[2016] Az év legjobb játékai: 50-31

Az év legjobb játékai: 50-31

Gamer3652016.12.28. 19:00

Véget ért szokásos év végi olvasói szavazásunk, ahol ezúttal is arra voltunk kíváncsiak, hogy számotokra melyek voltak az esztendő legemlékezetesebb alkotásai. Ezennel megkezdődik az ötvenes visszaszámlálás: íme 2016 legjobb játékai, ahogyan ti láttátok - a ti kommentárjaitokkal kiegészítve.

*Bloober Team | PC, PS4, Xbox One |*Szerintünk: 7 pont

"Bár kezd már ellaposodni a belső nézetes sétaszimhorror (tm) műfaj, a Layers of Fear (szigorúan a DLC nélkül!) a viktoriánus őrülettel képes saját széket kiharcolni magának a zsúfolt ebédlőasztalnál. Nem előremutató, történetében sem egyedi, viszont hangulatában az idei évben páratlan." (Fórumozó)

*Housemarque | PS4 |*Szerintünk: 7 pont

*Firaxis Games | PC|*Szerintünk: 8 pont

*Tose, Square Enix | PS4, PS Vita |*Szerintünk: 7 pont

*D-Pad Studio | PC |*Szerintünk: 9 pont

"A 2016-os év másik nagy indie sikere egy megható történet egy kisfiúról egy pixeles, de élő, szeretetteli világban." (Necroman Mk2)

*Dodge Roll | PC, PS4 |*Szerintünk: 9 pont

"A kedvenc műfajom idei egyik legjobb képviselője. Top-down twin-stick shooter, chiptune zene, cuki ellenfelek, elborult humor és FEGYVERPORNÓ. Ráadásul jó roguelike-hoz méltón mindezt teljesen véletlenszerű tálalásban kaptam, nem kevés játékórát és kontrollercsapkodós percet okozva." (Drazse)

*Square Enix | PS4, PS3, PS Vita |*Szerintünk: 8 pont

Vanillaware | PS4, PS3, PS Vita

"Ezt az újrakiadást oda kéne tenni minden copy-paste remaster szutykot kiadó cég orra elé, hogy "ezt így kell csinálni, így és csak így!". A Vanillaware fogta a talán első igazán nagy sikernek örvendő játékát, és megcsinálták újra. Teljesen újragondolták a skill-tech-fejlődés rendszert, totál átdizájnolták a pályákat, új ellenfeleket, játékmódokat adtak hozzá, a grafika még szebb lett (tényleg mintha egy gyönyörű fantasy animét néznénk), a zene pedig eddig is tökéletes volt. Egyedül a pályák túlzott ismétlődését nem sikerült megoldani. Jövőre jöhetne a Masamune remake!" (shearer)

*ConcernedApe | PC, PS4, Xbox One |*Szerintünk: 8 pont

"Egy ember keze munkája, és milyen jól sikerült. Egy klasszikus recept Harvest Moon módra. Tipikusan az a játék, ahol az ember csak még egy kört szeretne menni és észre sem veszi, hogy órák óta a gép előtt van és építgeti a farmját." (Palmer07)

"A Stardew Valley - annak ellenére, hogy mindössze egyetlen ember keze munkáját dícséri - tökéletesen meg tudta ragadni azokat a játékbéli elemeket, amelyek anno sikeressé tették a kézikonzolokon még ma is nagy népszerűségnek örvendő Harvest Moon szériát, és ezeket sikeresen tovább tudta fejleszteni úgy, hogy a végeredmény egy gyöngyszemmé válljon a maga kategóriájában. Le a kalappal!" (Dave.)

*Eidos Montreal | PC, PS4, Xbox One |*Szerintünk: 9 pont

Még nincs vége, folytatás a következő oldalon a 40-31. helyezettekkel!

*Night School Studio | PC, PS4, Xbox One |*Szerintünk: 8 pont

"Ez egy nagy meglepetés volt számomra. Egy rendkívül érdekes megvalósítás, egy jó sztori, egy nagy kaland. Többször végig kell játszani, hogy a végére érjünk, és nagyon érdekesen van megvalósítva!" (AdamMcKraken)

"Jó történet, félelmetesen para hangulat, hibátlan dialógusok, egyedi art, számomra mindenképp a legjobbak közé tartozik." (Ide93)

"Alapvetően nem nagyon játszom 2D-s indie játékokkal, és igen, az Oxenfree-ben is levesz az élményből, hogy "messze" vannak a karakterek. Annál többet ad viszont hozzá a remek írás és az ezt megtámogató szinkron, így a kissé mindfuck sztorinak többször is nekimegyünk....vagy nem, de ez esetben is egy emlékezetes (ámbátor rövid) élménnyel gazdagodhatunk." (Fórumozó)

*Superhot Team | PC, Xbox One |*Szerintünk: 8 pont

*EA DICE | PC, PS4, Xbox One |*Szerintünk: 7 pont

*The Game Bakers | PC, PS4, Xbox One |*Szerintünk: 9 pont

"Az idei év a leggyengébb volt nekem PS+ szempontból. A Furin kívül nem volt játék, amit végigvittem volna onnan, viszont az legalább nagyot ütött nálam. Igaz, az elején a törlés gondolata is felmerült, de amikor átjutottan a holtponton én kicsináltam az öregembert, onnantól kezdve nem volt megállás a végéig. Grafikailag és főleg zeneileg egyedi alkotásról beszélhetünk, pár nagyon kellemes zenével, ami nálam mindig hatalmas plusz pont. Mivel végig bossok jönnek, így már az elején bedob a mélyvízbe, de a folyamatos tanulást, próbálkozásokat és a rászánt időt meghálálja a játék." (eandre)

"A Furiban minden egyesül, amire nekem szükségem van egy játéktól: nyálcsorgatóan egyedi látvány, fantasztikus soundtrack és tökéletesre csiszolt gameplay. Ennek eredőjeként egy gyors reflexekre kiélezett audiovizuális csodát kaptam, ami rendezésével és nehézségével méltán érdemli ki az Év Játéka címet tőlem." (Drazse)

*Infinity Ward | PC, PS4, Xbox One |*Szerintünk: 8 pont

"Tartalom szempontjából kiemelkedő. A sztorija jó. A megnyitható nehézségekkel végre a játék is változik (sérülési rendszer, gyógyítás és óvatos előrehaladás brutális tűzerővel szemben). Zombi mód: csak ezt külön kiadva is simán megér 5 ezret kb., annyira tartalmas és élvezetes.

Multiplayer: hát ez meg csak ízlés kérdése. Mert megnyitható cucc van benne dögivel. Hol van már a négyféle kaszt, azt annyi. Ruha, képességek,szinezés alap. Plusz a rengeteg megszerezhető fegyver. Visz előre a pontszerzés , a supply drop, a salvage pontok,a kulcsok. Játékmódból is van bőven. Plusz ezek elrendezve kis/nagy létszámhoz, hardcore módhoz, vegyes szobák, egyszerű lövöldéhez vagy kemény csapatalapú játékhoz. Széles a paletta, mindenki megtalálja a magáét." (alf22)

Bethesda Game Studios | PC, PS4, Xbox One

"All time favourite játék, kicsit szebb köntösben, minden perce boldoggá tett ismét.

Itt-ott belenyúlhattak volna, illetve a buta bugok maradtak... nem tudom, hogy gondolták.

Ettől függetlenül az egyik legkedvesebb emlék marad az eredeti verzió és így ez is!" (Hendrix)

Mimimi Productions | PC

"A taktikai stratégiai játékok szerelmesei még emlékezhetnek a Commandos és Desperados sorozatokra, ahol hőseink speciális képességeit kihasználva kellett elérnünk céljainkat. Ezt a szellemiséget örökíti tovább a Shadow Tactics, az Edo éra Japánjába kalauzolva a játékost, ahol öt szereplőt is az irányításunk alá vonhatunk. A pályák minden négyzetcentimétere gondosan kidolgozott, minden lépésünket alaposan meg kell terveznünk. VIgyázat, türelmetlen játékosok kerüljék!" (casper007)

Infinity Ward | PC, PS4, Xbox One

"A sorozat egyik legjobb része most még jobb lett. A legjobb CoD kampány, na, az a Modern Warfare. És az anno korszakalkotó multiplayere még ma is megállja a helyét a legnagyobbak között is. Egyetlen negatívuma az árukapcsolás, mivel külön ez a verzió nem vásárolható meg egyelőre. Remélhetőleg legkésőbb januárban ezt feloldják, hogy még többen megtapasztalhassák ezt az FPS mérföldkövet." (Tom)

*IO Interactive | PC, PS4, Xbox One |*Szerintünk: 8 pont

"Először még puffogtam az új Hitman epizodikus megjelenése miatt, de végül bebizonyosodott, hogy ez a felépítés kedvez a műfajnak, hiszen a következő adag érkezéséig új és új megközelítéseket próbálhat ki az ember. Én ugyan a teljes pakkot szereztem be - és még nem volt időm befejezni -, de ez nem gátolt meg abban, hogy a lehető legalaposabban kielemezzem az első pályákat. Ez az a Hitman, amit annyira szerettem régen, a lehetőségeknek se szeri, se száma. Szigorúan a segítségek kikapcsolása mellett ajánlott!" (casper007)

"Sokan állították a Ground Zeroes-ról mikor kijött, hogy rengetegszer, rengeteg módon végigjátszható. Erről a játékról beszéltek. Nem szeretem az önismétlést, de itt szívesen vágok neki újra és újra ugyanannak a feladatnak, mert a megközelítést változtatva mindig mintha egy teljesen másik küldetésben lennék. Lényegében a lehetőségek véges, de elképesztően bő tárháza." (fozelek)

*Blizzard Entertainment | PC |*Szerintünk: 7 pont

"Az előző kiegészítő ha nem is volt bukás, de messze nem hozta azt, amit az első pár hét alapján várt az ember. A Legion ezzel szemben az egyik legjobb WoW kiegészítő lett." (Idave)

Folytatás holnap a 30-11. helyezettekkel!

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj5cbjxkaXYgY2xhc3M9XCItLWJuci17e2lkfX1cIj5cbjxhIGhyZWY9XCJ7e3VybH19XCIgdGFyZ2V0PVwiX2JsYW5rXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwie3twYXRofX1wYXRyZW9uLW1wdS1iaWcucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDo2MDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj5cblxuPHN0eWxlPlxuLi0tbXB1LXt7aWR9fSwgLi0tYm5yLXt7aWR9fXtkaXNwbGF5Om5vbmV9XG4ubGFyZ2U+Li0tYm5yLXt7aWR9fSwgLm1lZGl1bT4uLS1ibnIte3tpZH19e2Rpc3BsYXk6YmxvY2s7fVxuLnNtYWxsPi4tLW1wdS17e2lkfX17IGRpc3BsYXk6YmxvY2s7fVxuPFwvc3R5bGU+IiwiaW1hZ2VzIjpbIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMHpcL3BhdHJlb24tbXB1LWJpZy5wbmciLCJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB6XC9wYXRyZW9uLW1wdS5wbmciXSwidXJsIjoiaHR0cHM6XC9cL3d3dy5nYW1lcjM2NS5odVwvYXJ0aWNsZVwvcGF0cmVvbiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB6XC8iLCJpZCI6MzV9
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Elmarad a BlizzCon, törölt People Can Fly játék - ez történt csütörtökön

Továbbá: Stellar Blade, Gears of War, Exodus, Deathbound, Capcom takarítás a Steamen.

5 órája
3

Szigorít a Steam, meglepetés megjelenések - ez történt szerdán

Továbbá: Sand Land, Bit.Trip ReRunner, Lords of the Fallen, Insurmountable, Rotwood, Island of Winds.

1 napja
15

Stellar Blade

A Shift Up mérnöki pontossággal tervezte meg első konzolos játékának köztudatba emelését. De vajon van-e több a csinos külcsín alatt?

1 napja
10

Feltámad az Infogrames, Metaphor: ReFantazio megjelenés - ez történt kedden

Továbbá: Stellar Blade, Destiny 2, Morbid: The Lords of Ire, Remnant 2, 2XKO, Indika, Karma: The Dark World.

2 napja
11

Meghasad az Embracer, új Gyűrűk Ura játék - ez történt hétfőn

Továbbá: Starlight Games, Tales of the Shire, Star Wars Jedi: Survivor, ID@Xbox Digital Showcase, PowerWash Simulator, The Whims of the Gods.

3 napja
13

Heti megjelenések

4 napja
3

The Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone - Hupizöld Törpikék

A Microids tavaly év végi felhozatala igen kellemesen alakult, sajnos nem is volt időnk minden fontosabb címükre ránézni. Most a tavaszi üresjáratot kihasználva vissaztérünk a Hupikék Törpikékhez!

4 napja

Anomaly Collapse

Teszteltük a legújabb roguelite próbálkozást, ami ezúttal az egy dimenziós csataterekből próbálja kihozni a maximumot - és mindezt nem is akárhogyan teszi.

5 napja
1

Eiyuden Chronicle folytatás, Prison Architect 2 csúszás - ez történt pénteken

Továbbá: Kena: Bridge of Spirits, Sclash, Biped 2, Unending Dawn.

6 napja
3

Új projektek a Lariannál, bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II - ez történt csütörtökön

Továbbá: F1 24, Fabledom, Darkest Dungeon II, V Rising, Human Fall Flat 2, Cozy Caravan, Remnant 2.

7 napja
2

Lovagregény újratöltve: bejelentették a Kingdom Come: Deliverance 2-t

Mi már egy hete tudjuk, de csak most szabad róla beszélni. A Plaion és a Warhorse Studios párosa bejelentette a sikeres lovagregényük folytatását, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

7 napja
1

Botany Manor

Egyedül sétálgatni egy viktoriánus kori udvarházban, feljegyzéseket olvasgatni és virágokat növeszteni? Izgalmasabb, mint hinnéd! Tesztlaborba vittük a Botany Manort.

7 napja
6

Baldur's Gate fejlesztővadászat, Ghost of Tsushima gépigény – ez történt szerdán

Továbbá: Sea of Thieves, Potionomics, Crow Country, Mullet Mad Jack, Dementium: The Ward.

8 napja
3

Sok jó indie 20 percben is elfér - Nintendo Indie World Showcase összefoglaló

A kis címek is tudnak izgalmasak lenni: a Nintendo legújabb indie-specifikus adásában láttunk is jó néhányat - nem csak Switch-re! Összegyűjtöttük nektek a látottakat.

8 napja
6

Children of the Sun

A Devolver Digital továbbra is remek érzékkel karolja fel az ígéretes, egyedi, kreatív projekteket. René Rother debütáló alkotása sem lóg ki a texasi kiadó portfoliójából. Na de miért érdemes odafigyelni rá? TESZT!

8 napja
1

Műsoron az indie-k, folytatódnak a leépítések – ez történt kedden

Benne: Nintendo Indie World Showcase beharangozó, Take-Two és Kwalee leépítés, Rolling Hills bejelentés, Capes és Athenian Rhapsody megjelenési dátumok.

9 napja
4

Game Pass: mozgolódás április második felében

A hónap második fele talán elsőre csendesebbnek tűnik a megszokottnál, de még így is számos izgalmas premier címet találhatunk a listában.

9 napja
1

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

2024.04.16.
17

Ereban: Shadow Legacy – Árnyakkal sunnyogó

A sunnyogást az árnyakba olvadással keverő koncepciójával az Ereban már korán felhívta magára a figyelmet. A játékot a régi idők nagy lopakodós címei iránt érzett határtalan tisztelet hívta életre. De ebből vajon mennyit sikerült átemelni és jól értelmezni? Teszt!

2024.04.15.

EDGE #397 pontszámok

Dragon's Dogma 2. Rise of the Ronin. Alone in the Dark. Princess Peach: Showtime! Izgalmas címek. Rendkívül vegyes pontozás.

2024.04.15.
21

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==