[DLC] Nioh: Dragon of the North

Nioh: Dragon of the North

ne5hVáradi Dániel2017.05.09. 09:30

Jótól lopni nem bűn, tartja a mondás, a Nioh pedig tökéletesen követi a régi tanokat, hiszen az alapjáték után az első, Dragon of the North DLC is erősen kölcsönöz az inspirációs forrás Soulsborne szériától.

Nioh: Dragon of the North | Trailer

A Team Ninjánál ügyesen éreztek rá arra, hogyan tudják tovább szőni a játék történetét, ezt pedig már februárban előkészítették, hiszen az alapjáték utolsó harca utáni videóban rögtön új veszélyek sejlenek fel. William tehát nem késlekedik - ismét Japán amritától dúskáló régiói felé veszi az irányt, ezúttal az északi vidéket meglátogatva, ahol a Date klán igyekszik a maga javára fordítani a misztikus kristályokban rejlő erőt. Természetesen a külső behatás ezúttal sem hiányozhat, Edward Kelley-vel ellentétben azonban most jóval szemrevalóbb cselszövőhöz lesz szerencsénk.

Meglepően szokatlan, ám annál örvendetesebb húzással álltak elő a fejlesztők, hiszen a kiegészítővel egy időben egy méretes patch is érkezett a játékhoz, melyben a különböző finomhangolások és tapaszok mellett néhány új, ingyenes tartalom is került a játékba. Ezek egy része nem több, mint kibővített optikai tuning lehetőségek például új skinek formájában, de azért akadt köztük valódi újdonság is.

Mint például a régóta bejelentett PvP mód is, ami a DLC-től függetlenül is bárki számára elérhető. A meccsek klasszikus brawler leosztást követnek, tehát adott egy ring, a harcok időkorláttal rendelkeznek, nekünk pedig két menetet kell nyernünk, ha győztesen akarunk távozni. A legnagyobb kérdés ezzel a móddal kapcsolatban az volt, hogyan oldják meg Team Ninjáék a rengeteg különböző buildből és képességekből adódó eltérő karakterek közti kiegyensúlyozott párbajokat. Nos, kicsit Mátyás királyosra vették a figurát, mert tettek is ellene, meg nem is. Mindenki a saját összeállításával indulhat harcba, legyen az ninja, mágus, közelharci katanás, esetleg távolsági íjász, a különböző tárgyak azonban egészen korlátozott számban állnak rendelkezésre, ráadásul a körök között nem is töltődnek újra.

A Dragon of the North leginkább úgy jellemezhető, hogy a Nioh tömör esszenciája. Az új, Tohoku régió ügyesen ötvözi más, korábbi helyszínek jellegzetességeit, ezáltal talán a leghangulatosabb lokációt elénk tárva. A küldetések száma ugyan viszonylag kevésnek mondható, hiszen a 3 történeti misszió mellé 7 mellékes tennivalót kapunk (amik közül nem hiányozhat a handicapes párbaj sem), de egy huszárvágással ezt is orvosolták a fejlesztők. Az új pályák mellé megkaptuk a második New Game+ lehetőségét, ahol már elég emberes magasságba tornászták fel a szintkorlátot. Az igazán elkötelezettek számára így aztán bőven készül kihívással a Nioh első kiegészítője.

Az új küldetések száma tehát nevezhető soványnak, mégis könnyedén kárpótolnak minket. A teljesen új ellenfelek a játék talán legagresszívebb és -kiszámíthatatlanabb fogdmegjei. Bizony résen kell lennünk, amikor összeakadunk velük. Mindezek mellé természetesen nem hiányozhatnak az ilyenkor szokásos új fegyverek, páncélok és kiegészítők, amik további lehetőségeket biztosítanak, hogy a harcokban diadalmaskodhassunk. Szükség is lesz erre, hiszen a játék egyik nagy újítását, nevezetesen egyszerre két őrszellem használatát, nem csak William lesz képes bevetni a harcok során. A bevezetőben említett Soulsborne behatás nem volt véletlen, sokszor lehet olyan érzésünk, mintha egy-egy elem a From Software játékaiból köszönne vissza. Ráadásul a készítők ügyesen átemelték a Bloodborne egyik legjobb részét (helló, Lady Maria), amiért ezúton is jár a virtuális kalaplengetés, az pedig csak hab a tortán, hogy nem egyszeri találkozóra korlátozódik a vele való interakció.

A Dragon of the North büszkén viszi tovább a Nioh munkásságát, egyben továbbra is tiszteleg a From Software játékai előtt, ugyanakkor megmarad annyira egyedinek és különbözőnek tőlük, hogy a saját útját járhassa. Lehet fanyalogni a DLC esetleges karcsúságán, aki azonban minden részét ki akarja használni, élvezni és végigszenvedni, annak bőven kínál elfoglaltságot addig, amíg a következő bővítmény megérkezik.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Szigorít a Steam, meglepetés megjelenések - ez történt szerdán

Továbbá: Sand Land, Bit.Trip ReRunner, Lords of the Fallen, Insurmountable, Rotwood, Island of Winds.

13 órája
15

Stellar Blade

A Shift Up mérnöki pontossággal tervezte meg első konzolos játékának köztudatba emelését. De vajon van-e több a csinos külcsín alatt?

1 napja
8

Feltámad az Infogrames, Metaphor: ReFantazio megjelenés - ez történt kedden

Továbbá: Stellar Blade, Destiny 2, Morbid: The Lords of Ire, Remnant 2, 2XKO, Indika, Karma: The Dark World.

1 napja
11

Meghasad az Embracer, új Gyűrűk Ura játék - ez történt hétfőn

Továbbá: Starlight Games, Tales of the Shire, Star Wars Jedi: Survivor, ID@Xbox Digital Showcase, PowerWash Simulator, The Whims of the Gods.

2 napja
13

Heti megjelenések

3 napja
3

The Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone - Hupizöld Törpikék

A Microids tavaly év végi felhozatala igen kellemesen alakult, sajnos nem is volt időnk minden fontosabb címükre ránézni. Most a tavaszi üresjáratot kihasználva vissaztérünk a Hupikék Törpikékhez!

3 napja

Anomaly Collapse

Teszteltük a legújabb roguelite próbálkozást, ami ezúttal az egy dimenziós csataterekből próbálja kihozni a maximumot - és mindezt nem is akárhogyan teszi.

4 napja
1

Eiyuden Chronicle folytatás, Prison Architect 2 csúszás - ez történt pénteken

Továbbá: Kena: Bridge of Spirits, Sclash, Biped 2, Unending Dawn.

5 napja
3

Új projektek a Lariannál, bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II - ez történt csütörtökön

Továbbá: F1 24, Fabledom, Darkest Dungeon II, V Rising, Human Fall Flat 2, Cozy Caravan, Remnant 2.

6 napja
2

Lovagregény újratöltve: bejelentették a Kingdom Come: Deliverance 2-t

Mi már egy hete tudjuk, de csak most szabad róla beszélni. A Plaion és a Warhorse Studios párosa bejelentette a sikeres lovagregényük folytatását, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

7 napja
1

Botany Manor

Egyedül sétálgatni egy viktoriánus kori udvarházban, feljegyzéseket olvasgatni és virágokat növeszteni? Izgalmasabb, mint hinnéd! Tesztlaborba vittük a Botany Manort.

7 napja
6

Baldur's Gate fejlesztővadászat, Ghost of Tsushima gépigény – ez történt szerdán

Továbbá: Sea of Thieves, Potionomics, Crow Country, Mullet Mad Jack, Dementium: The Ward.

7 napja
3

Sok jó indie 20 percben is elfér - Nintendo Indie World Showcase összefoglaló

A kis címek is tudnak izgalmasak lenni: a Nintendo legújabb indie-specifikus adásában láttunk is jó néhányat - nem csak Switch-re! Összegyűjtöttük nektek a látottakat.

7 napja
6

Children of the Sun

A Devolver Digital továbbra is remek érzékkel karolja fel az ígéretes, egyedi, kreatív projekteket. René Rother debütáló alkotása sem lóg ki a texasi kiadó portfoliójából. Na de miért érdemes odafigyelni rá? TESZT!

8 napja
1

Műsoron az indie-k, folytatódnak a leépítések – ez történt kedden

Benne: Nintendo Indie World Showcase beharangozó, Take-Two és Kwalee leépítés, Rolling Hills bejelentés, Capes és Athenian Rhapsody megjelenési dátumok.

8 napja
4

Game Pass: mozgolódás április második felében

A hónap második fele talán elsőre csendesebbnek tűnik a megszokottnál, de még így is számos izgalmas premier címet találhatunk a listában.

8 napja
1

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

9 napja
17

Ereban: Shadow Legacy – Árnyakkal sunnyogó

A sunnyogást az árnyakba olvadással keverő koncepciójával az Ereban már korán felhívta magára a figyelmet. A játékot a régi idők nagy lopakodós címei iránt érzett határtalan tisztelet hívta életre. De ebből vajon mennyit sikerült átemelni és jól értelmezni? Teszt!

2024.04.15.

EDGE #397 pontszámok

Dragon's Dogma 2. Rise of the Ronin. Alone in the Dark. Princess Peach: Showtime! Izgalmas címek. Rendkívül vegyes pontozás.

2024.04.15.
21

Heti megjelenések

2024.04.15.
2

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==