[Teszt] Mega Man Legacy Collection 2
Eddig 4 hozzszls
mcmacko
2017. augusztus 17.
cstrtk 11:57
A Capcom szereti fejgpre verni az irodapletk csendes zugban elbjtatott, korszakokat meglt reg tehenk zsros tgyeit. (Piff, micsoda kp, mindjrt cikk nyitnyban… - a szerk.) gy nem csodlkozunk azon, hogy majd’ minden konzolgenerci megkapta mr a maga „Capcom” felirat gyjtemnyes kiadsait. Sokunk kedvenc kis kk hse sem pihenhet - a mltkori kollekci utn itt a kvetkez, mgpedig a roppant fantziads Mega Man Legacy Collection 2 nven, ahol mr a retrospektv best-of kiads is sorszmot kap.

A vlogatsokkal nincs baj, de az els szm megaember gyjtemnynl is felvetdtt, hogy hol vannak a NES-rn tli epizdok? Ht itt, s termszetesen most sem hinytalan formban.Mint azt vrhattuk, az j Mega Man csomag a 16+ bites kiadsokkal fog indulni, s ennek j pldja a Megaman 7. Namrmost - a kztudatban annyira nincsenek oda a npek az els SNES-es Mega Man-rt (Atenszin: nem az X-sorozatrl beszlnk!), a cikkr szmra viszont kedves emlkeket bresztett ez a vltozat. Kicsit lass, kicsit kevsb adrenalinds epizd ez, mondjuk a Mega Man X-hez kpest, de az eredeti formuln trtnt rezhet szintlps, az apr jtsok, s a vlemnynk szerint csini kis grafika vgl egy pofs epizdot bont ki, amellyel vastagon el lehet tni az idt.A kvetkez lloms a Mega Man 8, amely annak idejn a PS s Saturn tulajok szmra volt elrhet, gy a kor Nintendsai kimaradtak a mulatsgbl. Els rnzsre az az ember rzse, hogy a jtk baromi rosszul regedett, mr csak a primitv htterek, a nyammogs-mammogs zenei hangszerels, s mr az X-hez kpest is impotens akci-effektek miatt. Nos, mechanikailag viszont nagyon is ott figyel a kraft a jtkban. A plyk hosszak, tartalmasak – a titkok s a fellensgek pedig rafksak, vrbeli videojtkos kihvst tartogatva. Cscs, hogy minden szinten bejn egy j, egyedi gyessgi elem, ami a ksbbi Playstationre megjelent X epizdokra sem volt ilyen mrtkben jellemz. Anime tvezetk is vannak (j kis Video CD minsgben, hehe), a klasszikusan kzrhej trgyt kpz angol szinkron pedig mai fejjel inkbb bjos, mintsem bnt.Ha valaki mr az elz generciban becsatlakozott a letlthet cmek gyjtsbe, gy j esllyel a kt Mega Man folytatst, a 9-es s a 10-es epizdot is bevarrhatta mr magnak HD konzolra. A kt epizdnak az a f jellegzetessge, hogy visszatrtek a 8-bites motorhoz, ennek megfelelen knyrtelen nehzsggel brnak.
Szerencsre a kt jtk mechanikailag nagyon is rendben talltatik, hiszen MINDEN olyan furfangot kimaxoltak a plyatervezk, amit az 1-6 rszekben szerettnk (vagy pp ellenkezleg: a htunk kzepre kvntunk). A 9-10 epizdoknak szerencsre a bnusz jtkmdjai sem maradtak ki a szrsbl.s, hogy hol a nagy tvolmarad? A Rockman and Forte (mskppen Mega Man and Bass) csak japnban jelent meg 1998-ban SNES platformra, ksbb pedig egy korrekt kis GBA vltozatot kapott nyugat a jtkbl. A kt opponenst egy trflen szerepeltet kaland a klasszikus Mega Man jtkok cscst jelentette sok szempontbl – gy vgtelenl fj, hogy jogi (vagy ki tudja milyen ms egyb) kalamajkk miatt le kellett hagyni a kollekcirl.

A Mega Man Legacy Collection 2 gy teht egy kicsit csonka kiads lett, amely ennek ellenre is kell tartalmat s szrakozst jelent minden rajong szmra. A 7-8 radsul j belp is lehet a sorozattl dzkodknak – a CRT filtert bekapcsolva ksz gynyr a kt program szemllse, mg egy 4K TV-n is. Aprop 4K… PS4 Pro-n teszteltk egy megfelel UHD-s Pann a jtkot. Azzal mg nincs is olyan nagy baj, hogy felteheten a natv felbontst nem tmogatja a jtk, de mindent egybevetve (valszn az jrasklzst is beleszmolva) olyan ksleltetse volt a setupnak, amelyet mg a TV „Game” mdjban sem tudtunk teljesen eliminlni. Szokhat, de picit htrltat dolog ez egy Mega Man jtkkollekci esetben. Hiba no, a kpcsves tvk rzst ilyen tren mr nem lehet emullni…

[25] Karez
aug 18., pntek 7:39 #4
Most mr tnyleg:
MEGA-MAN X KECSEGEK!
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
aug 17., cstrtk 23:04 #3
Vlasz Retrolover (#2) zenetre
Pedig 15 Eur nem vszes a csomagrt.
"This is our time to medicate..."
aug 17., cstrtk 21:21 #2
dgljek meg ha ezrt pnzt kiadok
[31] Matild
aug 17., cstrtk 20:36 #1
rthetetlenek szmomra a Capcom egyes dntsei, fleg ha Nintendo tmogatsrl van sz:

Az els Legacy Collection-t mg kiadtk 3DS-re is, ezt viszont mr nem, de mg Switch-re sem. WTF?

Az NES jtkokat tartalmaz The Disney Afternoon Collection szintn kihagyta a Nintendo konzolokat. Erre van brmilyen rtelmes magyarzat?

Monster Hunter XX Switch verzi lokalizlsa nincs tervben, ellenben jn a MH Stories (kb. 1 vre r) s a World bejelentsekkor is egybl megerstettk a nyugati megjelenst.

Ace Attorney jtkok nyugaton digitlis piactrre kltztek, a Dai Gyakuten Saiban-t a rajongi nyoms ellenre csesznek lefordtani, s valsznleg a most megjelent 2. rszt sem fogjk.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN