[2015] Az év legjobb játékai: 10-1
Eddig 76 hozzászólás
Gamer365
2015. december 30.
szerda 13:00


EA DICE | PS4, Xbox One, PC | Szerintünk: 6

"A Star Wars csatái még sohasem voltak ilyen élethűek, pörgősek és látványosak. 40 fős földi és légi csaták elképesztő látvánnyal, hangokkal és Csillagok Háborúja hangulattal. " (Revanchist)

"Egy játékot a hangulata miatt jászom és nem a tartalom miatt. Minek a sok tartalom, ha csak fél-egy órát játszottam vele, aztán többet soha? Akkor lehet benne 100+ óra tartalom is, ha nekem csak egy órát nyújtott. Ezért esett a választásom erre a játékra, mert nem a végeláthatatlan, már-már frusztrációt okozó tartalommal próbál beszippantatni, hanem az eredeti Star Wars hangulattal. A grafika tökéletes, a hangok szinte szétrobbantják a szobát. Aprólékosan lecsiszolt játék, ami manapság ritkaság, hogy egy végeleges kiadott játék nem arról szól, mikor jön a javítás, mert csak bétatesztelők vagyunk. Folyamatosan fogják bővíteni a játékot, még hosszú ideig el leszek vele." (Lavitz)Bethesda Game Studios | PS4, Xbox One, PC | Szerintünk: 7

"Nem a legszebb, technikailag nem a legjobb, nem is tartogat rengeteg újdonságot az előzőhöz képest, mégis annyira jó, annyira tartalmas, annyira mély, hogy öröm benne hosszú időre elveszni. Ultimatív posztapokaliptikus történet." (fozelek)

"Érdekes kreálmányok a Bethesda játékai, mert úgy lehetne napestig sorolni a hibáikat, hogy közben az ember fel sem áll a képernyő elől, hanem elindul, hogy utánajárjon egy kósza pletykának, megnézze magának azt az eldugott bunkert, amiről egy fél mondatot ejtettek el a környékbeliek, beleveti magát a vadonba - jelen esetben a Bostont és környékét felölelő Commonwealth-be. Nem meglepetés, hogy a Fallout 4 sem lett hibátlan játék, ráadásul érezhetően megnőtt a lövöldözésre kihegyezett küldetések száma, és egy alapos egyszerűsítésen esett át a párbeszédrendszer. Ennek ellenére még mindig a Bethesda ért hozzá a legjobban, hogyan kell egy érdekfeszítő és kalandozásra csábító nyitott világot megalkotni. Az első látásra kisebb Commonwealth roskadozik a titkok, a felfedeznivaló, az érdekes történetek és sorsok alatt. " (casper007)Kojima Productions | PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, PC | Szerintünk: 10

"Kojima és a Konami ellentéte ellenére egy remek játékot raktak össze. A lopakodás még soha nem volt ennyire élvezetes. Magam választom meg az utat és a megvalósítási módot is, sőt, akár hagyhatom a fenébe az egész lopakodást, bekérem a walker gear-t meg egy halom robbanószert és mindent eltüntetek, amit csak látok." (renjike123)

"Kojima remekműve, a hiányzó láncszem. Nekem nagyon tetszett a sztori nyújtása/óvatos adagolása, a játékmenet pedig közelről-távolról a legjobb, amit valaha kapott MGS a popsija alá." (keviny)

"Gameplay tekintetben az eddigi talán legjobb MGS. Sikerült átültetni az MGS játékmechanikájának esszenciáját az open world játékok világába. Egy adott szituációt többféleképpen meg lehet oldani, legyen az (ahogy mindig is illett) stealth-es megközelítésben, "buddy-k" segítségével vagy szokatlanul hangosan (tankkal túszt menteni, miért ne?). Elég széles eszköztárat kap a játékos, amivel sokoldalúan meg tud oldani egy adott szituációt." (Palmer07)

"Kojima lezárta az MGS szériát, és ezzel bő 20 évet hagyott a háta mögött. Nemcsak a játékot, de mindazt, amit a játék képviselt, le akarta már zárni, ami érezhető is volt mindvégig. Persze közbejött egy olyan ellentét a Konamival, amitől ez a lezárás még nagyobbat robbant. Tökéletes MGS? Nem, a fél játék szabályosan hiányzik! Kiváló sztori? Kizárt, mert rengeteg a lyuk és egy fejezet ki lett vágva. De a legjobb lopakodós játék, amivel valaha játszottál, benne a szokásos Kojima üzenettel, ami Neked, játékosnak szól. A félbemaradt sztori, kidolgozatlan karakterek, és a sokakat eltántorító csavar ellenére annyira jól sikerült maga a játék, hogy mindezt elfelejthetjük. Snake vaj sima mozgása, hatalmas játszóterek a lopakodásra, fantasztikus grafika és megannyi misszió vár ránk.Érezd át, milyen egy legyőzhetetlen legendának lenni!" (CoolCat)From Software | PS4 | Szerintünk: 9

"You died… a legmotiválóbb felirat, s ezt a hardcore, Souls játékokon megedződött gamerek értik a legjobban. Még mindig az teszi naggyá ezeket a játékokat, s így a Bloodborne-t is, hogy magunkra vagyunk utalva, se térkép, se egyértelmű útmutatás, semmi segítség… ellenben ott van a felfedezés és saját bőrünkön megtapasztalás öröme. Ami külön kiemelendő ennél a From Software játéknál, az a lenyűgözően eltalált gótikus-misztikus hangulat. Az atmoszféra egyszerűen verhetetlen." (MASTER300)

"Dark Souls rajongóként nagyon vártam a Bloodborne-t, de féltem, hogy csalódni fogok az "új" élmény miatt. Azonban aggódásom alaptalan volt: számomra EZ az IGAZI videójáték! Hihetetlenül hangulatos a világa, eszméletlenül feszes a gameplay, rengeteg a titok, kellően nehéz, egyszóval közel hibátlan. Illetve továbbra is igaz a Dark Souls szellemisége: ha meghalsz, azt csak magadnak köszönheted. Prepare to die, Hunter" (Krauser)

"Vérfarkasok, gótika, Cthulhu mítosz és a sikeresen megreformált Souls játékmenet. Látszólag tuti siker recept, de azért pár gikszer is becsúszott a képletbe. Egy csomó deficitje van a Souls sorozat korábbi alkotásaihoz képest, ám mindet sikeresen ellensúlyozza a nagybetűs hangulat és talán az eddigi legjobb sztori. Hibái ellenére sem igazán lehetett kérdéses, hogy idén is egy From Software alkotás legyen nálam az év játéka." (shearer)

"A horror műfaj mindig távol állt tőlem, egy Lovecraft tudta egy kicsit megszerettetni velem. A játékstílust is elkerültem eddig, a legendásan nehéz játékok eddig többnyire inkább frusztráltak. Ez a játék tökéletesen hozza össze a Souls széria lényegét a Lovecraft-i rettenettel, és ez a kombináció még mindig visszaültet Yharnam városa elé, több hónappal a megjelenés után is." (Lameth)

"Lenyűgöző, emlékezetes, rendkívül mély és gazdag történet, végletekig polírozott harcrendszer, pazar soundtrack. Már az első bemutatott trailert követően elragadott ez a világ, rabul ejtett. A háttértörténet után kutatok, teóriákat gyártok, megfertőzött az ősi vér. Képtelen vagyok kigyógyulni belőle. Édes mámor, vadászni akarok szakadatlan. A játék, amely pokolba taszít, majd a mennybe emel, kihasznál és bántalmaz. Szuggesztív. A novemberben megjelent The Old Hunter kiegészítővel együtt lett mindent elsöprő az élmény. A From Software-nek köszönhetem azt, hogy még képes vagyok őszintén lelkesedni videojátékért." (p.jay)

"Megmondom őszintén, nekem nem volt nagyon dolgom a Souls széria részéivel; próbálni próbáltam, de nem jöttek be; sokszor meghaltam, inkább felidegesített, mintsem szórakoztatott. Kissé féltem, hogy a Bloodborne-nál is ez lesz, de megvettem, mert iszonyatosan magával ragadott már bejelentéskor az egész viktóriánus, kékes-szürkés atmoszféra és lényei. Szerintem egyik legjobb döntésem volt... Habár néha nagyon felidegesített, de ennek ellenére mégis láttam, hogy meg lehet csinálni, és NEM SZABAD FELADNI! Lehet erős hasonlat, de éppen ezért leginkább az élethez hasonlítanám ezt a játékot: sokszor fogsz bukni és rengeteg pofont kapsz, ami után elmegy a kedved, de mindegyikből tanulsz, és a végén olyan sikerélményed lesz, hogy minden korábbi rosszat elfeledtet veled." (skiz0)CD Projekt RED | PS4, Xbox One, PC | Szerintünk: 9

"Az első pillanatban, amikor megkaptam az irányítást tudtam: megérkeztem. Több évtizedes játékos múltam során nagyon sokszor elképzeltem magamnak, hogy milyen játékkal játszanék majd szívesen, ha majd a technika lehetővé teszi. Az egyik ilyen - modern kori - elképzelésemet a GTA5 valósította meg, de mindig elképzeltem mellé egy középkori kardozós, fantasy világot is, óriási bejárható területtel, élő-lélegző világgal, rengetegféle szörnnyel, saját magam által alakított szövevényes történettel, erős érzelmeket kiváltó karakterekkel, élvezetes, összetett, kardozós / varázslós harcrendszerrel, lovaglással, vadászattal, hajózással, kocsmai játékokkal, közepes angol tudásom okán teljesen magyar szöveggel. Megkaptam. A grafika, a hangok, a fő és melléktörténetek, a nyersanyag-menedzsment, a mezei ellenfelek elleni és a bossharcok is mind-mind úgy lettek megvalósítva, ahogy megálmodtam. Egyértelműen érezhető, hogy a készítők nem csupán egy munkának tekintették ezt a projektet, hanem szenvedélyesen törekedtek az elérhető legjobbra, saját álmaik megvalósítására. A Witcher 3 számomra nem csak 2015, hanem eddigi játékos pályafutásom legjobb játéka, egy igazi megvalósult álom." (GeePee)

"A lengyel srácok megcsinálták! Zseniális történet, magával ragadó világ, rengeteg tennivaló. Ha 1-2 évvel ezelőtt megkérdezték volna tőlem, hogy kb. mit várok az új generációtól, akkor ezt a játékot írtam volna körül." (Dunhill)

"Minden pillanata árasztja magából a minőséget. A forgatókönyv és a véletlenszerű történések a jelen generáció legtartalmasabb RPG-jévé varázsolják. Ez a játék a kalandozó kedvű emberek fellegvára, lehetőséget ad egy nyílt világ kipróbálására és saját, egyedi sztorijának felépítésére, mely mindvégig megtartja a magas játékélményt." (saturnfan)

"Iszonyú mennyiségű tartalom, szemkápráztató látványvilág, érdekes sztori, fülkényeztető zene, utánozhatatlan hangulat... csak és kizárólag szuperlatívuszokban lehet beszélni erről a játékról, ami szerintem toronymagasan kiemelkedik a 2015-ös év kínálatából. Megérdemeltem zsebelte be sok helyen az "Év játéka" díjakat, és külön kiemelném a fejlesztők példamutató hozzáállását a játékosokhoz. Bravó, CD Project RED!" (Katczi)

"Nagy segítség, ha az ember jó alapokra építkezhet, de ez nem garantálja a sikert. A lengyel CD Projekt RED saját "hungarikumának" tekintheti a Witcher sorozatot, amit a Wild Hunttal koronázott meg. Ritka, hogy az írói kéz által ennyire kimunkált karakterek ilyen hosszú időn át képesek fenntartani az ember érdeklődését, hiszen a puskaporos hordó általában egy tucat óráig tart. A Witcher saját identitását megtartva tágította ki világát. Nagyszerűen finomított a harcrendszeren, Sapkowski könyvei alapján így képzeltem el Geralt kardforgatását, mintha táncot lejtene ellensége körül. Nagyszerű érzés, amikor úgy döntök, hogy lerendezek egy pár percesnek tűnő ügyet, ami aztán órák múlva, egy álmomban nem várt helyen és szituációban éri el a konklúzióját. Sajnos, nem sajnos a sorozatoknak áll a világ - idén a Witcher tudott önmagához képest a legnagyobbat lépni." (casper007)

"Yen meztelen feneke akkor is GOTY-szintre emelte volna ezt a játékot, ha minden más rossz lenne benne. De nem így van, Geralt utolsó nagy kalandja minden szempontból egy tökéletes alkotás." (Oli G.)

"Ezen a játékon látszott idén a legjobban, hogy szívvel-lélekkel készült és rengeteg munkát fektettek bele. Elejétől a végéig leköti a játékost a hatalmas, kidolgozott világ és a remek történet. Nekem a hangulat, a környezet, a dizájn, az aláfestő zene különösen tetszett. Amikor egy játék eléri azt, hogy objektív nézőpontból átálljunk szubjektívbe és felejtsük el, hogy egy képernyő előtt ülünk, akkor teljesítette a műfaj kötelességét. Onnantól nem is keresed a hibákat, hanem belemerülsz a játék világába." (Deleter13)

"Mit is mondhatnék. Lenyűgöző. A mai napig minden nap játszok vele, amikor tehetem. Nem tudok megmaradni nélküle, muszáj belépnem az északi királyságokba, sétálni egyet Velen kis falvaiban, bemerészkedni az erdőkbe, vásárolgatni Novigrad főterén, elhajózni Skellige szigetére, megmászni Brunvikot, felfedezni az eddig még esetleg nem látott helyeket és persze csinálni a megmaradt kontraktokat, ha találok még. Teljesen elvarázsolt idén a Witcher, csak szuperlatívuszokban lehet erről a címről beszélni." (KiswechPS3)

Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki szavazatával részt vett a lista összeállításában. És hogy melyek voltak a Gamer365 szerkesztőségének 2015-ös kedvencei? Holnap ez is kiderül!
<<

Összesen: 76 [1-50]
1 | 2
[31] GeePee
jan 05., kedd 11:11 #76
Válasz zaz (#62) üzenetére
oda került ahová való...örülök hogy a többség is így gondolta
Az élet egy szar játék, de kurva jó a grafikája... PSN id: DerrickHUN
[31] GeePee
jan 05., kedd 11:08 #75
Válasz NandorHUN (#71) üzenetére
kicsit féltem, hogy a MGS5 beelőzi a nagy kedvencemet a Witcher-t de látva a végerdeményt megnyugodtam.....a Bloodborne helyezésének is örülök....
Az élet egy szar játék, de kurva jó a grafikája... PSN id: DerrickHUN
[31] GeePee
jan 05., kedd 11:06 #74
Válasz T. (#72) üzenetére
Hihetetlen, hogy másoknak - ezek szerint elég sokaknak - mégis tetszik? Szerintem barátkozz meg a ténnyel és lépj tovább
Az élet egy szar játék, de kurva jó a grafikája... PSN id: DerrickHUN
[47] soliduss
jan 05., kedd 9:32 #73
Válasz T. (#72) üzenetére
teljesen rendben van a battlefront.
[10] T.
jan 04., hétfő 20:30 #72
kar volt battlefronttal elbaszni az elso otot, egesz ertelmesen alakult - aki beszavazta annak ezuton kivanom iden ne jatsszon egy jobb jatekkal sem
You don't tell time, time tells you...
[13] NandorHUN
jan 02., szombat 7:17 #71
Witcher 3 teljesen megérdemelte 1. helyet. Fantasztikus játék volt, hangulatra egyik legjobb amivel valaha játszottam.
Xbox One | Steam | Uplay | Origin játékok, GOLD előfizetések // AKCIÓS ÁR !! https://hardverapro.hu/apro/xbox_one_jatek_kulcsok__gold_elofizetes/ https://hardverapro.hu/apro/steam__uplay_jatekok/
jan 01., péntek 12:44 #70
Válasz liquid (#44) üzenetére
Ezzel viszont nem lehet vitatkozni, ez totál így van. Viszont annál szomorúbb az állítás, ha valaki játszott is ezekkel a játékokkal és tudja miből tevődött össze a top10.
Én még nem írtam magamnak idézetet!
jan 01., péntek 12:42 #69
Válasz aLiEnS13666 (#61) üzenetére
Heh. Én meg ezen az ovodás szintű utlimate érven tudok jót röhögni: "Ők tuti jobbat csinálnának és mindenki csak azzal játszana"

Ezen az alapon semmilyen kritikai érv nem állná meg a helyét LOL minden teszter nyugdíjba mehet baszki
Én még nem írtam magamnak idézetet!
[7] KT-ai
jan 01., péntek 11:25 #68
Válasz Pukkandúr (#67) üzenetére
Elég sok ilyen beszámolót olvasni az MGS 5-ről, szerintem nem benned van a "hiba." Én már nem is nézem, hogy mi hány pontot kap, mert mer egyáltalán nem lehet adni ezekre a "tesztekre". Vannak olyan címek, amikre egyszerűen nem mernek keveset adni, mert "nagy név", vagy más ok miatt nem adhatnak keveset...
Nekem a TR is csalódás volt a tipikus modernizált játékmenetével (visszatöltődő életerő, egygombos cheat, ami mutatja a megfelelő irányt, nem lehet leesni, mert a gép korrigálja az ugrást, autosave méterenként), a bugyuta szereplőkkel (dagadt, kocka, lara a kalandvágyó jócsaj, kérdés, hogy hogy verődtek így össze hehe). A sztori valamennyire érdekes volt, de Tomb Raider játékként nekem óriási csalódás volt, hiába a 9 pontos értékelések.
Az új Mario játékban is (SM3DW) a nyolcadik világban láttam először a game over képernyőt, úgy, hogy mindent begyűjtöttem addig. Hálistennek utána megnyílnak nehezebb szintek, de ahhoz játszani kell 7-8 órát. Mondjuk még így is messze a jobbak közt van ilyen szempontból.

Szerintem ezeket a játékokat úgy kell kezelni, hogy megszabadulsz az elvárásaid nagyrészétől. Sajnos ezek már nem a 90-es évek, itt már jóval nagyobb tömegek kiszolgálása a cél, ezért már nem a régi motorosoknak szólnak. Tisztelet persze a nem kevés kivételnek.
SW-77042455-6602
dec 31., csütörtök 18:43 #67
Válasz R0ckatansky (#57) üzenetére
Haverom hatalmas MGS rajongó, én is szeretem a sorozatot és nagyra tartom. Hatalmas várakozással kezdtünk bele az 5. részbe. Együtt játszottuk, én játszottam ő pedig nézte. A legeleje egész jól indult és ez a jó indulás egészen addig tartott amíg ki nem értünk a hatalmas nyílt terepre. Kb. 3 órán át próbálkoztunk a játékkal, hogy vajon mikor fog végre lekötni. Elkezdtük magunkban is keresni a hibát, hogy bénák vagyunk vagy nem megfelelő a hozzáállásunk, türelmetlenek vagyunk, túl nagy az elvárásunk stb. Ezután feladtuk a harcot. Szomorúan vettük tudomásul, hogy egy teljesen jellegtelen játékkal lettünk gazdagabbak. Kb. azt éreztem mint a Red Dead Redemption-nél. Ugyanúgy egyszerűen ráuntam arra is még annak ellenére is, hogy kizárólag a sztorivonalat csináltuk. Nem tudom, hogy a nyitott világ-e az oka de, hogy a teljes érdektelenségbe fulladt mindkettő az biztos.

Azért vagyok szomorú mert mostanában egyre több ilyen játékkal találkozom aminek a tesztje hozza a 9-10 pontot majd játszva egy teljesen üres, ötlettelen, unalmas játék képe fogad mint pl. tipikusan Ubisoft játékok: Assassin's Creed széria, Far Cry 3.

Viszont a Tomb Raider utóbbi két része kellemes csalódás volt még annak ellenére, hogy ezt már mintha láttam volna (Uncharted).

Egyébként szívesen várom a tanácsokat, hogyan kell ezeket a játékokat kezelni mert még mindig fenntartom azt a lehetőséget, hogy pancser vagyok, nem megfelelően játszom velük.
dec 31., csütörtök 17:05 #66
Válasz CHASE (#64) üzenetére
2011 simán az évtized legerősebb éve. Dark Souls, Xenoblade, Rayman Origins, Super Mario 3D Land, Zelda Skyward Sword, Radiant Historia...
let the sun never blind your eyes
[7] KT-ai
dec 31., csütörtök 16:43 #65
Válasz aLiEnS13666 (#61) üzenetére
Én is jókat tudok röhögni, mikor valaki képtelen elfogadni, hogy vannak más vélemények is, nem csak az övé és a többségé
SW-77042455-6602
[34] CHASE
dec 31., csütörtök 14:46 #64
Ilyenkor, hogy ne mondjak nagyon nagy hülyeséget mindig visszakeresem az előző évek nyerteseit. Mesze a 2011 a legerősebb (a Dark Souls 14, volt!), de a 2013-nak is erős a befutója. (GTA, TLOU, TR)
Ebben nekem az tetszik, hogy változatos. Jutott rá kalandjáték, interaktív film-szerűség, FPS, TPS, RPG.
Jó ez.
[28] alf22
dec 31., csütörtök 13:49 #63
Válasz endlessplay (#60) üzenetére
így szkott lenni bizony
[72] zaz
dec 31., csütörtök 13:08 #62
w3. nem is lehetett más az első!
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
dec 31., csütörtök 12:26 #61
Hehe! Látom megy a sz@rozás még mindig. Mostmár tökmindegy milyen játékot készítenek, mert vannak akiknek megjelenés előtt és után is csak annyi a véleményük, hogy 'ez sz@r'. Ők tuti jobbat csinálnának és mindenki csak azzal játszana. A top 50-ben pedig mindd az 50 helyen az szerepelne. Olyan jókat tudok röhögni az ilyen okostojásokon.
A gépemmel a Terminátort is apró darabokra szedem. :) CNC
dec 31., csütörtök 11:32 #60
Ahogy haladnak a dolgok, 10 év múlva még ezeket a félész, bugos, day one peccses, tartalmatlan, season passal teljes értéket adó, önismétlő játékokat is visszasírjuk.
Én még nem írtam magamnak idézetet!
[9] zephyr
dec 31., csütörtök 11:13 #59
Válasz Alwares (#58) üzenetére
A fenti listából a Battlefront lóg ki igazán nálam is. Másik oldalról nézve soha rosszabb top tízünk ne legyen, ahol azon kell morfondírozni, hogy vicser vagy bladborn, vagy fallout vagy MGS, vagy akkor az Until Dawn és a Halo5 hova kerüljön.
War has changed.
[59] Alwares
dec 31., csütörtök 10:56 #58
Korrekt kis lista, jópár kedvencem itt van elől. A Witcher 3 az valami egészen új szintet ütött meg, nem hiszem a hogy a következő évek rpgéi felnőnek hozzá.
Öröm hogy Bloodborne is ott van a top3-ban, az egyik kedvenc From Software játékom, sokkal jobban lekötött mint a többi. Teljesen frissnek és modern játéknak hat, minden szigorúsága ellenére.

Két játék van elől ami feketebárány nekem. Az MGS5 és a Fallout 4. Egyiket se tartom kiemelkedő játéknak, még a kategóriájukon belül se (bár mgs-nél végre nagyon eltalálták a játékmenetet), mégis borzasztó sok időt öltem beléjük idén.
A Battlefront-ot én nem tudtam helyén kezelni, mert annyira egy szar volt. Az SW hangulaton kívül semmit se csinált jól, egy hét után adtam el, ennyire nem fogtam mellé játékkal a Destiny óta....
.titanic {float: none;}
dec 31., csütörtök 10:43 #57
Hűen tükrözi az évet hogy olyan totálisan középszar címek vannak az első 10-ben mint a Bfront, Halo, Until...Slusszpoénnak pedig a fossáhájpolt MGS 5 ami mimden idők leggyengébb MGS része is lett egyben,ráadásul talán az egyik legrepetitívebb játék is az évben.
Gamertag: HUNR0CKATANSKY
[11] frg_dnl
dec 31., csütörtök 9:53 #56
Az első három helyezetten egyáltalán nem lepődtem meg.
[67] Lavitz
dec 31., csütörtök 9:26 #55
Válasz Pukkandúr (#53) üzenetére
Hehe szép az is, azért nevezem aranykornak mert bár előtte is vettem játékokat az többségében vagy kölcsön kapott vagy használt olcsó akciós volt. A beszerzett játékok és a ténylegesen végigvitt játékok mennyisége is abban a két évemben volt a legnagyobb. Ezért tartom úgy hogy az volt az aranykor. 2012-2013 és 2014 töredéke volt csupán. Premier játék szinte semmi. Viszont az idei évem a megvásárolt játékok mennyiségében túl is szárnyalt minden ezelőttit. A ténylegesen végigvitt játékokban viszont még alatta van. Ezen változtathat a 2016 bár kevesebb engem érdeklő cím lesz de remélem több ténylegesen végigvitt játék. BUÉK!
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
[28] lacapaca
dec 31., csütörtök 9:11 #54
Válasz casper007 (#51) üzenetére
Illetve szerintem mostanra fáradtak meg eléggé az eddig is már unalomig ismételgetett játékmechanikai elemek. Én az új gépekkel nem csak a grafikai ugrást vártam. Lehetne azon kívül is fejlõdni, mert az hogy csak szebbek a játékok, nekem már kevés, néhány óra múlva tökéletes unalomba fulladnak. Egy nyúlfarknyi BF Hardline kampányt sem tudok végigjátszani, mert hihetetlenül sematikus, gagyi, kötött, nulla kihívással. Csak állnak a vinyómon az elkezdett, de abbamaradt játékok. Miközben egy Warframe-t mind a mai napig naponta elindítok. Pedig az is csak tök egyszerü eszközökkel él, de azt legalább úgy csinálja, hogy késztetést érezzek elindítani, amire már a legtöbb játék, néhány óra múlva képtelen.
Hmmm...Bugattit sem azért vesz az ember, hogy azon morfondírozgasson, hogy egy Trabant jobban megérné-e. 4 Velorex után meg amúgy is jár.
dec 31., csütörtök 8:37 #53
Válasz Lavitz (#38) üzenetére
Aranykor Nekem is volt aranykor, 1996-2001
[62] casper007
dec 31., csütörtök 8:03 #52
Válasz theSickness (#47) üzenetére
Bizonyos szinten én is így vagyok a cinematic novel-ekkel, de ezek között is van különbség. Ha nem tudod igazán befolyásolni a történetet, az olyan mondjuk, mintha egy FPS-ben rossz lenne a fegyverkezelés. De azt is mondhatnám - és a példák szubjektív ízlést takarnak -, hogy a Super Meat Boy-hoz képest sem a Walking Dead, sem a Watch Dogs nem játék.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[62] casper007
dec 31., csütörtök 7:59 #51
Válasz Alwares (#46) üzenetére
Nem rossz.
Ez az év egyébként simán lehet a kisebb-nagyobb csalódást okozó AAA játékok esztendeje, de szerencsére ezen túl is van élet és 2015 számomra egy jó év volt.
Köszönöm a szerkesztőknek a kiemeléseket, amelyik preferáltam szerepelt a listán, ott a nevem is megjelent, jó érzés!
Remélem, lesz részletes diagramm és később legjobban várt játékok szavazás is!
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[31] HuTi
dec 31., csütörtök 2:18 #50
Idén minden játék szar volt.
War has changed. ◬
dec 31., csütörtök 1:12 #49
Oh! Köszönöm szépen, hogy ki lett emelve két!!! hozzászólásom is! Köszönöm! Jó érzés! Meg is lepődtem rendesen.
A gépemmel a Terminátort is apró darabokra szedem. :) CNC
[36] kiső
dec 30., szerda 23:43 #48
Válasz Kumite (#41) üzenetére
Olvass a sorok között.
dec 30., szerda 23:38 #47
A Life is Strange számomra továbbra is az érthetetlen kategória. Mármint sem őt, sem a Telltale címeket nem tudom jó szívvel játéknak nevezni, kalandjátéknak (a klasszikus értelemben véve) kifejezetten gagyik és tartalmatlanok (a történetmesélés gameplay szempontjából nem tartalom), a látványos döntési lehetőségek meg csak nagy ritkán engednek valódi beleszólást a végkifejlet alakításába, ergo épp a "selling point", a zsáner egyik leghangzatosabb fícsöre nem működik igazán.

Az Until Dawn már jobban működik, mint interaktív film, de benne sem látom a játékos izgalmat.

A Bloodborne nem az én világom, ám jogosnak tartom ezt a szép helyezést.

Nem vagyok nagy kedvelője az UC / TR vonalnak, mert játékként nem tartom őket elég mélynek, azonban a Rise of the Tomb Raider keményen rám cáfolt, ugyanis meglepően jól szórakoztam vele, még ha a stílus butaságai nem tűntek el és a B-kategóriás sztori is megmaradt (szerencsére ezúttal skizofrén Lara nélkül).

A Halo 5 bizonyos szempontból csalódás. A multis része simán megmenti. Kár, hogy komplett csomagként nézve a sorozat egyik legrosszabbja.

A Fallout 4 nálam az év csalódása, és ha a gameplay nem lenne, akkor a Phantom Pain lenne a másik, ugyanis sztori szinten sikerült végül totál elkefélni. Big Boss és Solid Snake sztorija nem hogy összeért, összeérett volna, hanem távolabbra kerültek egymástól, mint valaha. Több a kérdés, mint amennyivel előtte indultunk.

A Witcher 3 megérdemelt. Sima győztese az évnek.
[59] Alwares
dec 30., szerda 23:32 #46
Sziasztok! megjöttem megmondani miért hülye mindenki!
.titanic {float: none;}
[41] ssj4vegita
dec 30., szerda 23:26 #45
Nekem annyira nem tetszett, hogy sehova nem fért be a leírásom.
"Imagination is everything, it is the preview of life's coming attractions." Amit az értelem el tud képzelni, azt el is tudja érni.
dec 30., szerda 23:23 #44
Dudák, ez egy teljesen jó & reális 2015-ös toptíz, köszönjük mindenkinek, aki összehozta!
And since you asked: no. It's massive.
dec 30., szerda 23:20 #43
Witcher 3 abszolut 1
i7 4770k, msi z97 guard pro, gtx 970g1, 16gb ram, ssd: 128gb M.2 sata , 240gb sata 3, hdd 500gb FSP Aurum S Gold 500W
dec 30., szerda 23:18 #42
Mint mondtam: Korrekt lista!
A gépemmel a Terminátort is apró darabokra szedem. :) CNC
[47] Kumite
dec 30., szerda 23:06 #41
Válasz kiső (#13) üzenetére
Miért "fura", ha valakinek nem jön be a BB?
Switch: SW-2073-4677-0226 || 3DS: 2363-6322-9880 || Wii U: Kumite84
[18] Horvi Gabi
dec 30., szerda 22:16 #40
Válasz Drazse (#29) üzenetére
Ja így már értem Talán ha belepaszíroznak egy single player story módot, egy kis Force Awakens-t, akkor talán jó 5.-nek.
[35] wodbear
dec 30., szerda 22:10 #39
Gyönyörű lett az idei lista! Termékeny év volt sok remaszti ide vagy oda.
"Az interneten található idézetekkel az a baj, hogy nem tudhatjuk kitől származnak" - József Attila
[67] Lavitz
dec 30., szerda 21:59 #38
Brutál jó év volt ez a 2015. Pedig nehezen indult be. Nem is gondoltam volna még olyan április május környékén. Ennyi játékot legutoljára 2010 és a 2011-es aranykorban vettem utoljára. Nem csak olcsó leárazott játékokat de bizony jópár premier cím is becsúszott.

Most kicsit előre tekintve a 2016 nem tűnik olyan erősnek mint a 2015, de majd meglátjuk hátha az is beindul a végére. De összeszámolva kb fele annyi cím érdekel csak mint az idei év elején.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | Élő játék streamek!
[39] neuroflex
dec 30., szerda 21:40 #37
Válasz carville (#35) üzenetére
Most a régiről beszélsz?
...retribution...
[8] Untchbl
dec 30., szerda 21:23 #36
Erről a Life is Strangeről sokadjára olvasom, hogy milyen jó. Lehet be kéne szerezni.
"That's so not cool!"
[36] carville
dec 30., szerda 21:22 #35
Hosszas ellenállás után, én nemrég megvettem a Star Wars Battlefrontot PC-re... Rögtön a 2-t!
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[28] alf22
dec 30., szerda 21:09 #34
érdekes
[34] Laza
dec 30., szerda 21:05 #33
Válasz Insect (#30) üzenetére
Szerintem sose ... sőt, ma már szinte dög unalom és felháborító, amikor mederben akarnak terelgetni persze ha a sztori olyan jó, hogy feláldozható a gameplay árán, akkor van értelme ... de az ritka.
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[20] ubul86
dec 30., szerda 20:56 #32
nagyon jó lista, egyes egyedül a Battlefront a kakukktojás számomra ott, de hát szubjektív ugye
Inkább a tudat hasadjon,mint az atommag.
[61] Invi
dec 30., szerda 20:48 #31
Válasz Insect (#30) üzenetére
A BB vagy a BF a 4.?
[17] Insect
dec 30., szerda 20:37 #30
Top 5 -ből 4 nyitott világ, kíváncsi vagyok mikorra sokallnak be tőle a népek
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
[19] Drazse
dec 30., szerda 20:24 #29
Válasz Horvi Gabi (#23) üzenetére
Mert ez nem az év legjobb, hanem a legnépszerűbb játékait tartalmazó lista.
PSN ID: dragee1984 | Battletag: dragee#2133 | Twitch: facepalmdesign
[61] Invi
dec 30., szerda 20:05 #28
Válasz Horvi Gabi (#23) üzenetére
Abszolut nem, casual kockulasnak tok jo
[28] aya
dec 30., szerda 20:04 #27
Megnyugodtam nem csak én imádom a witchert
PS4, XONE Switch , mega pc :)
Összesen: 76 [1-50]
1 | 2