[2016] Az év legjobb játékai: 10-1
Eddig 179 hozzászólás
Gamer365
2016. december 30.
péntek 17:00
Negyven játékon már túl vagyunk, de igazából mindenkit a legjobbak érdekelnek, nem igaz? Jöjjön hát olvasói szavazásunk eredményhirdetésének harmadik - és egyben utolsó - felvonása, benne 2016 tíz legjobb játékával. Hogy miért pont ezek? Ti pedig így dicsértétek őket!The Coalition | Xbox One | Szerintünk: 7 pont

Marcus Fenix története végre folytatódik. De hogy lehetséges ez, hiszen a trilógia remek lezárást kapott? Itt új csapatot kapunk, Marcus fiával a főszerepben, de persze lesznek ismerős visszaköszönő arcok és az öreg Marcus is megmutatja, hogy nem rozsdásodott még be egy fikarcnyit sem. Látványos, pörgős kampány, amit kooperatív is végigpuffogtathatunk. Ami után vár ránk a vérben tocsogó multiplayer, ahol betárazhatjuk tartalék kontrollereinket, hogy bármikor bevethessük, amennyiben az aktuálisat éppen ketté fejelnénk egy kis rage apropójából. Multiban nehéz játék, de megéri gyakorolni, mert egyedi élményt nyújt. Nem lett forradalmi a negyedik rész. De nem is kell mindig annak lenni. Egy remek folytatás a rajongóknak, s mindamellett remek belépő pont az újoncoknak is. De a gatyát azt fel kell kötni, mert nem könnyű. (Tom)

Egyszerűen a Gears of War formula még mindig szórakoztató. A negyedik részben nincs nagy előrelépés, nincs brutális látvány, de még mindig élvezet vele játszani. És szerintem ha a hibák és hiányosságok ellenére az ember jól szórakozik, akkor az már egy jó játék. És a GoW4 egy jó játék. (Revanchist)Ubisoft Massive | PC, PS4, Xbox One | Szerintünk: 8 pont

A sok hiba ellenére az egyetlen csapatjáték a jelenlegi generációs konzolokra, ami akkora szabad kezet ad a játékosoknak, amit eddig még más multis játéktól nem nagyon láttunk. (peppino)

Egy nagy város és egy nagy titok. A végére minden választ megkapunk. A Dark zóna ami néha olyan izgalmat nyújt, egy jobb Dark Souls bossharc. Igaz, várni kellett, hogy a játék az legyen, aminek szánták a második DLC megjelenésig. Az új csapat remek munkát végzett! Én meg szívesen térek vissza sokszor a hideg, üres sikátorok és utcák közé. (Hunk2)

Kezdeti ellenszenvemet legyőzve nekiálltam, most meg nem tudom abbahagyni, akár coopban, akár egyedül. Jó kis Gears-szerű fedezékharcok, GTA-szerű város, Borderlands-es loot és fejlődésrendszer. Változatos küldetések, folyamatos kihívás, az év legjobbja szerintem. (Zoy76)Square Enix | PS4, Xbox One | Szerintünk: 8 pont

Minden hibája ellenére valamiért nem ereszt a játék. Amikor végeztem történettel, úgy voltam, hogy félreteszem, de azóta még vagy 20 óra belement és nem tudom abbahagyni. (Idave)

10 évet vártunk rá, de megérte. Valami utánozhatatlan feeling ragad meg, ami nem ereszt egészen a végéig. (soliduss)

Számomra ez lett az év játéka, ez nem kérdés, és nem csak a fanatikus rajongó beszél belőlem. Ez a játék elérte azt, amit nem igen gondoltam volna: hogy lehetséges, hogy mind a fanok, mind az új játékosok megtalálják benne a számításaikat. Szórakoztat és nem ereszt . "Final Fantasy XV, for fans, for beginners." (TidusFamous)EA DICE | PC, PS4, Xbox One | Szerintünk: 8 pont

Bár a sztorit még el sem indítottam... de minek? A multiban úgyis több 100 órám lesz benne. Végre megint egy számozott, vérbeli BF. Amennyire ódzkodtam az első világháborús témától, annyira bejött próba után. (Kuresz)

Erről nem is kell sokat mondani. Azzal, hogy visszamentek a készítők az első világháborúba, engem is megvettek. Sokunknak már kicsit sok a falon ugrabugrálós sci-fi modern hadviselős FPS. Kellett már a vérfrissítés! Ha randa lenne, akkor is jó lenne. (Silenthun)Respawn Entertainment | PC, PS4, Xbox One | Szerintünk: 9 pont

Azt hiszem, hogy egy modern shooter kampányának ilyennek kell lennie! Pörgős, változatos, "vajsimaságú", látványos, feledhetetlen pillanatokat okozó. Ugyan minden kis darabja ismerős volt már valahonnan, de az egyveleg csodás lett. A mechák pedig négyzetre emelik az élményt. A multija már az egynek is jó volt, itt pedig még azt is überelték. Várjuk a 3-at! (zsozsa)

Vince Zempella ismét összehozta. A Medal of Honor: Allied Assault és a Call of Duty: Modern Warfare után ismét sikerült olyat alkotnia, ami állva hagyja a konkurenciát. Nagyon remélem, hogy ha már visszakerültek az EA-hez, akkor ők talán odaadják (inkább visszaadják) nekik a Medal of Honort, ami a Respawn kezei által újraindítva biztosan felhupanna az FPS trónra egy huszárvágással. Na de Titanfall. A kampányát minden FPS rajongónak kötelezően felírnám receptre, mert ezt mindenkinek látnia kell. Mit csak látnia. Ezt mindenkinek át kell élnie! Rendkívül izgalmas, humoros és látványos a kampánya, ami kacérkodik egy-két új játékelemmel, amit ilyen formában korábban még nem láthattunk. A multija pedig maga a tömör gyönyör. Változatos játékmódok, hibátlan irányítás és Titánok, amik egyediségükkel abszolút belopják magukat a szívedbe. De amiért a kedvenc FPS-em lett, az az, hogy 2016-ban ez volt az egyetlen multi FPS, ami már első naptól kezdve működik hibátlanul. Ez annyira megdöbbentően csodálatos érzés volt, hogy végre egy termék, ami úgy működik, ahogy kell. Nincs bug, nincs lag, nincs jelkésés. Mind a kampány, mind a multi lenyűgöző. Ha szereted az FPS-eket, akkor a Titanfall 2-t nem hagyod ki. (Tom)

Szájtátós single player, amiben bár kevés az eredeti ötlet, de minden létező FPS csavart beleraktak, egyszerűen nem lehet megunni, annyira változatos. (galpele)

Szerintem rég volt ilyen jó single player kampány FPS-ben. A történet ad egy keretet a gameplay-nek, ami kellően változatos lett. Több állejetős pálya, ha játszottad már, pontosan tudod, melyik részekre gondolok, ha nem, tessék pótolni! A multi pörgős lett, egy kellmes játékstílussal valamint ritmusváltással a titánoknak köszönhetően. Pilótaként agilis, gyors és vertikális gameplay jellemző. Titánként egy lassabb, vertikalitást teljesen mellőző játék lesz, cserébe egy óriás robotot vezethets,z ami nem csak díszletként funkciónál, hanem óriási puszítást tud véghezvinni az ellenfél soraiban. Külön kudos a fejlesztőknek a DLC politikájuk miatt, ahol azt ígérték, hogy a jövőben az új mapok és játékmódok ingyen jönnek! (Palmer07)From Software | PC, PS4, Xbox One | Szerintünk: 9 pont

A From Software szerelmeslevele a saját munkásságához. Egyszerre iszonyat nagy fanservice-nosztalgiabomba, és közben mert és tudott megint pont annyira megújulni, hogy az még pont elég legyen. Ebbe ugyan már nem temettem több, mint ezer órát, mint az előző két részbe, de azért néhány százat ebbe is sikerült. (shearer)

A játék, aminek az első részét egy nap után vittem vissza a boltba másra cserélni. Ebben viszont már 70 órám benne van úgy, hogy körülbelül a felénél járok. (katsazoli)

Elsőáldozóként léptem be a Dark Souls világba, fejest ugrottam a közepébe, örömmel mondhatom, hogy megérte. Sokat olvastam a szériáról korábban, és gondoltam belekukkantok, mi is ez a játék, amiról olyan sokan beszélnek. Ez a betekintés olyan jól sikerült, hogy jónéhány hétre megtaláltam a tökéletes szórakozást. A játék nehéz. Nagyon. De pont ez a védjegye, ez az, ami miatt oly sokan szeretik és emiatt váltam én is a rabjává. Idejét sem tudom, mikor szórakoztam ilyen jól, miközben a kontrollerdobálás határát súrolom. (gabi1818)

A PS3-as Demon's Souls ota szerelmes vagyok ebbe a sorozatba, és minden egyes inkarnációja hoz annyi változatossagot, hogy több időt fektessek bele, mint minden más játékba összesen. (Aqrabu)

A formula egyszerűen számomra nem tud hibázni. A harcrendszer továbbra is tökéletes, tanulható. Szerencsére sokat örökölt a nagy kedvenc Bloodborne-tól. A győzelem után érzett eufória továbbra is ebben a sorozatban a legkielégítőbb. Kétszer játszottam végig zsinórban, nálam ez ritkaság. (fozelek)

Méltó folytatása az előző részeknek. Néha még a lemezt is széttaposnád, de ha végül sikerül az adott rész, az más játékhoz nem mérhető élmény. Ráadásul most már a látvány is gyönyörű volt. (Gabe-18)

Nincs segítség, nincs útmutatás, nincs tipp, mindenre egyedül kell rájönnöd és a döntéseidnek súlya van. Egyszerűen imádom az összes részét. (Daltos)id Software | PC, PS4, Xbox One | Szerintünk: 9 pont

Azzal, hogy a klasszikus Doomos körbetáncolást kombinálták a kő-papír-olló fegyver + ellenfél összeállításokkal és a HP-ért közelharcra kényszerítéssel, számomra minden idők egyik legjobb FPS-harcrendszere született meg. Az FPS-platforming + felfedezés + harc hármasa hibátlanul van leosztva. A hab a tortán az ütős környezet, az "ott-vagyok-a-páncélban" fíling (ilyen a Metroid Prime óta nem volt), na és Mick Gordon zúzós aláfestése. (theSickness)

Személy szerint nagyon örülök neki, hogy nem a harmadik részben debütált szűkfolyosós, vaksötétetes, (csak első alkalommal) ijesztegetős vonalat vitték tovább, hanem visszatértek a klasszikus darálós játékmenethez, ami véletlenül sem jelenti azt, hogy a 2016-os Doom esetleg elavult megoldásokkal bírna. A démonok végre baromi jól néznek ki, a káoszban rendettevő -ráadásképp kiegészitőkkel fejleszthető - fegyverarzenál is bővült néhány igen csinos és nagy hatásfokú darabbal. Névtelen főszereplőnk, a kíméletlen, poklot megjárt űrgyalogos ezúttal sem szószátyárkodik, nincsenek ideig-óráig beugró társak, ahogy ötpercenként felcsendülő, férfikórussal megtámogatott zenekar sem kiséri durván heroisztikus megmozdulásait, mégis keményebb, mint Duke Nukem és Master Chief összegyúrva. Az amúgy kőkemény elektronikus metál hibrid zenei anyag kiváló hangulatot teremt a pörgős, vérrel és belsőségekkel dúsított akciók alá. Egy hibája van, hogy nincs még mindig story DLC, pedig ok (khmm, befejező képsorok?), illetve igény éppenséggel lenne rá. (Doom)

Miért nem ilyen az összes folytatás? A sok "újítással", a trendek követésével a régebbi játékosokat csak elidegenítik. Ez a Doom még mindig az a Doom, amit 10 évesen suliban, számtech szakkörön nyomtunk a haverokkal. (Kuresz)

Kiváló példa egy (valójában két) trademark teljes újragenerálozására: a megfáradt id Software még jobban megfáradt IP-jét járatta csúcsra a legújabb iterációban. A Doomot elképesztően gyors és feszes játékmenet, rengeteg belsőség, a klasszikus első két rész pályáira hajazó tervezés és kimagasló minőségű soundtrack jellemzik. Talán csak a felemás multiplayerbe lehet belekötni, de a kampány mindenképpen az év egyik legjobbja. (Drazse)

Rendkívül szkeptikus voltam, de aztán igencsak kellemes csalódás volt, egy igazi gyors és brutális FPS szörnyekkel a számomra borzalmasan unalmas és ötlettelen háborús stílus helyett. (Nyarlako)Crystal Dynamics | PC, PS4 | Szerintünk: 8 pont

Még csak a napokban pörgettem ki, de egyszerűen nem volt egyszerű letenni a kontrollert. Történetileg kiváló volt, de nem tudom megszámolni, hányszor volt olyan pillanat, amikor csak sétáltam szépen lassan, mert gyönyörködtem a látványban. Nem beszélve a játék további módjairól, DLC kiegészítőiről, amikkel szintén kellemesen elvoltam. (Wolverine)

A PS1- érában minden részét imádtam, több esetben végigvittem az epizódokat. Természetesen nem mindegyik volt kiemelkedő alkotás, de az első három számomra mindenképpen azok. A PS2-es Tomb Raider: The Angel of Darkness nevezetű részt is kitoltam, a borzalmas irányítás mellett. Aztán itt a történet véget ért részemről, mert úgy véltem, ez a rendkívüli sorozat erős lejtmenetbe csapott át. Tovább nem is kísértem figyelemmel ezt a címet. Aztán elérkezett a 2013-as újragondolt TR, olvastam a teszteket, megnéztem pár videót róla, de ennek ellenére sem jött át valamiért, szóval kihagytam. A Rise of the Tomb Raider megjelenésekor szintén az előbb említett szituációk történtek, de nem volt Xbox One konzolom, amelyik barátom rendelkezett X1 masinával, az mind erősen dicsérte a játékot. Azt mondták, próbáljam ki - megtettem és átjött. Viszont egy játékért nem vettem soha konzolt. A PS4-es verzió egy évvel később érkezett, és tartalmazza az összes letölthető tartalmat a Blu-ray lemezen. Magáról a játékról egyéni és szubjektív véleményem alapján: a szavatossága kiváló, a hangulata rendben van, részletes és gyönyörű a megvalósítás, rengeteg lehetőség rejlik benne. Úgy ítélem meg, hogy ez a rész igazán méltó visszatérése a videojáték-történelem egyik legnagyobb ikonjának. Remélem készítenek új részt, és az még ennél is jobb lesz. (FTS)

Ismét nem csalódtam Lara kalandjaiban. Az első rész után itt is érezhető a generációváltás. Gyönyörű, részletesen kidolgozott, változatos helyszínek. A fejtörők különösen jól sikerültek, igazi élmény felfedezni a tombokat. Viszont a combat rendszerrel nem voltam teljesen kibékülve, az sajnos semmit se fejlődött. Az utolsó fél-egy óra meg egy teljes ötlettelen kliséhalmaz, amit nyugodtan kihagyhattak volna. A sok DLC-vel együtt viszont tisztességes tartalmat nyúlt. (kompedli)

Szkeptikus voltam, túlzottan elém rakja a játék, hogy mit csináljak, merre menjek, ennek ellenére nagyon hangulatos, féltem megvenni, de nem bántam meg. Gyönyörű grafika, egész jó ügyességi részek. A gunplay nem jön be, de azért lelövöldöztem, akit le kellett! Jöhet a folytatás! (Hendrix)Playground Games | Xbox One | Szerintünk: 9 pont

Szemkápráztató grafika egy új területen, megunhatatlan égbolttal és autófelhozatallal, zene-buli-fanta-gumiégetés tökéletes egyvelege. Akár fotózni szeretsz, akár festegetni vagy autót bütykölni, és persze a könnyedebb autós csapatás a te műfajod, és nem a tizedek hajkurászásában éled ki magad, a Horizon 3-nál nem találsz ma jobbat. (zsozsa)

Imádtam az első részt,és bár a másodikat is szerettem, a harmadik rész az, ahol újra sikerült a fesztiválos, őrült hangulatot visszahozni (Livingbox)

Nos... ez az, amit vártunk, a fejlesztők figyeltek a rajongók visszajelzésére és kijavították a második rész hibáit. Korántsem hibátlan a játék, de ritka az a fejlesztőcsapat, akik ennyire "együttélnek" a júzerekkel! Ezért nálam ez az első! (P.A.)

Nagy Forza Motorsport 6 rajongó vagyok, de egy picit féltem a Horizon 3-tól. Az előző részekkel nem játszottam, csak a demóját, viszont nagyon kellemeset csalódtam. A látvány és a játékélmény együtt mindent visz. Igaz, titkon a Motorsport sorozat marad a favorit, de a Horizon szinte tökéletes autós játék. (Silenthun)Naughty Dog | PS4 | Szerintünk: 10 pont

A népszerű sorozat méltó lezárása, ami még utoljára megmutatja, hogy hogyan is kell egy igazán filmszerű, pörgős és történetorientált akciójátékot letenni az asztalra. A prezentáció részletessége és precizitása példa nélküli. A Naughty Dog varázslói olyan látvánnyal ajándékoztak meg minket, amire még sokáig örömmel fogunk visszaemlékezni és sokáig fog etalonként szolgálni. Emellett egy meglepően jó multiplayer is helyet kapott, amit épp a napokban egészítenek ki egy coop játékmóddal. Szóval a cirka 15 órás lélegzetelállító kampány után is még bőven nyújt elfoglaltságot. Akinek van PS4-e, az mindenképpen szerezze be, megéri. Akinek nincs, annak a játékkal szerelt gépcsomagokat tudom ajánlani. Felejthetetlen élmény, kár kihagyni. (Tom)

Egy hatalmas popcorn kaland, olyan tökéletes rendezésben, hogy példát vehetne róla a rövidesen érkező Indiana Jones film. Tartalmas, gyönyörű és hangulatos. Ennél többet szerintem már tényleg nem lehet kihozni a műfajból. (TidusFamous)

Bevallom őszintén, sokáig nem értettem, mi az istent tudnak az emberek ennyire szeretni ebben a szériában. A karakterek sablonosak, a történet klisés, logikai bakis, ráadásul az egész játék a kognitív disszonancia iskolapéldája. És ugyanez volt a véleményem akkor is, amikor leültem játszani a negyedik résszel. Hiába a csodálatos grafika, a megannyi jó ötlet, valami mégis hiányzott az egészből, az UC4 pedig már-már kínosan próbálta kiváltani a kalandfilmek tipikus érzetét. Aztán elértem a játék feléhez, és ahogy kezdett felpörögni a cucc, valami hirtelen megváltozott. Onnantól kezdve még az én kritikus szemléletű énemből is ki tudta préselni a játék a kalandvágyat és az „Indiana Jones”-érzetet. Látványos helyszínek, adrenalindús jelenetek, kiváló párbeszédek jellemezték az Uncharted 4-et, én meg nem győztem kapkodni a fejem az események hirtelen jött zuhatagában. És bár soha az életben nem vallottam magam nagy Uncharted fannak, a negyedik rész végére még nálam is el tudták érni a fejlesztők, hogy egy kicsit megsajnáljam, amiért véget ért a széria. Bravó, Naughty Dog! (torppapa5)

Tökéletes lezárása a sorozatnak. Epic jelenetek, hibátlan grafika, Nathan még mindig baromi vicces... Nekem más nem kell, ezt vártam, ezt kaptam. (Kuresz)

Nem hittem volna, hogy lesz olyan év, amikor egy Uncharted fog nálam az élen végezni. Mindig tetszett a széria, de sosem éreztem azt, amit kellett volna a pontszámok és a hype alapján. A negyedik rész viszont teljesen magával ragadott. Ami először lenyűgözött, az a grafika és annak részletessége. Hihetetlen, amit az ND vizuális szempontból alkotott, sokszor csak a táj csodálásával perceket időztem. Technikai oldalról mindent maga mögé utasít. A zenék fülbemászóak, a szinkronszínészek profik. A tűzharcok kevesebbszer fordulnak elő, ami szerintem jót tett a befejező résznek, és most már lopakodva is elintézhetjük ellenfeleinket. A játéktér kitágult, nem olyan csőjáték, mint az előzőek. Járműveket is vezethetünk, amiknek irányítása rögtön kézre áll és a puzzle-ök is változatosak. Ilyen sok karakter, akinek érdekel a sorsa ritka játékban. Drake és társai mindig kommentálják az eseményeket, így valódi emberek hatását keltik. Tudunk hozzájuk kötődni és izgulhatunk értük, nehogy bajuk essen. Egy kiváló széria remek lezárása és egy felejthetetlen főhős méltó búcsúja lett az Uncharted 4. (eandre)

Köszönjük mindenkinek, aki szavazatával részt vett a lista összeállításában!

Összesen: 179 [1-50]
1 | 2 | 3 | 4
[3] Fronter
jan 01., vasárnap 12:20 #179
Válasz maccc (#149) üzenetére
Vagy csak egyszerűen pc master race.
[3] Fronter
jan 01., vasárnap 12:17 #178
Válasz KT-ai (#175) üzenetére
Csak általában a többi játéknak ez mégsem jön össze, vagy nagyon bénán.
Itt is vannak feladványok, van ami kicsit gondolkodtató.
A taktikázás az a legnehezebb fokozaton már megvan, persze nem DS szinten.
Összességében szórakoztatást ad, magas színvonalon. Leülhetsz elé kicsit fáradtan is, az sem gond, ezzel biztos ki tudsz kapcsolódni. Akinek meg a taktika, ügyesség kell, azok úgy is elmozdulnak pl. az Overwatch irányába, vagy valamelyik kompetitív játék felé.
[42] Totti5
jan 01., vasárnap 11:56 #177
Válasz Cell (#176) üzenetére
Tavaly 9. lett úgy hogy csak Xboxra jelent meg és November 10-én.

Szóval szeretik a népek.
"Jól néz ki, érdekes, de ha nem ez lenne a címe, akkor jobb játék lenne..." Xbox ONE - WiiU - WIN10
[10] Cell
jan 01., vasárnap 11:28 #176
Mint tősgyökeres Uncharted-fan, nagyon örülök annak, hogy az egyik kedvenc gamer oldalamon is a Thief's End lett az Év Játéka. Már kezdtem megijedni, hogy idén is a GTA V viszi el ezt a címet. Még inkább felcsigázott, hogy előbb-utóbb beszerezzek egy PS4-et és nekilássak kipörgetni.

A Rise-on megmondom őszintén egy kicsit meglepődtem. Ezek szerint vagy sokan kivárták ezt a 20 Year-es kiadást vagy a szavazók nagy része PC és/vagy PS4-tulaj. (Javítsatok ki, ha rosszul tudom, de úgy dereng, ez a játék már 2015-ben megjelent Xbox One-ra és 2016 elején PC-re, míg a feltuningolt PS4 verza csak most ősszel futott be.) Ettől függetlenül neki is örülök, egyik személyes kedvencem a 2013-as felvonás.
[7] KT-ai
jan 01., vasárnap 10:48 #175
Válasz Lacix (#171) üzenetére
Hát igen, sok embernél meg pont ezért szar. Pl. én sem egy előre megrendezett film részese szeretnék lenni, mint egy béna színész, hanem gondolkodni feladványokon, taktikázni, ügyességi részeket megoldani, titkokat felfedezni, ilyenek. Ízlések és pofonok ugyebár.
És persze boldogat minden kazuál divatgémernek, muhaha
SW-77042455-6602
[13] kompedli
jan 01., vasárnap 10:01 #174
Az első 2 helyen egy ps és egy xbox exkluzív
Nem is meglepő ma már
[27] Rotten
jan 01., vasárnap 1:53 #173
Válasz Lacix (#171) üzenetére
Igen, sot a Civ 6 meg negyedik lett nala, nem negyvennyocadik.
Wow. I mean, you just nailed it. You just hit it on the head. You're saying I need to get back on top again. Yeah, man. I got to remember that I'm a winner, man. I need to remember that I AM better than everybody else. Fuck man, I'm a bullet-proof tiger,
[54] rehynn4
jan 01., vasárnap 0:37 #172
Szar az Áncsártid!

Év első kommentje letudva
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
[10] Lacix
jan 01., vasárnap 0:33 #171
Angry Joe-nál is 1. helyezett az Uncharted 4, ahogy nálam is.
KATT!
Számomra azért jók nagyon a Naughty Dog játékai, mert náluk érzem a legkevésbé azt, hogy egy videójátékkal játszanék az erőltetett szabályaival, hanem egy igazán jó film részese/irányítója lennék.
Never give up, never surrender
dec 31., szombat 19:38 #170
A 2. helyezett PC-n még mindig random összeomlásokat produkál. Az idei év bőven bebizonyította, hogy az MS-nek még egy kicsit gyúrnia kell, hogy saját op.rendszere alatt meg tudja vetni a lábát játékügyileg.
[9] Kinedobj
dec 31., szombat 19:31 #169
A legjobb évjátéka lista!
KATT!
[48] Fórumozó
dec 31., szombat 17:23 #168
Válasz Ákos23 (#166) üzenetére
A hatásvadászathoz nagyon ért a ND, és azért marketing oldalról, mint 1st party stúdió, eléggé meg vannak tolva.
A sztori oldallal egyetértek, annyi van, amennyi kell, de a 4. részben túltolták ezt a zsé kategóriás romantikát. Ha 10 percenként átvezető van, akkor a készítő is elhiszi, hogy a sztori a lényeg, és az U4-re is a sztori kapcsán hivatkoznak sokan.
MEDIOCRE
[11] Ákos23
dec 31., szombat 16:42 #167
Válasz Ákos23 (#166) üzenetére
Amúgy azzal egyetértek, h külön-külön egyik elemük se a legjobb, de egészben viszont tökéletesen összeállnak, lehet, h van jobb sztori játék, fedezékes shooter, amiben jobb harcrendszer van, viszont összerakva olyat adnak amit kevés játék tud.
[11] Ákos23
dec 31., szombat 16:38 #166
Válasz Fórumozó (#162) üzenetére
Mondjuk pont annyi sztori van benne amennyi kell. Amúgy meg lehet szidni az ND-t, de mégis tudnak vmit meg lehet nézni pl a last of us 2 bejelentést a psx videókon mit váltott ki sok emberből, ha meg annyira egyszerű akkor másnak mért nem sikerül? És közel se csak a látvány miatt mert pl akkor a crysis lenne az isten amit lerakott grafban akkor, ti látjátok amúgy bele, h ők megakarják váltani a világot.
[24] maccc
dec 31., szombat 16:20 #165
Válasz Fórumozó (#162) üzenetére
Nem bitang, de teljesen jó -kaland sztorikat írnak hozzá szerintem. Bőven hozza az Indiana Jones, és más kalandfilmek ereklye központú sztori örökségét. A negyedikben pedig elhagyva a misztikusabb szálat, karakterekre helyezve hangsúlyt tényleg érzelmes, kerek zárást hoztak össze.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[15] reptile
dec 31., szombat 16:18 #164
Válasz maccc (#149) üzenetére
Ne erőlködj, felesleges. Gagyi és kész!
[14] grosy
dec 31., szombat 16:16 #163
Válasz Fórumozó (#139) üzenetére
A Turing test a zseniális feladványaival, illetve a komoly tudományos fantasztikum magasságait elérő narrációjával igen mély nyomot hagyott bennem. Még az év elején jelent meg a Witness, ami a vége felé kifogott rajtam, de azért sok kellemes órát szerzett. Természetesen az Insidet és az Owlboyt is végig vittem, de azok elég előkelő helyet szereztek itt. Idén ezek jöttek be nekem. Félreértés ne essék, rengeteg AAA-s címmel is játszok, de azok nem feltétlenül idei címek. Pl. a már említett Metro 2033 Reduxot csak idén vittem végig, de a történettől teljesen elájultam, annyira tetszett az egész.
[48] Fórumozó
dec 31., szombat 16:12 #162
Válasz maccc (#156) üzenetére
Tényleg soroljuk a látványos fedezékes shootereket?
Sosem értettem, amikor az U4 történetéről írnak, mert kb pont annyi van neki, hogy kontextusba helyezze az aktuális pályát. Csak aztán a második részre az ND is elkezdte elhinni, hogy valami bitang sztorit írtak, és elkezdték erőltetni még jobban.
MEDIOCRE
[2] FTS
dec 31., szombat 16:12 #161
Válasz maccc (#150) üzenetére
Tisztában vagyok vele, de a tények azok tények. Egy játék, amely 10-11 órás végigjátszást igényel - ebből 5-6 óra az átvezető jelenet -, (számomra) igencsak beszédes volt. A NeoGAF fórumán volt egy bejegyzés, amely azt a kérdést feszegette, hogy melyek a túlértékelt játékok. Érdekes módon ott a igencsak sok felhasználó, két játékot említett meg. Az egyik az UC széria, a másik a The Last of Us. Hangsúlyozom, nem csak ezt a két címet említették meg, de olvasva a véleményeket, bizony elég sokan szóba hozták a fentebb leírt játékokat. Nem lényeges, az esztendő utolsó napján nincs értelme vitázni ízlésbeli kérdéseken. Még egyszer. B.ú.é.K mindenkinek!
"The secret of Happiness is Freedom, and the secret of Freedom, Courage"
[48] Fórumozó
dec 31., szombat 16:10 #160
Válasz casper007 (#153) üzenetére
Hogy a tartalom relatív, az is igaz, emlékszem, a MGS GZ kapcsán is mennyien leírták, hogy négyszázszor végig lehet vinni, és akkor már visszajön azz X ezer forint.
MEDIOCRE
[56] legolas
dec 31., szombat 16:07 #159
Válasz 1corevoltHC (#154) üzenetére
Az elsô mondat mindent visz, annak aki még emlékszik rá
dec 31., szombat 16:02 #158
Válasz Rotten (#118) üzenetére

[24] maccc
dec 31., szombat 16:01 #157
Válasz casper007 (#155) üzenetére
Jogos, elég sok helyen kapott, de valóban nem általánosságban.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[24] maccc
dec 31., szombat 15:59 #156
Válasz rehynn4 (#151) üzenetére
Sztori orientált akciójátékok? pl
Kifejezetten ilyen stílusban mozog a másik saját portékájuk, a Ratchet széria, az új Remedy játékok, a Tomb remakek,Splinter Cell Conviction, vagy negatív példaként a faék Order, vagy pozitívabb példaként aZ Enslaved.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[62] casper007
dec 31., szombat 15:59 #155
Válasz maccc (#150) üzenetére
Ezt már csak azért mondom, hogy a tényekhez ragaszkodjunk: ez a kijelentés, hogy a legtöbb oldalon általánosságban az UC4 lett a GotY, nem igaz.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
dec 31., szombat 15:55 #154
Pedig mindig azt hittem 30FPS-el könnyű ám szépnek lenni

Szegény U4... nem eleg hogy TPS létére csak egy bújik, lő,vmi qte szar, gyenge sztorival, de még csúnya is...
Olyan ász vagyok, hogy nem bírja a játék :P
[62] casper007
dec 31., szombat 15:54 #153
Válasz Fórumozó (#148) üzenetére
Igaz, elfelejtettem odaírni, hogy ezek nem feltétlenül tartalomban többek, nekem csak nagyon szimpatikusak a játékmechanika miatt. A sok tartalom is relatív, én jobb szeretem, ha egy játék tartalmilag változatos, vagy ha nem, annyira erős az alapja, hogy nem baj, ha ugyanazt kell csinálnod (pl. N++). Embere válogatja, valaki kiborul a Factorio tömegtermelésétől, a másik meg tíz perc után kihajítja a WD2-t az ablakon.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[42] Totti5
dec 31., szombat 15:54 #152
Válasz rehynn4 (#151) üzenetére
Tomb Raider, ami simán ugyan olyan szint
"Jól néz ki, érdekes, de ha nem ez lenne a címe, akkor jobb játék lenne..." Xbox ONE - WiiU - WIN10
[54] rehynn4
dec 31., szombat 15:45 #151
Válasz maccc (#149) üzenetére
És milyen játék található még ebben a stílusban?
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
[24] maccc
dec 31., szombat 15:28 #150
Válasz FTS (#146) üzenetére
Sajtó, más oldalakon történű GOTY szavazásokon is az U4 nyert általánosságban, alapban kimagasló cím volt idén, nem feltétlen a többség az ok.
Majdnem biztos vagyok benne, hogy 50-50%-os One/PS4 tábor esetén is első lett volna,
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[24] maccc
dec 31., szombat 15:24 #149
Szerintem _
Az Uncharted 4 kapcsán egy dolog játszik nagyon sok embernél: nem szeretik a sztori orientált akció-kaland játékokat, vagy lenézik ezt a stílust, vagy nem szeretik-és így kivetítve szar a játék is. A műfajt utasítják el csípőből.

Többet, mást szeretnének látni tőle mert baromi népszerű, baromi elismert, és exkluzív.

Tehát egy akció-kaland játéknak született meg a kezdetektől fogva, és ebben a stílusban is emelkedett a csúcsra, továbbra se más, Több mint egy baromi igényes, jó akció-kaland. Nem AZZAL emelkedik ki, amit csinál többi játék közül, hanem ABBAN, ahogy/amilyen szinten csinálja a műfajbeli társaihoz képest. Mert sok mindent lehet rá mondani de az tény, hogy egy Profin megrendezett, filmes átvezetőkkel teli, történet orientált, akció kaland játék puzzle/platformer elemekkel megspékelve.
Az embereknek egyedül az a baja, hogy egy sztori, filmszerű kaland játék ne legyen már első..
Szavatosságban hol találsz singleplayert tizen x óra feletti játékidővel ebben a stílusban? plusz multiplayert. Nem hiszem, hogy dunát lehetne rekeszteni..
Akcio kalandként tényleg rengeteg újdonságot, bővítést hozott az elődökhöz képest, mesterien keveri a megszokott elemeket. Hogy van e nála összetettebb, hosszabb játék? Persze, de a műfajbeli versenytársai között keresgéljünk akkor..

Egyszerűen nincs a helyén kezelve, és mivel baromi népszerű mindenki keresi rajta a fogást, de mindig ott lyukadunk ki, hogy "nem is annyira jó/van ennél jobb/hagyjatok a filmszerűséggel"

Én ezt baromira nem tartom jogosnak, mert jómagam például az életben nem ülnék le autós játék elé bohóckodni, nem az Én műfajom-nemkedvelem. De éppen ezért meg se kérdőjelezném helyét ezen a listán a Forza-nak, mert tudom amúgy, hogy igényes/jó játék, de attól, hogy műfajilag még nem nekem való nem kezdek el belelátni olyan dolgokat, amik irrelevánsak, hogy letudjam szólni.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[48] Fórumozó
dec 31., szombat 15:08 #148
Válasz casper007 (#147) üzenetére
Hmm, de ezek meg ha jól tudom, nem érhetők el mind konzolon. Illetve, azt megkockáztatom, ezek sem többek tartalmilag, mint a fenti lista, de legalábbis azt elvárni, hogy egy n++ fog ide felkerülni, balgaság.
Sorcery-vel próbálkoztam ezek közül, de aztán rájöttem, a padláson van vagy 100 KJK könyv, minek erőlködöm ezzel.
MEDIOCRE
[62] casper007
dec 31., szombat 15:06 #147
Válasz Fórumozó (#139) üzenetére
Factorio, Devil Daggers, Quern, Shadow Tactics, Sorcery!, Stephen's Sausage Roll, Stardew Valley, Darkest Dungeon, Duskers, Thumper, N++, Duelyst, Beholder, Overcooked, Starbound, Rimworld, Offworld Tradind Company, Battlefleet Gothic: Armada.

Nem mind indie, de ezek kisebb költségvetésű játékok, amik rengeteg közösségben elvesznek az Uncharted, Watch Dogs, és társaik árnyékában, teljesen érdemtelenül.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[2] FTS
dec 31., szombat 15:03 #146
Részemről szimplán annyit fűznék hozzá teljesen szubjektív módon, hogy az Uncharted 4 első helyezése abszolút nem meglepetés. Nem azért, mert egy forradalmi játék - egyik sem az -, hanem azért, mert feltételezhetően jelen oldalon (is) a Ps4 tulajdonosok (Jómagam is az vagyok) vannak többségben, az adott játék pedig AAA kategóriás Sony exkluzív, amelyet leginkább a vizualitása kapcsán emelnek sokan piedesztálra, a játékmenetet és a szavatosságát tekintve viszont már jóval árnyaltabb a helyzet. Természetesen magam részéről elfogadom, ha valaki ilyen mértékben kedveli a "movie experience" stílusú címeket
Mindenkinek B.ú.é.K!
"The secret of Happiness is Freedom, and the secret of Freedom, Courage"
[27] Rotten
dec 31., szombat 14:51 #145
Válasz Kuresz (#143) üzenetére
Pont az U4-nel nem verte ki a szemem a 30 fps. Ugyesen elcsaltak effektekkel.
Szep jatek volt.
Wow. I mean, you just nailed it. You just hit it on the head. You're saying I need to get back on top again. Yeah, man. I got to remember that I'm a winner, man. I need to remember that I AM better than everybody else. Fuck man, I'm a bullet-proof tiger,
[41] Kuresz
dec 31., szombat 14:51 #144
Most hülyeséget mondtam, ott is 30. De gondolom valami oka biztos van.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[41] Kuresz
dec 31., szombat 14:48 #143
Válasz JeonAran (#142) üzenetére
Vegyél egy Pro-t, azon 60 fps. Egyébként mivel nem nagyon van frame drop, bőven nem zavaró. Ez a 60 fps-es téma nagyon nem zavar, csak ha fhd megjelenítőn nem fhd-ben megy egy játék, mivel homályos. Na azt megértem. De az fps-t, főleg, ha nem droppol, sose fogom.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[16] JeonAran
dec 31., szombat 14:43 #142
Válasz Fórumozó (#140) üzenetére
Legalább 60 fps-el menne, mint például a Metroid Prime 15 évvel ezelőtt. De ez igy nekem nagyon zavarja a szemem.
Gamer PC + Switch
[24] maccc
dec 31., szombat 14:37 #141
Válasz rehynn4 (#131) üzenetére
Gyakran lennél főszereplő az biztos.
LiveID: svenike92 PSN ID: Svenike92
[48] Fórumozó
dec 31., szombat 14:32 #140
Válasz JeonAran (#129) üzenetére
Mondjuk pont a grafika a legerősebb az U4-ben, ha valamibe, hát abba pont nem lehet szerintem - konzolos standardek mellett - belekötni.
MEDIOCRE
[48] Fórumozó
dec 31., szombat 14:31 #139
Válasz grosy (#127) üzenetére
De még mindig nem említettél 1 olyan címet se, amivel idén játszottál, és ami fényében az 50-es lista román slágerlista. Tényleg érdekel, melyek azok az indie címek, amik érdemeik ellenére nem keltették fel a közönség figyelmét?
MEDIOCRE
[41] Kuresz
dec 31., szombat 14:31 #138
Válasz JeonAran (#137) üzenetére
Na például azt fél óra után kukáztam is... Ha open world, akkor GTA, semmi más. Ott is a sztori miatt. Az infamous hiába néz ki jó, ha 5 küldetés után menj ide, szabadítsd ki, menj oda, pusztítsd el, menj ide, szabadítsd ki, menj oda, pusztítsd el tipikus dögunalom openworld játék. Számomra.
A GTA világa viszont legalább él, történnek benne dolgok, rohadt jók még az utcai beszélgetések is, nemhogy a mellékküldetések. Nálam az elvisz egy játékot a hátán.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[16] JeonAran
dec 31., szombat 14:26 #137
Válasz Kuresz (#132) üzenetére
Nekem az Infamous sokkal jobban tetszik, minden szempontból. Még mindig azt tartom a legjobb PS4 játéknak. Na majd a God of War!
Gamer PC + Switch
[41] Kuresz
dec 31., szombat 14:26 #136
Válasz JeonAran (#134) üzenetére
Nagyon kevés single playert játszok, de amivel játszok, arra maximálisan odafigyelek. Beleértve a cutscene-eket, beszélgetéseket, mellékszálakat. Bár mégegyszer kiemelem, rohadt kevés single játékkal játszok.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[41] Kuresz
dec 31., szombat 14:24 #135
Válasz rehynn4 (#131) üzenetére
Összefoglalva: csúnya és lassú az UC4 (meg amúgyis csak a sok ps szavazó miatt nyert), a doom-ba nem éri meg időt fektetni, a division mit keres itt? , végül pedig a jó öreg nem volt semmi értelmes játék az éven. A nevek pedig a szokásosak.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[16] JeonAran
dec 31., szombat 14:23 #134
Válasz Kuresz (#124) üzenetére
Ez az én fogyatékosságom. Kapásból elnyomom az összes összekötő videót ha tehetem. Ahol nem tehetem ott szenvedek. Lásd: Order 1886.
Gamer PC + Switch
[26] Tom
dec 31., szombat 14:23 #133
Válasz Kuresz (#126) üzenetére
Neki szerintem egy komolyabb látszerészt kellene javasolni Bár, ha a szódás szifont rágumipókozná a fejére lehet az se volna elég.
"Over here, we lost some of them. But over there, they lost all of us."
[41] Kuresz
dec 31., szombat 14:21 #132
Válasz JeonAran (#129) üzenetére
Láttam már pár megjelenítőn. PC-n egyáltalán nem játszok, nálad az van bejelölve platformnak, így talán érthető, de hogy konzolokon ez a legszebb, az tuti.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[54] rehynn4
dec 31., szombat 14:20 #131
El kellene kezdeni, hogy amikor egy hír van cikk alatti kommentek átlépik a 100-at, akkor írunk egy rövid összefoglalást arról, hogy miről megy a buli, és kik a fő hangadók a különböző oldalakon, ezáltal megkönnyítendő a felzárkózást a friss látogatóknak
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
dec 31., szombat 14:18 #130
Válasz reptile (#116) üzenetére
Mert nem az?
Chill Out! Psn id: littlebraun Amaz konzolon: szent peter 360
Összesen: 179 [1-50]
1 | 2 | 3 | 4