[Teszt] Jojo's Bizarre Adventure: Eyes of Heaven
Kapcsold jtk: Jojo's Bizarre Adventure: Eyes of Heaven (ps4)
Eddig 15 hozzszls
Gamer365
2016. augusztus 04.
cstrtk 07:00
Magyarorszgon sajnos kevsb ismert a Jojo’s Bizzare Adventure manga / anime sorozat, pedig az egyik legjobban fogy mangrl beszlnk a 95 milli eladott pldnyval. A manga 8 klnll rszbl ll, amik a Joestar familia letnek bizarr kalandjaiba engednek betekintst.
Nagy rajongknt mindig is hinyoltam egy olyan jtkot, ami t tudja adni a hangulatot s a trtnetet a manghoz mlt mdon. Megtalltam.Manapsg nem ritka, hogy egy verekeds jtknl a sztori-md is kiemelkeden fontos rszt kpezi az egsznek. Itt gyakorlatilag ez a jtk „lelke”, ami miatt akr vek mlva is rdemes lehet egy jrajtszs. Az Eyes of Heaven-ben 12 chapteren keresztl lvezhetjk, hogyan alakul kedvenc karaktereink trtnete, ami bizarrabb, mint valaha volt. Meglepetsemre rengeteg felfedezs, rpg-s rszt prseltek be a harcok s az tvezet videk kz: itt bejrhatjuk a plykat, beszlhetnk a csapattagokkal, mellkkldetseket vehetnk fel, jrajtszhatjuk az eddigi harcainkat, vagy akr felszedhet trgyakat gyjthetnk. Ezen kvl minden harc vgn kapunk tapasztalati pontot s szintet s lphetnk, amik utn j kpessgeket tudunk megnyitni vagy fejleszthetjk magunkat.

Spoilerezsi szndk hinyban magrl a sztorirl csak annyit mondank el, amit a dem (els fejezetet teljesen vgig tudjuk jtszani, rdemes letlteni!) elrul. A Stardust Crusaders (part 3) vgn kezddik Jotaro s Dio vgs harcval. A harc vge utn mris mshogyan alakulnak az esemnyek, mint azt ismerjk. Dio jegyzett megtalljuk, ami sok krdst felvet (s nagyjbl elre is vetti a trtnetet), aztn pr perc mlva jn is a csavar - halott bartaink llnak elnk s azon melegben meg is tmadnak. A fiatal Speedwagon is feltnik hseink eltt, aki a holy corpse testrszeit akarja sszegyjteni, hogy megoldja ezt az anomlit, amitl az idskok szenvednek s meglltsk a „Noble One” fellenfelet. [Egy bds szt nem rtek az egszbl, de ez nagyon vadul hangzik, kell! - a szerk.] Jotarok az egsz Joestar familit megkeresve az idugrsok kztt sszegyjtik a testrszeket...majd tovbb prg a nagyszer kaland, egy tkletes „Part 9”-. Azt rdemes tudni, hogy aki nem olvassa a mangt, de az anime-t nzi, annak sokat le tud spoilerezni a jtk. Akit ez zavar, az inkbb ptolja a lemaradst a kezds eltt.A sztorin kvl termszetesen van VS md, ahol jtszhatunk gppel, barttal vagy ppen nzhetjk ahogyan a gp verekszik nmagval. [n ezt a mdot szeretem a legjobban, klnsen a Dead or Alive jtkokban - a szerk.] Online is jtszhatunk, de sokat kell prblkozni, mire elkezdhetjk a harcot, mert (meglepets!) ezt azrt kevesebben jtsszk, mint pl. egy Mortal Kombat X-et. Ami rossz, hogy akad is nha, ha nem tkletes a kapcsolat. Costumize menben a karakterek ruhit, gyzelmi pzt, ruhjuk sznt tudjuk belltani, amiket a Shop menben vehetnk meg.
Glossary mindenkpp ajnlott, itt az j Jojo jtkosok is elolvashatjk, hogy mirl szl a manga. A fogalmakat( pl hamon, stand, vampire, pillar man), karakterek trtneteit rja le.

Hardcore verekeds gamer lvn itt mindig nagyon kritikus vagyok s ez az a pont, ami eldnti, meddig fogom a jtkot nyomni. Itt ez „casual”. Ez nem azt jelenti, hogy rossz, vagy hogy nem lehetne benne fejldni, de nincs meg az hardcore lmny s vlasztvonal, ami megosztan a jtkosait, mint egy Blazblue-ban, Tekkenben. Karakterekben nincs hiny, rengetegen vannak. Mindenki, aki szmt benne van a jtkban. Alapjban 2 a 2 ellen fellls van. Csapattrsunkkal tudunk dual tmadsokat (vagy finishert) kezdemnyezni. Varilhatunk knny s nehz tmadsok kztt, a felnk irnyul tsek ell termszetesen ki tudunk trni, valamint nekirohanhatunk ellenfelnknek vagy a levegbl is indthatunk csapsokat. Mindezek mell minden karakter kap nhny specilis mozdulatot, illetve egyedi skillt.A japn szinkront csak dicsrni tudom, nagyon karakteresek, teljesen tadjk a Jojo hangulatot (part 5-tl is nagyon jl eltalltk a karakterekhez ill hangot). Ha hibt kell keresnem a hangban, azt az animtorok munkjban tallnm meg, mert sajnos 1-2 helyen nem tkletes a szjmozgs-szinkronizls. A grafika szp, de messze van a kiemelkedtl. Szerintem tkletesen megfelel egy rtegjtknak. Hangulatot tadja, j ltni azokat a karaktereket is, akik mg nem szerepeltek az animben.

Rviden: az Eyes of Heaven tkletesen megfelelt az elvrsaimnak. Annyira magba tud szippantani, hogy egy „Part 9” is simn lehetne, mivel annyit hozztesz az egsz Jojo univerzumhoz. Rajongknak ktelez!

Mark

jan 28., szombat 14:40 #15
Vlasz liquid (#5) zenetre
Regisztrltam az oldalra kzben, hogy legkzelebb ne legyen krdses ki a szerz.
Misete agemasu yo, Ao no chikara wo! Kōdo Eso Eru… BureiBurū, kidō!
jan 28., szombat 14:37 #14
Vlasz Mesge (#12) zenetre
Jobban rltem volna, ha az Arc System Works csinlja a jtkot ezzel a trtnettel. k a 2d-s fighting jtkok kirlyai.
Persona 4 Arena harcrendszere nagyon jl illene ide. Mr csak belegondolni is elkpeszt, milyen mesterm lehetett volna ez a game.
Misete agemasu yo, Ao no chikara wo! Kōdo Eso Eru… BureiBurū, kidō!
[31] Matild
aug 06., szombat 16:06 #13
Vlasz Mesge (#12) zenetre
lltott brki mst?
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[2] Mesge
aug 06., szombat 14:47 #12
A PS3-as All Star Battle mg semmikppen sem Naruts, sokkal inkbb klasszikus bunys jtk, valahol a Tekken s a Street Fighter kztt, megbolondtva a JoJo univerzum sajtos bizarrsgval.
"Vajon igazsg az, amit mindenki egynteten hazudik?" [Hamvas Bla]
[2] Mesge
aug 06., szombat 14:45 #11

"Vajon igazsg az, amit mindenki egynteten hazudik?" [Hamvas Bla]
[31] Matild
aug 05., pntek 14:44 #10
Nem volt mg dolgom a PS3-as rsszel, de a kritikkat olvasva a legtbb problma maga a sajtos harcrendszer hagyomnyos 2d-s verekedsbl trakott Naruto-fle 3 dimenzis arnaharccal van, ami inkbb csaldst kelt lett, mintsem j jts.

Mindenesetre n befogom szerezni, br mg sehol sem tartok ezzel a vilggal.
Lesz mit ptolnom.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[35] kis
aug 04., cstrtk 16:26 #9
Vlasz Frumoz (#8) zenetre
Rendben, de szerintem teljesen mindegy ki a szerz.
[48] Frumoz
aug 04., cstrtk 16:06 #8
Vlasz kis (#4) zenetre
Amikor a kommentet rtam, nem volt annyi se kint, ezrt krdeztem csak.
MEDIOCRE
[48] Frumoz
aug 04., cstrtk 16:05 #7
Vlasz liquid (#5) zenetre
Ah so, kszi. Csak semmi nv vagy ilyesmi nem volt az aljn, kvncsi voltam, ki a teszter.
MEDIOCRE
aug 04., cstrtk 14:51 #6
Vlasz liquid (#5) zenetre
Igazbl n fiatal koromban egszen rdgien jojztam, ha mr kvalitsokrl van sz.
nope
aug 04., cstrtk 14:42 #5
Vlasz Frumoz (#3) zenetre
A tesztet egy, a JoJo vilgban, s az ebbl kszlt jtkokban alaposan jratos ismersnk rta, mivel mi nem tudunk hasonl kvalitsokat felmutatni.
And since you asked: no. It's massive.
[35] kis
aug 04., cstrtk 12:44 #4
Vlasz Frumoz (#3) zenetre
Mark Twain.
Tnyleg fontos?
[48] Frumoz
aug 04., cstrtk 11:41 #3
A tesztet rta: random src?
MEDIOCRE
[2] Mesge
aug 04., cstrtk 11:17 #2
A PS3-as All Star Battle demjt imdtam, majd a jtk megvsrlsa utn mg nem jutottam el annak kibontsig. De mr a dembl is ltszott, hogy stlusn bell prjt ritkt darabrl van sz. Ha nem barmoltk el a formult, akkor erre is rdemes lehet beruhzni.

Egybknt a manga sem kevsb eszement. Van egy mksan bizarr hangulata, s ilyen szempontbl a cm tkletesen lefesti a vrhat lmnyt
"Vajon igazsg az, amit mindenki egynteten hazudik?" [Hamvas Bla]
aug 04., cstrtk 9:15 #1
Zsr, nem adja nekem valaki a lemezt puszta jindulatbl? :X
The Bird of Hermes Is My Name, Eating My Wings To Make Me Tame.
Jojo's Bizarre Adventure: Eyes of Heaven adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Namco
Fejleszt: CyberConnect2
Megjelens: 2016. jl 01.
Kategria: Verekeds
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
8
Ami tetszett
+ Jojo hangulat
+ Rengeteg karakter
+ Story mode tartalmassga
Ami nem tetszett
- Szaggat online rsz
- Casual harcrendszer
Olvasi rtkels: 7,5 (2 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

15 | [Teszt] Jojo's Bizarre Adventure: Eyes of Heaven

A CyberConnect2 tovbbra sem tud elszakadni kedvenc mfajtl, ezttal azonban egy kevsb ismert sorozat adja az alapot. Tesztlaborba cipeltk a legjabb bizarr kalandot s vetettnk r nhny mennyei pillantst.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba
Friss hrek

1435 | [Nyerd meg!] Jtkes - Fist of the North Star (PS4)

A tavaly indtott jtkesnk tovbb folytatdik. A mostani nyeremnyjtkunkat is a szoksos mdon fogjuk leveznyelni, s most is teljes verzis jtkokat fogunk nektek kisorsolni. Frisstnk egyet a megnyerhet jtkon, s ezttal egy PS4-es Fist of the North Star kiads kerl be a kalapba.

236 | [Szavazz s nyerj] 2018 legjobb jtkai

Szp lassan lezrjuk a 2018-as esztendt, december msodik fele pedig vek ta ugyanazt jelenti itt a Gamer365-n: ideje sort kerteni A Nagy v Vgi Olvasi Szavazsra! A 2018 legjobb jtkait tartalmaz tvenes toplistnkat most is a ti voksaitok alapjn fogjuk sszelltani - mutatjuk, hogy szavazhattok!

22 | Gamer365 Podcast 2018 november

Itt van az sz, itt van jra a maga kismilli videojtkos megjelensvel, napstsbe csavart idjrsval, s a kvetkez Gamer365 Podcasttel, amelyben kiveszzk a Blizzcon legizgalmasabb pillanatt, reglnk Ian Livingstone-rl s a Playstation Classicrl.

wiiu 6 | [Pletyka365] Jnnek az j Switch modellek?

A Wall Street Journal szerint igen. Mghozz mr idn.

pc 9 | Nagyot megy a Sekiro pcn

Jelenleg a negyedik legnpszerbb a Steam-en, kt nap alatt sszesen tmilli jtkra csszott bele.

ps4 7 | Mg nagyon nincs ksz a Death Stranding

De Kojima azrt naponta jtszik vele - PlayStation 4-en. Helyzetjelents a jtk llapotrl, egyenesen Hidetl.

7 | Htf. Htfn keresztbe utazunk az idben.

ps4 3 | Bemutatkozik a Persona 5: The Royal

Az Atlus a legutbbi Perszna jragondolt varicijt tzeli egy szigoran japn rvid-videval. A teljes bemutatra egy j hnapot kell vrnunk, vrs cukicsaj azrt most is van.