[Teszt] Let It Die
Kapcsold jtk: Let It Die (ps4)
Eddig 17 hozzszls
ne5h
2017. janur 11.
szerda 08:00
Unalmas htkznap, emberek ztykldnek a metrn, semmi szokatlan. Vagyis csak els pillantsra, mert jobban szemgyre vve az utasok valami bizarr implanttumokkal telepakolt, kbult humanoidok. Ezek vagyunk mi. Mindegyikk. A szerelvnybl kiszllva maga a Hall fogad minket egy grdeszkn, majd gyorsan be is avat minket a szituciba. 2026-ra az emberisgnek sikerlt majdnem szisztematikusan tnkrevgni a Fldet, a tllk tbbek kztt egy hatalmas toronyban prblnak szerencst, aminek cscsra rve lltlag teljesl egy kvnsguk.Na, valami ilyesmivel nyit a Let It Die. A betant szekci utn (melynek vgn stlszeren meg is kell halnunk), rjvnk, hogy egy igazi Inceptions csavarral van dolgunk, ugyanis a Let It Die egy jtk a jtkban. Az egsz toronymszs tma egy rkd jtkprogram, mi pedig valjban a jtkteremben tltjk idnket s prblunk minl elrbb jutni a bizarr vilgban. Merthogy tvkpzeteink ne legyenek, nem pusztn a grdeszkz Hall a legfurcsbb dolog a jtkban.


Az a j Suda Goichi munkssgban, hogy hiba tallkozott mr az ember egy-egy jtkval, sosem tudhatja igazn, mire szmtson. Els rnzsre az riember fogta a From Software-fle Dark Souls alapjt s a sajt, egyni zlsre szabta. Adva van a torony, melynek elcsarnoka a kzpontunkknt szolgl, itt tudjuk karaktereinket fejleszteni, j cuccokat s passzv bnuszokat vsrolni, craftolni, msokat kirabolni, szval elfoglaltsgunk akad bven. Ha pedig elindulunk a toronyban, akkor egy egszen ms helyzetbe csppennk.Az egyes szinteken bklszva ellenfelekbe botlunk, akiket kezdetben puszta kzzel kell elintznnk, majd a ksbbiekben a legyzttektl tudunk klnfle fegyvereket s ruhkat lootolni, amelyek megknnytik elrehaladsunkat. A mechanika leginkbb a Dead Islandre hasonlt, klnsen azrt, mert az eltrt cuccok elkpeszt gyorsan amortizldnak. Szerencsre minden eszkznk a hasznlat sorn fejldik, magasabb szinteken pedig mr jval strapabrbbak lesznek. Az egyes emeleteken tallhatunk tovbb megannyi rejtett ldt, melyekben pnz, jabb eszkz, vagy tervrajz lapul. A tervrajzok azrt is lesznek hasznosak, mert ltaluk mi magunk gyrthatunk eszkzket (ha megvan hozz minden alapanyag, ezeket is keresnnk kell), majd utna akrhnyszor vsrolhatunk a mr legyrtott cuccokbl, illetve ersthetjk is ezeket.


Nem esett mg sz a Dark Souls jelenltrl, pedig ez az egsz jtk legersebb pontja. Az mg hagyjn, hogy az egyes szinteken az ellenfelek folyamatosan jratermeldnek, mg a karakternknl lv trgyak menedzselse is hasonl szisztma szerint zajlik. Mindkt keznkre 3-3 trgyat oszthatunk ki, gy knnyen vlthatunk kztk a harcok sorn. Fegyvereink kztt tallunk kzelharcra alkalmatosakat, egy- s ktkezes formban, illetve lfegyvereket. Ha ez nem lenne elg, arra is folyamatosan gyelnnk kell, hogy az llkpessgnk sose merljn ki. A dolgot nehezti, hogy a Souls jtkokkal ellenttben itt nincs Stamina bar, pusztn az embernk mellkasban lktet szvre hagyatkozhatunk. Ha ez egy lgkalapcs hangjval dbg, illetve belilul, akkor bizony elfogyott a szuflnk, annyira kimerlnk, hogy mg csak moccanni se tudunk, knny clpont lesznk brkinek.Ellenflbl pedig akad bven, hiszen nem csak az egyszer mobok kriclnak a terepen, a magasabb szinteken a boss-ok is jratermeldnek. Ha ez nem lenne elg, ms jtkosok is betmadhatnak minket, igaz csak passzv mdon. A korbban mr emltett kzpontbl ugyanis az ppen flsleges harcosainkat (kezdetben hrom lehet, ezek szma a jtk sorn n) elkldhetjk ms jtkosok vilgba, hogy velk harcolva szmunkra hasznos holmikat szerezzenek. Illetve sajt magunk dolgt is megnehezthetjk, hiszen ha meghalunk, a sajt tornyunkban hagyunk egy jabb ellenfelet.


A szintek halmozsval, egyre feljebb jutunk, komolyabb ellenfelekbe botlunk, jobb felszerelst szerznk s tbb XP-t kapunk. Aprop, errl mg nem is beszltem. Az sszegyjttt pontokbl a kzpontban tudunk fejldni, klnbz rtkeink nvelsvel, gy mint pldul Er, Szerencse, let, csak hogy nhnyat emltsek. A kezdeti szintkorlt 25. Lpkedjk a szinteket, harcolunk, gyjtgetnk, adunk-vesznk, fejlesztnk, craftolunk, majd elrjk a 25-s szintet s kinylik a vilg. Azazhogy ppen inkbb bezrul. Innentl ugyanis az XP megsznik (legalbbis egy idre), a tovbbjutshoz egyre feljebb kell haladnunk a toronyban. Ezltal tudunk ersebb karaktereket kivlasztani, akiket aztn jra a nullrl kell feltpolnunk, hogy aztn kezdjk megint az egszet.s ezzel el is jutottunk a jtk egyik legnagyobb negatvumhoz. A kezdeti karaktereket idvel kukznuk kell, hogy jhessen helyettk j, szebb, jobb, ersebb. Radsul ha vatlanok vagyunk, elhallozsukkor csak jabb erteljes ellenfelekkel gazdagtjuk a sajt tornyunkat. Persze a hall nem felttlen jelenti minden vgt, amennyiben van nlunk Death Metal. Ezek az univerzlis fizeteszkzk tbbek kztt arra szolglnak, hogy hall esetn megmentsk jl kpzett harcosunkat. s hogy mi vele a problma? Pusztn csak annyi, hogy azon a szent helyen lednk fel, ahol fbe haraptunk. Teht ha krbevett minket nhny komoly ellenfl, akkor a feltmadssal csak jabb eslyt adunk nekik, hogy megint elintzzenek minket, ezzel fogyasztva az rtkes Metaljainkat. Vgs esetben a toronyban is visszavsrolhatjuk elhullott embernket jtkbeli pnzrt. Mg az egybknt sokszor nehznek titullt Souls jtkok sem toltak gy ki az emberrel. Mindezeket pedig tetzi, hogy a harcrendszer nha pp annyira az ellensgnk, mint a bartunk. Itt azonban sajnos nem rnek vget a negatvumok. A kezdk legnagyobb bnatra a jtk nem korltozza, hogy milyen szint karakterek tmadhatnak be minket, gy knnyen elfordulhat, hogy mr az els emeleten 30-as, 40-es szint tmadk vrnak minket a knny prda remnyben. Mindezt knnyen eliminlni lehetett volna egy esetleges co-op mddal, m ez sajnos (egyelre) kimaradt a jtkbl.

Ingyen van a hall

A Let It Die a free to play modellnek hla mindenki szmra ingyen elrhet, gy brki kiprblhatja. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne nyithatnnk ki a trcnkat, ha gy kvnjuk. A jtkhoz mr most elrhetek klnbz csomagok, melyekben Death Metalokat s tervrajzokat vagy klnbz fegyvereket kapunk, esetleg a toronyban tallhat VIP lifthez vlthatunk tagsgot.
Rendben, most lssuk az rem msik oldalt. Ha mindezen negatv dolgokon tl tudunk lendlni, akkor az utbbi vek legbetegebb jtkt kapjuk (a sz abszolt pozitv rtelmben). s hogy mirt? Kezdjk pldul azzal a tnnyel, hogy az letnk tltsre a toronyban ugrl bkk szolglnak elssorban, melyeket kilaptva knnygznak hasznlhat sprkat kapunk. Vagy beszljnk a klnbz gombkrl, melyekkel sajt magunkat ersthetjk vagy ellenfeleinket gyengthetjk, s amelyek neve nem kicsit vicces. De elg csak a fegyverekre nzni, melyek kztt a kalapcson t a vasaln s krfrszen keresztl a csknyig sok mindent tallunk. De emlthetnm azt is, amikor rjvnk, hogy nmi sprintels utn ric Cantona elhreslt talpalst ismtelhetjk meg, valami ilyesmit kapva.


Audiovizulis oldalrl meglehetsen ketts kpet ad a Let It Die. Amirt nem rheti sz a hz elejt, az a hangokat illeti. Mind a szinkron, mind a zenei vlasztk kellen profi, a jtkteremben tallhat 3 segtnk szinkronsznszei tkletesen hozzk a karaktert, a zenk kztt pedig a tipikusan rkdos dallamok mellett metlos zzsokat is tallunk a kemny harcokhoz. Ltvny tekintetben mr jval rnyaltabb a helyzet. A Let It Die ugyanis nem a llegzetelllt textrkkal kvn lehengerelni minket, az Unreal Engine 4-el hajtott jtk ugyanis a legtbbszr egy elz genercis cmet idz, cserbe viszont stabilan fut, br az is igaz, hogy nagyobb pukkansoknl hajlamos belassulni.Egy sz, mint szz, a Let It Die megint egy tipikus Suda51 jtk. Ha a bizarr tletek s vilg beszippant, valamint hajland vagy szemet hunyni a nha zavar hinyossgokon s negatvumokon, akkor minden bizonnyal hossz rkra lektheted magad, amg felrsz a torony legtetejre. Ellenkez esetben - free to play modell ide vagy oda - ne is szllj fel az indul metrra, ez nem a te jtkod lesz.

[23] Hwopapa
jan 12., cstrtk 10:01 #17
Hatalmas kirlysg, akrcsak a tbbi Grashopper jtk

Elsre nekem sem tetszett az egsz, aztn a jtkteremben elkezdtem a videkat megnzni, hogy igazbl mi a fene a sztori, meg a klnbz beteg kpregnyeket sszegyjtve (kisgyerek levgja a karjait krfrsszel, hogy utna a fejre csavarozza ket, mert akkor tbb keze van...majd szgekkel kiveri a szjt bajusz hjn....ehhh) kicsit jobban megrtettem, hogy mirt gy nz ki a jtk, ahogy.

Eddig a 7. emelet volt a max anlkl, hogy megltek volna. Death Metalom mr elfogyott, annyiszor jtt el a "mindjrt megvan, csak mg egy millimter hinyzik, ezrt nekifutok 5hp-val" -effekt

Pro Tips:
- mindig legyen a maximlis mennyisg harcosod, mert folyamatosan tmadni fognak ms jtkosok
- minden harcosod legyen felszerelve (sapi+fels+als+kt fegyver)
- mindig szedjl fel minden materialt s vidd ket vissza a "bzisra"
- a bzison tallhat crate-et minimum told fel 60 slotosra, hogy elfrjen a material
- minden blueprintet vegyl fel. ha mr megvan az adott item, ltni fogod hogy milyen blueprintet vettl fel, ezesetben el tudod adni
- nem lesz nagyobb death baged, csak ha collector tpus harcost indtasz (bizonyos jtkra felett). Nekik alapbl 30 frhelyk van, velk lehet loot-runokat csinlni
- ne stackeld a materialt, mindig lesz majd valami ami kelleni fog, gyrts s upgradelj sokat, hogy fogyjon
- mindig prblj meg gy feljebb menni a szinteken, hogy unlockold az elevatort - gy ksbb egyszeren vissza tudsz trni a magasabb emeletekre.

Fejbl egyelre ennyi...
PSN ID: Snake.aZ.eKe / Switch Friend Code: SW-6493-2649-5593
[19] Drazse
jan 11., szerda 16:01 #16
Vlasz Patrick Bateman (#10) zenetre
Ezrt kell 100 megs indie csodkkal jtszani.
PSN ID: dragee1984 | Battletag: dragee#2133 | Twitch: facepalmdesign
[26] alf22
jan 11., szerda 12:48 #15
Vlasz Frumoz (#12) zenetre
Bf4 cakkumpakk 72giga
jan 11., szerda 12:25 #14
Letltttem, de valamirt nem indul el. Vrtam vele egy tz percet, se kp se hang... Nem tudom, mi baja van.
all my friends are skeletons
[55] FredPerry
jan 11., szerda 12:07 #13
Ez jhetne PC-re, nekem nagyon bejn.
[43] Frumoz
jan 11., szerda 11:28 #12
Vlasz backstab (#9) zenetre
Nlam most 9 jtk van a gpen, de abban benne van a CoD IW, BF1 s a TF2 is. De ja, amgy ltalban 10 krli knyvtr az, amit a gpen tartok, mondjuk vgigvitel utn n trlk mindent.
Hand it over...that thing, your Dark Soul
[43] Frumoz
jan 11., szerda 11:12 #11
Engem az f2p modell tart vissza ettl a jtktl. Egybknt nem nz ki rossznak.
Hand it over...that thing, your Dark Soul
jan 11., szerda 11:04 #10
Vlasz alf22 (#8) zenetre
Maga a jatek "csak" 20-25 giga korul van, de Playstationon ennek a duplaja tarhelynek kell szabadon lennie (kulonben le sem lehet tolteni), hogy telepiteni lehessen.

Engem az jobban idegesitett, (mert addigra mar telepitettem fel tobb jatekot is a szabad helyre) hogy az egyik frissites (azt hiszem olyan 1-1-5 giga korul volt) szinten azt igenyelte, hogy a jatek mellett meg kb. plusz 25 giga legyen szabadon, kulonben le sem lehetett tolteni.
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
[31] backstab
jan 11., szerda 11:02 #9
Vlasz alf22 (#8) zenetre
Call of Duty: Infinite Warfare Legacy Edition 130 GB?

Teljesen elszaladt a l a fejlesztkkel. Hamarosan egy 500 gigs HDD-re max. 4-5 jtk fr csak fel.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[26] alf22
jan 11., szerda 10:57 #8
Azt elhiszem hogy vkit meg tud fogni. De basszus 50giga? Mire kell az? Audio?
jan 11., szerda 10:55 #7
Ritka kcsg egy jtk, minden szempontbl, de nem lehet nem imdni. Iszonyat addiktv, mr egy hete meglls nlkl tolom s nem brom letenni...csak rnk mr fel a 40-re, hogy utna rkre elfelejthessem
[22] arpi0912
jan 11., szerda 10:35 #6
Nlam az a kategria, hogy f2p-ben ok, mert pnzt tuti nem adnk rte. Mg ilyen 3-4k-t sem.
Ha a ps4 pro 115k, s a One X 159k, akkor megri nekem az a hangyafasznyi klnbsg 44k-t? Hmmmm.
jan 11., szerda 10:23 #5
Vlasz shearer (#4) zenetre
Csak azok a jatekok vizualisan, es tartalmilag is boven indokoltabbak az ekkora tarhely lefoglalasahoz, itt viszont egyik oldal sem indokolja ezt.

Jah, es meg ami kimaradt nalam, az a toltesi ido!
Hiaba a meghajtorol megy es nem a lemezt kell porgetnie, neha rohadt hosszu ideig tolt.
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
[25] shearer
jan 11., szerda 10:13 #4
Vlasz Patrick Bateman (#3) zenetre
Most szedem, 48,5 gigt tlt le. Amit lersz az valban bosszant, de manapsg minden jtk velejrja.
Kimentek a tankok, bejttek a bankok.
jan 11., szerda 9:51 #3
Engem egy kicsit felhuzott a jatek.
Egyreszt a jatekmenete, de az csak egy kicsit hosszabb beleszokast igenyel, (meg szerintem sokszor siman "csal" is a jatek) viszont ami total felcseszte az agyam az a frissites.
Letoltottem a jatekot Playstation-re (valami 20-25 giga korul van, ha jol emlekszem), es mar ez is durva, mert ugye ketszer annyi helyet kell felszabaditani a meghajton, hogy egyaltalan letoltse a gep.
Tehat kell olyan 50 giga szabad hely ennek a jateknak!
Ez mar maga is vicc kategoria.
A PS4 tobb eves hasznalata kovetkezteben, elegge megtelt mar a meghajto, de maradt is par regebbi jatek installja itt, amit leszedtem, hogy felferjen a Let it Die.
Szoval ezzel meg nagyjabol elvoltam.
...Utana meg oromomben letoltottem par kisebb jatekot, meg demot is, ha mar van szabad helyem a meghajton.
Am amikor a jatekhoz jott valami frissites, ujra kerte a jatek ketszeresenek megfelelo helyet a vinyon, hogy a frissitest feltelepitse!
Tehat mindig kell legyen szabad 50 gigabyte-nyi hely a meghajton, hogy egyaltalan frissiteni tudja magat?
Ez egy vicc, de komolyan!
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
[13] skiz0
jan 11., szerda 9:24 #2
Szerintem meg botrny a jtk, nekem nagyon nem jtt be sajnos... a harc meg az embernk irnytsa kritikn aluli, n szememben egy tipikus F2P hulladk..
De azrt tudom, hogy sokaknak nagyon tetszik.
Fura, mert a Killer is Dead-et imdtam, nagyon nagyon bejtt, pedig elgg lehztk anno... de ennek mg a ltvnyvilga is taszt...

szegny ember Dark Soulsa...
PSN: mucsacso
[13] Nyarlako
jan 11., szerda 9:06 #1
Az egyik jtk ami miatt ps4et akarok, elg elborult szrakozsnak grkezik.
Steam id.: Nyarlako
Let It Die adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: 10tacle studios
Fejleszt: 10tacle Studios
Megjelens: 2016. dec 03.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
7
Ami tetszett
+ a ponok
+ a Sudsan elborult vilg
+free to play
Ami nem tetszett
- nehzkes harcrendszer
- szokatlan fejlesztsi rendszer
- vlt a ko-oprt
- knnyen vlik nismtlv
Olvasi rtkels: 0 (3 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

17 | [Teszt] Let It Die

Fogj egy adag Dark Souls-t, adj hozz nmi Dead Islandet, egy csipetnyi Zombit, majd az egszet bortsd le egy kis Suda51-esszencival. Ha ez megvan, akkor nagyjbl megkapod a Let It Die-t. Tesztlaborba vittk Suda51 free to play agymenst.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba