[Teszt] Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Legacy
Eddig 14 hozzszls
ne5h
2017. szeptember 05.
kedd 09:00
A gyjtemnyes kiadsokat mindig szeretjk, hiszen ltalban elg j r/rtk arnnyal rendelkeznek, elvgre nem csak az alapjtkot, de az esetlegesen hozz rkezett DLC-ket is tartalmazni szoktk. Mg jobb rzs, amikor nem egy, hanem rgtn tbb jtk is lapul a csomagban, gy mg inkbb j zletet csinlhat az ember. De vajon mennyire csinl j zletet a Namco, aki nagyjbl a tizedik krt futja a Naruto szrival s annak klnbz jrakiadsaival?Kezdskpp kijelentem a nyilvnvalt. Ez a nagybets, definitv (s tovbbi hangzatos jelzk is jhetnek ide, amik most ppen nem jutnak eszembe) Naruto jtkcsomag. A ngy szmozott epizd, azok minden kiegsztikkel egytt valban azt a figyelmet s feldolgozst adja a sorozat rajonginak, amit k is s az alapul szolgl manga is megrdemel. A (csakazrtis lerom, hadd nvelje a karakterszmot) Naruto Ultimate Ninja Storm, a Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2, a Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst s a Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Road to Boruto tkletesen vezet minket vgig az egsz nindzsakalandon, nhol masszvan lve az alkoti szabadsggal. A gyjtemny egyben el is kszti a terepet a jv szmra.

A Legacy kiads valjban kt jtkot takar, hiszen az els hrom rszt magba foglal Trilogy mell kln rhet el a Storm 4 bvtett vltozata. Minden leend jtkos szmra csak javasolni tudom, hogy kvesse a kronolgiai sorrendet az egyes rszek vgigjtszsa sorn, hiszen nem pusztn a trtnet szempontjbl lnyeges ez, hanem az egyes jtkok s azok mechaniki miatt is. Az Ultimate Ninja Storm nem csak nevben tr el a folytatsoktl, a Shippuden eltag nlkli rsz ugyanis meglehetsen archaikusnak tnik a ksbbi rszek ismeretben. Ellenben remek mdja annak, hogy vgigkvessk a klnbz darabok kztt vgbement fejldsi utat, legyen az pozitv vagy ppen negatv.A harcokat rint kisebb-nagyobb vltozsok, ahogy a kezdeti, idztsre pt kitrs mell a ksbbiekben behoztk a brmikor elrhet, de vges szmmal s visszatltssel rendelkez meneklst. Ahogy a segt trsak idvel jval nagyobb szerepet kaptak, vgl szablyos tag team felllst ltrehozva. De hasonlan jl vgigkvethet a harcok melletti mellkes tevkenysgek s egyb tennivalk kapcsn hozott vltoztatsok sora is. Ahogy a kezdeti szabadon bejrhat falu mell a ksbbiekben bejtt egy jval linerisabb, de nagyobb terekkel rendelkez vilg, hogy aztn ehelyett csak a legfontosabb helysznek maradjanak meg, amik kztt utazgathatunk.

Mindezek mellett egy nagyjbl egysges grafikai szintet is kpviselne a jtk, ez azonban csak papron hangzik ennyire jl a valsg ennl sokkal relisabb. Dacra a tuprnak, az els rszen bizony rzdik, hogy nem mai darab, a majd' 10 v korklnbsg bizony ersen rnyomja a blyegt a ltvnyra. A Shippuden rszek mr egy fokkal szebben festenek, a Strom 4 s fleg a Road to Boruto pedig abszolt nem szgyenkezhet, de valsznleg senki sem lepdik meg, hogy ez a rsz teljest a legjobban ezen a tren.Tartalom szempontjbl mindenkppen elismers illeti a Legacy kiadst, hiszen a 4 teljes jtk, illetve a Storm 3 s 4 esetben elrhet tovbbi extra tartalmak bven gondoskodnak rla, hogy garantltan tladagoljak magunkat Narutobl rvid tvon. s ezek csak az egyjtkos kampnyok s kiegszt kldetsek, mg sz sem esett az online s offline elrhet harc lehetsgrl. A sorozatra jellemz, abszolt nem hardcore megkzelts gondoskodik rla, hogy azok is nyugodtan rk tucatjait ljk ezekbe a mdokba, akik egybknt nem a zsner szerelmesei.

Sajnlatos mdon az egybecsomagolson s grafikai kicsinostson tl ms tapaszt nem kaptak az egyes rszek, gy azok minden korbbi bja s bnata ugyangy vgigksr majd minket az jabb vgigjtszs sorn. Ilyen pldul az egyplus karakterfelhozatal vagy a blokkols s kitrs idztse kapcsn tetten rhet problmk, nevezetesen, hogy hiba rezzk gy, hogy tkletesen idztettk a gombnyomst (tudniillik a korbbi rszekben a bekapott tsek kztti j idben megnyomott vdekezssel tudtunk kitrni), a vgn egy ritmusjtkot megszgyent gyorsasggal fogjuk cspelni a kontrollert a kvnt eredmny rdekben.Mindezek ellenre aki valaha szerette vagy rdekldtt a Naruto jtkok irnt, btran ruhzzon be r, ennl jobb alkalma (taln) nem lesz, hogy a lehet legteljesebb kollekcival lje t Uzumaki Naruto naggy vlsnak trtnett.

[31] Matild
szept 06., szerda 15:51 #14
Vlasz torppapa5 (#3) zenetre
Egyetrts. Remlhetleg ez volt az utols "br". Na nem a Naruto.bl, hanem ebbl a Storm szribl.

Nekem itt figyel PS3-ra mindhrom rsz, gyhogy egyetlen jdonsg (Storm 1 trfeatmogats - ez ugye az eredetiben nem volt) miatt ennek mr nem dlk neki.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
szept 06., szerda 11:33 #13
Vlasz torppapa5 (#12) zenetre
Nyilvnvalan. n ezrt inkbb gy mdostanm a te ajnlsodat, hogy

sima Naruto anime (fillerek nlkl) -> Storm 1 -> Storm 2 -> Naruto Shippuden anime (fillerek nlkl, akr a Strom 2 sztorija utntl) -> Storm 3 Full Burst -> Storm 4 -> Road to Boruto.
I am such a B.A.
[15] torppapa5
szept 06., szerda 11:13 #12
Vlasz ne5h (#11) zenetre
Kacifntos krds, de a vlasz egyszer: Egy id utn feltnik a nznek, hogy melyik jelenetek nincsenek mr benne a Storm 3-ban. s ha megvan az sszekt kapocs, mr ugorhat is a 4. rszre.

Pldt is szeretnk hozni, hogy ez mitl lesz egyrtelm, de az brutl nagy spoiler lenne.
szept 06., szerda 8:30 #11
Vlasz torppapa5 (#10) zenetre
De mivel a Storm 3 vge totl kitallt, honnan tudnd, meddig nzd az animt, ha korbban nem lttad? Ha azt a rszt vrnd benne, ami a Storm 3 vgn van, akkor kb vgig is nzhetnd, akkor se kvetkezne be. Erre cloztam.
I am such a B.A.
[15] torppapa5
szept 06., szerda 7:00 #10
Vlasz ne5h (#8) zenetre
Ahogy mondod, ezrt nznm meg az animt a Storm 3 utn pont addig, amg ez a kett jtk tart.
[16] travis18
szept 06., szerda 6:13 #9
Vlasz CeXzer (#5) zenetre
Mindenkpp az animvel kezdd!
It's better to die on your feet than to live on your knees. PSN ID: Travis182HUN_MVP GamerTag: Travis182HUN
szept 05., kedd 22:32 #8
Vlasz torppapa5 (#7) zenetre
Mondjuk a Storm 3 vge pont hogy csalka, mert az ugye full fikci, az utols 2-3 nagyobb harc kb sose trtnt meg az animben, mert az mg nem rt vget akkor, amikor a jtk kijtt, gy valahogy le kellett zrni.
I am such a B.A.
[15] torppapa5
szept 05., kedd 22:29 #7
Az anime vs jtk krdse elg rdekes tma, s bevallom szintn, gy utlag teljesen n sem tudnm eldnteni, hogy mivel kne kezdeni.

Ha szabad a varils brmilyen mdon, s tengernyi id ll rendelkezsre, n most ilyen sorrendben fognk neki, ha a trtnet rdekelne, de abbl a maxot akarom kihozni:

Sima Naruto anime (fillerek kihagysval, a sztori itt jobban ki van dolgozva) -> Storm 1 (ltvny miatt) -> Storm 2 -> Storm 3 Full Burst -> Storm 4 -> Road to Boruto

Valahol a Storm 2 s 3 utn beiktatnm az "els" Shippuuden rszeket, egszen addig, amg ez a kt jtk tart. A tbbi rszek mr hemzsegnek a fillertl, valamint sajnos a Studio Pierrot nagyon levette a sznvonalat, gy jobban jr az ember a jtkkal, mint az animvel. (Az mr ms tszta, hogy a Storm 4-ben pont az "csods" llkpeiket kell a legtbb tvezetben vgignzni...)
szept 05., kedd 21:27 #6
Vlasz CeXzer (#5) zenetre
Nzd, ahogy mr emltettem, nagyjbl hen dolgozzk fel a jtkok a sorozatot. Ha csak a sztori rdekel ltalnossgban, akkor is megrheti jtszani a jtkkal, ha viszont a ltvnyos s gigszi harcokat is "t akarod lni," akkor mindenkpp megri kiprblni.
Ettl fggetlenl ugyangy nzheted majd az animt, mert az apr rszleteket azrt annyira nem dolgoztk ki CC2-k, gy ha nem is hatalmas mrtkben, de azrt tartogathat jdonsgot az anime is.
I am such a B.A.
[23] CeXzer
szept 05., kedd 18:36 #5
Vlasz ne5h (#2) zenetre
Igen, de mint emltettem, backlogon van az anime, szal szeretnm egyszer megnzni, s a nagy projekt, minden star trek rsz hamarosan vget r, ez lenne a kvetkez, szal amit rsz, az alapjn ez szpen el is spoilerezn.
Vagy inkbb jtsszak ezzel, hagyjam a rajzfilmet?
The laws of time are mine AND THEY WILL OBEY ME!
[1] Rafanir
szept 05., kedd 17:13 #4
Vlasz CeXzer (#1) zenetre
n speciel gy jtszottam vgig a msodik rszt, hogy a Naruto Shippuudenbl egyetlen rszt sem lttam
s taln ezrt is lveztem annyira a sztorit, mivel gy nem tudtam elre, hogy mi fog trtnni.
[15] torppapa5
szept 05., kedd 17:06 #3
60 fps ide vagy oda, a "Lazy remastered" djat idn megkapta tlem a CC2-Namco Bandai pros.

Nem tudom, hogy mostanban mi folyik a kt stdi krl, de az a pnzlehzs, amit mostanban lemvelnek, valami siralmas. :/ Flrerts ne essk, kzel sem tartom rossz tletnek ezt a kiadst (st), de ugyanaz a helyzet, mint a Storm 4-gyel: begrnek nagy dolgokat s alig teljestenek belle valamit.

A grafikai tupr elkpeszten minimlis, konkrtan perceket kell bngszni mg egy YT-t is hogy vgre sszehasonlt videt talljon az ember... s nem vletlenl, a Storm 2-3 pldul dett ugyangy nz ki a legtbbszr, mint az eredeti verzi, esetleg extra lsimts van rtve s ksz. A Storm 1 esetben ltszik egyedl a tupr, de kln megvve kicsit sokallanm az rt... (Amit meg vgkpp nem rtek, hogy mind a 4 Storm ugyanazt az engine-t hasznlja, de a 4-bl ltott effektek egyike sem lett tportolva. Nem pont ez lenne a feljtott vltozat lnyege, hogy a korbbi rszek mg ltvnyosabbak legyenek?!)

Aztn arrl mr ne is beszljnk, hogy a Steam frumok pr napja mg megint teli voltak negatv rtkelssel, mert technikai oldalrl nzve ezek a jtkok tovbbra is fapadosak tudnak lenni. Fps droppok a semmibl, fagysok s egyb nyalnksgok.

Szeretnm szeretni ezt a pakkot, de nem tudom, inkbb a nosztalgia hajtana elre a vtelben, mintsem az, amit tnylegesen kapnk a pnzemrt. Ha majd egyszer tvltok 4k-ra, taln ezzel a kiadssal ersen nyomott ron prbt teszek, de amgy ez a pakk tnyleg az joncoknak szl, nem a "veternoknak".
szept 05., kedd 15:51 #2
Vlasz CeXzer (#1) zenetre
Nem felttlenl. A Storm 3 utols pr fejezetig tbb-kevsb hen kveti a mangt/animt, gy ha nem nzted/olvastad, akkor is simn lvezhet, mert majdnem tkletesen adja vissza az eredetit.
I am such a B.A.
[23] CeXzer
szept 05., kedd 15:22 #1
Soha nem nztem az animt, csak az els pr rszt, mangt sem olvastam, de rgta backlogon van (az anime). Gondolom ezekkel jtszani nem lenne ebben a helyzetben okos dnts, igaz?
The laws of time are mine AND THEY WILL OBEY ME!