[Teszt] Miitopia
Kapcsold jtk: Miitopia (n3ds)
Eddig 3 hozzszls
Gamer365
2017. augusztus 01.
kedd 22:47
Az els pillanattl fogva reztem, hogy a Miitopival nem lesznk bartok. Imdom a Nintendo-t, de a Mii rletvel soha nem tudtam igazn mit kezdeni. A Miik, azok dizjnja, inkbb kzmbsen ellenszenvesek voltak, mint vonzak. A mg mkd Miiverse-ben sem tltttem sok idt, csak be-benztem nha, taln a Wii Sports Resorts volt az egyetlen jtk, ahol hosszabban jtszottam Mii-kkel. gy aztn a Mii-kre alapoz JRPG gondolatval nehz volt azonosulnom.Persze azrt mert az alaptlet s a klalak nem ppen szimpatikus, mg a jtk lehet j. Sajnos azonban itt nem ez a helyzet. Egy JRPG-vel szemben van nhny olyan elvrsom, amelyek hinyoznak a Miitopibl. Tegynk is fel gyorsan egy krdst, amely alapveten hatrozta meg a hozzllsomat programhoz: kinek sznta vajon a Miitopt a Nintendo? A 3DS tele van jobbnl jobb JRPG-vel, igazi gyngyszemek vannak nlam is backlogban - hogy a DS-es knlatrl mr ne is beszljnk –, mi venn r az embert akkor, hogy a minsgi knlatbl ppen egy vizezett JRPG lighttal jtsszon?

A humor? A jtk valban cuki akar lenni, nha egy-egy vicces dolog becsszik, s ez deskevs. Persze az elejn mulattat azzal az ltalnos iskols ponnal szrakozni, hogy a hozznk csatlakoz Mii-k nevek helyett, klnbz trgr szavakat adunk, de 5 perc utn erre is rununk. A trtnet? Az igazbl nincs. Feltnik egy Dark Lord nev Mii, elrabolja az emberek arcait, amiket vissza kell szerezni. Ht ksznjk, nekem trtnet nlkl egy JRPG halott.A harci rendszer? Ez a rsze a jtknak mg egszen j lett. Krkre osztott szisztma vr minket a Miitopiban, ahol a Miiket klnbz kasztokba tudjuk sorolni. Kasztokbl az elejn mg elg kevs van, de ksbb megnyithat mg j pr. Csak van itt egy jabb bkken. A csatkban kizrlag a fhs Mii-t irnytjuk mi, a tbbieket a gp kezeli. Azt viszont rettenetesen utlom, amikor kiveszik a csapatom irnytst kezembl. n teljes kontrollt szeretek gyakorolni a csatk felett. Ebben az esetben az is problma, ha tl jl, de az is, ha tl butn irnytja a gp az embereket.

A fejleszts? Mivel a karaktereket nem mi irnytjuk, gy kevsb rezzk a slyt a haladsnak. Sok lehetsg amgy sincs, Mii-ink szintet lpnek s gy fejldnek. Fejleszteni lehet viszont a Mii-k egyms kztti kapcsolatt, ami a harcra is visszahat, mert jobban fognak egyttmkdni, nagyobbakat sebeznek, vagy gyesebben trnek ki a csapsok ell.A felfedezs rme? Jpofa, hogy a vilgban minden plyn minden ngyzetmtert be kell jrni, de vajon mirt nem ad nagyobb szabadsgot a jtk? Bemegynk egy szintre, ahol magtl vgig mennek az embereink, van egy-kt csata, nhny elgazs, aztn a vgn egy Inn, ahol megpihenhetnk. Nha pedig becsszik egy boss. A kvetkez szinten pedig kezddik mindez ellrl.

Az aljtkok? Ez a rsze a jtknak valban szrakoztat. A szllkban pld. klnbz kajkkal etethetjk embereinket, de nyerhetnk jegyet is, ahol helyes kis mini jtkokkal nyomhatjuk.Rviden s velsen: a hardcore JRPG rajongknak a Miitopia kevs lesz. Akkor mgis kik azok, akiknek j szvvel ajnlhat a program? Pontosan a knnyed JRPG-re vgy jtkosoknak. Akiknek tetszett a demo, szeretnek Mii-ket dszteni, s nem ignyelnek klnsebben mly tartalmat s trtnetet egy JRPG-tl. Mert tagadhatatlan, hogy n nem szerettem meg ezt a jtkot, azrt volt nhny pillanat, amikor egszen jl elszrakoztam vele. Kr, hogy ebbl sajnos igen kevs akadt.

Veres Miki

[22] friedmannt
aug 02., szerda 10:45 #3
en imadom a mii-ket, egyszer ezt a jatekot is beszerzem.
tartalmilag nem tudok belekotni, egy hc RPG fan-nak ez a jatek 6 pont (az is joindulattal).
konnyed kikapcsolodasnak jo csak.
de akkor is cuki
Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
[22] friedmannt
aug 02., szerda 10:41 #2
6 pont?????
most akkor elolvasom a tesztet, s utna kipuffogom magam
Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
[22] Charlie64
aug 02., szerda 5:58 #1
J lenne valami ami felvltja ezeket a Mii-ket, egy szimpatikusabb karakter generlval, mert n is inkbb kerlk mindenfle Mii tartalmat.
A vilg problminak kb. 99%-t az ego okozza. Ebben biztos vagyok Szemlyes Biblim : Eckhart Tolle - A MOST hatalma
Miitopia adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Nintendo
Fejleszt: Nintendo
Megjelens: 2017. jl 28.
Kategria: Szerepjtk
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
6
Ami tetszett
- Vannak egsz szrakoztat, humoros pillanatai;
- Egy knnyed JRPG-s szrakozsnak elmegy;
Ami nem tetszett
- rdektelen az egsz jtk, mivel
nincs tisztessges sztori;
- a csatkban csak a fszereplt irnytjuk;
Olvasi rtkels: 5 (3 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

3 | [Teszt] Miitopia

Hnyattatott sors a cikkr, ha a vele szembe jv jtk minden ponton prbl valamilyen formban ellenszenvet gerjeszteni. Ennek ellenre a Miitopia nem egy rossz jtk, csak ht nehezen rezonl az s JRPG-rajongval. Tesztnkben nznk a Mii-k gnyja mg!
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba