[Teszt] Cuphead
Kapcsold jtk: Cuphead (xbox1)
Eddig 52 hozzszls
mcmacko
2017. oktber 05.
cstrtk 17:05
Puttyog a kz, pattognak a borsszemek, vetdik a hs, s prgnek a ritmusok. Cuphead pedig mdszeresen gyzi le hetyke egymsutnban az rdg adsait. Persze Kupa Misi (TM) s Mug Matyi is hasonl cipben jr - a knnyelm szerencsejtknak az lett a vge, hogy maguk is a Pats ldzttjeinek a sorba kerltek. gy nincs ms vlasztsuk, mint belemenni a pokoli zletbe: sajt lelkk megmentse rdekben ledarlni mindenkit, aki valamilyen formban tartozik a knszag rnak. Mrpedig ebben a mesevilgban mindenki flrezletelt mr valamit az rdggel, gy hseinknek a teljes krnyket el kell nspngolni, hogy legalbb k megmenekljenek a szrny krhozattl.Nagyjbl ez a sztorija a harmincas vek rajzfilmstlust, a Fleischer-Avery iskola legjavt lekoppint Cupheadnek. Annak a jtknak, amely mindent egy lapra tett fel: nevezetesen a klnleges s eddig nem piplt meseszer vizualitsra. Lttunk mr j nhny rajzfilmeket imitl videojtkot az vek sorn, de ennyire dinamikus, ilyen egysges s magas szinten ignyes ltvnyvilg cmet mg soha. s a legszebb az egszben, hogy mindezt nem felejtettk el tnyleges „videojtk”-lmnnyel megtoldani a ksztk, gy mondhatni a Cuphead nem csak a ltvnyban, de bizony a mechanikk minsgben is felr a legnagyobbak kz.A jtk bszkn hirdette az elmlt vek sorn a fnk-fkusz megkzeltst. A Cuphead sava-borsa tnyleg a boss-harcokban eredeztethet, de a boss-rush almfaj lland emlegetse kicsit csalka lehet.

De mi is az a boss-rush? A videojtkok hajnaln, mg a 8-bites japn konzoljtkokban vlt divatt, hogy miutn a plya vgi fellenfeleken tevickltnk (s az sszes szintet letudtuk), a vgs fnkharc eltt jtt egy nagy hajr. Itt szk egymsutnban (sokszor egy lettel) kellett vgigdarlni ismt az addigi fellenfeleket. Ez nem kis gyakorlatot ignyelt, s sokszor ledobta a gpszjat az agyunk, mikor pldul Dr. Wily eltt mg a komplett robobagzson keresztl kellett vgni magunkat.
No a Cuphead picit tvarilja ezt az elkpzelst. Itt a boss-rush fogalma jellemzen egy fnk kr pl, akit klnbz fzisokon keresztl kell levernnk. Ott van pldul az risi madr, aki elszr tojsokat kpkd, majd msodik fzishoz rve dhbe jn, s japn bullet-hell jtkokat megszgyent tollvihart kld rnk, vgl a fikja vesz kezelsbe minket, aztn mg egy utols etapunk lesz a nagymadrral. Ht valahogy gy pl fel egy f plya. Megesik, hogy az adott boss „formi” helyett a csatlsok legyzsre irnyul a feladatunk, de a lnyeg, hogy egy plyn mindig egy adott tematikj boss ellen fogunk kzdeni, tbb fzisban, kln-kln stratgiai megfontolsokkal.s micsoda fnkk ezek! risi fazonok mind, egytl egyig! s ez nem csak a vicces, de sokszor a slyosan rettenetes s flelmetes mivoltukra is rtend. A fzisvltsoknl radsul olyan durva animcik kacagtatnak majd, hogy nem hisztek majd a szemeteknek. s ez nem tlzs…

Ezen a ponton engedtessk meg egy kis privt sztori. Gyermekknt imdtam az 576 Kbyte rsait, s olyan ’93 magassgban olvastam az Amigs Beavers tesztjben, hogy a cikkr „lefordult a szkrl, gy rhgtt”, mikor megltta a jtk egyik fellensgt. Ez a hasonlat kkemnyen megmaradt, s… Nos, vagy az ingerkszb volt ms, vagy szerz akart nagyot mondani. Mai fejjel nehezen tudom elkpzelni, hogy a jtkban rendre visszatr mackszrnyben mi is volt olyan vicces…

…na, de vissza a rajzfilmfldre! Egyik-msik genynl tnyleg felhorkantunk majd az apr gegeken s mozdulatokon, olyan jpofn van tlalva a szemlyisgk. Bon Bon Brn minden legyztt csatlsa utn rzza rnk az klt, a nagymadr hordgyon jn vissza az utols haccacrra, s van aki konkrtan srk formban is visszatr ksrteni minket. A tbbit pedig nem szeretnm elspoilerezni. Szerencsre bven van lehetsg j pldkbl vlogatni, s a jtk meglepen hossz, meglepen tartalmas is, az egyszer koncepcija ellenre is.Persze nem csak fnkk vannak, de lesznek run&gun szakaszok, s szellemes mauzleumok is, affle kzjtkknt s jutalomforrsknt. A futkorszs plykon tudunk rmeket is gyjteni, hogy aztn a trkpen tallhat malacpofa boltosnl j fegyvereket vagy egyb knnytket vsroljunk. Arra figyeljnk, hogy sok buffnak van debuff hatsa is, gy a knnyts gyakran neheztss is tud vlni. Az extra let viszont mindjrt a jtk elejn jl jhet. A jtk nehzsge ugyanis olyan, mint maga a fgonosza: pokoli, s ott szr belnk tzes vasvilljval, ahol csak r bennnket! Persze a mintk tanulhatk, sokszor van tbb fle kit is a szorult helyzetbl, s a kihvs viszonylag jl is ptkezik, ahogy haladunk elre. St, mg "knnytett" md is vlaszthat a plyk elejn. A jtk kzepe fel azonban lazn lesznek olyan csatk, ahol mr az egyes kzbls fzisok elrsig is oltri trelem s alzat szksgeltetik. A jutalom? Az viszont mindennl desebb. Amikor a fnkt porig alzod, az animci csak fokozza a diadalmas rzst. Aztn a jtk csavar egyet a dolgon, s a kpnkbe trli a kettesal’ szint rtkelst: „Bartocskm, lehetne ezt sokkal jobban is csinlni…”A program alkoti vgig sszel mrtk fel a jtkmenet stlusban rejl lehetsgeket, gy logikusan be is hoztk a kooperatv jtkot, ami rettent ponos adalk. Sok ld disznt gyz, na de nem Kupa Misi s Mug Matyi esetben, akik ha sszellnak, mg nagyobb lesz a csetls-botls, mint korbban. Persze pp ez jelenti a Cuphead szpsgt, a kzs anyzs, pedig viccesebb, mint ha egyedl jtszana az ember. Ha ketten nyomjtok, s nem vagytok kellen egymsra hangolva, garantltan jajj lesz a bartsgnak! Aprop a program annyira ltvnyos, hogy ha egy hzibuliban az enyhn besrztt haverok el kerl, a csapat nagy rsze rhrszve fog rfixldni kpernyre! Onnantl pedig ismt jnnek az oltsok s az egymst hergel beszlsok. Nem csak a ltvny az, amgy, ami az tlag befogadt mulatba fogja ejteni. A program zeni is mind-mind kln tapsvihart rdemelnek. Ki gondoln, hogy a dixie talpalval mg durvbb hatssal tud lenni az emberre, mint a metlos reszels? Higgytek el, a huszadik jrakezdsnl a dbrg rzfvsok s heves pergetsek a legsibb sztnket fogjk bekapcsolni bennetek is!Ritkn szletik ennyire egysges, ennyire tiszta s ennyire ts vzival rendelkez jtk, mint a Cuphead. A ksztk sokat tettek fel a jtkuk napvilgra hozatala rdekben, de innen nagyon gy tnik, hogy minden befektetett izzadsgcsepp megrte!
Egyetlen, de egyetlen aprbb szrevtelnk motoszklt bennnk vgig a jtkkal kapcsolatban. Ha a run&gun, valamint a fnkharcok egymsutnjt klasszikus plyarendszerbe szervezik a srcok, taln mg magasztosabb, mg hangosabb lenne a Cuphead durransa! A sorozatos jraszervezs, a kifel is kommuniklt fejlesztsi buktatk s ttervezett jtkelemek, valamint a limitlt erforrsok miatt lehetett az, hogy a fnkk nem kaptak tnyleges felvezet plyaszakaszokat.
Na de ezzel egytt sincs nagy gz. Kupa Misi s Mug Matyi kalandjai ugyanis a mrce legmagasabb rgiit ostromoljk. Univerzlis siker a nehzsgnl fogva sem lesz a Cupheadbl, de azt lazn elrtk az MDHR srcai, hogy idn ne nagyon legyen emlkezetesebb vagy maradandbb darab a kpzeletbeli toplistmon. Mi ez, ha nem egy balga alku az rdggel?

sszesen: 52 [1-50]
1 | 2
[5] madball
okt 26., cstrtk 13:55 #52
Vgre megvettem n is. 10/10 nlam is, hiba szivat, nem lehet letenni...
XBL Gamertag: madball66 NNiD (Wii U): madball66
[10] CoolCat
okt 09., htf 11:58 #51
szerintem multi cm lesz.
Amgy a nehzsgtl nem kell kaksizni, van egy fait vonal, mait nem lp t. Nem gy nehz, hogy csal (pl ninja gaiden), hanem design szempontok alapjn.
[5] Kristof
okt 08., vasrnap 11:33 #50
Egybknt nekem folyton az 1935-s Mickeys Garden epizd ugrik be a jtkrl.
KATT!
--PS4--Switch--
[5] Kristof
okt 08., vasrnap 11:29 #49
Fantasztikusan nz ki!
Ordt egy Switch verzirt!
--PS4--Switch--
[5] FatZombie
okt 07., szombat 15:01 #48
Rettent egyedi, stlusos s nehz... ez biza beszerzs!
"Life is Just a dream on the way to death"
okt 06., pntek 21:21 #47
Vlasz turi98 (#46) zenetre
Nagyon helyes! Arra tuti j. Purgatrium.
"This is our time to medicate..."
[3] turi98
okt 06., pntek 20:09 #46
Vlasz Yip Man (#45) zenetre
Ezzel a jatekkal izzadom ki a betegseget
Ps One,Ps3, Ps Vita.
[25] Yip Man
okt 06., pntek 20:00 #45
Vlasz turi98 (#44) zenetre
j neked, hogy volt r sszesen 21 rd a napokban

persze, hogy lehet jl dobni, erre mindenki rjn szerintem
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[3] turi98
okt 06., pntek 16:19 #44
Vlasz Yip Man (#43) zenetre
21 ora alatt vegeztem az osszes bossal.
Lehet jol dobni a vegen javaslom azt
Ps One,Ps3, Ps Vita.
[25] Yip Man
okt 06., pntek 14:28 #43
Vlasz turi98 (#42) zenetre
van gond, igen

fleg a repls plyknl feltn a hitbox-problma, de ott belefr nha-nha egy mnusz hp
tegnap ta n is a kaszins krtyalapokkal szopok, mert ott viszont hibtlan sorozatokat kne csinlni

most smoke bomb + msodik super van betltve nlam s ezekkel egyszer majd sszejn vletlenl
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[3] turi98
okt 06., pntek 14:15 #42
Vlasz mcmacko (#41) zenetre
Valsznleg, de gondolom parrynl a legfeltnbb
Ps One,Ps3, Ps Vita.
okt 06., pntek 13:14 #41
Vlasz turi98 (#39) zenetre
Nem a hitbox rzkelssel van baj?
"This is our time to medicate..."
[56] renz
okt 06., pntek 13:09 #40
Csillird ve vrok mr egy hasonlra. Amint meglttam, hogy van benne coop, mr vettem is meg.
liquid 2017. pr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) J, akkor mg egyszer: kerlj el minket krlek, s ne kommentelj a tovbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy tallsz alternatvt.
[3] turi98
okt 06., pntek 12:47 #39
Masterpiece!
A kaszinnl jrok, de csak szerintem van baj a parryzs rzkelsvel?Mintha random nem adn be nha..
Ps One,Ps3, Ps Vita.
[11] FooLman
okt 06., pntek 11:55 #38
Azt hiszem ezt Youtube-on fogom jatszani.
Nagyon tetszik, csak 1) bena vagyok, 2) nincs boxom se pc-m.
...ami gma bugzik, az lma efix marad...
okt 06., pntek 10:13 #37
Munkba jvet elolvastam a tesztet s nagyon jl szrakoztam rajta, a jtkon pedig rnzsre is ltszik, hogy egy egyedlll mesterm, de az htszentsg, hogy mg egy j darabig a kzelbe sem megyek.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
okt 06., pntek 8:59 #36
KATT!
I am such a B.A.
[71] zaz
okt 06., pntek 8:58 #35
Vlasz Wallace (#26) zenetre
Az megln jtkot!
Emlkszem,anno a DS kapcsn rinylt mindenki,hogy mirt nincs benne easy vagy normal mod....akkor megprbltuk nekik elmagyarzni ,hogy akkor a jtk alapjaiban omlana ssze! Szerintem ugyanez a helyzet itt is.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[71] zaz
okt 06., pntek 8:52 #34
Szoktam nzni Twitchen.(nem rhg!)
Ha lesz lelki erm hozz,tuti meg fogom venni!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[16] travis18
okt 06., pntek 8:48 #33
Amgy, ha mr Kupa Misi, akkor mirt nem Bgre Matyi? Mirt maradt meg a Mug?
It's better to die on your feet than to live on your knees. PSN ID: Travis182HUN_MVP GamerTag: Travis182HUN
[59] Alwares
okt 06., pntek 8:34 #32
Az els plyn nem tudok vgigjutni jpofa jtknak tnik, de mellette egy szemt szadista llat... mindig is tudtam hogy bna vagyok platformerekben, de ennyire?
.titanic {float: none;}
[37] playmore
okt 06., pntek 8:19 #31
Egyetlen dolog miatt nem vettem meg megjelenskor s szmomra a jtk egyetlen negatvuma az online co-op hinya. Valamirt ezekben a 2D oldalra scrollozs tmkban mr vagy 10 ve nincs olyan amiben onlinbe multi lenne, mindegyik csak egy gpes. Fj pont, de grik, hogy bekerl majd.
Cheers, love! The cavalry's here!
okt 06., pntek 8:17 #30
Ha tbb run and gun plya lenne akkor nlam 10/10, de sebaj, majd a folytatsban.
There is only room for one Boss and one Snake... /// Xbox One GT: Durden is ALIVE /// PS4 iD: Durden91
[16] travis18
okt 06., pntek 6:48 #29
Vlasz Fre (#9) zenetre
+1
Imdom.
It's better to die on your feet than to live on your knees. PSN ID: Travis182HUN_MVP GamerTag: Travis182HUN
[16] travis18
okt 06., pntek 6:48 #28
Vlasz Wallace (#26) zenetre
Azzal meg is lnk a jtkot.
It's better to die on your feet than to live on your knees. PSN ID: Travis182HUN_MVP GamerTag: Travis182HUN
okt 06., pntek 6:38 #27
Nem szeretem ezt a jatek stilust es bena is vagyok az ilyen jatekokban, igy tuti kimarad, nem lenne sikerelmenyem es ezert annyira nem is szorakoztat, pedig amugy nagyon bejon a jatek. Imadnam, ha jonne ilyen stilusban egy klasszikus platformer jatek!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[10] Wallace
okt 06., pntek 1:49 #26
Vlasz backstab (#21) zenetre
Egy even belul tuti jon hozza egy easy mode patch, vagy valami hasonlo. A kritikusok most szenne meltatjak, joggal, aztan hogy meg szelesebb korben elterjedjen, jon hozza majd valami konnyites. (Szerintem!)
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
[19] bandee23
okt 05., cstrtk 23:47 #25
Vrt izzadok nha, de nagyon j jtk.
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
[51] KiswechPS3
okt 05., cstrtk 22:54 #24
Nagyon jl szrakozok vele, de nha akkort tudnk vistani mrgembe hogy csak na. Nagyon feltud cseszni olykor, de mgis imdom
Once, there was an explosion...
[51] KiswechPS3
okt 05., cstrtk 22:53 #23
Vlasz nasty (#4) zenetre
Imdlak
Once, there was an explosion...
okt 05., cstrtk 22:52 #22
mirt nehz ez menne taln ?
[31] backstab
okt 05., cstrtk 22:43 #21
Megvettem, de mr az els ra utn kiderlt, hogy ehhez n nagyon reg s gyenge vagyok, a bds letben nem fogom vgigjtszani. Mgsem refundolom, mert az ilyen alkotk minden fillrt megrdemelnek. J ltni, hogy nem csak n gondolom gy, mg Angry Joe is gondolkods nlkl dobta r a 10/10-et...
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[23] Fabri
okt 05., cstrtk 21:12 #20
Els plyn elvreznk az fix. Inkbb bele se kezdek.
"Ami nem l meg, az kisebb tesz" /Super Mario/
[45] Frumoz
okt 05., cstrtk 20:58 #19
Ehhez n borzasztan csicska lennk...
MEDIOCRE
okt 05., cstrtk 20:51 #18
Nem szoktam pc-n jtszani de most ert veszek magamon.Ezt muszj lesz.
Perverz modn ps4 controllerel.
Tncoltl mr valaha az rdggel spadt holdfnynl? PSN:Praterkid. vagy haveroknak csak SKLAKOP
[25] Yip Man
okt 05., cstrtk 20:50 #17
az els videk utn kt dologtl fltem

az egyik, hogy mennyire lesz epilepsziaveszly-gyans a jtkmenet a kpernyt betlt tucatnyi rajzfilmfigurtl

a msik, hogy a klasszikus run&gun plyk nem lesznek-e fantzitlanok + mi van a vgtelenl jratermeld mobokkal

ht, az agyamat nha kisti egy-egy bossfight, amikor ngyfel kell egyszerre figyelni, de egyltaln nem zavarja a szemet az animci

ez fontos; tbb 2d-s platformert is dobtam az elmlt vekben amiatt, mert nem brtam nzni a vgtelensgig halmozott szn s animcikavalkdot (Trine, Rayman Legends...)
az egy dolog, hogy ma ezerszer stimullbb vilgot tudnak teremteni 2d-ben a fejlesztk, mint rgen, a krds azonban az, hogy rdemes-e...

ezekhez kpest itt az egyetlen kpernyre prselt informci mennyisge nagyon tgondolt, akr a sznpalettrl, akr a httr figyelmet elterel zsfoltsgrl, akr az ellensgek animciirl van sz

nagyon szpen sszell az egsz, na

nha csak stlgatok perceken t a nagytrkpen, hallgatom a zent s figyelem a srlt filmszalageffektek mg rajzolt kopottas, de minden rszletben lktet vrosrszeket s figurkat
(a harmadik vilg zenje rulez! KATT! )

tnyleg, a zenrl nem lehet nem beszlni a jtk kapcsn!
sokszor, mr zsibbad a fejem s hagynm a fenbe a sokadik nekifutst, mgis azonnal rkattintok a retry-gombra, mert olyan hzsa van a big band-nek, hogy lehetetlen kikapcsolni

a run&gun plyk viszont szarok
kr rte
egy bossfight-nl nem gz, ha a tiszta gyessg helyett aprlkosan be kell tanulni minden fzist, de egy nyavalys ugrls plyn, ahol az egyetlen kihvst a szndkosan parasztul elhelyezett s vgtelensgig jratermeld ellenfelek adjk... na ezt t kellett volna gondolni mg prszor

j cucc, na

nlam kb nyolcpertz
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
okt 05., cstrtk 20:35 #16
Vlasz nasty (#4) zenetre
Ceavis & Cuphead.
let the sun never blind your eyes
[13] muerte
okt 05., cstrtk 20:20 #15
Reg tetszett jatek ennyire.
Allati nehez, de valahogy nem tudok haragudni ra, nem csesz fel. Neki megyek 10-edszer is.
A zene es a grafika leirhatatlan sszhangban van.
Ami nem ol meg az erosit
okt 05., cstrtk 20:13 #14
Mr flek lre, hogy ki fog hullni az sszes hajam a kiprblst kveten.
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
[23] arpi0912
okt 05., cstrtk 20:10 #13
Az v indie cme nlam! Pazar.
Ha a ps4 pro 115k, s a One X 159k, akkor megri nekem az a hangyafasznyi klnbsg 44k-t? Hmmmm.
[35] savoo
okt 05., cstrtk 20:07 #12
Vlasz drag (#11) zenetre
Kirly, mr meg is nylt!
"I have no memory. Every day is a new day because I don’t remember the day before. Every minute is like the first minute of my life."
okt 05., cstrtk 20:06 #11
Vlasz savoo (#7) zenetre
DLC lesz!
Found.
[10] Wallace
okt 05., cstrtk 20:00 #10
Megvettem, ott "ul" a vinyon, de eskuszom nem mertem meg nekiugrani a brutal nehezseg miatt. Neki fogok, csak meg batorsagot kell gyujtenem.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain.
[27] Fre
okt 05., cstrtk 19:57 #9
Ez a nagybets JTK ! 10/10
PC : I7 4790K + MSI Gaming5 Z97 +Asus Geforce Strix GTX 1080 + 16 gb Kingston 2400Mhz ram
okt 05., cstrtk 19:55 #8
Ht ennek nagyon rlk, mindjrt utnanzek.
"This is our time to medicate..."
[35] savoo
okt 05., cstrtk 19:52 #7
Valami gond van, nlam nincs vge a cikknek..
"I have no memory. Every day is a new day because I don’t remember the day before. Every minute is like the first minute of my life."
okt 05., cstrtk 19:44 #6
Vlasz nasty (#4) zenetre
Pfjj, de "nasty" valaki!
"This is our time to medicate..."
[24] maccc
okt 05., cstrtk 19:41 #5
Ejjj, mindennl jobban nyomnm. Ebben az egy esetben tnyleg megsiratom az eladott Box-omat.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[25] nasty
okt 05., cstrtk 19:34 #4
Ja s kvetelem hogy az "rdgd van" szlogent rjtok t "2 girls 1 cuphead"-re!
vrjl !!!!!!!!!!!!!!! jl olvasok ? a nintyisek mgjn fognak elgedni
[31] Matild
okt 05., cstrtk 19:33 #3
10/10
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
sszesen: 52 [1-50]
1 | 2
Cuphead adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2017. szept 29.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
9
Ami tetszett
- Kzel hibtlan jtkmenet;
- Kzel hibtlan ltvny;
- Kzel hibtlan tartalom;
- Kzel hibtlan muzsikk;
Ami nem tetszett
- A klasszikus plyaszervezs kisrdge csak ott motoszkl vgig az ember fejben...
Olvasi rtkels: 9,7 (13 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

52 | [Teszt] Cuphead

Puttyog a kz, pattognak a borsszemek, vetdik a hs, s prgnek a ritmusok. Cuphead pedig mdszeresen gyzi le hetyke egymsutnban az rdg adsait. Tesztlaborba vittk a kmletlen nehzsg, de igen magas lvezeti rtket szolgltat Xbox One jtkot!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba