[Teszt] Agents of Mayhem
Kapcsold jtk: Agents of Mayhem (ps4)
Eddig 13 hozzszls
ne5h
2017. augusztus 18.
pntek 06:00
A Saints Row jtkokra (fleg a The Thirdre s a IV-re) kicsit mindig is gy tekintettem, mint a sandboxok Borderlands-e. Kapunk nhny, mshol mr megismert komoly alapot, az egszet azonban mgis titatja egy kicsit elborult, nha groteszk, de semmikppen sem tltolt humor. Ez pedig szerencsre az Agents of Mayhemben sincs msknt. A Volition tovbbra sem akarja teljesen komolyan venni sajt magt s a jtkait (s milyen jl teszik ezt) s br az gynksdi nmileg eltr a mr megszokott Saints Row over-the-top rltsgtl, azrt nem kell szgyenkeznie.A jtk trtnete vagyis annak kiindulsi pontja egyike azon elemeknek, ahol az Agents of Mayhem kapcsoldik a Saints Row univerzumhoz, hiszen az egsz szituci a Gat out of Hell egyik befejezst veszi alapul. Ezen s a nhny ismers karakter feltnsn kvl azonban nem kvn jobban kapcsoldni az alaphoz, amelyre ptkezik s ezt jl is teszi, gy nem fogunk lpten-nyomon utalsokba botlani, amiket rtennk kne. Persze aki erre szmtott, az nyilvn kisebb csaldsknt lheti meg ezt. Ha mr a trtnetrl szt ejtettem, nem ettl kell Hemmingway-i mlysget vrni. Adva volt egy nagyon gonosz szupertitkos szervezet, akik egy bizonyos napon jl odacsaptak a vilgnak s globlis tmadsokkal akartk rabigba tasztani az emberisget. Azonban egyik tagjuk jl fellzad a rezsim - egsz pontosan annak titkos vezetje - ellen s megalaptja a sajt gynksgt, hogy jl visszavgjanak. A tagok pedig nem ppen a legkivlbb, -tisztessgesebb vagy -normlisabb emberek a fldtekn.

A csapatunk sszesen 12 (+1, ha elrendelknt Johnny Gatet is a brigdban akarjuk tudni) rendkvli - a sz mindenfle jelentsben - tagbl ll, akad kztk volt katona s tengerszgyalogos, yakuza, rlt focidrukker, virolgus s mg nhny nem ppen htkznapi figura. A jtk alapjt a bellk sszelltott hromfs csapatokkal val harcok alkotjk, ahol a tagok eltr aktv, passzv s klnleges kpessgeit jl vltogatva s velk taktikzva tudunk gyzedelmeskedni. Minden gynk kt specializcval rendelkezik (klnbz pajzsok ellen ersebb sebzs, gyorsabb hackels, stb), amik kzl az egyik csak adott szinten vlik elrhetv. Ezek mell mindegyikk kap egy specilis fegyvert, egy klnleges tmadst s egy gynevezett Mayhem kpessget, mely a mshonnan ismers ultimate-nek felel meg. Az egyik csavar pedig ott jn be a kpbe, hogy mindhromhoz klnbz mdostkat hasznlhatunk, gy pldul eldnthetjk, hogy a klnfle gyengtsek (lassts, srlkenysg, vaksg s gy tovbb), hosszabb idtartam vagy ms vltoztats passzol hozznk leginkbb. s akkor mg nem is beszltem arrl, hogy a mdostsok tovbb mdosthatak, ezzel mg inkbb mlysget adva a dolgoknak.Erre pedig szksg is van, hiszen az Agents of Mayhem ezeken kvl elg minimlisan tartja a szemlyre szabhatsgot, gy aki a Saints Row-bl ismers karaktergenerlst vrja, az bizony csaldni fog, hiszen itt mindssze az gynkeinknek s a fegyvereiknek a kinzett vltoztathatjuk klnbz elre megszabott skinek segtsgvel. Hasonlan minimalista mdon alakthatjuk sajt zlsnkre a csapat ltal hasznlt jrmveket is, melyek az er, a mozgkonysg s a sebessg alapjn vannak kategorizlva. Itt kell megjegyeznem egy aprsgot, ami azonban mindenkppen megmosolyogtat. Ez pedig nem ms, mint hogy a karakterek nem pusztn beszllnak a kocsikba, hanem teleportlnak ,radsul mindegyikk mindezt egy egyedi animcival teszi meg, ami tkletesen passzol a szemlyisgkhz.

s ha mr a szemlyisg szba kerlt, ez a msik olyan pontja az Agents of Mayhemnek, ahol prhuzamot vonhatunk a Saints Row sorozattal. Az gynkk mindegyike teljesen egyedi szemlyisggel rendelkezik, a futurisztikus Szulban val kborls sorn pedig megannyi vicces prbeszdnek lehetnk majd fltani. De hasonlan zsenilisak a kzponti fhadiszllsunkra, a Brkra val utazs sorn olvashat beszlsaik, melyek a szerencsestis jtancsoktl a teljesen elmebeteg monolgokig mindent lefednek. s ezzel kt tovbbi rszt kell megemltenem a jtknak: Szult s a Brkt. Nem tudom, a fejlesztknek mirt pont a dl-koreai fvrosra esett a vlasztsuk, azonban igazbl nem is szmt, hiszen a krnyezetet annyira elmozdtottk a high-tech sci-fi irnyba, hogy ha nem kzlnnk velnk idrl-idre valsznleg knnyen hihetnnk azt, hogy Steelpoprthoz hasonlan egy kitallt vrosban jrunk. A futurisztikus metropolisz lesz a vgtelen s fktelen puszttsunk sznhelye, ahol is mindent megtesznk, hogy megneheztsk a Legion (az aktulis gonosz brigd) terveit s mindennapjait. s remlhetleg menet kzben ne dntsnk romba mindent. Utbbi nem lesz egyszer. Mr csak azrt sem, mert a trtneti kldetsek mellett a mellkes tevkenysgek majd' mindegyike a rombolsra s a puszttsra helyezi a hangslyt. Ha pedig ppen nem a megannyi tennivalval foglalkozunk, akkor a gyjtgetnivalk hajszolsa kzben kell figyelnnk a jrulkos krokra.A gyjtgetnivalkkal pedig egy huszrvgssal r is trek a kzponti fhadiszllsra, a Brkra. Itt nem csak a kldetsek kztt pihenhetnk meg, hanem tbb fronton is menedzselhetjk a csapatunkat. A klnbz mellkkldetsek sorn besorozhat jabb gynkket innen kldhetjk klnfle bevetsekre, amg mi Szulban tesznk rendet ms csapattagokkal. Ezen kldetsek rdekessge, hogy csak egyszer teljesthetek, ezrt clszer vrni velk addig, amg a teljes csapat ssze nem ll. s mg ekkor sem clszer vakon kldzgetni ket a bevetsre, csak ha mr nhny fejlesztst megnyitottunk. Bizony, mert hogy a hatalmas lebeg fhadiszllsunk fejleszthet is, gy pldul nvelni tudjuk azt is, hogy hny gynkt kldhetnk a bolyg klnbz pontjaira, illetve az ilyen misszikbl szrmaz jutalmakat is rendesen fel tudjuk tornszni.

s itt kanyarodnk vissza a korbban mr emltett mdostsok mdostsra, amik a karakterek harci kpessgeihez tartoznak. Ezek rgtn kt kategriba sorolhatak. Egyikk az gynevezett Gremlin Tech-ek, melyek amolyan vges szmban alkalmazhat szuperfegyverek, amiket mg James Bond is megirigyelhetne. Van kztk hatalmas digitlis tekegoly, gyilkos galambtmads, orbitlis hallsugr vagy karaktervltssal elidzhet atomrobbans. Egyszval semmi olyan, amit ne vrnnk el egy Saints Row jtktl. A msik kpviseljk pedig a Legion Tech-ek, melyek a karaktereinknl tallhat kpessgmdostsokhoz trsthat tovbbi passzv bnuszok. Minden karakter hrom kpessghez (alapfegyver, passzv s Mayhem kpessg) hrom-hrom vltoztatst tallunk s ezek mindegyikhez trsthatunk egy-egy Legion Tech-et, gy knnyne kiszmolhat, hogy varicis lehetsgbl teht akad bven. A Legion Tech-ek radsul szabadon cserlhetek a passzv bnuszok kztt, gy tovbb nvelve a rendelkezsnkre ll lehetsget. Ezeken tl a Brkn tallunk mg egy virtulis szimulcis programot is, ahol a klnbz ellenfltpusok ellen indulhatunk harcba, hogy klnbz fejlesztsi alapanyagot s pnz szerezznk.A fejlesztssel kapcsolatban szintn meg kell emltenem nhny dolgot. Ezek kzl az els, hogy a karakterek fejlesztsi rendszere ktlpcss. Els krben a klasszikus XP alap szintlpsi szisztmt kapjuk meg, majd ezt kveti az gynevezett Upgrade Core-okkal trtn fejleszts. Minden egyes megnyitott szinttel az adott gynk pontokat kap, melyeket aztn a klnbz kpessgeikre klthetnk el. Ezek kztt tallunk olyat, ami csak az adott karakterre hat, de mindegyik rendelkezik olyan fejlesztssel, ami az egsz csapatra hatssal van. Tovbbi varicis s kombincis lehetsg, ebbl teht nincs hiny a jtkban. A mr emltett Legion Tech-ek s skinek kldetsek vgn vagy a jtktr kismilli pontjn fellelhet ldkbl szerezhetek be. s itt jn be a fejlesztk remek megoldsa, akik rjttek, hogy a legtbb jtkban az ilyen ldavadszat sokszor nem tbb, mint flsleges idhzs. Mivel azonban a jtk jutalmazsi rendszere nem felttlenl az ppen irnytott gynkknek dobl cuccokat, ezrt fog dvzlendnek hatni, hogy jelen esetben a mr kinyitott ldk idvel jra megjelennek, gy ha tallunk egy zsfolt terletet (a kontnerekkel teli kikt pont idelis erre), akkor minimlis id alatt beszerezhet minden, amire csak szksgnk lehet.

Br a piszkos tizenkett tagjaibl remek trikat verbuvlhatunk, a legjobb leosztsok ktsgkvl a fejlesztk ltal elkpzeltek (a Franchise Force, a Bombshells, a Firing Squad s a Carnage à Trois), illetve a hozzjuk tartoz csapatos kldetsek. Minden gynk (a kezd hrmasfogatot leszmtva) egy kldets sorn csatlakozik a ktelkbe, majd a szemlyes missziik utn elvgezhetjk a csapatok bevetst, amik minden valsznsg szerint a jtk legjobb pontjai. De ltalnossgban elmondhat, hogy a kldetsek eltt, alatt s utn sem kell nlklznnk a Volitiontl mr megszokott "komolysgra" pt tvezetket s prbeszdeket. Azonban mg ezek sem kpesek elfedni vagy ellenslyozni a jtk hinyossgait. Ezek egyike, hogy ha valaki nem kap r a folyamatos robbans, robbants s pusztts zre, az hamar fogja monotonnak tallni a jtkot, amire csak rtesz az, hogy a mellkes tennivalk lnyegben sosem fogynak el, gy nem tudjuk teljesen kipucolni a trkpet. A jtk szerencsre stabilan fut, pop-upol textrkkal azonban gyakran tallkozhatunk, amikor padlgzzal repesztnk az utakon. Ezeknl viszont nagyobb problma, hogy nha belefuthatunk olyan helyzetbe, amikor a karakternk a szituci hevben ledermed. Komolyra fordtva, nem egyszer fordult el, hogy egy tevkenysg utn az irnytott karakter lecvekelt s kptelen voltam mozgsra brni.Az Agents of Mayhem az a Saints Row, ami nem az. A Volition szolglt valamivel azoknak , akik a csapat ismers stlust szeretik, ugyanakkor azok is bellhatnak a Mayhem tagjai kz, akiknek az letbl korbban kimaradtak a Harmadik utcai Szentek. Ha viszont a csapatra jellemz humor, a folyamatos robbans vagy a rajzfilmes megjelents nem a szved cscske, nyugodtan kerld el a jtkot, mert a belelt rk alatt mshoz nem lesz szerencsd. Ellenkez esetben viszony nyugodt szvvel lehet jelentkezni bevetsre.

[71] zaz
aug 18., pntek 12:00 #13
Vlasz lacapaca (#12) zenetre
Simn!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[26] lacapaca
aug 18., pntek 11:44 #12
Vlasz zaz (#10) zenetre
Na. Most hogy megvetted, ugye minden mennyivel szebbnek tnik?
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[26] lacapaca
aug 18., pntek 11:40 #11
Azrt a SR4-ben mr rendesen tltoltk a humort. Engem legalbbis egy idõ utn mr inkbb frasztott Sokig gy nzett ki hogy megveszem, de nekem a kldetsek elgg monotonnak tnnek.Szerintem ebben nemhogy elõre, inkbb visszafele lptek. Ha meg karakter/fegyferspecifikus darra vgynk, arra mr nekem ott a Warframe, ami azrt ennl jval sszetettebb. gyhogy egyenlõre nem rzem hogy kne. Inkbb gy szmolok, hogy amit erre kltttem volna, annyival olcsbb lesz majd az j Wolfi. Vagy a Forza7. Vagy majd valami
Hmmm...Bugattit sem azrt vesz az ember, hogy azon morfondrozgasson, hogy egy Trabant jobban megrn-e. 4 Velorex utn meg amgy is jr.
[71] zaz
aug 18., pntek 11:15 #10
J! A mindenbe pros lbbal beleszll GAF imdja!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[71] zaz
aug 18., pntek 11:08 #9
Vlasz ne5h (#6) zenetre
Amgy "csak" 11990 volt.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
aug 18., pntek 10:51 #8
Vlasz Laza (#3) zenetre
Valban nem trtem ki r, de mg ha meg is tettem volna, akkor is csak annyit mondtam volna, hogy nkem egyltaln nem hinyzott. A korbbi Saints Row-kban azrt mkdtt jl a co-op, meret ott a jtkosok egy-egy karaktert irnytottak s azok kpessgeit tudtk kombinlni, itt viszont ezt egedl is meg lehet tenni, ez az egyik oka a hrom fs csapatoknak.

Nyilvn el lehet marasztalni rte a Volitiont, de vlemnyem szerint itt egyltaln nem problma a co-op hinya. Ha minden jtkos sajt csapatokkal ment volna a co-opba az egy ponton tl mr nagyon kaotikus lehetne, ha viszont csak egy-egy karaktert irnytannak a jtkosok, akkor pedig pont a kpessg gyors vltogatsa s az azokbl fakad kombk vesznnek ki.
I am such a B.A.
aug 18., pntek 10:18 #7
Vlasz Frumoz (#2) zenetre
Simn mkdik az a taktika is, hogy egy karaktert irnytasz s csak bizonyos ellenfelek ellen hasznlod msik karakterek specilis tmadst, amolyan extra kpessgknt fogva fel. ltalnossgban n is gy csinltam, br nha azrt jkat lehet kombzni a gyors vltogatsokkal.
I am such a B.A.
aug 18., pntek 10:14 #6
Vlasz zaz (#5) zenetre
Csak nyugodtan.
I am such a B.A.
[71] zaz
aug 18., pntek 10:09 #5
Nafa**om!
Egyrtelm ,hogy pillanatok alatt bagrt lesz, de csak megvettem most!
Egszen egyszeren nekem ez a jtk kell!
Ha nem tetszik akkor majd hibztatom Nest!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[71] zaz
aug 18., pntek 9:55 #4
Most akkor vegyem?
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[33] Laza
aug 18., pntek 9:50 #3
rdekes, hogy a cikk sehol sem emlti a SR jtkok - fleg a 3. rsz ta - legnagyobb tkrtyjt, a coop-ot, ami itt teljessggel hinyzik, s amit szinte mindenhol felrnak a jtknak, annyira gbekilt.

Csak a coop miatt vettem volna meg, majdnem rbeszltem egyik cimbormat is, akivel elejtl a vgig coopban jtszottuk vgig az SR3-at ...
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[45] Frumoz
aug 18., pntek 9:20 #2
Ez a csapatjatekosdi nem annyira kapott el. A SR-t szeretem viszont, szoval akcioban majd megveszem.
MEDIOCRE
[23] arpi0912
aug 18., pntek 8:58 #1
Nekem ennek a jtknak a stlusa bejn, s br nem adnk rte teljes rat egyszer beszerzs lesz. A negatvumban emltett monotonits nlam az openworld jtkok 90%-nl el szokott jnni, szval rthet.
Ha a ps4 pro 115k, s a One X 159k, akkor megri nekem az a hangyafasznyi klnbsg 44k-t? Hmmmm.
Agents of Mayhem adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Deep Silver
Fejleszt: Volition
Megjelens: 2017. aug 18.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
8
Ami tetszett
+ Ismers Saints Row hangulat
+ A high-tech Szul vrosa
+ Sokrt karakterfejleszts
+ Taktikzsi s varicis lehetsgek a harcoknl
Ami nem tetszett
- Knnyen fulladhat monotonitsba
- Technikai problmk
Olvasi rtkels: 4,8 (4 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

13 | [Teszt] Agents of Mayhem

Mit csinl a Volition, ha a Saints Row ppen parkolplyn van? Ht bvti a Saints Row univerzumot! A csapat fogta a szria alapjait, kicsit kibvtette s itt-ott hozztve egy kicsit jszer, de mgis ismers Saints Row hangulat jtkot tett elnk. Ez az Agents of Mayhem. Bevetsre indultunk.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba