[Teszt] The LEGO Ninjago Movie
Kapcsold jtk: The LEGO Ninjago Movie (xbox1)
Eddig 6 hozzszls
Stinger
2017. oktber 16.
htf 18:00
Ciki vagy sem, mg ennyi ids fejjel is szvesen lk le legzni, amiben mondjuk nagy szerepe van annak is, hogy a csaldi-rokonsgi hlban elgg magas a potencilis jelltek (gyermekek) szma. Pedig a LEGO manapsg mr nem csak s kizrlag a fiatalabb korosztly szrakozsa, hiszen a modern programozhat, motorizlt elektro(mechanikus), tvvezrelhet s mindenfle szenzorokkal egybeptett csodk vilgban j rtelmet nyer a konvencionlis ptjtk szerep, azaz: a videjtk adaptcik mellett vgre arra is akad relis indokunk az asszonypajts eltt, hogy a csald "feje" mirt tlti idejt guggolva, vagy trdepelve egy hatalmas kupac manyag eltt a fldn - htrahagyva a mosogatst, a vacsora ksztst s minden egyebet.A LEGO az elmlt vtized sorn a videjtkos adaptciival tagadhatatlanul a popkultra rszv vlt: a nagy filmes brandektl kezdve az ppen aktulisan fut rajzfilmsorozatjaikon t szinte minden terletet behlz a LEGO adaptcik vgelthatatlan sora, mely all a jelenleg is fut, sorban n-edik Lego Ninjago sem kivtel. Az 1998-as Ninja szett spiritulis utdjaknt sikeres rajzfilmszrit fial Ninjago univerzum idn szeptemberben vgl megkapta az els egsz ests mozifilmjt, gy evidens volt, hogy rkezik majd hozz egy videjtk adaptci is: ez lenne a Lego Ninjago: The Videogame, amelyet mr augusztusban, a Gamescom Warner boothjban is alaposan lehetsgem nylt szemgyre venni (a csinos legkocks hostesslnyok mellett ugye).

Ha Hitchcock 100 vvel ksbb lt volna...

A prbakrk alatt a jtk egyik plyadizjnervel s marketingesvel beszlgetve arra prbltam vlaszt kapni, hogy a Ninjago vajon milyen irnyba viszi a LEGO jtkok fejldst, hiszen valljuk be: a legfbb vltozatossgot nem a jtkmechanikai vltozsok, hanem az egyedi tletek s maga a franchise setup adta az elmlt nyolc-tz esztendben, azaz: a bevlt formula ltalban megmaradt, csupn nhny vatos prblkozs volt fellelhet a Traveller's Tales jtkaiban (ez all taln csak a Lego Worlds s a Dimensions c. procedurlisan generlt sandbox cm volt kivtel).

Mjkl Fletli eladja a: "Bevg az alsgatym" c. sztepp produkcijt.

A vlaszok kzt meglepen sokszor szerepelt a harcrendszer bvtse, varilhatsga, a mg interaktvabb trgyhasznlat, a karakter kretor, illetve az open-world jelleg jtkmenet is, amellyel most mr elg knny letrni s eltvedni a f trtneti szl mondanivaljbl. s valban: a Lego Ninjago alapveten a mozifilm cselekmnyeit kveti, m a LEGO jtkokra jellemz vicces, pikantris elrvdsekkel, amelyek valsgos tltelkbombaknt szolglnak a f misszik s a film kzponti esemnyei kztt. Dihjban annyirl van sz, hogy a rajzfilmsorozatbl ismert Lord Gardamon lerohanja Ninja City-t, a csenevsz s kiss egygy zld ninja, Lloyd pedig megprblja apja mokfutst megakadlyozni. Persze, ahogy a mesben, itt is bet valami baki, gy elszabadul a pokol s Cole, Jay, Kai, Wu mester s a tbbiek kzs ervel prbljk kisprni a szemetet a gigszi metropoliszbl.


Itt... gyse... jssz... t!

A korbbi, letisztultabb kpet mutat Lego jtkokkal szemben a Ninjago igazi kaotikus sznkavalkd, amely mr az els jelenetek egyikben megmutatkozik: sznes, villog, rlt s feszes tempt diktl akci-kalandjtk, ahol egyik pillanatban egy risi lebeg robotsrkny htn railshootolsz, a kvetkez pillanatban pedig egy kerti lmpatestbl s egy hotdogos kocsibl ptesz ion gyt, hogy a romm ltt robotpkokat likvidlva a falon s a pznkon tsuhanva szaladj az agresszorok utn. Valban ltszik, hogy tletekbl s fantzibl nem volt hiny, a vrosi urbnus krnyezet soksznsge s a Ninjszkods kz-a-kzben jr egymssal, st: a szabadsgfaktor a plusz akrobatikus lehetsgeknek hla sokkal tgabb, mint korbban.


Tlap Raiden a Dojoban vrja a vilg vgt...

Ez kifejezetten jl prosul a sandbox-jelleg jtkmenettel, ahol a sztorit triggerel javasolt irnyok mellett szinte brmerre s brhova elbklszhatunk nmi plusz ajndkrt, amelyek kzt a karakter tervezben megnyithat ltzetek, fegyverek s j harci kpessgek, szintlps jrnak, st: a kitart felfedezsnek hla klnbz perkeket is aktivlni lehet, amelyekkel kombzni, lnc-tmadni s akr robbantani is lehetsgnk addik egy-egy vicces beszls kzepette st: a Lego Ninjago a tonnnyi megnyithat karaktert ezttal mr a sztorivonal alapjn nyitja meg, gy biztostva kell vltozatossgot a csapat tagjait illeten. Kln pozitvum, hogy vgre elhanyagolhatv vlt az ptkockk sulykolt gyjtgetse is, gy aki csak a tmny akcira kvncsi s nem az arzenl bvtgetsre koncentrl, vgre felllegezhet.


Modern kori rocket jump, avagy ezt a jelenetet Ryuhei Kitamura is megirigyelhette volna.

A jtk ptkveinek (haha) fejleszthet elemei nmagukban megrnek egy mist: a vrosokban megb Dojok falain bell gyakorolva ugyanis egy kazal tmadsi forma elsajttsra is lehetsg van, a harminc-negyvenes ultrakombktl kezdve a fldbe dngl egyb tmadsokig, vagy harci formcikig s akkor mg nem emltettem a helyi kihvsokat, melyekkel szpen lehet bvtgetni a rendelkezsre ll arzenlunkat. Ilyen fok face-2-face kzdrendszer korbban mg egyetlen LEGO jtkban sem volt jelen s a karaktergenertorral, illetve a ninja-specifikus fegyverekkel karltve ez mindenkpp a mrleg pozitv oldalra rhat dolog.

Mr. Yeti nyersre ll. Yet.

A nyolc klnbz helyszn is rtesz az lmnyre egy lapttal atekintetben, hogy br a krnyezet folyton folyvst vltozik (Ninja City-ben kezdnk, de a nhny ra elteltvel szinte minden ismert helysznen megfordulunk majd, belertve a sajt otthonunkat is), egsz jl kihasznlja a tonnnyi megnyitott extra funkcit, azaz sokszor valban a falon futva, clpkn ugrlva, pznkon egyenslyozva kell felvennnk a harcot a gyakran blokkol, vagy gyesen kitr clpontjaink ellen, st: utbbiak a vgletekig ismtelt mozgsokat elbb utbb kiismerik, gy nem vletlen a magas fok varicis faktor sem a tmadsi formkat illeten.

Ha mr a vilgvge elnapoldott, Tlap Raiden boltvre cserlte a dojot. Haladni kell a korral, na.

Az jrajtszs lehetsge termszetesen most is rendelkezsre ll (visszamehetnk a mr bejrt helysznekre j karakterekkel, vagy az n. joker arany kockkkal a zsebnkben, hogy lezrt terleteket nyissunk meg tovbbi csecsebecskrt cserbe), st: a kompetitv Battle Maps-ben a mr bejrt krnyezetben randalrozhatunk negyedmagunkkal a klasszikus jtkmdokban – amelybl loklban 4 fs osztott kpernys bohckods is elrhet mr. m hiba a szmtalan jts, a bvlt lehetsgek trhza, a nagyot fejldtt closed range combat vagy a megannyi vicces popkultrlis utals s cameo, ha a jtk alapjaiban mg mindig a szoksos LEGO jtkbetegsgekben szenved…


Fesztek, mint a drt a lucernsban

gy van. Bizonyra sejted, hogy a kamerakezels, a frame-rate problmk s grafikai glitchek, bugok sokasga a fj pont ismt, amely mindig is a LEGO jtkok achilles-sarknak szmtott s most sem sikerlt kiiktatni teljesen. A bosszant kamerakezels olyan, akr a Spinjitsu: beakad, beragad, nem azt mutatja, amit kellene, a grafikai glitchek, hibs textrafalak s a mgttk fogva tartott karakterek elgg illzirombolk tudnak lenni. Azt is ktve hiszem, hogy az alapveten ht ves kortl ajnlott jtkkal egy valban ennyi ids gyermek hiszti s szli segtsg nlkl tovbb tudna jutni – ez pedig szintn nem j jel (igaz, legalbb sztnzs a kzs jtkra, ami azrt elg nagy fun.)A tesztplatformknt hasznlt Xbox One szinte izzadt az indokolatlan FPS dropok lttn s a tltsi idk is mintha nvekedtek volna, br ez nem platform specifikus problma, a PS4-es verzit is sjtja az alkalmanknti stop-motion bohckods. Persze, a tltsi idk is vastagon mrik a perceket: kt s fl percnyi tlt kperny egyetlen plyrt klnsen sok, ha a motor alapveten jtk kzben rntja be a tovbbhaladshoz szksges textrkat a httrtrrl.

A dolgot valamelyest ellenslyozza, hogy a szerethet karakterek s a vicces, ponos tvezetk abban a 4-6 rs jtkidben mg gy is roppant szrakoztatak, gy a megannyi pozitvum miatt bocsnatos bn, ha nem sikerlt minden bakit kigyomllni. A soron kvetkez alkalommal viszont, mikor majd a sokkal kevsb impozns Nexo Knights lesz tertken, igencsak idszer lesz majd azoktl a csnya rgi rossz szoksoktl vgleg megszabadulni, m addig is: legyetek LEGk, ha tudtok: ne kt kicsi, inkbb affle prgs-kalapcsos-szeletels Ninjk, akik Spinjitsun rkeznek s srknyhton szabdalva irtanak varzsbotos cpkat a sznfeketv (al)zott Goro imittor kpzeletbeli szigetn. Ez val neknk, felntt gyerekeknek.

[71] zaz
okt 19., cstrtk 10:40 #6
Vlasz clairvoyance (#3) zenetre
Nem.
n csak azrt tudom mert van egy 8 ves unokacsm s vehetem j drgn a legokat!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
okt 18., szerda 8:50 #5
Vlasz clairvoyance (#3) zenetre
In a nutshell: nhny ifj ninjatanonc (a'la TMNT) a mesterkkel karltve prblja elsajttani a Tazmania-fle prgs spinjitsu technikt, amellyel mindenfle hiperszuper erre tudnak szert tenni. Minden szn ninja valami speck kpessggel br, s gyakorlatilag Ninjago vrost s a krnyket prbljk megvdeni a kgy-ember hibrid faj invzijtl. Persze sok egyb is keverve van, de a f setup kb ennyi. Ez a LEGO sajt sorozatai kzl jelenleg elgg prg, megy a mesesorozat, kijtt a film, itt a jtk - szval a karcsonyi lego szezonban is elgg ersen jelen lesz.
"Cerberus. Humanity First." | Twitter/XBLive/NNID: StingerHU | 3DS FCode: 1779-1409-5762
okt 17., kedd 22:50 #4
Vlasz clairvoyance (#3) zenetre
Engem sem rdekel, de a jtk gy kifejezetten tetszik.
"This is our time to medicate..."
okt 17., kedd 20:23 #3
Ciki ha nem tusom mi az a Ninjago?
" Amit birtokolsz, az birtokba vesz. " / Tyler Durden / steam: clairvoyance xbox live: Maigowanin ( PC )
okt 17., kedd 16:29 #2
Vlasz kopa (#1) zenetre
Igen, mi is nyomatjuk mg a LEGO Star Warst nha s most ezt a Ninjago-t is. Ketten azrt sokkal knnyebb, ha van egy dominnsabb jtkos. A kicsik figyelmt elvonja a sok lehetsg s a sok szn, de ettl ez egy egsz vllalhat jtk imo.

(mondjuk durva, hogy mennyit fejldtek ezek a jtkok a LEGO SW ta).
"Cerberus. Humanity First." | Twitter/XBLive/NNID: StingerHU | 3DS FCode: 1779-1409-5762
[5] kopa
okt 17., kedd 8:57 #1
Pont wii u-n a city undercover maxoljuk a gyerekkel, megunhatatlan mkk
Illusion is the ultimate weapon!
The LEGO Ninjago Movie adatlap
7 v felettieknek Gyerekeknek
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: Telltale Games
Megjelens: 2017. szept 21.
Kategria: Akci/Kaland
Online jtkmd: Van

Mg nem rtkeltk ezt a jtkot
Ami tetszett
- remek prhuzam a mozifilm s a jtk kzt
- jpofa, vicces tvezetk
- j kpessgek sokasga
- vltozatos, varilhat harcrendszer
- tartalmas karaktergenertor
- 4 fs Battle md
- Dojok s arna harc
Ami nem tetszett
- szoksos LEGO betegsgek: kamera, bug, framerate
- rvidke kampny
- mozis szinkronhangok mellzse
- kiss kaotikus
- sokat tlt
Olvasi rtkels: 7 (1 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

6 | [Teszt] The LEGO Ninjago Movie

A Traveller's Tales az aktulis mozifilmmel egytt kszl a karcsonyi szezonra, melyben Wu mester tantvnyai, a Spinjitsu fiatal fenegyerekei lpnek fel a gonosz hordi ellen. Npszer, jpofa karakterek s a gonosz dz sszecsapsa vrhat a legjabb LEGO adaptciban, a The Lego Ninjago Movie kalandjban. Teszt.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba