre.


A relatv pratartalom megkzelti a 100%-ot. [handheld zemmd]


A harc alapjai a korbbiakhoz hasonlak: a kivlasztott driver vals idben pozcionlhat, megfelel idben (s helyen!) elstend art-ok, kombk, lnc tmadsok jelentik a kulcsot a csata kimenetelhez. Az egsz rendszer sokat egyszersdtt... inkbb azt mondanm, hogy “egyrtelmsdtt”. Nincs arra szksg, hogy tbb rs tutorial videokbl hmozzuk ki egy-egy fogaskerk “forgsirnyt” - amellett, hogy nem is seklyesedett el. Lassan ptkezik, bontakozik ki s az els perctl kezdve nagyon lvezetes, ez pedig csak hatvnyozdik, ahogy bvlnek a lehetsgek. Egyedl az bosszant, hogy a tutorial-ok a megtekintst kveten nem troldnak el egy naplban, szval rdemes odafigyelni, miket mond a(z amgy igazn laza) trner. A pengk msik (rosszabbik) vgn, azaz a kardlre hnyhat monsztkbl piszok sokfle akad, ellenben ezek egy rsze ismers lehet a korbbi Xeno jtkokbl. Hogy ez tudatos univerzum pts, avagy olcs jrahasznosts, nehz krds. Az igazsg valahol flton lehet a kett kztt, nekem nem volt gondom ezzel, de simn el tudom kpzelni, hogy valakinek szrja a csrt.


Jean-Claude s hsges pengje, Zskcscs. [handheld zemmd]


De ha mr gy szbahoztam az univerzumptst, ebben Monolith-k mindig nagyon jk voltak, s most sem hibznak: a helysznek llegzetellltak, annak tnye, hogy pldul egy risi titn htn jtszdik a cselekmny, vroskval, erdvel, barlangokkal, mikzben a kamerval htrbb gurulva lthatv vlik, hogy a messze tvolban ott blogat a titn, baromi ltvnyos. Technikai oldalrl nzve kisebb csoda, hogy mindez egy pici tabletbl jn ki, de sajnos ennek megvan az ra. A minsg sajnos kornt sem egysges, a szjttsan gynyr kompozcik s az egyes elnagyolt, kevsb impozns helysznek kztt azrt akad nmi kontraszt. Mondjuk egy ekkora nylt vilg krnyezet esetben ez mg gy flig-meddig bocsnatos. A kpfrissts tbbnyire szpen tartja a kitztt 30 frmet, de lttam mr megdccenni is, szerencsre egy kzen meg tudom szmolni hnyszor. Ilyenkor a felbontst is szpen sklzza az engine, handheld mdban mr-mr Wii szintre is kpes lesllyedni, amit azrt mr szre-szrevesz az avatatlan szem is. Mindez nem csoda: minimum hatan rohanglnak a jtkban, (ez csak a jtkos-party) majd amikor egy kisebb csapaton rajtatnk, simn 15 fel is mehet ez a szm.


gy tnik, hiba mondtk Jar-Jar Binks-nek, hogy ne kezdjen lovakkal. [handheld zemmd]


A kirnduls, felfedezs jtkmenet is kapott aprbb rncfelvarrsokat. Pldul az ltalam nem igazn kedvelt bigygyjts (mellkkldetsekhez, fegyverfejlesztshez szksges elszrt kis kcllk bezsebelse) koncentrltabb vlt: kevesebb ponton, de ott egyszerre tbb trgyat szlthatunk magunkhoz. A sokat kritizlt mellkkldetsek is fejldtek: br a kimenetel mg mindig ugyan olyan egyszer, (puszttsd el x-et, keresd meg y-t, mentsd meg z-t) a krjk rt trtnetek egy szinttel feljebb lptetik ket. Sokat vltozott a felfedezs is, ezttal nem kapunk “kicsi villog nyilacskt, ami folyton a pofnkba villog”, (kszi, kokesininja) ezltal sokkal knnyebb elveszni a vilgban - ami mondjuk nem felttlenl jelent problmt. A level design-on amgy finoman rezhet, hogy a Monolith rszt vett a Breath of the Wild vilgnak megteremtsben.


Az ott a httrben a titn feje, aki a htt nyjta kalandozsunk korai helysznl. [handheld zemmd]


Nem zrhatom le a cikket gy, hogy ne mltassam az egekbe a zeneszerzk kis csapatt, ugyanis Yoko Shimomura-t leszmtva (nem volt Yoko’, j helyen) az els rsz szupersztr stbja mind felsorakozik. Radsul Yasunori Mitsuda (letmve m csuda: Chrono Trigger, Cross, Xenogears, tbbek kztt) ezttal rendesen kivette a rszt a munklatokbl - fel is szisszentem (pozitvan) amikor egyszercsak befigyelt egy Chrono Trigger forest tmjval rokon meldia. Az ACE csapat pedig hozza a nagyv, ultrafogs, gitr centrikus tmkat, s des j Istenem, mindegyik baromi j!

Gondolom a pontszm mustrn mr tlvagy. A helyzet az, hogy az a kilences, az ott egy nagyon ers kilences. Vannak aprbb hibi, ezt nem is szeretnm palstolni, de a vzi abszolt egysges s ers. Ha Xenoblade rajong vagy, vedd gy, hogy pisztolyt szortottam a tarkdra, hogy azonnal hozz egykimenetel dntst a jtk beszerzst illeten. Ha nem, akkor finoman invitlnlak a klubba, amihez remek belp a msodik rsz.

keviny

sszesen: 84 [1-50]
1 | 2
[21] bandee23
dec 04., htf 21:30 #84
Vlasz Frumoz (#83) zenetre

NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
[48] Frumoz
dec 04., htf 19:47 #83
Vlasz lokolbasz (#82) zenetre
+2 lenne, ha nem frumoznl
MEDIOCRE
[3] lokolbasz
dec 04., htf 18:21 #82
Vlasz friedmannt (#81) zenetre
Ht ez az. n mg azt sem tehetem meg, hogy 1ig fent maradjak. rlk, ha egy ra jut jtkra naponta.
[22] friedmannt
dec 04., htf 17:10 #81
Vlasz lokolbasz (#78) zenetre
A 15 ora nekem is vagyalom lenne. Naponta ket oram van gamingre, este 11zol hajnali 1 ig.
Csalad, gyerekek, munka.
Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
dec 04., htf 13:11 #80
Vlasz Laza (#74) zenetre
Neeem, egy mezei, alacsonyabb szint monszta hamar megvan, de harcolni sem ktelez, simn tovbbmsz, aztn egyszercsak leszakad.
let the sun never blind your eyes
[15] Kenny
dec 04., htf 9:59 #79
Vlasz lokolbasz (#78) zenetre
Annyira ne irigyelj. Nem aludtam, most is haldoklom. Amgy nem 2 hanem 3 (elrtam). 😁
PSN ID: Kenny_hun, WiiU/3DS ID: Kennyhun 3DS: 1736-0687-8661 Switch: SW-4473-7968-9192
[3] lokolbasz
dec 04., htf 7:39 #78
Vlasz Kenny (#75) zenetre
Kt nap alatt CSAK(!) 15 rt? Ht irigyellek bartom Nekem kb. 2 ra jn ssze 2 nap alatt.
[3] lokolbasz
dec 04., htf 7:35 #77
Vlasz Kenny (#72) zenetre
Jl van, nyugalom, csak arra prbltam rvilgtani, hogy nem egynteten pozitv a jtk megtlse.

Egybknt nagyon j pldkat rtl, mert a GTS s az Assasins Creed 19 kapcsn szinte egyedl az EDGE adott relis pontszmot. s nem, nekem sem mindig szentrs amit rnak.
dec 04., htf 0:00 #76
Vlasz WarAdmir4L (#36) zenetre
Te mirl beszlsz dude? Komolyan rdekel. Keviny egy PS4 cikkel debtlt, az ezeltti tesztje is egy PS4-en tesztelt cucc volt.

A Gamer365-re ltalnosan mondott kritika mgtt sem rzek semmi rcit, maximum szemlyes srtdttsget, amit viszont nem tudok mire vlni...

Hidd el, a Ninty megkapja a magt, ha kell (Oldi bitpakolszs alzsn a mai napig vigyorgok, ha eszembe jut ), de ha valamit jl csinlnak, azt is elismerjk. Nincs ebben nagy varzslat, s ezzel mindig is gy volt az oldal. Most jl megy az N szekere, a Switch replrajtot vett. De hidd el, a hten lesz kt t pont krli 3DS jtk is a falra kitve!
"This is our time to medicate..."
[15] Kenny
dec 03., vasrnap 23:48 #75
Vlasz Gergo89 (#73) zenetre
De ez arra ment, hogy dobloznak az Edge 7 pontjval, de amikor az j Assasins meg a Gran Turismo 6 pontot kapott, akkor meg hlye az Edge. Az FFX az egyik kedvenc rszem, kzel 200 rval, szval nekem sem szentrs az Edge. s inkbb az zavar, hogy dobljk itt a negatv kommenteket, gy hogy 1 percet nem nyomtk. Sajnos egyetem/magnlet/ munka mellett 2 nap alatt csak 15 rt tudtam nyomni, de minden perct lvezem (ma sem alszom - reggel 8-18ig munka + egyetemen a hten 4 vizsga). Minden jrpg fannak melegen ajnlom. A Persona meg jobb jtk a kritikusok szerint (Edge 8 pont)
PSN ID: Kenny_hun, WiiU/3DS ID: Kennyhun 3DS: 1736-0687-8661 Switch: SW-4473-7968-9192
[33] Laza
dec 03., vasrnap 22:47 #74
Belenztem 1-2 twitchbe ... a harc vgig ilyen 'lass'? gy rtem, hogy az 1-2 szinttel alacsonyabb mezei monsztkat is percekig verik 3-an ...
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[9] Gergo89
dec 03., vasrnap 22:31 #73
Vlasz Kenny (#70) zenetre
Nem ktzkdni akarok, de jelent ez brmit is? Ha az EDGE 6 pontot adott az FFX-re, akkor egy istentelen szar jtk, bezzeg a Xeno2, ami a metn 84%-on ll? s ez most mehet vissza fele is, csak hogy a nintendo llek ne srljn. Persona 5 93%, akkor ez sokkal jobb, mint a Xeno2? Mi fel bizonyts ez? Kijtt az egyik kedvenc jtkod, s azon rugzol, hogy hny szzalkon ll, mert ha nem 90 krli, akkor csorba esik a mfajon, az adott konzolon, benned? A bds letbe nem rdekelt a metacritic, Yooka-Laylee 73%-on ll, s mgis jobban lvezem, mint egy csom 90% krli jtkot.
[15] Kenny
dec 03., vasrnap 21:23 #72
Vlasz lokolbasz (#65) zenetre
Edge Final Fantasy points: X: 6, XIII:5 XV: 7
PSN ID: Kenny_hun, WiiU/3DS ID: Kennyhun 3DS: 1736-0687-8661 Switch: SW-4473-7968-9192
[15] Kenny
dec 03., vasrnap 21:15 #71
Vlasz lokolbasz (#65) zenetre
Hny rd van benne?
PSN ID: Kenny_hun, WiiU/3DS ID: Kennyhun 3DS: 1736-0687-8661 Switch: SW-4473-7968-9192
[15] Kenny
dec 03., vasrnap 21:15 #70
Vlasz lokolbasz (#65) zenetre
tlagban 84% annyira nem rossz. Az FFXV 81%, de ha a Ceno szrit nzzk: Xenosaga I 83%, Xenosaga II 73%, Xenosaga III 82%, Xenoblade Chronicles 92%, Xenoblade Cronicles X 83% tlaggal.
PSN ID: Kenny_hun, WiiU/3DS ID: Kennyhun 3DS: 1736-0687-8661 Switch: SW-4473-7968-9192
dec 03., vasrnap 20:21 #69
Vlasz lokolbasz (#68) zenetre
Nem jatszottam vele celhardver hianyaban, de a BotW mellett ez a masik szirenhang, ami egy Switch vasarlasara csabit, szoval jonak KELL lennie.

Abban tevednek, hogy lehuztak. Tevedesbol huztak le ugyanis. Ami naluk het pont, azt nem szoktak lehuzni, valami felreertes tortenhetett. Vagy te tevedsz es megsem huztak le.
I'm a gamer. Not because I don't have a life, but because I choose to have many.
[3] lokolbasz
dec 03., vasrnap 20:07 #68
Vlasz Rick Dangerous (#67) zenetre
Azt honnan tudod, hogy jelen esetben tvednek? Tudtommal mg nem jtszottl vele te sem.

Illetve, ha j jtkot takar a 7-es, akkor mgsem tvednek?
dec 03., vasrnap 19:41 #67
Vlasz lokolbasz (#65) zenetre
Az Edge-nek altalaban igaza van, kiveve, amikor tevednek, pl jelen esetben.
Egyebkent a 7 pont az Edge-nel egy jo jatekot takar - a Witcher 3 pl nyolc ponttal felkerult az all time 100-as listajukra.
I'm a gamer. Not because I don't have a life, but because I choose to have many.
dec 03., vasrnap 18:17 #66
Vlasz lokolbasz (#65) zenetre
Nem, az Edge 7-et adott r.
[3] lokolbasz
dec 03., vasrnap 18:01 #65
Vlasz Rick Dangerous (#42) zenetre
AZ EDGE is elgg lehzta, mrpedig k nem dilettnsok. Engem abszolt nem rintett meg sem a vilg, sem a sztori, sem a hsk, de fleg nem a harc. Xenosaga mennyire ms vilg volt...
dec 03., vasrnap 17:12 #64
Vgigjtszs eltt nem akarom nagyon belesni magam a tesztekben, de mik jelennek meg problms pontoknak az els jtkhoz kpest? Persze azoktl krdezem, akik mr tbb tesztet elolvastak.
[19] ikszkom
dec 03., vasrnap 11:33 #63
Vlasz keviny (#58) zenetre
n is ksznm
Igazbl egsz meglep, hogy a n3DS ezt gy kiprseli magbl, textrk itt-ott mosottak, de szerintem aki jtszott 3DS jtkkal valaha, ennl tbbre relisan nem szmthat.
dec 03., vasrnap 11:22 #62
Remek teszt lett keviny egy remek jrpg-rl!Ilyenkor kicsit sajnlom hogy mg j ideig nem lesz Switch-em,de ha rnzek a backlogomra!!!(Pl ,Xenoblade X mg mindig nem kezdtem el.Halmokban llnak a bontatlan jtkaim Wii-re,Wii U-ra,PS3-ra s 3DS-re is.)Totl felesleges beruhzs lenne ez most.Majd taln ha a Prime 4 megjelenik. Taln utna...
Forza INTER,csak az INTER!!! 3DS Friend Code 2191-7745-9568(NfanSanyi)
dec 03., vasrnap 11:16 #61
Vlasz WarAdmir4L (#36) zenetre
Csak az a bkken hogy keviny-t N fanboysggall vdolni tbb mint baromsg.Elg komoly konzol s jtkgyjtemnye van a retro konzolokon t X360-tl PS4-ig bezrlag szval most baszott nagy nglt lttl. nem egy fanboy,pont ellenkezleg, is a j jtkokat szereti akr tbb platformon jtszva is.A te hsz-dbl viszont rendre ler az N utlat ,ezrt is dupln gz egy ilyen komment bebfgse ide.
Forza INTER,csak az INTER!!! 3DS Friend Code 2191-7745-9568(NfanSanyi)
[15] Kenny
dec 03., vasrnap 11:13 #60
Vlasz melchiades (#59) zenetre
A harc nagyon knny, legalbbis az els 10 rban ahol tartok. Ha ismered a sorozatot, nem nehz. A gombokra arts-okat teszel (ami olyan mint a Tales of vagy Star Ocean sorozatban ltott), avagy klnbz tmadsokat. Van az auto attack, amivel ha kzel vagy a krn bell, akkor tmadsz (FFXII). Megfelel tsnl az arts aktv s specilis tmads a jutalom. Ott arra kell max figyelni, hogy szembl, oldalrl vagy htulrl tmadsz a jobb tsek miatt. Van FFVII limitjhez hasonl giga tmads is a blade (rz) segitsgvel, ott van pici QTE, illetve a csapatra szuper tmadshoz kell a ravasz lenyomsa. Eddig nagyon knnyen rthet az angolja. A story meg nagyon j! Nem a szoksos klis. Eddig elg komplex, de pont az a j, hogy szpen bontakozik ki, s nagyon rdekes mi lesz, mi mirt van, ki-kicsoda a vilgban. A Persona is j vlaszts ha szereted a real vilgot. n a fantasy rabja vagyok, de izlsek s pofonok.
PSN ID: Kenny_hun, WiiU/3DS ID: Kennyhun 3DS: 1736-0687-8661 Switch: SW-4473-7968-9192
dec 03., vasrnap 8:21 #59
Vlasz Kenny (#54) zenetre
, ne rtsd flre, br gy visszaolvasva tnyleg flrerthet a rvid kommentem. n is vrtam ezt a jtkot (rtam is korbban, hogy mit tegyek, ha megjn a Persona 5 pldnyom). Furcsa, hogy egy ilyen elismert oldal, ilyen tesztelnek adja a feladatot. Az n szemlyes dilemmm abban ll, hogy br tetszik a vilg, a zenkrl csupa jt olvasni (kpzavar), a trtnet is ok, de elrettent, ha gy veszek el egy vilgban, hogy fogalmatlanul bolyongok benne. Most tnyleg ez van? A harc tnyleg ennyire bonyolult? Szeretem a Nintendo jtkokat, ezrt van a PS4 mellett Switchem is. Csaldos emberknt, ha szaktok egy kis idt jtkra, bosszantana, hogy beleteszek mondjuk 30 rt s azt sem tudom, mi van. Nem megy rosszul az angol sem, de ha egy anyanyelvnek gondot okoz, velem mi lesz? Na ilyen krdseket vetett fel a Kotaku teszt s ingatott meg abban, hogy nekem szl-e ez a jtk. Pedig szeretnm, ha nekem szlna.
dec 02., szombat 23:15 #58
Vlasz bandee23 (#57) zenetre
Na, azt ltod jl teszed. pp most prblgattam a n3DS verzit a szp j XL-emmel (kszi mgegyszer, ikszkom! ) s egszen vllalhat. Mondjuk a Wii verzi szebb, de tbbet tltikzik.
let the sun never blind your eyes
[21] bandee23
dec 02., szombat 23:06 #57
Vlasz keviny (#50) zenetre
n szerintem fel sem bontom mg az elst be nem fejezem. Plusz az Odyssey-t. Sztori mg jvre is jn hozz.
(Amgy a season pass ra kicsit borsos.)
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
[15] Kenny
dec 02., szombat 22:48 #56
Vlasz Shifty Fox (#51) zenetre
3. Kotaku review 😉
PSN ID: Kenny_hun, WiiU/3DS ID: Kennyhun 3DS: 1736-0687-8661 Switch: SW-4473-7968-9192
[15] Kenny
dec 02., szombat 22:33 #55
Vlasz melchiades (#53) zenetre
"I didn’t love the first Xenoblade Chronicles, a 2010 Wii game from veteran director Tetsuya Takahashi and his team at Monolith Soft. I hated the boring do-gooder Shulk and his dull screeching about the power of the Monado, and the world’s impressive scale didn’t make up for its rote combat system. I skipped 2015’s Xenoblade Chronicles X " idzet a cikkbl. J vlaszts volt a src, de legalbb minden Xeno cikkhez betehetik a PS fanok, s boldogan mosolyoghatnak. 😉
PSN ID: Kenny_hun, WiiU/3DS ID: Kennyhun 3DS: 1736-0687-8661 Switch: SW-4473-7968-9192
[15] Kenny
dec 02., szombat 22:16 #54
Vlasz melchiades (#53) zenetre
Kotaku tesztet mr lent is emlegettk. A src aki kapta nem jrpg fan, s bevallotta, hogy 50 ra utn sem tudja mit kell csinlni, illetve Uncharted script rja is egyben, s a Sony munkatrsa. Kap rendesen amgy. Metacritic s Gamerankings 60 tesztel tlaga 84%. Ezt az 1 tesztet kiragadni meg na, de ha jl lttam az is 10/7. Amgy Ign 8.5, Rpg fan 90/100, Rpg gamer 5/5, rpg site 9/10 KATT!
PSN ID: Kenny_hun, WiiU/3DS ID: Kennyhun 3DS: 1736-0687-8661 Switch: SW-4473-7968-9192
dec 02., szombat 22:04 #53
rdekes, a Kotaku nagyon lehzta a jtkot.
[23] CeXzer
dec 02., szombat 21:44 #52
Vlasz keviny (#50) zenetre
Nekem mg ott a super mario, ott a skyrim, ott a setsuna, nha kne kicsit splatoonozni is, szal meggrtem magamnak, hogy amg ne, faragok a backlogbl, addig nem veszem meg. (Pedig mr akkor is sejtettem, hogy j lesz, mikor mg meg se jelent. Kaptam is rte.
The laws of time are mine AND THEY WILL OBEY ME!
[21] Shifty Fox
dec 02., szombat 21:25 #51
Vlasz keviny (#50) zenetre
Megnztem a Xeno 1 tesztjt, ott nem azzal ment a kommentek fele, hogy mekkora szar a Nintendo, s ami kijn r s 9-10 pont azt a tesztet vagy
1) megvette az N
2) a tesztel szkltkr
Vltoznak az idk.

Legkzelebb a nagy zs-bl amit a tesztrt kaptl, csepegtess nhny kommentelnek, hogy beszlgessenek pozitvan a jtkrl, hogy altmasszk azt

Tmhoz szlva, az enym ott van a polcon, cuki mris csomagolpaprban
PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
dec 02., szombat 20:50 #50
(pedig egszen megrltem, mikor meglttam, mennyi komment van, azt hittem a jtkrl beszlgettek... )
let the sun never blind your eyes
dec 02., szombat 18:47 #49
Vlasz WarAdmir4L (#36) zenetre
Ty.
let the sun never blind your eyes
[15] Kenny
dec 02., szombat 14:13 #48
Vlasz bandee23 (#46) zenetre
n azt is hallottam, hogy a Nintendo elrabolta a csaldjt, s pisztolyt is tartottak a fejhez. 😣
PSN ID: Kenny_hun, WiiU/3DS ID: Kennyhun 3DS: 1736-0687-8661 Switch: SW-4473-7968-9192
[15] Kenny
dec 02., szombat 14:11 #47
Vlasz Shifty Fox (#44) zenetre
5 pont mert nem Ps4 s nem 4K 😁 de legalbb elfogulatlan.
PSN ID: Kenny_hun, WiiU/3DS ID: Kennyhun 3DS: 1736-0687-8661 Switch: SW-4473-7968-9192
[21] bandee23
dec 02., szombat 13:11 #46
Ja. Pont akartam is keviny-t krdezni melyik N konzolon jtssza a Dark Souls-t.
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
[22] friedmannt
dec 02., szombat 13:02 #45
Vlasz WarAdmir4L (#36) zenetre
Itt itgazabol, a szive melyen egyik cikkiro sem szereti a nintendo-t.
De ha egyszer kifizettek a cikket, es a pontszamot, meg utaztatjak a stabot, meg ajandekok, meg boritek, akkor nincs mit tenni, jar a 9 pont.
Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
[21] Shifty Fox
dec 02., szombat 11:54 #44
Vlasz WarAdmir4L (#36) zenetre
Te hny pontra rtkelnd a Xeno 2-t relisan?
PSN ID: Shifty_The_Fox | Switch friend code: SW-6856-1226-1116 "One sword keeps another in the sheath."
[11] Joe Kidd
dec 02., szombat 11:54 #43
Vlasz WarAdmir4L (#36) zenetre
Az utols mondatoddal egyet rtek.
Viszlt, s ksz a halakat! 3DS :1075-0709-3221
dec 02., szombat 11:25 #42
Vlasz Kenny (#34) zenetre
Dilettansok...

Avatott muertok ertekelesei:
RPGamer 5/5
RPGfan 90/100
RPGsite 9/10
I'm a gamer. Not because I don't have a life, but because I choose to have many.
[5] VM
dec 02., szombat 10:17 #41
Vlasz WarAdmir4L (#36) zenetre
Ne haragudj, de minden sorod butasg.
[23] CeXzer
dec 02., szombat 9:28 #40
Vlasz herooftime (#37) zenetre
De neked Link az avatrod, jhogy neked tetszik.
The laws of time are mine AND THEY WILL OBEY ME!
[23] CeXzer
dec 02., szombat 9:28 #39
Vlasz WarAdmir4L (#36) zenetre
RpNintenGamer, IGNintendo, RPNintendo Fan, Trusted Nintendo Reviews, RPNinten site, Nintendo Nexus, Euro Nintendoer, Pocket Nintendoer UK, Worth Nintendoing, Nintendo Wired, TeleNintendo, Destrunintendid.
The laws of time are mine AND THEY WILL OBEY ME!
[19] herooftime
dec 02., szombat 9:12 #38
Vlasz Kenny (#35) zenetre
Valahol olvastam mr hogy csak az eleje lineris, ksbb kinylik a vilg, teht elvileg meglesz a szabadsg rzet, csak ksbb
pixiv.net
[19] herooftime
dec 02., szombat 9:07 #37
Vlasz WarAdmir4L (#36) zenetre
n ps vita-pc korszak utn vettem switchet, pr rt jtszottam ezzel a jtkkal, s eddig szerintem is jogos a 9 pont.

A cikkbl kimaradt, hogy az Xel ellenttben, az els rszhez hasonlan ez is dual audioval jtt, ami valamirt mra mr alap lett jrpgknl (nlam deal breaker is lett volna, ha nem teszi)
pixiv.net
[20] WarAdmir4L
dec 02., szombat 7:48 #36
Vlasz Frumoz (#13) zenetre
Nem tudom hogy jo, mennyire mervado olyan embertol tesztet olvasni akinel csak N jatek a jatek es alapbol 8 pont mert ugye N. Vicc ami itt folyik, komolyan ne szenvedjunk tovabb, legyen NintendoGamer365.hu, sot tovabb megyek, csak az a Gamer akinek Nintendoja van.
Widze ze wszyscy wstydza sie jezyka ojczystego!!!! Nokia 3210, EN3854MFX htgp...
[15] Kenny
dec 01., pntek 21:12 #35
3,5 ra utn:

Pro: van story, ami rendkvl izgalmas (elzben annyira nem volt ) fordulatokban teli - 50% game 50% trtnet
Nagyon jk a karakterek
Japn hangsv
Harcrendszer - olyan mint az els rszben, gy nincsen annyira tlbonyoltva mint az X-nek
Maga a jtk is knnyebben fogyaszthat - X-ben 20 ra tutorial, s 130 oldalas lers elolvassa kellett, illetve a Nintendo sokrszes Youtube oktat mozija. Akkor se jtt t minden elsre - itt eddig gyerekjtk.

Kontra - dokkolva meseszp, de handheld zemmdban sokszor sklz le, nha PS2/Ps3 szintig.
Persze els pr helysznen vagyok, de kicsit linerisabbnak rzem, illetve nincsen az X fajta szabadsg rzete sem - olyan FFXV feeling eddig a trkp

sszessgben nagyon lvezem! majd 30 ra utn mondok mg vlemnyt
PSN ID: Kenny_hun, WiiU/3DS ID: Kennyhun 3DS: 1736-0687-8661 Switch: SW-4473-7968-9192
sszesen: 84 [1-50]
1 | 2
Xenoblade Chronicles 2 adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Nintendo
Fejleszt: Monolith Software
Megjelens: 2017. dec 01.
Kategria: Szerepjtk
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
9
Ami tetszett
+ A setting, a lenygz vilg;
+ A karakterek, a trtnet;
+ A harc, a felfedezs;
+ A Zene;
Ami nem tetszett
- Egy-kt elnagyolt objektum;
- Aprbb technikai malrk;
Olvasi rtkels: 9,5 (9 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

84 | [Teszt] Xenoblade Chronicles 2

Kt vvel ezeltt az X nven fut Xenoblade mellkg sokak zsebben kinyitotta a Xenobicskt, azzal, hogy felldozta a nagyv trtnetet a nylt vilg kalandozs oltrn. Tesztnkbl kiderl, hogy miknt is igyekszik a msodik rsz fiXlni a csorbt.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba